To książka, którą powinien przeczytać każdy, kto stosuje lekarstwa obniżające poziom cholesterolu we krwi. W poradniku, napisanym przystępnym językiem, profesor Hartenbach rozprawia się z najpoważniejszymi błędami dotyczącymi aplikowania leków obniżających cholesterol oraz dokładnie objaśnia niebagatelne znaczenie cholesterolu oraz jego korzystny wpływ na ludzki organizm. Udowadnia, dlaczego powszechnie występujące schorzenia, których najbardziej się obawiamy, takie jak miażdżyca czy zawał serca, nie mają nic wspólnego z podwyższonym cholesterolem, i udziela rad, jak się przed nimi bronić. Autor obnaża prawdę o przepisywaniu przez lekarzy specyfików na cholesterol - obniżanie poziomu cholesterolu we krwi oznacza krociowe zyski głównie dla firm farmaceutycznych, lekarzy oraz producentów margaryny. Mało kto zdaje sobie sprawę, na jak ogromną skalę umyślnie dezinformuje się obywateli co do domniemanej szkodliwości cholesterolu. Autor twierdzi, że wiele opinii na temat cholesterolu mija się z prawdą, oraz podkreśla fakt, że przemilcza się negatywne skutki obniżania cholesterolu we krwi. Mówi też o tym, że koncerny farmaceutyczne gotowe są "naginać" statystyki do swoich potrzeb, np. podając informację, że 80% społeczeństwa z powodu podwyższonego poziomu cholesterolu kwalifikuje się do leczenia srodkami obniżającymi cholesterol. Przeczytaj i zastanów się, ile prawdy może być w stwierdzeniach prof. dr. hab. med. Waltera Hartenbacha.
Wegetarianizm w świecie współczesnym
Ewolucja poglądów na sprawy odżywiania
Dylematy białkowe
Klinika doktora Bircher-Bennera i jego szkoła zdrowego żywienia
Przepisy i jadłospisy
Jak wiele razy obiecano Ci już dietę cud, która w rzeczywistości albo nie pozwoliła zrzucić wagi, albo zrobiła to na bardzo krótki czas? Czy okres odchudzania się wspominasz jako wspaniały czas zmieniania swojego ciała czy też jako nieustanne odmawianie sobie przyjemności? A gdyby tak zamiast diety zmienić swoje nastawienie i pozbywać się nadprogramowych kilogramów lekko, prosto i przyjemnie?
Pomoże Ci w tym instruktorka fitness i ceniony trener personalny. Aneta Stolarz ukończyła również kursy dietetyki oraz suplementacji dla sportowców. Wierzy w to, że szczupłe ciało jest wynikiem pełnego pasji i spełnienia podejścia do życia i samego siebie. Tą wiarą zaraża w swojej pierwszej książce poświęconej odchudzaniu pozbawionemu smutku i wyrzeczeń.
Autorka w swojej publikacji łączy zrzucanie wagi z elementami psychologii i koncentruje się nie tylko na aspekcie fizycznym, ale również na samopoczuciu i emocjach osoby, która się odchudza. Prezentuje 10 sprawdzonych sposobów na wzmocnienie motywacji w odchudzaniu i podpowiada, jak opracować realny cel, który będzie nas wspomagał na drodze do szczupłej sylwetki.
Z tej książki dowiesz się, jak wykorzystać rutynę dnia codziennego w odchudzaniu i poznasz sekrety terapii śmiechem pomagającej zrzucić wagę. Autorka prezentuje odchudzający trening aerobowy i ekspresowy trening dla zapracowanych. Będziesz mógł także skorzystać ze sprawdzonych przepisów na smaczne, wspierające utratę kilogramów dania.
Poznaj nową jakość odchudzania.
W opozycji do powszechnej opinii, cukrzyca nie jest chorobą nieuleczalną. Nie musi ani skracać życia, ani powodować nadciśnienia, chorób serca, niewydolności nerek, ślepoty i innych zagrażających życiu dolegliwości. Tak naprawdę – o czym się nie mówi - większość chorych może w prosty sposób całkowicie odzyskać zdrowie, a co z tym związane – przestać przyjmować leki! W oparciu o wieloletnie doświadczenie autor ukazuje, jak zapobiegać oraz leczyć cukrzycę wraz z towarzyszącymi jej dolegliwościami, pozbywając się przy okazji zbędnych i niechcianych kilogramów.
Antidotum, jak w wielu podobnych przypadkach, jest odpowiednia dieta. Powinna ona obfitować w składniki odżywcze, aktywujące samouzdrawiające mechanizmy ludzkiego ciała. Doktor Fuhrman, który jest dyplomowanym lekarzem medycyny oraz specjalistą w dziedzinie żywienia i dietetyki, prezentuje prosty plan, jakiego filarem są pyszne, zdrowe posiłki. Zaczynając działać już pierwszego dnia od jego zastosowania, błyskawicznie otwiera przed Tobą drogę ku długiemu, szczęśliwemu i wolnemu od choroby życiu. Eliminacja skoków cukru, ograniczenie ilości przyjmowanej insuliny (lub nawet całkowite jej zniesienie), odzyskanie prawidłowej wagi oraz uniknięcie problemów zdrowotnych to nie jedyne zagadnienia, poruszane w tej innowacyjnej książce.
Skuteczność skomponowanego w ten sposób programu odnosi się zarówno do przypadków cukrzycy typu 1, jak i typu 2, czego potwierdzeniem jest ponad dziesięć tysięcy pacjentów doktora Fuhrmana, wyleczonych z cukrzycy w ciągu jego dwudziestoletniej praktyki lekarskiej.
Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w takich chwilach bywa skład pozornie nieskomplikowanych specjałów branży spożywczej. Jak odcyfrować zawarte tam skróty i na które z nich należy zwrócić szczególną uwagę? Odpowiedzi udziela Autor bestsellerów ,,Nie jedz tego!"" i ,,Cukrowa mafia"", którego publikacje są zmorą koncernów spożywczych. Jak dr Grimm przekonuje w swojej najnowszej książce, pożywienie produkowane na skalę przemysłową potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, człowiek już nie - one mu po prostu szkodzą. Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.
„Książka absolutnie niezbędna dla wszystkich osób związanych ze sportem i fitnessem”.
YMCA
„Świetna publikacja: solidna, kompletna, wyczerpująca, przejrzysta i napisana zrozumiałym dla każdego językiem”.
„Coaching News”
„Wspaniałe dzieło, które odpowiada na wszystkie możliwe pytania w zakresie kondycji fizycznej”.
„Sports Teacher”
NAJPOPULARNIEJSZY PODRĘCZNIK NA TEMAT ŻYWIENIA W SPORCIE NA ŚWIECIE!
NOWE WYDANIE! UZUPEŁNIONE I ZAKTUALIZOWANE!
Nowe wydanie Żywienia w sporcie, uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, przekazująca cenne informacje w sposób interesujący i przystępny dla wszystkich.
Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, doskonale przysłuży się zarówno każdemu amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach. Obecne polskie wydanie (oparte na siódmym angielskim z 2013 roku) autorka wzbogaca o efekty najnowszych, nierzadko nowatorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości.
Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach:
– jak zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność organizmu
– jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka
– jak poprawić sylwetkę
– ile płynów wypijać i jak skutecznie nawodnić organizm.
Książka zawiera także:
– codzienne plany żywieniowe, dzięki którym (zależnie od potrzeb) stracisz lub zyskasz na wadze, zredukujesz tkankę tłuszczową, zyskasz masę mięśniową lub lepiej przygotujesz się do zawodów
– konkretne rady dla sportsmenek, aktywnych ruchowo dzieci oraz uprawiających sport wegetarian
– wyczerpujące omówienie potrzeby suplementacji i odżywek sportowych.
„Książka niezwykle przystępna, a równocześnie napisana w sposób ekscytujący – uczciwie mogę ją polecić wszystkim, który pragną osiągać lepsze wyniki w sporcie lub poprawić sprawność fizyczną”.
James Cracknell, mistrz olimpijski w wioślarstwie
Wszystkie diety odchudzające działają — każda (odpowiednio restrykcyjnie stosowana) prowadzi do oczekiwanego efektu. Chudniemy, zbliżamy się do wymarzonej wagi, sylwetki, oczekiwanego wyglądu. Kilka tygodni, miesięcy, rok. I co dalej? Problem w tym, że większość diet odchudzających polega na wykluczaniu. Eliminujemy z diety tłuszcze, węglowodany, białka, kalorie. To działa do momentu, w którym powracamy do starych nawyków żywieniowych. W końcu ile czasu można być na diecie, prawda?
A jeśli bym Ci powiedział, że skuteczne odchudzanie wcale nie musi oznaczać tego rodzaju restrykcyjnych diet? A jeśli bym Ci powiedział, że można jeść i żyć w sposób, który będzie miał niezwykle dobroczynny wpływ na Twoje zdrowie, który pomoże Ci zrzucić zbędne kilogramy i który nie będzie wymagał od Ciebie długiego ograniczania się, stosowania wymyślnych schematów żywieniowych i suplementów diety ani planowania posiłków? Ta książka jest o… głodzeniu się. O poście. O jego zbawiennym wpływie na zdrowie, samopoczucie i sylwetkę. Stanowi wynik wieloletniej fascynacji autora sportem i dietami. Podsumowuje aktualną wiedzę medyczną na temat postu, zawiera także doświadczenia oraz obserwacje autora w tej materii. Przeczytaj i zastanów się, co jest lepsze — bycie ciągle na diecie czy normalne jedzenie z uzdrawiającym postem od czasu do czasu?
Dieta, która uchroni cię przed rakiem i zapewni ci dobre samopoczucie. Rak to jeden z najbardziej powszechnych problemów współczesnych społeczeństw. Badania wykazały, że co czwarta osoba zachoruje kiedyś na nowotwór złośliwy. Niestety nie istnieją obecnie żadne w pełni skuteczne terapie. Dlatego tak ważna jest profilaktyka. Powinniśmy wieść pogodne życie, uprawiać sport, dbać o związki i stosować właściwą dietę. Jedzenie jest bowiem jednym z najlepszych narzędzi do obrony przed tą chorobą.
Żadnych sztuczek czy wyrzeczeń – tylko zadziwiające efekty! - Czy czujesz się zdezorientowany przez niejasne i/lub sprzeczne informacje dotyczące sposobów na utratę zbędnych kilogramów? - Czy próbowałeś popularnych diet, ciągle przekonując się, że są nie tylko nie do wytrzymania, ale też rozczarowują, nie dając oczekiwanych efektów? - Przytłacza cię myśl o niekończących się godzinach w siłowni? - Przeraża cię myśl o tym, że już na zawsze jesteś skazany na dietę składającą się wyłącznie z kurczaka i brokułów? - I że żadna inna dieta nie pozwoli ci zrzucić wagi, a potem jej utrzymać? Koniec z tym. W tej książce specjalistka od diety i fitnessu Jillian Michaels rozszyfrowuje tajemnicę skutecznego pozbywania się kilogramów, dzieli się swoimi sekretami, tajnymi metodami i wskazówkami, jak szybko i łatwo można zmienić swoje ciało raz na zawsze. Przebija się przez wszystkie niejasności, obala powszechne mity i błędne wyobrażenia, dając nam zwięzłe i proste rozwiązania, które pozwalają pogodzić naszą dietę, ćwiczenia i styl życia i dostosować je do indywidualnych potrzeb każdego z nas. Jillian zebrała całą swoją wiedzę i wydestylowała z niej esencję skutecznych metod na zdrowe ciało i życie, jakich pragniesz i na jakie zasługujesz. Wszystkie informacje i porady zawarte w tej książce są przystępne, skuteczne i przekazane wprost. Nauczysz się jak: - Wykorzystać tajne metody Jillian, by zoptymalizować swoje możliwości spalania tłuszczu. - Przestać wierzyć w mity i uniknąć modnych diet, które mogą zrujnować twój metabolizm, czyniąc utratę wagi jeszcze trudniejszą. - Przestać samemu podkopywać swoje działania i zadbać o trwałą wewnętrzną motywację. - Poruszać się tak, by omijać każdą przeszkodę, która może pojawić się na twojej drodze, zarówno jeśli chodzi o kwestie związane z utratą wagi, jak i z podróżami, twoim budżetem czy zarządzaniem czasem. - Utrzymać szczupłą sylwetkę, nie odmawiając sobie jedzenia i przyjemnego życia. - Rozsądnie używać suplementów diety, radzić sobie ze stresem, a nawet jakie produkty dla domu i ciała wybierać, by pobudzić swój metabolizm. Oraz wiele, wiele więcej. Żadnych sztuczek – tylko sprawdzone efektywne metody, które sprawią, że staniesz się nowym, lepszym sobą. JILLIAN MICHAELS jest jednym z najbardziej uznawanych specjalistów od zdrowego trybu życia w Stanach Zjednoczonych. Cztery z jej książek: Bez ograniczeń, Opanuj swój metabolizm, Opanuj swój metabolizm. Książka kucharska oraz Making the Cut zostały bestsellerami „New York Timesa”. Jej programy treningowe i publikacje od lat inspirują miliony ludzi. Odwiedź jej stronę: jillianmichaels.com
Dna moczanowa (DM) jest schorzeniem ogólnoustrojowym z zespołem objawów klinicznych i patofizjologicznych wynikających z nadmiaru kwasu moczowego (KM) w organizmie. Klinicznie najczęściej objawia się ostrym zapaleniem stawów wywołanym krystalizacją i fagocytozą moczanu sodu w płynie stawowym oraz zespołem objawów bedących konsekwencją odkładania się kryształów moczanu sodu w tkankach i narządach. Książka porusza tematy od aktualnych danych epidemiologicznych dotyczących dny moczanowej po zagadnienia dotyczące różnic dotyczących stosowania febuksostatu i allopurinolu u chorych z upośledzoną czynnością nerek. Napisana w przejrzystej formie pytań i odpowiedzi pozwala na lepsze usystematyzowanie wiedzy dotyczącej tego schorzenia.
Jeśli chcesz schudnąć i być zdrowym, to książka właśnie dla Ciebie!
Recepta na zdrowie doktora Dukana to kompendium wiedzy na temat bezpiecznego odchudzania i zdrowego żywienia. Poradnik zawiera precyzyjne wskazówki dietetyczne oraz listy i tabele produktów, które pomogą Ci komponować posiłki, tak aby chronić serce, zapobiegać cukrzycy, nowotworom oraz chorobie Alzheimera.
Twoje zdrowie zależy od tego, co masz na talerzu, dlatego warto jeść z głową!
Doktor Pierre Dukan jest francuskim lekarzem specjalizującym się w problematyce żywienia i otyłości. Jego książki, przetłumaczone na kilkanaście języków, pomogły schudnąć milionom ludzi na całym świecie. Także w Polsce metoda doktora Dukana jest jedną z najbardziej skutecznych i najpopularniejszych diet odchudzających.
– Przecież cukier jest naturalny! – To prawda. Zupełnie jak ropa naftowa. I arszenik. Współcześnie pochłaniamy ponad kilogram cukru tygodniowo! Schudłam, a moja cera wyraźnie się oczyściła. Kiedy rzuciłam białe paskudztwo, poczułam, że mój organizm zdrowieje. Odzyskałam dobre samopoczucie i ten wyjątkowy rodzaj energii, jaki pamiętam z dzieciństwa. Sarah Wilson przyznaje, że była cukroholiczką. Dopiero kiedy dostrzegła związek między spożyciem cukru a skokami wagi, huśtawkami nastroju, zaburzeniami snu i chorobami tarczycy, zrozumiała, że musi coś zmienić. TO NIE OD TŁUSZCZU TYJEMY, TYLKO OD CUKRU! Książka Rzucam cukier wykorzystuje doświadczenie Sary, żeby pomóc ci: · pokonać cukrowy nałóg dzięki sprawdzonemu 8-tygodniowemu programowi odwykowemu; · zwalczyć pokusy i napady głodu poprzez stosowanie skutecznych i prostych sztuczek; · schudnąć i wypięknieć; · gotować bezcukrowo, podając przepisy na 108 deserów, ciast, czekolad, przysmaków dla dzieci, przekąsek i potraw oczyszczających. Rzucam cukier to przewodnik, z którym dokopiesz niezdrowym przyzwyczajeniom, zrzucisz kilogramy i poczujesz się zdrowa i szczęśliwa.
Autor opracował prosty plan żywieniowy oparty na piciu świeżo wyciskanych soków. Dzięki niemu nie tylko stracisz na wadze i osiągniesz wymarzoną figurę, ale odżywisz również ciało, przywrócisz blask swojej skórze, poprawisz samopoczucie. Dieta sokowa wzmocni Twoje zdrowie, witalność i pozwoli poczuć się lekko i świeżo.
Porady lekarza rodzinnego
Poznaj leczniczą moc jedzenia. W tym poradniku znajdziesz praktyczne rady, jak zdrowo się odżywiać i zapobiegać rakowi, stosując odpowiednią dietę, zasady antynowotworowego stylu życia, a także przepisy na smaczne i zdrowe dania główne, surówki i sałatki, przekąski i desery. Polecamy również książki „Zdrowy styl życia, aby uniknąć nowotworu” oraz „Dieta antynowotworowa i metody leczenia”.
Praktyczny poradnik, w którym znajdziesz wiele cennych, najnowszych informacji na temat sposobów zapobiegania nowotworom (w tym szczegółowe wskazówki dietetyczne) oraz przyczyn i etapów powstawania nowotworów. Polecamy również: ?Dieta antynowotworowa i metody leczenia? oraz ?Zdrowe odżywianie. Przepisy antynowotworowe?.
Poradnik kulinarny zawierający łatwe przepisy na zdrowe i smaczne potrawy z owocami egzotycznymi, a także informacje o pochodzeniu, zaletach i sposobach jedzenia m.in. mango, karamboli, liczi, fig, nashi, papai, ananasa, kiwi. Książkę uatrakcyjniają liczne zdjęcia.
Wydaje się, że wpływ na zmniejszającą się stale liczbę plemników, a także ich żywotność ma zmieniający się styl życia społeczeństwa. Mamy coraz mniej ruchu, powietrze i woda są coraz bardziej zanieczyszczone, odżywianie znacząco odbiega od zdrowego. Narażeni jesteśmy na coraz silniejsze i częstsze stresy.
W efekcie coraz więcej par ma trudność z poczęciem dziecka. Zmian stylu życia może wiele odmienić. Podobnie psychoterapia, w przypadku gdy blokady psychiczne uniemożliwiają poczęcie.
Najważniejszą rolę odgrywa zmiana sposobu odżywiania oraz zestawy ćwiczeń, które są w stanie usprawnić insulinowrażliwość i umożliwić poczęcie. Proste zmiany w diecie i regularne ćwiczenia nie są trudne do zastosowania. Istnieje również szereg suplementów oraz zabiegów medycyny naturalnej, które mogą być pomocne w staraniach o dziecko.
Jeśli chcesz wreszcie poczuć pełnię zdrowia, powinnaś wreszcie przestać TO jeść! Co? To, co sprawia, że twoje ciało choruje, a ty czujesz się po prostu źle. Nie tylko fast foody i wysokoprzetworzone jedzenie są szkodliwe, również produkty, które uważane są za zdrowe mogą szkodzić. Maria Cross, dyplomowana dietetyczka, podczas swojej praktyki zawodowej zauważyła 20 symptomów, na które najczęściej skarżyli się jej pacjenci i na ich podstawie opracowała listę typowych przypadłości powodowanych przez spożywanie szkodliwych produktów. Pisząc Nie powinnam tego jeść stworzyła łatwe w użyciu narzędzie do autodiagnozy i indywidualnego dobrania odpowiedniej diety. Jak to działa? Wybierasz z listy powszechnych objawów te, które zaobserwowałaś u siebie i sprawdzasz, dla którego problemu zdrowotnego taki właśnie zestaw symptomów jest typowy. Znajdziesz wówczas zarówno opis przypadłości, jak i listę pokarmów, które możesz wyeliminować ze swojej diety, by czuć się lepiej. Autorka podaje również możliwe zastępniki produktów, które ci szkodzą oraz propozycje posiłków, jakie możesz spożywać. Brak energii, częste przeziębienia, łagodna depresja, słaba pamięć i koncentracja, huśtawki nastrojów, wysypki skórne, sucha skóra lub oczy, zaburzenia odżywiania, wzdęcia, zespół napięcia przedmiesiączkowego - zaobserwowałaś u siebie któryś z tych symptomów? Ta publikacja, niczym profesjonalna konsultacja terapeuty żywieniowego, krok po kroku pomoże ci zidentyfikować przyczynę problemu z dietetycznej perspektywy i sposób, na jego uzdrowienie. Dowiedz się, co szkodzi twojemu ciału i wkrocz na ścieżkę prowadzącą do pełni zdrowia, dokonując prostych zmian w swoim jadłospisie.
FRAGMENT KSIĄŻKI:
Tak wygląda typowa relacja zrezygnowanego pacjenta: „Byłem u lekarza. Przeprowadził wszystkie standardowe testy i twierdzi, że wszystko ze mną w porządku. Nie mam zamiaru do niego wracać, ponieważ uważa, że wszystko sobie zmyśliłem i chce mi zapisać leki antydepresyjne". Niezwykle frustrujące jest żyć z chorobą, nie wiedząc, skąd się zięła i w jaki sposób ją pokonać. Taka frustracja ma jednak swoje dobre strony, gdyż czasem zmusza, by wziąć sprawy w swoje ręce i dotrzeć do sedna problemu. Tego rodzaju działanie może pomóc nam zrozumieć wiele rzeczy, podnieść nas na duchu i sprawić, że zwróci-my się ku medycynie alternatywnej. Leczenie dietą, nazwane przeze mnie „terapią żywieniową", może okazać się niezwykle skuteczne. Wymaga jednak pewnego wysiłku; to pacjent bierze na siebie większość obowiązków, spożywając zalecane produkty. Takie podejście okazuje się jednak bardzo korzystne dla pacjenta i przynosi zadowalające rezultaty. Odpowiednie żywienie nie jest lekarstwem na wszystkie schorzenia, ponieważ nic w życiu nie jest takie proste. Stanowi ono jednak podstawę zdrowia i zawsze powinno być traktowane jako punkt wyj-s nowy dążenia do dobrego samopoczucia. Kompetentny terapeuta żywieniowy przyjrzy się objawom dolegliwości, które zgłasza pacjent, porówna je z jego dietą i połączy fakty. Niniejsza książka ma za zadanie pomóc ci zastosować to samo podejście w celu znalezienia trwałego rozwiązania kwestii uporczywych kłopotów zdrowotnych. Publikacja, którą trzymasz w rękach, pomoże ci zidentyfikować źródło objawów braku komfortu, który ci dokucza i zwalczyć je dzięki odpowiedniemu żywieniu. Poszukiwanie lekarstwa na objawy bez uprzedniego odnalezienia ich źródła nie ma najmniejszego sensu. Wielu lekarzy medycyny alternatywnej często krytykuje lekarzy konwencjonalnych za zbyt pochopne wypisywanie recept i ignorowanie przyczyn dolegliwości pacjentów, podczas gdy oni powtarzają identyczne błędy.
Dzięki książce czytelnik dowie się, jak skomponować prawidłową dietę, zmniejszającą stężenie cholesterolu (który jest jednym z czynników ryzyka zawału serca i udaru mózgu), jakie są mechanizmy przemiany tłuszczów i cholesterolu w organizmie. Autorzy podają liczne przepisy na potrawy, które skutecznie przyczyniają się do obniżania stężenia cholesterolu.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?