Kuchnia diabetyków wydanie V
-
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
- ISBN: 978-83-7277-748-5
- EAN: 9788372777485
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Astrum
- Format: 14.5x21.0cm
- Język: polski
- Seria: ZDROWIE I URODA
- Liczba stron: 152
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
16,69złCena detaliczna: 29,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,78 zł
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka - Barbara Jakimowicz-Klein - chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne - wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!