Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Najlepszy istniejący przewodnik po kanapkach, dzięki któremu szybko stworzysz tę idealną! Przepyszną, domową, ale równocześnie niebanalną. Max Halley jest właścicielem niezwykłego bistro z kanapkami w Wielkiej Brytanii. Po latach pracy w najlepszych restauracjach w kraju zdał sobie sprawę, że to właśnie kanapka - największy wynalazek ludzkości - potrzebuje renesansu. Postanowił więc otworzyć własny lokal i wymyślić kanapkę na nowo.Wielka księga to: wariacje na temat klasycznych kanapek; pyszne sposoby na wykorzystanie resztek; kanapki na śniadanie; kanapki na obiad; kanapki na deser. Ogółem: ponad 100 przepisów pozwalających na wykonanie genialnych kanapek w domu.Autor stworzył też ekstra przepisy na pieczywo, mięsa, ryby, nadzienia, przyprawy, marynaty i kiszonki oraz inne wspaniałe chrupiące elementy kanapek.
Koniec diety! to książka dla każdego, kto czuje się zagubiony w świecie różnych sposobów odżywiania, myślenia o swoim zdrowiu i ciele oraz często opresyjnych wzorców wyglądu. Paulina Małek, specjalistka od żywienia, rozprawia się z kulturą diety i wyrzutami sumienia, kończy też wojnę, jaką wypowiedzieliśmy jedzeniu.Uczy, jak jeść intuicyjnie, odbudować relację z ciałem, którą mieliśmy w dzieciństwie i porzucić wstyd związany z naszą fizycznością.Zwraca uwagę na fundamentalną potrzebę zaspokojenia głodu, obalając popularne, a przede wszystkim szkodliwe mity żywieniowe i zdrowotne, np. nieomylność BMI.Zaznacza, że nasza masa ciała to nie do końca nasz wybór i tłumaczy od czego jest ona zależna.Przypomina, że jedzenie powinno być przyjemnością, a nie powodem do niepokoju lub stresu. Ma kształtować prozdrowotne nawyki, bez negatywnej idei wykluczania czy ograniczania produktów.Podpowiada, jak mówić i myśleć o jedzeniu - bez stereotypów, frustracji, krytykanctwa i autoagresji. Żywność jest neutralna etycznie, nie określa ciebie ani twojej moralności.Powtarza, że o tym, czy jesteśmy zdrowi, nie decyduje liczba pokazująca się na wadze, a utrata kilogramów nie jest miarą sukcesu. Liczy się nasze dobre samopoczucie i kondycja. Twoje życie zacznie się na nowo, kiedy przestaniesz myśleć o tym, jak odchudzić i zdyscyplinować swoje ciało.
NOWE WYDANIE BESTSELLERAProste, zdrowe i pyszne. HUMMUSY i pasty76 inspirujących przepisów na roślinne pastyHummus to ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa. Ale nie tylko.Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, kusić intensywnym aromatem grillowanej papryki lub zaskakiwać słodyczą syropu klonowego i rodzynek.Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby wydobyć jej orzechowy smak, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna.Konrad Budzyk - weganin i bloger kulinarny, autor książki "Totalnie tofu". Do gotowania podchodzi z dużym luzem, miesza style i techniki, a przy tym świetnie się bawi.
TEN CUDOWNY PORADNIK MÓWI O TYM:
– jak uniknąć wszelkich, nawet najcięższych chorób;
– jak wygląda najzdrowsza dieta świata oraz zdrowy styl życia;
– jak samemu się uzdrowić i przedłużyć sobie życie;
– jak stać się bardziej zaradnym i pożytecznym dla siebie i innych;
– co zrobić, aby stać się lepszym człowiekiem.
KSIĄŻKA JEST CENNYM, PRAKTYCZNYM KOMPENDIUM WIEDZY DLA KAŻDEGO, KTO ODPOWIEDNIO WCZEŚNIE PODJĄŁ TRUD STARANIA SIĘ O TO, ABY STAĆ SIĘ POD KAŻDYM WZGLĘDEM ZDROWYM, SPEŁNIONYM I UŻYTECZNYM CZŁOWIEKIEM.
DZIĘKI NIEJ STANIESZ SIĘ LEPSZYM CZŁOWIEKIEM DLA SIEBIE ORAZ DLA INNYCH (rodziny, współpracowników, znajomych oraz dla wszystkich dookoła!)
TEJ MAGICZNEJ KSIĄŻKI NIE WOLNO PRZEOCZYĆ. Nie musisz jej czytać w całości. Wystarczy tylko, że:
– wybierzesz ze spisu treści to, co dotyczy bezpośrednio CIEBIE;
– przeczytasz to i będziesz starać się to STO-SO-WAĆ.
Prof. zw. dr hab. Henryk Bieniok jest uznanym autorytetem z zakresu zarządzania, w tym zarządzania samym sobą, a więc także zarządzania własnym zdrowiem i w ogóle swoją osobowością. Posiada w dorobku 510 publikacji, w tym 43 książki poświęcone tym zagadnieniom. JEST TAKŻE PROFESOREM HONORIS CAUSA Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach oraz PROFESOREM I WYKŁADOWCĄ w Akademii Górnośląskiej w Katowicach. Prowadzi również wykłady z tego zakresu na kilku uniwersytetach III wieku. Pracuje zawodowo już 67 lat, aby nadal propagować i upowszechniać te zagadnienia dla dobra innych ludzi.
Totalnie smacznie. Totalnie prosto. Totalnie TOFU83 przepisy na kuszące roślinne daniaWszechstronne, bajecznie proste w przygotowaniu i przepyszne - takie właśnie jest tofu. Z wyglądu niepozorne, w rzeczywistości daje nieograniczone możliwości.Zrobisz z nim totalnie wszystko: śniadaniową szakszukę, włoski makaron, polskie pierogi, azjatyckie bowle, wegański mac & cheese, kuszące street foody i aksamitne desery (w tym oczywiście tofurnik) - w każdym z tych dań tofu odnajduje się idealnie.Oprócz tego z książki dowiesz się:- czym różni się tofu twarde od miękkiego i który rodzaj wybrać, by wydobyć wszystkie jego zalety,- jak skomponować idealną marynatę- i dlaczego tofu zawsze znajduje się na szczycie listy zdrowych produktów*.Poznaj moje ulubione przepisy na dania z tofu oraz porady i techniki dotyczące ich przygotowywania.Konrad Budzyk* Podpowiadam już teraz: to dzięki temu, że jest wysokobiałkowe i bogate w składniki odżywcze: żelazo, wapń, niezbędne witaminy i minerały, a dodatkowo naprawdę niskokaloryczne.KONRAD BUDZYK - bloger kulinarny, weganin. Jego pierwsza książka, "Hummusy i pasty", od razu stała się bestsellerem. Do gotowania podchodzi z dużym luzem, miesza style i techniki, a przy tym świetnie się bawi.
Wielu z nas ma problemy z okazywaniem dobroci sobie, a jej brak jest często powodem problemów zdrowotnych i emocjonalnych. Czas z tym skończyć. Autor studiował najnowsze badania z zakresu chemii mózgu i poznawał techniki psychoterapeutyczne oraz narzędzia do rozwoju osobistego. Dowiódł, że miłość do siebie mamy w genach, ale tracimy ją w wieku sześciu lat pod wpływem otoczenia. Dr Hamilton udowadnia, że mózg można przeprogramować i podaje proste techniki, jak to zrobić. Proponuje praktyki, dzięki którym nauczysz się zmieniać i tworzyć pozytywne nawyki myślowe. Poznasz 27 ćwiczeń, które pomogą Ci odkryć swoje prawdziwe "ja" i poprawić samoocenę. Szybko zmienisz nastawienie do siebie i wybaczysz wszelkie niepowodzenia. Odkryj i pokochaj siebie bezwarunkowo!
Wielka księga specjałów Siostry Anastazji to ponad 400 sprawdzonych przepisów na przystawki, zupy, sałatki, dania mięsne, rybne i warzywne. A co najważniejsze, przyrządzisz je ze składników dostępnych w każdym sklepie. To przepisy dla każdego i na każdą okazję. Warto je mieć pod ręką! Prawie 3 000 000 sprzedanych książek! Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości od lat łączy swoje powołanie zakonne z zamiłowaniem do pieczenia i gotowania. Otrzymała wiele nagród, w tym Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich. Znana jest także za granicą. Mimo wielkiego sukcesu pozostaje osobą skromną, dla której najważniejsza jest modlitwa i praca.
Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. Wszyscy się ich boimy, ale jednocześnie odsuwamy od siebie tę myśl i bagatelizujemy rolę żywienia w profilaktyce chorób nowotworowych. A styl życia i dieta mają przecież niebagatelny wpływ na nasze zdrowie.
Czy wiesz, które produkty mają właściwości antynowotworowe? Jak przygotowywać codzienne dania, żeby nie traciły cennych składników odżywczych? Jak przechowywać żywność, aby nie stała się dla nas niebezpieczna?
Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Poznasz różnorodne naturalne składniki żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Obszerną część teoretyczną książki uzupełnia bogaty zbiór przepisów na śniadania, obiady, kolacje, surówki, przekąski i prozdrowotne koktajle.
Agata Lewandowska – dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze blog i artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Max La Manna, uznany jest za jednego z 30 najlepszych szefów kuchni zmieniających przyszłość żywności według magazynu VegNews.Jego najnowsza książka "I gotowe!" zdobyła nagrodę dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej na świecie 2023 przyznanej przez Gourmand World Cookbook Awards czyli Kulinarne Oskary.W książce znajdziemy przepisy na sałatki, dania jednogarnkowe, podkręcone dania klasyczne, takie jak rag z kalafiora, risotto romesco, grzybową masala z chrupiącym ryżem kardamonowym, "butter chicken" z tofu, a także przekąski jak na przykład pieczone "skrzydełka" z kalafiora na ostro, chrupiące gniecione ziemniaki z pikantnym majonezem cytrynowym, kuskus curry z chutneyem dyniowo-kolendrowym czy szaszłyki z bakłażana z harissą i energetyczną sałatka z bulguru.Czy wiedzieliście, że 40% jedzenia marnuje się dlatego, że nie wykorzystujemy produktów, które już mamy w domu? Wiele z przepisów w tej książce bazuje na wykorzystaniu dodatków z poprzednio przygotowanych potraw lub ułatwia wykorzystanie "resztek" jak na przykład kremowa zupa z pora i pasternaku z chipsami z obierek z pasternaku, placuszki z fusów z kawy czy lody no-waste z mleka i płatków śniadaniowych z aromatem wanilii, cynamonu i mleczka kokosowego.Nie zabrakło także deserów jak czekoladowe brownie z masłem orzechowym i tahini, biszkoptowe pączki bananowe z polewą czekoladową, churrosy cynamonowo-czekoladowe i ciasto marchewkowo-pekanowe z polewą pomarańczową.Wszystkie przepisy zawarte w niniejszej książce zostały wypróbowane przy użyciu składników pochodzenia roślinnego.
Jeśli troszczysz się o zdrowie swoje i najbliższych, bliskie ci jest ekologiczne myślenie, chcesz mieć swój wkład w naprawianie świata, zacznij od diety planetarnej. To styl życia, który przynosi wiele korzyści tobie i światu.Dietetyczka Katarzyna Błażejewska-Stuhr i miłośniczka zdrowego jedzenia Urszula Minorczyk pokazują sposoby na życie w zgodzie z naturą i z poszanowaniem naturalnych zasobów naszej ziemi. Kluczowe elementy diety to:- jedzenie sezonowo i lokalnie, dzięki czemu ograniczamy globalny łańcuch dostaw i ślad węglowy- ograniczenie spożycia mięsa- dbanie o dobrostan zwierząt- jedzenie jak najmniejszej ilości produktów przetworzonych- planowanie zakupów tak, by nie marnować i nie wyrzucać jedzeniaOprócz solidnej dawki wiedzy znajdziesz tu wiele prostych przepisów na pyszne dania z warzyw i owoców, a także rady, jak zdrowo komponować posiłki. Wszystko po to, aby czuć się lepiej i żyć na piękniejszej planecie.Planety B nie ma. Ale jest dieta planetarna, czyli odżywianie przyjazne planecie.Jeść mniej, ale treściwiej, z myślą nie tylko o sobie, lecz także o przyszłości planety. Kasia i Ula piszą wprost, co i ile powinniśmy jeść, żeby ciało i umysł funkcjonowały sprawnie i długo.W książce pojawiają się konkretne przykłady, dane i wskazówki. Dzięki temu wiem, jakie produkty i w jakiej ilości powinny tworzyć moje i Twoje dzienne menu.Bardzo apetyczna i odżywcza pozycja :) uświadamiająca, ile kosztuje planetę nasze nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu.Maja Popielarska
Stwardnienie rozsiane (SM, sclerosis multiplex) to przewlekła, zapalno-immunologiczna choroba ośrodkowego układu nerwowego (OUN), w której dochodzi do wieloogniskowego uszkodzenia (demielinizacji i rozpadu aksonów) tkanki nerwowej. W chorobie tej na ogół występuje wiele faz – okresy zaostrzeń i remisji – i może ona przebiegać w rożny sposób u poszczególnych osób i w poszczególnych okresach. Jak do tej pory nie dowiedziono przyczyn tej choroby pomimo wielu hipotez na ten temat.
Podstawowe znaczenie w stwardnieniu rozsianym ma leczenie farmakologiczne, ale według najnowszych badań dużą rolę (chociaż nie w pełni udowodnioną) wspomagającą leczenie może odegrać także prawidłowy sposób żywienia. Uważa się go nawet za element leczenia SM, a indywidualnie dobraną dietę – za dodatkowe wsparcie leczenia farmakologicznego. Dieta każdego człowieka, nie tylko z SM, powinna pokrywać zapotrzebowanie na białka, tłuszcze (w tym nienasycone kwasy tłuszczowe), węglowodany, błonnik, witaminy i składniki mineralne zgodnie z normami opracowanymi w Instytucie Żywności i Żywienia.
Na zapotrzebowanie to wpływają m.in.: płeć, wiek, masa ciała, wzrost, stan fizjologiczny (ciąża, karmienie piersią) i aktywność fizyczna. W stwardnieniu rozsianym szczególnie ważne jest stosowanie diety zgodnej z zasadami zdrowego żywienia osób zdrowych, ale dodatkowo powinny być w niej uwzględnione pewne elementy specyficzne dla tej choroby i powinna być ona zindywidualizowana dla każdego pacjenta i konsultowana z lekarzem i dietetykiem.
W diecie osób z SM ważne jest unikanie składników żywności, które nasilają objawy choroby, a także szersze uwzględnianie składników żywności, które mogą się przyczynić do poprawy ogólnego stanu zdrowia, zwiększenia odporności, złagodzenia współistniejących dolegliwości i poprawy efektywności leczenia farmakologicznego.
Rola poszczególnych składników odżywczych w stwardnieniu rozsianym
Jak w praktyce zmniejszyć spożycie niekorzystnych w SM składników pokarmowych, a jak zwiększyć podaż korzystnych składników?
Co jest kluczem do skomponowania diety, w której nie będzie nadmiaru niekorzystnych w SM składników pokarmowych ani niedoboru korzystnych składników?
Ogólne zalecenia dietetyczne dla pacjentów, u których przyjmowanie leków wywołuje problemy żołądkowo-jelitowe
Ulubione przepisy niemowląt i dzieci? Smaczne! Ulubione przepisy rodziców? Łatwe do zrobienia! Ulubione przepisy autorek bloga alaantkoweblw? Te najczęściej wybierane spośród tysięcy propozycji!Joanna Anger i Anna Piszczek już od dekady gotują dla najmłodszych, edukują, propagują zdrowe jedzenie i pokazują, jak bezpiecznie rozszerzać dietę niemowlęcia w oparciu o łatwo dostępne produkty i proste i szybkie przepisy. Ten wyjątkowy jubileuszowy zbiór zawiera najlepsze przepisy z dziesięciu lat istnienia bloga alaantkoweblwPrzepisy, zdjęcia, wspomnienia, porady - wszystko to, za co tysiące czytelniczek pokochały blog i jego autorki!Joanna Anger - absolwentka psychodietetyki, integracji sensorycznej i wczesnego wspomagania rozwoju dziecka, pedagożka. Anna Piszczek - terapeutka integracji sensorycznej i wczesnego wspomagania rozwoju dziecka, pedagożka. Autorki najpopularniejszego bloga o rozszerzaniu diety i licznych książek kulinarnych z przepisami dla niemowląt i dzieci starszych.
Niemal we wszystkich kulturach produkty zbożowe są podstawowym elementem diety. Czy rzeczywiście są one zdrowe dla każdego? Dla osób, które są uczulone na gluten - białko znajdujące się we wszystkich zbożach, produkty mączne są toksyną i zagrażają ich życiu. Natomiast dla tych, którzy mają na nie nadwrażliwość, spożywanie ich powoduje groźne choroby, rzadko jednak kojarzone z tym produktem. Dzięki Autorce - naturoterapeutce i dietetyczce z 30 - letnim doświadczeniem, będziesz mógł sam przekonać się o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu i zapobiega ponad 200 przewlekłym chorobom, mającym związek z celiakią i nietolerancją glutenu. Znajdziesz tu także informacje na temat Specyficznej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć również wiele poważnych chorób. Zdrowe życie bez glutenu.
Dieta. Niski indeks glikemiczny to poradnik idealny zarówno dla osób borykających się z nadwagą, otyłością, insulinoopornością i cukrzycą, jak i wszystkich tych, którzy chcą zdrowo żyć. Autorka przystępnie wyjaśnia zależności zachodzące pomiędzy niezdrowym trybem życia a złym samopoczuciem. Pokazuje też, jak w prosty sposób można osiągnąć cel, jakim jest kontrola nad racjonalnym odżywianiem się oraz radość ze szczupłej sylwetki i życia w zdrowiu.
Ta książka to coś więcej niż zbiór przepisów…
Czego szukamy w sztuce, także kulinarnej? Niezwykłych doznań?
Szukamy czegoś, co rozpala w nas iskierkę życia…
Ulubiona książka wielu pokoleń młodych rodziców w zaktualizowanej formie.
Karmienie malucha do ukończenia 1. roku życia miesiąc po miesiącu wraz z przepisami.
Każdy rodzic pragnie, by jego dziecko było zdrowe i szczęśliwe. I każdy rodzic wie, jak ważne dla zdrowia i prawidłowego rozwoju malucha jest właściwe odżywianie.
W chaosie porad z internetu, sprzecznych często zaleceń różnych ekspertów, sugestii rodziny i wskazówek znajomych można się pogubić. Proponujemy prosty, praktyczny poradnik, sprawdzony przez opiekunów oraz dzieci. Przeprowadzi on młodych rodziców przez rozszerzanie diety maluszka miesiąc po miesiącu.
Wyjaśniamy i podpowiadamy:
• jak poznać, że niemowlę jest gotowe na nowości w jadłospisie, i od czego zacząć
• jakie porcje powinno zjadać dziecko i jak się zorientować, czy nie zjadło za mało
• co niemowlę może pić, a czego nie powinno
• co jest lepsze: gotowe dania w słoiczkach czy domowe jedzenie
• jakie produkty wybierać w sklepie, gdy przygotowuje się z nich dania dla dziecka
• czy do potraw dla niemowląt można dodawać przyprawy, a jeśli tak, to jakie
• które produkty są najsilniejszymi alergenami.
W książce znajdują się sprawdzone przepisy na proste dania dostosowane do wieku malucha, które można łatwo przygotować w domu.
Wszystkie porady oraz przepisy są zgodne z najnowszymi zaleceniami Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci.
Masz dość gotowania osobnych posiłków dla każdego członka rodziny? Planujesz wprowadzić w domu dobre nawyki żywieniowe? Chcesz rozpocząć rozszerzanie diety maluszka i nie wiesz, od czego zacząć, żeby mu nie zaszkodzić? Masz w domu małego alergika? A może po prostu potrzebujesz inspiracji w kuchni?Ułatwiaj sobie życie! Jemy to samo!Izabela Daniel-Kalicka, dietetyk i mama dwójki dzieci, zdradzi ci sekrety, jak przygotować dobrze zbilansowane, smaczne i zdrowe posiłki dla całej rodziny. Pokaże ci też, co zrobić, żeby dania, które smakują dorosłym i starszym dzieciom, mogły jeść również niemowlęta.BLW (bobas lubi wybór) czy metoda tradycyjna? Poznaj sposoby rozszerzania diety i sprawdź, jak wprowadzić je w życie!Dzięki tej książce przekonasz się, że kilka bazowych receptur można w dowolny sposób komponować z różnymi, czasami zaskakującymi dodatkami, tworząc dopasowany do twojej rodziny jadłospis. Poznasz nie tylko zalety jedzenia wspólnych posiłków, ale dowiesz się też, jak zaangażować najmłodszych domowników do pomocy. Znajdziesz tutaj przepisy na pyszne śniadania i kolacje, sprawdzone obiady, zdrowe słodkości i przekąski oraz taco party!
Poznaj najsmaczniejszy i najprostszy sposób na zaspokojenie twoich żywieniowych potrzeb i ugaszenie pragnienia.Najprostsza droga do zachowania dobrej kondycji, witalności, mocnych kości oraz pięknej skóry i włosów to zdrowa, pełnowartościowa dieta. Jednym z jej głównych składników są świeże soki owocowo-warzywne. Michael T. Murray, światowej sławy ekspert w dziedzinie zdrowego żywienia, w "Księdze soków" zawarł bezcenne informacje na temat uzdrawiająco-rewitalizujących mocy różnych owocowych i warzywnych soków oraz dopasował do nich pyszne i proste przepisy.Z książki dowiesz się, jak poszczególne soki pomagają:- pokonać raka,- obniżyć ciśnienie krwi,- przynieść ulgę stawom,- leczyć kamienie nerkowe i wrzody,- walczyć z efektami starzenia,- obniżyć poziom cholesterolu.W "Księdze soków" znajdziesz również szczegółowe informacje na temat wartości odżywczych poszczególnych przepisów oraz bezpieczne i efektywne porady na to, jak dietę opartą na sokach zastosować w procesie oczyszczania organizmu.Uwierz, że ta książka o sokach pomoże Ci zmienić swoje życie!
"Najskuteczniejszy środek na różne dolegliwości Siarka organiczna to substancja naturalnie występująca w naszym organizmie oraz w warzywach i owocach oraz przyrodzie. Dzięki tej książce dowiesz się, jak ważną rolę pełni siarka i jej związki oraz poznasz wskazówki, jak samodzielnie stosować odpowiednie dawki, by Twój organizm skutecznie pokonał dolegliwości. Przywróć zdrowie naturalnym sposobem Autor latami zmagał się z dolegliwościami zdrowotnymi, kontuzjami sportowymi i stanami zapalnymi, które były skutkiem przeciążenia organizmu ćwiczeniami wysiłkowymi. Przyjmował wiele preparatów, w tym siarkę organiczną czyli MSM. Po terapii tym naturalnym środkiem odzyskał energię a urazy i ból przestały utrudniać mu życie. W swojej książce dzieli się wiedzą o jej zdrowotnych właściwościach. Siarka - zdrowie z natury."
Publikacja w sposób kompleksowy porusza tematykę aktualnego spojrzenia na rolę diety w zdrowiu skóry. Zawarte w niej informacje zostały oparte na najnowszych badaniach naukowych oraz praktycznym doświadczeniu specjalistów w dziedzinie dermatologii oraz żywienia. Książka prowadzi czytelnika od podstawowej wiedzy na temat wpływu diety na dobrostan skóry i procesy jej starzenia, poprzez omówienie wybranych chorób skórnych, w których może ona wspierać proces leczenia aż do wskazówek dotyczących wsparcia psychologicznego w tych schorzeniach. Autorzy analizują również wpływ żywienia na procesy patologiczne w skórze oraz mechanizmy immunologiczne, które odgrywają kluczową rolę w rozwoju chorób dermatologicznych. Dzięki tej książce specjaliści będą mieli możliwość lepszego zrozumienia wpływu diety na zdrowie tego największego widocznego dla otoczenia organu ciała człowieka oraz wykorzystania zdobytej wiedzy w praktyce klinicznej.Publikację dedykujemy wszystkim zajmującym się żywieniem i dietetyką, specjalistom z zakresu ochrony zdrowia, lekarzom, pielęgniarkom i kosmetologom. Może też stanowić ciekawe źródło informacji dla studentów różnych kierunków związanych z dietetyką, żywieniem człowieka czy medycyną i naukami o zdrowiu, oraz pacjentom - tak aby znaleźli wstępne wskazówki do zmiany diety i wspomożenia procesu leczenia swojej choroby.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?