KATEGORIE [rozwiń]

Diety

Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej. 

Okładka książki Uzależnienie od słodyczy i skuteczne narzędzia do zmiany nawyków

66,60 zł 50,58 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

„Najnowsza książka Mikołaja w prosty sposób przeprowadzi cię przez zmianę nawyków żywieniowych. Dzięki niej łatwo naprawisz swoje relacje z jedzeniem” ? Agnieszka Paculanka, redaktor naczelna serwisu Poradnikzdrowie.pl „Autor książki «Uzależnienie od słodyczy» opisuje nie tylko dlaczego lubimy słodki smak i słodycze ale też w jaki sposób kształtowały się ludzkie preferencje żywieniowe, czyli dlaczego jemy i co jemy. W tym celu sięga do badań naukowych oraz wykorzystuje doświadczenie własne w pracy z pacjentami. Opisuje jak zmienić stare, niezdrowe nawyki i jak zaplanować odpowiednią dietę. Przedstawia szereg praktycznych rad jak ustalić cele i do nich skutecznie dążyć, jak zadbać o motywację oraz jak odzyskać kontrolę nad jedzeniem. Książka napisana jest bardzo przystępnie językiem i adresowana do osób, które chcą zrozumieć emocje jakie wywołuje u nich żywność i wypracować zdrowe nawyki żywieniowe ? dr hab. lek. Dariusz Włodarek „Może być i słodko i zdrowo! I taka sama jest ta książka - przyjemna i fachowa! Zawiera solidną podstawę z faktów o fizjologii, dietetyczne nadzienie doprawione szczyptą psychologii i dodatki w postaci humoru i anegdot. Sięgnij po nią jeśli potrzebujesz trwałej motywacji do zmiany nawyków” ? dr Paweł Wolski, psycholog, coach, Uniwersytet SWPS „Książka wyjaśnia zależności pomiędzy psychiką a jedzeniem. Bardzo polecam ją szczególnie osobom, które zmagają się z ogromnymi zachciankami na słodycze” ? Magdalena Hajkiewicz, psychodietetyk „Koniec nadmiernego przejadania się! Kompleksowa wiedza zarówno dla specjalistów jak i osób chcących się zdrowo odżywiać. Polecam” ? Paulina Ihnatowicz, dietetyk kliniczny Mikołaj Choroszyński ? dietetyk, psychodietetyk, badacz, wykładowca akademicki i autor bestsellerowych publikacji poświęconych odżywianiu. Inicjator badań z zakresu prewencji chorób neurodegeneracyjnych za pomocą diety (w tym choroby Alzheimera), członek Polskiego Stowarzyszenia Pomocy Osobom z Chorobą Alzheimera oraz Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia. Zawodowo specjalizuje się w dietetyce osób z zaburzeniami odżywiania oraz współistniejącymi chorobami.
Okładka książki Co jest pięć?

39,90 zł 27,52 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Nie jest to typowa książka kucharska, choć znajdziecie w niej przepisy kulinarne. To pozycja, która ma na celu wskazanie drogi żywienia dla wszystkich chcących podratować swoje zdrowie. Dla wszystkich tych, którzy kochają siebie i chcą zrobić coś dobrego. Co jest pięć???Jak utrzymać - młody wygląd??- dobre samopoczucie??- zdrowie na lata??- szczupłą sylwetkę??- wigor i chęć do życia??Czy to możliwe z hashimoto?TAK!! To pozycja, która ma na celu wskazanie drogi żywienia w chorobie Hashimoto - oparte na własnych doświadczeniach autorki. Znajdziecie w niej prawie 100 przepisów, które pomogą Wam osiągnąć cel!!
Okładka książki Tajemnica odchudzania

30,00 zł 22,78 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Kiedy zastosowano już wszystko, a waga nie drgnęła, opadasz z sił. Dosłownie – masz dość. Robisz tak dużo i nadal nic. Dieta, wysiłek fizyczny, systematyczność. Walczysz. Budzisz się i widzisz w lustrze tę samą osobę, bez zmian. Poddajesz się i twierdzisz, że już nie da się nic z tym zrobić. Zmęczenie zatacza koło i znowu jest tak, jak było wcześniej. W końcu – czy odchudzasz się z wysiłkiem, czy nie robisz nic – wyglądasz tak samo. Zadajesz sobie pytanie: w zasadzie po co? Potem widzisz osoby, które nie mają problemu z otyłością, jedzą, co chcą, nie ćwiczą, a mają sylwetkę, o której można tylko pomarzyć. To niesprawiedliwe. To czas na to, aby przeczytać tę książkę. Ona jest właśnie dla Ciebie.
Okładka książki Dieta w chorobach trzustki – co jeść, a czego unikać.  130 przepisów na dania, które wzmocnią Twoją trzustkę

59,50 zł 34,66 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Z tej książki dowiesz się, jak dzięki odżywianiu zregenerować i wspomóc pracę trzustki. Odkryjesz, co możesz jeść, a czego nie w przewlekłym czy ostrym zapaleniu trzustki, a także w problemach występujących po operacji trzustki. Poznasz, jakie są objawy chorej trzustki i otrzymasz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Autorzy, lekarze, dietetycy i nauczyciele żywienia oferują wysokoenergetyczne przekąski, pożywne zupy i proste dania główne. Prezentują nowe odkrycia medycyny żywieniowej i udzielają rad, jak złagodzić objawy za pomocą indywidualnego jadłospisu. Prezentują ponad 130 przepisów na dobrze tolerowane dania. Najlepsza dieta, która zregeneruje i zadba o Twoją trzustkę.
Okładka książki Kod otyłości. Sekrety utraty wagi w.2020

49,40 zł 28,78 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Dlaczego świat stał się gruby?Standardowa rada dla ludzi chcących stracić na wadze to Jedz mniej, ruszaj się więcej. Brzmi to bardzo logicznie. W takim razie, dlaczego nie działa? Być może, ludzie chcący schudnąć nie stosują się do tych zaleceń? Umysł tego pragnie, ale ciało jest słabe.Autor doszedł do wniosku, że te wszystkie konwencjonalne porady są po prostu złe. A skoro tak jest, to całe postrzeganie otyłości jest błędne. A zatem, musimy zacząć od samego początku i spróbować dokładnie zrozumieć chorobę, jaką jest ludzka otyłość.Musimy rozpocząć od zadania najbardziej istotnego pytania: Co jest jej przyczyną?. Obecnie nikt się nad tym nie zastanawia, ponieważ wszyscy jesteśmy przekonani, że doskonale znamy odpowiedź. Zdaje się ona być oczywista: kalorie przyjmowane kontra spalane.Nie tylko kaloriePrzyjmowane kalorie, to energia, którą otrzymujemy z jedzenia. Spalone kalorie to energia wykorzystana we wszystkich funkcjach metabolicznych. Kiedy ilość tych pierwszych przekracza liczbę tych, które wykorzystujemy, zaczynamy tyć. Zdaje się nam to tak oczywiste, że nie przychodzi nam nawet do głowy kwestionowanie tego założenia. Jednak, czy aby na pewno jest ono prawdziwe? Ta książka udowadnia, że nie.Nowe spojrzenie na epidemię otyłościAutor przedstawia całkowicie nową teorię otyłości hormonalnej. Podkreśla ogromną rolę insuliny w regulowaniu wagi ciała i opisuje wyjątkowo istotną rolę insulinooporności.Podaje gotowe rozwiązanie i dostarcza wytycznych do przeprowadzenia terapii zmierzającej do wyeliminowania otyłości poprzez zajęcie się nierównowagą hormonalną we krwi bogatej w insulinę. Proponuje dietę, która obejmują zmniejszenie ilości cukru i rafinowanych ziaren, umiarkowaną konsumpcję protein i dodanie zdrowego tłuszczu oraz błonnika. Okresowy post także jest skutecznym sposobem na leczenie insulinooporności bez negatywnych efektów diet niskokalorycznych. Zarządzanie stresem i dobry sen także zmniejszy poziom kortyzolu i pomoże kontrolować insulinę.Szansa dla diabetyków!Ogromną zasługą doktora Funga jest stwierdzenie, że dotychczasowe sposoby leczenia cukrzycy typu 2, a w konsekwencji otyłości, skupiały się wyłącznie na jej objawach zwiększonej koncentracji glukozy we krwi, zamiast na jej głównej przyczynie oporności na insulinę. Wstępem do prawdziwego leczenia powinno być wyeliminowanie węglowodanów. Wyjaśnienie tej prostej biologii pozwala zrozumieć, dlaczego w niektórych przypadkach, przypadłość ta może być odwracalna, a także vice versa dlaczego nowoczesne sposoby leczenia, które nie eliminują węglowodanów, pogarszają sprawę.Koniec z nadwagą i cukrzycą
Okładka książki Kupa szczęścia. Oczyść jelita, zyskaj zdrowie i dobre samopoczucie

44,40 zł 25,02 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Kupa szczęścia. Oczyść jelita, zyskaj zdrowie
Okładka książki Kuchnia Raw Food. Smaczne dania bez gotowania wyd. 2

59,50 zł 34,72 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Na surowo czyli jak? Na czym polega dieta Raw Food, czyli inaczej witarianizmLista produktów, które możesz jeść na diecie Raw Food nie jest wcale krótka. Jadłospis w surowej diecie stanowią owoce, warzywa, zioła, orzechy, pestki, rośliny strączkowe, kiełki zbóż i fasoli, zielenina dzika i domowa, jadalne kwiaty, algi, warzywa morskie, bogata w składniki odżywcze zdrowa żywność. A także oleje, fermentowane produkty i herbaty, które stanowią przecież naturalne probiotyki, grzyby lecznicze, naturalne słodziki i przyprawy. W powiązanej z wegetarianizmem kuchni Raw Food nie piecze się, nie smaży, ani nie gotuje w kuchence mikrofalowej. Aby nie pozbawiać roślin ich naturalnych walorów odżywczych, które są tak cenne dla organizmu. Ale można je podgrzać do temperatury nie przekraczającej 48C. Wiele autorytetów z dziedziny zdrowia i zdrowego odżywiania zachęca do stosowania surowej diety. Z jej pomocą można poradzić sobie z wieloma dolegliwościami. Dieta Raw Food, podobnie, jak wegetarianizm, gwarantuje oczyszczanie organizmu. Potraktuj ten rodzaj zdrowego odżywiania jak jedną z terapii, która daje skuteczne efekty detoksu.Nieodzowna pomoc w kuchni książka pełna przepisów diety Raw FoodAutorka, ekspertka w dziedzinie zdrowego odżywiania i restauratorka, zapewnia, że styl życia związany z surową dietą może być tak prosty, jak obranie banana i nieść ze sobą ogromną różnorodność. Dzięki tysiącom sposobów wyciskania, rozdrabniania, fermentowania, marynowania, zamrażania, kształtowania, siekania, tarcia, obierania, zawijania, maczania, mieszania i odwadniania, surowa żywność jest przepyszna, a jej przygotowanie dobrą zabawą. Żeby ułatwić Ci start z surową dietą, Autorka przygotowała tę pełną pełną praktycznych wskazówek i pięknych fotografii książkę, która zawiera bardzo wiele przepisów diety Raw Food. Znajdziesz tu wskazówki, jak przyrządzić sycące śniadania, oryginalne przystawki i zupy, efektowne dania główne, a także sałatki, pyszne desery, napoje, dania na imprezy oraz dla dzieci. A wszystkie one zostały opracowane w zgodzie z zasadami kuchni Raw Food.Poznaj zalety kuchni Raw Food, a jest ich naprawdę wiele!Jedną z najbardziej zauważalnych zalet diety Raw Food jest znaczący przypływ energii. Za zmianę sposobu przygotowywania jedzenia podziękuje Ci również Twój układ trawienny. Witarianizm działa bowiem oczyszczająco na organizm, wspomaga trawienie i detoks. Z łatwością będziesz przyswajał naturalne probiotyki z fermentowanych pokarmów, a Autorka pokaże Ci, jaka żywość ma najlepsze właściwości probiotyczne. Zrozumiesz, jak wielkie znaczenie mają tłuszcze, żelazo, wapń i inne związki kluczowe dla zdrowia, a także dowiesz się, które dania dostarczą Ci najwięcej poszczególnych mikroelementów. Świadomie zaopatrzysz swoją spiżarnię, co będzie tylko ułatwiało Ci poruszanie się po kuchni Raw Food. Przekonaj się, jak witarianizm może poprawić Twoje zdrowie oraz złagodzić objawy chorób i dolegliwości.7 powodów, by pokochać surową dietę:zapewnia przypływ energii i lepsze zdrowie,przyczynia się do sprawniejszego działania układu trawiennego i detoksu organizmu,dzięki niej stworzysz domową aptekę,potrawy przyrządzone według przepisów Raw Food są niezwykle smaczne,prostota w przygotowaniu zapewnia oszczędność czasu,jadłospis i dania surowej diety pomagają w tworzeniu hormonu szczęścia,dzięki surowym potrawom poprawia się stan umysłu oraz intuicja.Surowo, czyli smacznie i zdrowo!
Okładka książki Żywienie osób starszych

89,00 zł 60,59 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Transformacja demograficzna nie pozostawia żadnych wątpliwości, populacja ludzi starszych dynamicznie zwiększa się na całym świecie. Prognozuje się, iż w 2050 roku osoby w wieku 65 lat i więcej będą stanowiły nawet 30% polskiej populacji. Wy­musza to konieczność szerszego spojrzenia na tę grupę osób w kontekście wielochorobowości, wielolekowości, większego obciążenia czynnikami ryzyka niedożywienia, sarkopenii, a także zróżnicowanych potrzeb żywieniowych. Poniższe opracowanie systematyzuje wiedzę dotyczącą postępowania dietetycznego w grupie osób starszych w ujęciu wielodyscyplinarnym, stanowiąc źródło informacji dla wielu specjalistów sprawujących opiekę nad pacjentem geriatrycznym. Publikacja stanowi rekomendacje Sekcji Dietetyki Medycznej POLSPEN w zakresie żywienia osób starszych w której zostały uwzględnione najnowsze wyniki badań w opisywanej dziedzinie, a także aktualne zalecenia towarzystw naukowych.
Okładka książki Dieta SIRT na cztery pory roku

39,99 zł 22,38 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Dieta SIRT stała się słynna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej spektakularna przemiana zainspirowała wiele osób do zawalczenia o zgrabną sylwetkę i zdrowie.Dieta SIRT opiera się na prozdrowotnych i pysznych produktach takich jak np. truskawki, kakao, czerwona cebula, kawa, orzechy włoskie czy oliwa.Dzięki tej książce dowiesz się, że zdrowa dieta nie musi być koszmarem, ale smaczną i przyjemną kulinarną przygodą, która z czasem staje się stałym elementem życia. W książce nie znajdziesz złudnych nadziei i obietnic bez pokrycia. Za to możesz liczyć na racjonalne podejście do diety SIRT i rzetelną analizę faktów. Dowiesz się z niej między innymi:Jakie są naukowe podstawy diety SIRT i czy warto liczyć na spektakularne efektyCzy rzeczywiście jest tak zdrowa i skuteczna, jak się o niej mówiJak dostosować ją do polskich warunków i sezonowości produktówW jaki sposób komponować swoje posiłki i czym zastąpić niektóre produktyJak zaadaptować dietę SIRT do swoich potrzeb i stosować ją bezpiecznie przez cały rokW dziale z przepisami znajdziesz ponad 80 propozycji na wiosnę, lato, jesień, zimę, a także takich, które sprawdzą się niezależnie od pory roku. Przekonaj się, jak łatwe i szybkie mogą być zdrowe posiłki!
Okładka książki Pakiet Naturalnie / Naturalnie w kuchni

69,90 zł 41,07 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Zadbaj o swoje zdrowie. Naturalnie z Agnieszką Cegielską. Żyjemy w zanieczyszczonym środowisku, które osłabia naszą odporność i sprzyja rozwojowi chorób cywilizacyjnych. Co możemy zrobić, żeby ograniczyć wpływ negatywnych czynników na nasz organizm? Odpowiedź jest prosta - powinniśmy spożywać jak najwięcej naturalnych składników. Rokitnik, daktyle, spirulina, a obok nich brzoza, aronia, pyłek pszczeli, czarna porzeczka – to tylko niektórzy z bohaterów tych książek. W świecie, który co i rusz proponuje nam nowe diety, nowe składniki, nowe sposoby przygotowania potraw, warto pamiętać o tym co naturalne. Pewność, że jemy dobrze i zdrowo, unikając chemii i przetworzonej żywności, jest bezcenna. Agnieszka Cegielska – propagatorka naturalnego stylu życia – przygotowała 60 przepisów na potrawy, które wzmocnią nasz organizm i będą miały zbawienny wpływ na nasze zdrowie. A ponadto dopieszczą kubki smakowe. Naturalnie, zdrowo i smacznie. Czegóż więcej można chcieć? Pakiet zawiera: 'Naturalnie" i "Naturalnie w kuchni" Agnieszki Cegielskiej.
Okładka książki Naturalnie dla zdrowia

49,90 zł 28,72 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Droga do zdrowia – przejdź ją z Agnieszką Cegielską i z jej rozmówcami Wielu z nas myśli, że droga do zdrowia jest długa i niełatwa. Jednak często okazuje się, że może być zdecydowanie krótsza i prostsza. W książce Naturalnie dla zdrowia Agnieszka Cegielska postanowiła porozmawiać ze specjalistami, którzy zajmują się zdrowiem. Jak bardzo mogą pomóc nam odpowiednia dieta, osteopatia, terapia krzyżowo-czaszkowa, chiropraktyka, hirudoterapia i wiele innych terapii? Co możemy zrobić, aby w naturalny sposób wesprzeć naszą odporność i jak robią to ci, którzy na co dzień pomagają innym? Co zrobić, aby uwolnić z organizmu nagromadzony latami stres i pokochać niedoskonałości swojego ciała? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w najnowszej książce znanej i cenionej propagatorki zdrowego stylu życia, Agnieszki Cegielskiej. Naturalnie dla zdrowia to twoja recepta na zdrowe życie.
Okładka książki Jak nie umrzeć przedwcześnie. Co jeść, aby dłużej cieszyć się zdrowiem wyd. 2

49,99 zł 30,56 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Przystępna i aktualna książka napisana przez lekarza, który przekonuje, że możemy ustrzec się wielu poważnych chorób dzięki odpowiedniemu odżywianiu. Każdy z piętnastu rozdziałów poświęcony jest innej chorobie oraz zaskakująco prostym sposobom pozwalającym jej uniknąć. Autor omawia również dwanaście grup pokarmów, które powinniśmy wprowadzić do swojej codziennej diety, żeby czuć się lepiej i żyć dłużej. Wszystkie zalecenia doktora Gregera są poparte wieloletnimi badaniami.
Okładka książki Jem świadomie. 100 przepisów na domowe przysmaki

59,90 zł 34,47 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Miłość to w kuchni najlepsza przyprawa. Najlepsze smaki, najcudowniejsze zapachy i najbardziej fascynujące połączenia powstają wtedy, kiedy kucharz kocha świat i ludzi. Wiktoriya Popin to kucharka, której wzór możemy znaleźć w ciepłych, miłych wspomnieniach z dzieciństwa, kiedy to matka lub babcia karmiły nas nie tylko fantastycznymi daniami, ale też właśnie miłością. Z miłości stworzone są w tej książce przepisy na domowe przysmaki, a każdy z nich jest przemyślany tak, aby dostarczać tylko zdrowych, naturalnych składników.Autorka strony internetowej Picante Cooking nie zatrzymuje się na przepisach. Tworzy dla czytelników coś więcej kulinarną filozofię, w której królują natura i dobre emocje. Nie ma tu rakotwórczych konserwantów, toksycznych fosforanów czy syntetycznych barwników. Jest natomiast dużo klasycznych potraw w nowoczesnym, autorskim wydaniu, oraz wykwintnych dań kuchni francuskiej czy bliskowschodniej, które wcale nie są tak skomplikowane jakby mogło się wydawać. Dzięki doświadczeniu i pasji Wiktoriy Popin możemy nauczyć się samodzielnie zrobić parówki czy kiełbasy, szybko i sprawnie przygotować domowy chleb lub bułeczki. Tworzenie dżemów przestanie być dla nas czarną magią, pasta tahini wejdzie na stałe do naszego kuchennego repertuaru, a samodzielnie wykonane nalewki i likiery ocieplą zimowe wieczory.Ta książka daje wybór. Dzięki niej możesz jeść świadomie i bezpiecznie. To jest możliwe. Niekoniecznie nawet nakładem dużego wysiłku.Czytaj, smakuj i żyj zdrowo.
Okładka książki Sugarproof

83,48 zł 67,58 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Could sugar be the hidden cause of your child’s problems? Written by a world leader in the field of childhood nutrition SUGARPROOF is a definitive, evidence-based guide for all parents who want to understand just how bad sugar is and what they can do. It details mind-blowing facts about sugar and what it does to a child’s body and mind, and the amazing improvements that happen when we take sugar away - improved memory, capacity to learn and resistance to disease for starters! It gives parents key strategies to reduce sugar, step by step sugar reset plans, delicious sugar free recipes and tips on ways to ensure everyone around you – grandparents, schools, carers – are on board too. The facts are stark and the evidence is clear – sugar is bad for adults and children alike – even more so for children and it's time to take action and 'sugarproof' your child.
Okładka książki Candida. Skuteczne uzdrawianie grzybic.

49,40 zł 27,84 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Antybiotyki, antykoncepcja hormonalna, niewłaściwa dieta to tylko kilka czynników wywołujących namnażanie się grzybów Candida. Ich przerost wywołuje niebezpieczną chorobę – kandydozę, która jest przyczyną wielu poważnych dolegliwości, takich jak otyłość, zespół nieszczelnego jelita, nietolerancje pokarmowe, wrzody czy choroba Leśniowskiego-Crohna. Poznaj holistyczny program, dzięki któremu już w 2 tygodnie powstrzymasz niebezpieczny rozrost drożdżaków, przywrócisz prawidłowe funkcjonowanie jelit oraz odbudujesz mikroflorę. Odkryj ponad 40 przepisów na łatwe do wykonania posiłki oraz proste porady dietetyczne, które pomogą Ci w pełni wrócić do zdrowia! Pokonaj Candidę naturalnie!
Okładka książki Naturalne piękno Ścieżka wewnętrznej przemiany

42,90 zł 25,98 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Poświęcasz mnóstwo czasu i energii, aby być piękną. W końcu tego wymaga się od kobiety. Idealna kobieta musi mieć gęste włosy, duże oczy, gładką cerę, smukłą sylwetkę. Takich wymagań jest oczywiście o wiele więcej. Porównujemy się do jakichś mitycznych wzorów, wydajemy fortunę na kosmetyki, fryzjera, ciuchy, kolejną dietę-cud i... wciąż jesteśmy niezadowolone z uzyskanych efektów. Wymarzony ideał piękna jest po prostu nieosiągalny, choć krzyczące zewsząd reklamy przekonują nas, że przecież wystarczy jeszcze tylko trochę wyrzeczeń... Trzymasz w ręku książkę, dzięki której wyzwolisz się z tego zaklętego kręgu. Pokaże Ci ona, że istnieje inna, prawdziwa droga pozwalająca odkryć w sobie piękno i po prostu je wyzwolić. Szybko przekonasz się, jak bardzo jesteś piękna, naturalnie piękna. Twoje piękno wykracza poza fizyczność. Jest uniwersalne i autentyczne. To piękno, które jest całkowicie unikalne dla każdego człowieka. Dowiesz się, jakie zmiany należy przeprowadzić i w jakim tempie warto ich dokonywać . Zaczniesz odkrywać swoje najistotniejsze piękno, które będzie Ci służyło w każdym miejscu i o każdej porze. Dzięki tej książce: poznasz sześć filarów naturalnego piękna; dowiesz się, w jaki sposób zmienić swoją dietę; nauczysz się praktyk pielęgnowania skóry — od wewnątrz na zewnątrz; poznasz praktyki odpowiednie do pielęgnowania Twojego piękna przez wszystkie pory roku; poznasz zalety treningów i przydatne techniki jogi; dowiesz się, jak odnaleźć drogę do swojego duchowego piękna. Naturalne piękno jest Twoim naturalnym prawem! O autorach Deepak Chopra jest fundatorem Chopra Center for Wellbeing (Centrum Dobrego Samopoczucia) i najznakomitszym nauczycielem filozofii Wschodu w cywilizacji Zachodu. Od dziesięcioleci jest autorem bestsellerów, a jego książki rozchodzą się w milionach egzemplarzy. Więcej o autorze dowiesz się z jego strony internetowej: www.chopra.com. Kimberly Snyder, specjalistka do spraw żywności, jest autorką bestsellerowej serii „New York Timesa” zatytułowanej Beauty Detox. Snyder występuje gościnnie w takich programach jak Good Morning America, The Dr. Oz Show, Ellen i Today jako ekspertka od dietetyki, zdrowia i piękna. Pisały o niej „New York Times”, „Wall Street Journal”, „Vouge”, „Vanity Fair” i „Elle”, a także wiele innych czasopism. Z jej porad korzysta wiele znanych gwiazd branży rozrywkowej. Snyder wymyśliła przepis na organiczny sok Glow Bio, stworzyła markę koktajli, a także prowadzi popularny podcast Beauty Inside Out. Jej blog, strona internetowa oraz produkty pomogły rozpropagować ruch Beauty Detox w ponad 150 krajach. Więcej informacji znajdziesz na stronie KimberlySnyder.com.
Okładka książki Wylecz SIBO optymalną dietą low-FODMAP.

59,50 zł 34,66 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Zdrowe odżywianie jest podstawą leczenia SIBO i łagodzenia objawów tej choroby. Niestety, typowe diety redukcyjne nie eliminują dolegliwości i często niekorzystnie wpływają na samopoczucie pacjentów. Skuteczna dieta na SIBO powinna bowiem oferować produkty o dużej zawartości składników odżywczych, jednocześnie łatwo przyswajalne i szybko trawione. W niniejszej książce znajdziesz 4-tygodniowy plan posiłków, zawierający proste i pyszne przepisy, oparte na zmodyfikowanej diecie low-FODMAP. Tego typu jadłospis daje dobre rezultaty w leczeniu SIBO. Autorka stara się ułatwić planowanie i przygotowywanie posiłków, a także radzi, jak dostosować dietę low-FODMAP do indywidualnych potrzeb. Pokonaj SIBO dietą!
Okładka książki Bakterie jelitowe kluczem do zdrowia!

49,40 zł 28,78 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Bakteriom zawdzięczamy nasze życie Do niedawna uważaliśmy bakterie jedynie za patogeny. Dziś wiemy już, jak wielką rolę pełnią w utrzymaniu zdrowia układu trawiennego i całego organizmu bez nich chorujemy! Najnowsze badania naukowe potwierdzają, że wiele powszechnych chorób związanych jest ze składem bakterii jelitowych. Jeśli mikrobiom jelit jest w równowadze, problemy, takie jak alergia, cukrzyca, zespół jelita drażliwego, otyłość, choroba Alzheimera, a nawet zaburzenia psychiczne, np. depresja czy ADHD, mogą zniknąć. Niestety, antybiotyki, nieprawidłowe środki higieny czy dieta mogą spowodować wyniszczenie flory bakteryjnej jelit. W jaki sposób przywrócić jej zdrowy skład i utrzymać dobre bakterie jelitowe w świetnej kondycji? Czym jest zdrowe odżywianie mikrobiomu i co jeść, aby dostarczyć mu pożywienia? Dieta na zdrowy mikrobiom i nie tylko Odpowiedzi udzieli Ci dr Anne Katharina Zschocke, jedna z największych światowych ekspertek od leczenia bakteriami i autorka bestsellera Mikrobiom sposób na pokonanie chorób. Korzystając z najnowszych badań naukowych, pokaże Ci związek między mikrobiomem jelitowym a dobrym stanem zdrowia. Udzieli szczegółowych wskazówek, w jaki sposób pielęgnować Twój mikrobiom, tak jak codziennie pielęgnujesz swoje ciało i włosy! Dowiesz się również, jak optymalnie zaopatrzyć jelita w drobnoustroje, jakich produktów unikać oraz w jakie wzbogacić swoją dietę. Bakterie jelitowe eliminują stany zapalne, wzmacniają odporność i dodają odwagi! Dlaczego utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit jest takie ważne? Mikroorganizmy spełniają wiele pożytecznych funkcji. Oprócz stymulowania systemu odpornościowego do walki z drobnoustrojami, biorą udział w produkcji niektórych witamin czy hormonów. Mają również wpływ na nasze samopoczucie, sposób podejmowania decyzji czy aktywność! Tak! Radość, smutek, strach czy spokój są wywoływane przez jelito! Najnowsze badania nad mikrobiomem wykazały, że bakterie odgrywają ważną rolę w komunikacji między jelitem a układem nerwowym. To, czy mamy bakterie w jelicie, odgrywa podstawową rolę w kształtowaniu naszych zdolności psychicznych, myślenia, czucia i woli. Udowodniono już, że nieobecność niektórych szczepów bakterii w jelicie wywołuje chaos. Jego efektem mogą być ADHD, choroba Alzheimera, autyzm, stwardnienie rozsiane, które określane są już mianem chorób mikrobiomowych. Co robić, aby Twoje jelita były zdrowe? Autorka wprowadzi Cię w fascynujący świat mikrobiomu. Odkryjesz, czym on jest i w jaki sposób wpływa na Twój układ trawienny i zdrowie. Poznasz czynniki, które powodują dysharmonię flory bakteryjnej jelit, np. antybiotyki, toksyny, metale ciężkie, gluten czy Candida albicans. Dowiesz się, w jaki sposób przywrócić równowagę mikrobiomu, np. dzięki prebiotykom, probiotykom lub zdrowemu odżywianiu bogatemu w składniki przyjazne rozwojowi dobrych bakterii. Odkryjesz, dlaczego długie przeżuwanie pokarmu chroni jelita, dlaczego karmienie piersią noworodka jest inwestycją w jego zdrowie, a także jak z pomocą dobrych bakterii zrzucić nadprogramowe kilogramy! Poprawisz zdrowie swoich jelit, a tym samym odzyskasz utraconą odporność! Klucz do zdrowia kryje się w Twoich jelitach!
Okładka książki Prep. Zaplanuj wege tydzień

54,00 zł 33,18 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Zaplanuj wegetariańskie posiłki z wyprzedzeniem, ogranicz swój stres i ciesz się pysznymi daniami! „Prep” pochodzi od angielskiego słowa „prepare” (przygotowywać), z kolei określenie „prepper” oznacza osobę, która zabezpiecza się na cięższe czasy. Codzienne przyrządzanie jedzenia bywa męczące, nie zawsze masz pomysł na to, co ugotować na obiad, ani wystarczająco dużo czasu na bieżące zakupy. Zorganizuj wielkie gotowanie, np. w niedzielny wieczór, przygotuj bazę zaplanowanych na cały tydzień posiłków, oszczędzając przy tym czas, energię, wodę i żywność. W książce odkryjesz przepisy inspirowane kuchniami z całego świata. Znane potrawy, np. risotto, lasagne czy falafel, przeplatają się z takimi nowinkami jak sałatki fatteh i larb. A pośród tego wszystkiego znajdziesz tygodniowe menu, które skomponujesz, wykorzystując resztki. Są tu dania pełne smaków Francji, Włoch, tex-mex oraz posiłki z niedrogich składników na trudniejsze dni. Książka zawiera praktyczne listy zakupowe, a pysznych jadłospisów jest aż 13 – posiłków wystarczy na cały kwartał! Wszystkie przepisy są proste w przygotowaniu. W wielu z nich pojawiają się mleko, ser i jajka, ale dzięki wskazówkom bardzo łatwo je tak zmodyfikować, aby były odpowiednie dla wegan.
Okładka książki Nie jem więc gotuję.

29,95 zł 16,47 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Nie jem, więc gotuję to książka kucharska wychodząca naprzeciw osobom zmagającym się z alergiami pokarmowymi. Autorka proponuje w niej smaczne i bogate w składniki odżywcze potrawy bez glutenu, jajek, mleka krowiego, drożdży, orzechów, kukurydzy, migdałów, miodu i kakao. Zgromadzone przez nią przepisy na pieczywo, apetyczne smarowidła, zupy, dania główne, przekąski, sałatki i desery pozwalają na komponowanie codziennych jadłospisów dla całej rodziny bez popadania przy tym w rutynę i kulinarną nudę. Uzupełnieniem są atrakcyjne zdjęcia pobudzające apetyt i zachęcające do przyrządzania prostych, a przy tym niebanalnych dań.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj