Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Coraz więcej osób boryka się ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu LDL we krwi, który prowadzi do poważnych schorzeń miażdżycy, zawału, choroby wieńcowej Jak zatem zadbać o prawidłowy cholesterol, zredukować poziom tego złego, a podnieść tego dobrego? Przede wszystkim należy dostarczać organizmowi odpowiedniej ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, czyli omega-3 i omega-6!Z naszej książki dowiesz się, które produkty zawierają najwięcej tych niezwykle zdrowych tłuszczów, a także w jaki sposób przyrządzać z nich posiłki, aby miały maksimum wartości odżywczych. Przekonaj się, jak wiele różnorodnych dań można skomponować, wykorzystując ryby, awokado, orzechy czy ziarna.
Naszym życiem rządzą hormony!Niemal każdy na pewnym etapie życia doświadczył przykrych skutków zaburzeń gospodarki hormonalnej, choć nie wszyscy zdajemy sobie z tego sprawę. Często żywimy przekonanie, że jesteśmy skazani na uciążliwe dolegliwości i choroby, nie wiedząc, że przyczyna tkwi w hormonach.Leczenie przez jedzenie to pierwszy tak kompleksowy poradnik na temat zaburzeń hormonalnych skierowany zarówno do kobiet, jak i mężczyzn.Dzięki tej książce uzyskasz konkretne i jasne porady jednego z czołowych amerykańskich lekarzy. Dowiesz się między innymi:Jak jedzenie może wpłynąć na redukcję skurczów menstruacyjnych.Dlaczego w leczeniu bezpłodności koniecznie musisz unikać mleka.W jaki sposób za pomocą diety pozbyć się zaburzeń erekcji.Czy dieta makrobiotyczna może pomóc w leczeniu raka prostaty.Jak wesprzeć walkę z wahaniami nastroju za pomocą odpowiednio dobranego menu.Neal D. Barnard jest uznanym na całym świecie lekarzem specjalizującym się w dziedzinie żywienia, badającym wpływ diety na zdrowie człowieka. W tej książce udowadnia, że hormony znajdujące się w tym, co jemy, mogą mieć ogromny wpływ na nasze zdrowie. Opierając się na wynikach przełomowych badań, pokazuje, że małe zmiany w jadłospisie mogą pomóc w rozwiązaniu problemów, z którymi zmagasz się od lat.
Z tą książką odkryjesz sekrety długowieczności. Wystarczy jedynie pięć kroków, abyś mógł zdrowo się starzeć. Poznasz zasady zdrowego odżywiania się, postów przerywanych, skutecznych metod odchudzania i dbania o zdrowie. Opisane przez Autorów diety wywodzące się z niebieskich stref, gdzie ludzie żyją najdłużej, pomogą Ci pokonać choroby, oczyścić organizm i odzyskać odporność. Dowiesz się, dlaczego sól jest tak ważna w diecie i że ogólne zalecenia żywieniowe wcale nie służą Twojemu zdrowiu. Poznasz zdrowe praktyki – takie jak przerywany post, unikanie przetworzonej żywności, picie czerwonego wina, spożywanie wysokiej jakości soli, kwasów omega-3 – otrzymasz skuteczny przepis na długowieczność. Przejmij kontrolę nad zdrowym starzeniem się!
Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. To jasne, że nikt z nas nie chce doświadczyć tej choroby. Ale czy na co dzień robisz wszystko, by się przed nią uchronić? Czy wiesz, które produkty mają właściwości antynowotworowe? Jak przygotowywać dania, by nie traciły cennych składników odżywczych? Jak przechowywać żywność, by nie stała się dla nas niebezpieczna?
Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym.
Obszerną część teoretyczną książki uzupełnia bogaty zbiór przepisów na śniadania, obiady, kolacje, surówki, przekąski i prozdrowotne koktajle.
AGATA LEWANDOWSKA – dietetyk z ponad 10-letnim doświadczeniem, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka 10 poradników m.in. Dieta wzmacniająca odporność, Przepisy na młodość. Dieta anti-aging; Warzywa, które leczą; Dieta zdrowych jelit; Niski indeks glikemiczny; Pokonaj nadciśnienie dietą DASH. Prowadzi stronę internetową oraz bloga pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
Broszura zawierająca 100 dań postnych i jarskich, wybranych i ułożonych przez autorkę. Znajdą się tu przepisy mniej znane ówczesnym paniom domu i kucharkom. P. Elżbieta starała się bowiem nie powielać powszechnych dań, a skupić się na tych, o których mało kto w tamtych czasach słyszał. I tak mamy tu zupę z fasoli, kartoflaną, pasztety jarskie, pyzy i kotlety ze szpinaku, ser z fasoli, ogórki faszerowane i inne z jaj czy mączne. Reprint oryginału z 1927roku.
W ostatnich latach obserwuje się wzrost zainteresowania dietami mającymi na celu oczyszczenie organizmu ze szkodliwych toksyn i substancji obecnych w wysoko przetworzonej żywności oraz środowisku, w którym żyjemy. Niniejszy poradnik odpowiada na to zainteresowanie. Zawiera kompletne jadłospisy wraz z przepisami oraz szczegółową charakterystyką wybranych diet oczyszczających organizm. Wśród opisanych planów odżywiania znalazły się diety Ornisha, DASH, SIRT, śródziemnomorska, bogatoresztkowa, ketogeniczna oraz post leczniczy.
Naukowcy nie mają żadnych wątpliwości, a wyniki ich badań są jednoznaczne – każdy może znacząco zmniejszyć ryzyko rozwoju raka, chorób serca czy cukrzycy, zmieniając swoją dietę. Wzbogacone nowymi treściami drugie wydanie Nowoczesnych zasad odżywiania zawiera najnowsze, niepodważalne dowody dobroczynnego wpływu diety roślinnej na nasze zdrowie, a także aktualne informacje o zmianach w systemie medycznym i korzyściach, jakie mogą odnieść pacjenci z rosnącego zainteresowania żywieniem opartym na produktach roślinnych. Mleko, masło, schabowy, wszelkiego rodzaju „gotowce” – wielu z nas nie wyobraża sobie, że można jadać inaczej, choć to właśnie nadmiar białka, tłuszczu i żywności przetworzonej sprawia, że chorujemy. Uważam, że książka Colina i Tomasa Campbellów może odmienić (a czasem nawet ocalić) życie. Jej najważniejszy przekaz: to, czy będziemy cieszyć się zdrowiem, zależy nie tylko od genów czy leków, ale przede wszystkim od nas samych. Iwona Kibil, dietetyk, blogerka (Wegecentrum, Roślinny Dietetyk) Jestem przekonany, że to, co jemy, ma ogromny wpływ na nasze zdrowie. Nie interesują mnie plotki czy treści zawarte w reklamach, tylko potwierdzone fakty. Badania naukowe nieprzerwanie dostarczają nam nowej wiedzy i warto zapoznać się z tymi najciekawszymi. Potwierdzają one, że dieta roślinna jest naprawdę dobrym sposobem zapobiegania wielu chorobom. Czas na rzetelną wiedzę i zmianę nawyków żywieniowych! Maciej Miecznikowski, muzyk, wokalista, aktor, współzałożyciel Fundacji „Wiemy, co jemy” Nauka i Edukacja Społeczna dla Zdrowia (www.wiemycojemy.org) Jestem wegetarianką od wielu lat. Moje dzieci – od urodzenia. Czy zadawano mi pytania o słuszność stosowania takiej diety? Bardzo często. Czy słyszałam, że z własnym życiem mam prawo robić, co chcę, ale nie powinnam ryzykować zdrowiem moich córeczek? Tysiące razy. Świadomość społeczeństwa zmienia się powoli, ale książka Nowoczesne zasady odżywiania to krok milowy w dziedzinie dietetyki. Wywraca do góry nogami wszelkie piramidy żywieniowe i na przykładzie wieloletnich, przeprowadzonych na gigantyczną skalę badań pokazuje, jakie stosować metody, by cieszyć się zdrowiem w każdym wieku. To lektura obowiązkowa dla wszystkich niedowiarków! Monika Mrozowska, aktorka, autorka książek kulinarnych
“Oddaję w Państwa ręce książkę będącą zapisem historii mojego życia, którego nieodłącznym elementem były podróże. Mam nadzieję, że będzie ona dowodem na to, że na każdą chorobę jest sposób, a w życiu nie ma przypadków. Sam mam za sobą doświadczenie ciężkich dolegliwości zdrowotnych, jakimi są borelioza i rak. Los nie uchronił mnie także przed innymi drastycznymi zmianami w moim życiu – zupełnie jak w filmie z dnia na dzień z milionera stałem się bankrutem. Na swojej drodze miałem okazję spotkać ludzi, których mocno doświadczył los – jak piętnastoletnia dziewczynka gwałcona przez ojczyma czy chłopcy dotknięci schizofrenią. Mam za sobą wiele skrajnych doświadczeń. W ciągu swojego życia zdążyłem być ministrantem, trafić do seminarium (tam pierwszy raz zetknąłem się z zachowaniami homoseksualnymi), robić zdjęcia w szpitalnym prosektorium u prof. Religi, spotkać się z Dalajlamą, mieszkać u długowiecznego plemienia Hunzów i u ortodoksyjnych amiszów.
Suma tych doświadczeń odcisnęła na moim pojmowaniu świata i (niestety) zdrowiu duże piętno… Dlatego szukałem sposobów, by móc „wrócić do żywych”. Oczywiście, najbardziej genialne okazały się rozwiązania najprostsze. A odpowiedzi na wiele nurtujących mnie w kwestii zdrowia pytań dała natura oraz jej skarby. W książce dzielę się wiedzą na temat: głodówki i jej leczniczej mocy, sposobów odżywiania i zbawczej roli roślin (staram się przybliżyć działanie roślin z Polski oraz tych, które miałem okazję wypróbować na Filipinach czy Kubie). Mam nadzieję, że lektura uświadomi Państwu, że nigdy nie jest za późno na zmianę swoich przyzwyczajeń. A taka zmiana to pierwszy i główny krok ku zdrowiu!
Grzegorz Śleziak”
Książka Kucharska dla optymalnych nie jest zwykłą książką kucharską, jakich wiele na rynku. Jej zadaniem jest pokazanie, jak komponować prawidłowo posiłki, jeśli chcemy zastosować dietę optymalną doktora Kwaśniewskiego. Zawarte w niej przepisy udowadniają, że posiłki optymalne są bardzo smaczne, a ich przygotowanie nie wymaga zdolności kulinarnych znanych szefów kuchni. Zawiera ona ponad 400 przepisów, wśród których znajdziemy popularny rosół i klasyczne mielone, ale także nowatorskie sushi czy makaron konjac po chińsku. Wiele produktów użytych w przepisach to pozycje dawniej na polskim rynku mało znane, a które dziś są już w powszechnym użyciu, takie jak olej kokosowy, ser mascarpone czy wspomniany makaron konjac. Różnorodność produktów, którymi dzisiaj dysponujemy, podpowiada nowe, ciekawe podejście do komponowania posiłków i sprawia, że ich przyrządzanie jest łatwe i przyjemne. Wegetarianie przekonają się, że i oni znajdą bardzo ciekawe przepisy dla siebie. Jest ich ponad 150 i oznaczone są znaczkiem vege. Stosowanie diety optymalnej nie oznacza rezygnacji z wegetarianizmu. Książkę uzupełniają bardzo przydatne tabele z zawartością makroskładników i wyliczoną proporcją BTW.
Książka dla dziewczyn w każdym wieku, które mają problemy z wagą, płodnością, infekcjami intymnymi. A przede wszystkim – z emocjami i z samopoczuciem. Problemy, których korzenie zaskakująco często tkwią w ciele. Ściślej: w pracy hormonów.
Nie myślimy o hormonach, kiedy działają poprawnie i „bezszmerowo”. Jak są ważne, dociera do nas dopiero wtedy, gdy coś zaczyna się psuć i pojawiają się dolegliwości wynikające z ich dysfunkcji.
Dlaczego ciągle tyję, mimo że jem zdrowo?
Co sprawia, że nie mogę zajść w ciążę?
Dlaczego przed menstruacją pragnę, by wszyscy zeszli mi z drogi?
Jakie moje nawyki niszczą hormonalny ład?
Dr Tadeusz Oleszczuk, znany ginekolog, od lat pomaga kobietom znaleźć klucz do własnego zdrowia. Ułatwia poznanie zasad pozytywnego myślenia, właściwej pracy ciała i prawidłowej wagi. Holistyczne podejście do ludzkiego organizmu i zrozumienie jak ważne dla naszego samopoczucia są środowisko oraz styl życia – to prawdziwe wyzwanie. Prościej połknąć tabletkę. Ale czy na pewno?
Żegnajcie słodycze, witaj zdrowie i smukła sylwetko! 8-tygodniowy plan żywieniowy i 120 przepisów na zdrowe i smaczne potrawy.
Ciągle masz ochotę na słodycze? Nie możesz się obejść bez ciasta, czekolady lub batonika? Ta książka powstała, by pomóc Ci odzwyczaić się od cukru. Jej autorka, dietetyk z wieloletnim doświadczeniem, obala wiele mitów związanych z węglowodanami oraz szeroko rozumianym zdrowym odżywianiem. Proponuje 8-tygodniowy jadłospis, który ułatwi Ci odzwyczajenie się od cukru, a liczne przepisy i zbiór cennych wskazówek pomogą zmienić sposób odżywania się na zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej urozmaicony.
AGATA LEWANDOWSKA – dietetyk, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o zdrowym odżywianiu, m.in. Dieta wzmacniająca odporność, Pokonaj nadciśnienie dietą DASH, Schudnij bez diety, Dieta w chorobie Hashimoto, Hashimoto. Dieta i styl życia w chorobie. Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
POZNAJ TRZY KROKI DO WYMARZONEJ SYLWETKI: DOBRE NAWYKI ŻYWIENIOWE – ZDROWY RUCH – MOTYWACJA
Jeśli odchudzanie kojarzy Ci się ze stresem, głodem, zniechęceniem i żmudnym przestrzeganiem diety, ta książka pokaże Ci, że wcale nie musi tak być! Dowiesz się, jak krok po kroku zmienić swoje nawyki żywieniowe, by cieszyć się zgrabną sylwetką. Nauczysz się samodzielnie komponować zdrowe i lekkie posiłki. Poznasz zasady zdrowej aktywności fizycznej – odpowiedniej do twojej kondycji. Dostaniesz też wskazówki, jak się nie poddać, kiedy nadejdzie moment kryzysowy. Słowem, przekonasz się, że dasz radę schudnąć i utrzymać prawidłową masę ciała bez stresu, bez morderczych treningów, bez głodówek i restrykcyjnych diet, a wręcz przeciwnie – czując się dobrze i jedząc smacznie. W poradniku znajdziesz też blisko 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski, a wszystkie smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.
AGATA LEWANDOWSKA – dietetyk, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o zdrowym odżywianiu, m.in. Dieta wzmacniająca odporność, Pokonaj nadciśnienie dietą DASH, Detoks cukrowy, Dieta w chorobie Hashimoto, Hashimoto. Dieta i styl życia w chorobie. Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
Skreśl mąkę i cukier, wybierz zdrowe tłuszcze roślinne i zwierzęce - oto prawie sto prostych przepisów na ketogeniczne potrawy od blogerki Eweliny Podrez Dieta ketogeniczna polega na ograniczeniu spożycia węglowodanów –produktów mącznych i zawierających cukier – na korzyść tłuszczów zwierzęcych i roślinnych, zawartych w mięsie, olejach i ziarnach. Pozwala na skuteczne spalanie tkanki tłuszczowej i sprawia, że organizm nie doświadcza spadków energii spowodowanych wahaniami glukozy. Umiejętnie stosowana sprzyja utrzymaniu zgrabnej sylwetki i dodaje witalności. Ewelina Podrez od 4 lat stosuje dietę ketogeniczną, dzięki czemu wygrała z insulinoopornością i straciła 15 zbędnych kilogramów! Na co dzień jest przedsiębiorcą i specjalistą SEO, a prywatnie miłośniczką psów, działkowcem i fanką seriali. Od początku przygody z ketozą prezentuje swoje starannie dopracowane przepisy na blogu ms-fox.pl. W tej książce dzieli się swoim doświadczeniem i radzi, jak stawiać pierwsze kroki w ketogenicznym stylu żywienia. Podaje sprawdzone receptury na pełne warzyw i zdrowych tłuszczów potrawy, z których można ułożyć całodzienne menu.
Ten poradnik, napisany przez zespół doświadczonych dietetyczek, które samesą mamami, rozwiewa wiele wątpliwości dotyczących żywienia niemowląt. Karmićnaturalnie? Jeśli tak, to jak długo? Czy dziecko jest już gotowe na nowości istały pokarm? Kiedy zacząć podawać mu produkty zawierające gluten? Czy tak małedziecko może jeść orzechy i truskawki? A jeśli tak, to kiedy? Czy porcje sąwystarczające i czy maleństwo się najada?Rodzice znajdą tu porządną porcjęwiedzy oraz inspiracje co i jak gotować. Autorki przygotowały bowiem ponad 120pysznych przepisów na zdrowe posiłki dla dzieci w pierwszym roku życia. Otobezpieczne wprowadzenie do bogatego świata smaków!Książkazawiera:- ponad 120 sprawdzonych przepisów i inspiracji na pyszneśniadania, obiady i kolacje oraz słodkie, ale zdrowe przekąski dla maluszka-najbardziej aktualny stan wiedzy o zasadach żywienia niemowląt i prawidłowymrozszerzaniu diety dziecka w 1. roku życia.- najnowsze informacje okarmieniu piersią i karmieniu sztucznym;- informacje o responsivefeeding;- rady, kiedy wprowadzać produkty o stałej konsystencji, produktyalergizujące, soki; jak często karmić dziecko; jaką porcję podawać; jakrozpoznać, czy dziecko się najadło;- plus i minusy gotowych dań w słoiczkachoraz przygotowywanych samodzielnie;- informacje na temat BLW i dietywegeteriańskiej u dziecka.Autorki książki Magdalena Czyrynda-Koleda,Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska i MonikaStromkie-Złomaniec są specjalistkami do spraw żywienia pracującymi na co dzień wwarszawskich poradniach dietetycznych.
„Nie ma chorób nieuleczalnych”. To odważne stwierdzenie belgijskiego lekarza, dr. Luisa van Heckena, praktykującego od ponad dwudziestu lat wyłącznie w oparciu o zalecenia św. Hildegardy z Bingen, zmieniło życie autorki książki i tysięcy osób sięgających po leczniczą moc natury.
Elżbieta Ruman poświęciła kilkanaście już lat na pogłębianie wiedzy z zakresu naturalnej medycyny Hildegardy z Bingen. Doświadczenie w stosowaniu w swojej kuchni roślin wskazanych przez świętą mniszkę, graniczące z cudem powroty do zdrowia setek osób i dwuletnie studia medycyny hildegardowej w Niemczech pozwoliły jej stworzyć ten niezwykły poradnik.
To pierwsza książka z cyklu „Akademia Hildegardy z Bingen”, przybliżająca tak cenne podstawy wiedzy, jak i konkretne terapie i przepisy. Pachnącym zakończeniem publikacji są przepisy hildegardowej kuchni, pozwalające wcielić w codzienność odżywianie, które leczy, odmładza i daje radość życia.
ELŻBIETA RUMAN – dziennikarka i publicystka. Autorka wielu programów telewizyjnych i filmów oraz audycji radiowych. W swojej reporterskiej pracy szuka dobra i stara się je ukazywać światu. Od 2006 roku, zafascynowana dziełem św. Hildegardy z Bingen, kroczy jej śladami, aby zgłębiać i przekazywać niezwykłą wiedzę tej średniowiecznej Doktor Kościoła. Jest założycielką Centrum św. Hildegardy z Bingen w Józefowie – jednego z niewielu w Polsce miejsc, gdzie można znaleźć nie tylko wszelkie opisywane przez Hildegardę specyfiki, ale też zakosztować jej wiedzy poprzez konsultacje z terapeutami hildegardowymi, oczyścić organizm dzięki tygodniowym postom, uzyskać „paszport na zdrowe życie”.
Trudno znaleźć coś zdrowszego i bardziej ekologicznego niż owsianka! Czy wiesz, że można ją przyrządzić na co najmniej 70 smacznych sposobów? Jak owsianka wpływa na nasze zdrowie? Jakie witaminy i minerały w niej znajdziemy? Czego nam dostarczają te zdrowe (i niezbędne) składniki? Jakie właściwości kryją się w poszczególnych zbożach i jakimi dodatkami możemy je wzbogacać, żeby uzyskać najbardziej wartościowy posiłek? Proste, a jednocześnie niebanalne przepisy na smaczne powitanie dnia i dostarczenie sobie na wiele godzin energii ze zbóż, nasion chia, marchwi, migdałów, konopi czy imbiru
76 prostych i inspirujących przepisów na zdrowe i pyszne hummusy i pasty. To nieprawda, że hummus to tylko ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa.Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek.Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli?Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby kusiła orzechowym smakiem, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna.Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger, sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.OPINIE O KSIĄŻCE: "Książka stała się dla mnie prawdziwą inspiracją. Poznałam nowe produkty, a te dobrze mi znane nauczyłam się przygotowywać w zupełnie innej odsłonie. W sumie, w książce znalazło się siedemdziesiąt sześć przepisów, w których królują warzywa takie jak: ciecierzyca, papryka, dynia, burak, czosnek, batat i wiele, wiele innych. Jestem pewna, że każdy znajdzie coś dla siebie, nawet jeśli tak jak ja nie jest weganinem ani wegetarianinem."/Martyna, ryszawa.blogspot.com/"Hummusy, pasty, pasztety, smakowite dodatki - w sumie siedemdziesiąt sześć inspirujących przepisów na pyszne i zdrowe dodatki do pieczywa i sałatek. Można przyrządzać pasty ściśle według receptur Konrada, można traktować je jak inspirację i samemu dobierać składniki i proporcje. Mam ochotę spróbować prawie każdej pasty z jego książki!"/Małgorzata, napiecyku.pl/"Jeśli komuś się wydaje, że skoro robi hummus i eksperymentuje z jego różnymi wariacjami, to książka nie jest mu potrzebna - jest w błędzie. Pozycja według mnie jest przydatna zarówno dla osób, które nigdy nie robiły past do pieczywa, jak i dla tych, którzy je lubią i robią. Kocham wszelkiego rodzaju hummusy, pasty - od słonecznikowych, przez te na bazie twarożku, po wszelkie warzywne - i faktycznie przygotowuję je dość często. Ta książka daje mi możliwość porównania, podpatrzenia, zainspirowania się." /Joanna, kameleonkulinarny.pl/ "Tym, co zachwyca już od pierwszego wejrzenia, są fotografie. I mimo że pasty to - zaraz po gulaszach i zupach - najmniej wdzięczne do fotografowania potrawy, to w "Hummusach i pastach" nie znajdziecie złych kadrów. Zdjęcia są dopracowane w każdym detalu, urozmaicone, w stonowanych odcieniach, zazwyczaj na ciemnym, męskim tle."/Ewa, babywkuchni.com.pl/
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?