Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu!Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość.Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia.Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania.Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu.Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi.Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon...I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen!Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju. Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez PanisseWarto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty. Los Angeles TimesPrzepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni. Christine Muhlke,The New York TimesSzczera, poetycka Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni. Tara Duggan,San Francisco Chronicle Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami. Booklist Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania. Publishers Weekly
Nie wiesz, jak zadbać o swoją skórę, by była jędrna, błyszcząca, słowem zdrowa? Badasz jakość swoich włosów i niepokoisz się, dlaczego wiosną i jesienią są słabsze, wypadają? Chcesz zrobić piorunujące wrażenie mocnymi, pięknymi, zadbanymi paznokciami? Już nie masz sił walczyć z wszędobylskim cellulitem? Odetchnij z ulgą mamy dla Ciebie ratunek! Niedrogie i niekłopotliwe, bardzo zdrowe diety, oparte na mocnych podstawach piramidy żywieniowej. Diety bogate w mikroelementy, antyoksydanty, wzmacniające odporność, przygotowywane w domu wg własnego gustu. Oto sukces, by twoja cera stała się jeszcze bardziej aksamitna, włosy nabrały niespotykanego blasku, objawy alergii odeszły w niepamięć. W książce Diety odbudowujące autorki Barbary Jakimowicz-Klein znajdziesz nie tylko podstawy teoretyczne dotyczące dermatologii i kosmetyki, ale także mnóstwo doskonałych przepisów na wyśmienite, a przy tym rewelacyjnie wpływające na urodę potrawy. Jak widać, wcale nie tak trudno połączyć przyjemne z pożytecznym i zdrowym!
'One of the greatest comebacks ever. Not just in sport.' Telegraph
From weighing twenty-eight stone and fighting a deep depression, to his amazing return to heavyweight champion of the world, Tyson opens up and share his inspiring advice and tips on diet, exercise regime, and his incredible journey back to a healthier body and mind.
Frank, accessible and inspiring, The Furious Method is full of inspirational advice for readers on how we can all improve our physical and mental health, and create a champion mind-set. Whatever your starting point or past set-backs, Tyson shows you how you can make your own comeback and start living life to the fullest - fighting fit, mentally restored, and stronger than ever.
'King of the ring . . . king of how to make a regime work for you. [Passes] on the message without preaching, without lecturing.' Chris Evans
'Full of tips on getting physically and mentally fitter.' Evening Standard
The groundbreaking Sunday Times bestseller from Tim Spector, author of The Diet Myth and creator of the COVID Symptom Study app.
'A hugely enjoyable and critical look at common food myths' Michael Mosley
Is breakfast really the most important meal of the day?
Is there any point in counting calories?
Is there any evidence that coffee is bad for us?
Through his pioneering research, Professor Tim Spector busts these and many other myths about food. Spoon-Fed explores the scandalous lack of good science behind many diet plans, official recommendations and miracle cures, and encourages us to rethink our whole relationship with food - not just for our health as individuals, but for the future of the planet.
* With a new preface by the author *
'Illuminating and so incredibly timely' Yotam Ottolenghi
'Will actually help you decide what to add to your next grocery shop' Bee Wilson, Guardian
'This book should be available on prescription' Felicity Cloake
70 zdrowych nawyków. Dobra dieta, świetne samopoczucie i niespożyta energia
Rządzą nami nawyki! Ten mechanizm został wypracowany przez tysiąclecia ewolucji i nikomu nie uda się całkowicie ich wyeliminować. Problem się zaczyna, gdy nawykowo rujnujemy sobie zdrowie: objadamy się, rezygnujemy z ćwiczeń czy badań profilaktycznych, zaniedbujemy się i każdy dzień kończymy drinkiem. Co gorsza, to wszystko „dzieje się samo”, właściwie poza naszą kontrolą. Oczywiście, możemy postanowić poprawę i coś zmienić. Ale jeśli zaczniemy bez odpowiedniego przygotowania, ryzyko porażki jest ogromne. Tylko czy można złe nawyki zastąpić dobrymi?
Jak poradzić sobie z takim wyzwaniem, podpowie Ci ten poradnik. Przekonasz się dzięki niemu, że jeśli się metodycznie przygotujesz, zaplanujesz i zaczniesz wyrabiać najważniejsze dla siebie nawyki, zmiany nie będą wymagały dużego wysiłku. Spośród kilkudziesięciu propozycji możesz wybrać te, dzięki którym schudniesz, będziesz się lepiej odżywiać i czuć codziennie więcej energii — to zależy wyłącznie od Twoich priorytetów. W tej niewielkiej książce dokładnie przedstawiono korzyści, jakie przynosi każdy opisany nawyk. Znalazły się tu również wskazówki, jak stopniowo wykorzeniać niezdrowe nawyki — właśnie dzięki zastępowaniu ich lepszymi. A najważniejsze jest to, że przy opisie każdego nawyku znalazł się plan działania, który sprawi, że wprowadzanie zmian będzie łatwiejsze!
Dzięki tej książce dowiesz się, jak:
- świadomie przygotować się do zmiany
- stosować skuteczne strategie wdrażania nawyków
- sukcesywnie poprawiać jakość diety
- nawykowo unikać niezdrowego jedzenia
- więcej się ruszać, pilnować swojego zdrowia i zadbać o psychikę
S.J. Scott jest wziętym psychologiem i autorem bestsellerowych poradników. Zajmuje się tymi istotnymi obszarami życia, które każdy może udoskonalić. W swoich książkach nie opisuje wydumanych strategii, tylko przystępnie przekazuje wiedzę, którą można natychmiast wprowadzić w życie. W wolnych chwilach czyta, gimnastykuje się i zwiedza najdalsze zakątki świata.
Zdrowie: najcenniejsze, co posiadasz!
"Znam wielu ludzi, którzy po lekturze książek Allena Carra całkowicie odmienili swoje życie".
Sir Richard Branson
- Wyjątkowa metoda, niewymagająca silnej woli
- Usuwa uzależnienie od cukru rafinowanego i przetworzonych węglowodanów
- Działa łatwo, natychmiastowo, bezboleśnie i na stałe
- Pozwoli ci odzyskać kontrolę nad własnym życiem
Metoda Easyway Allena Carra to najskuteczniejsza metoda rzucania palenia na świecie. Pomogła zerwać z nałogiem milionom palaczy. Działa poprzez obnażanie mechanizmów "prania mózgu", które sprawia, że pragniemy rzeczy, które nam szkodzą.
"Dobry cukier, zły cukier" podejmuje temat największej żywieniowej bolączki naszych czasów: uzależnienia od cukru rafinowanego i przetworzonych węglowodanów, będącego przyczyną ogólnoświatowej epidemii otyłości oraz cukrzycy typu 2. Uzależnienie od cukru i węglowodanów działa praktycznie od urodzenia, na szczęście, kiedy już uda Ci się od niego uwolnić z pomocą Easyway, będziesz mógł cieszyć się lepszym zdrowiem, większą energią, lepszą sylwetką i szczęśliwszym, zdrowszym stylem życia.
Przeczytaj "Dobry cukier, zły cukier" i ciesz się upragnioną wagą do końca życia.
Co zawiera książka:
Porady, jak planować gotowanie, aby nie marnować jedzenia.
Wskazówki, czym kierować się podczas zakupów, aby były oszczędne.
Podpowiedzi, jak sprytnie gotować, czyli o kuchennych patentach dla oszczędnych.
58 przepisów na tanie zupy odchudzające (w tym część wegetariańska) oraz 7 dodatków typu: przeciery, zakwasy, mieszanki przypraw.
Podpowiedzi, jak przedłużyć trwałość jedzenia.
Dodatkowo książka zawiera:
Krótki opis historii autorki oraz przedstawienie Programu Przemian i jego założeń.
Dekolag Zupomaniaka, czyli najważniejsze wskazówki na start.
O ekologii i ekonomii w Twojej kuchni.
Podpowiedzi tańszych zamienników drogich produktów.
Ta książka, to zupełnie nowe spojrzenie na zarządzenie spożywczym budżetem. To kompleksowy poradnik, dzięki któremu zrobisz ekonomiczne zakupy, nauczysz się prawidłowo prowadzić logistykę kuchni, a przy tym ugotujesz wiele zup odchudzających za „grosik”.
Nie warto dłużej czekać. Nie szukaj wymówek "zacznę od jutra, od poniedziałku, po wakacjach". Zadbaj o siebie już dziś.
Dla kogo jest ta książka:
Dla tych, którzy szukają skutecznej metody odchudzania;
Dla osób, które zwątpiły, że jeszcze jakiś sposób na redukcję wagi może przynieść upragnione rezultaty;
Dla tych, którzy szukają przepisów na tanie zupy odchudzające;
Dla osób, które nie lubią liczyć kalorii, ani ważyć swoich dań, a mimo to chcą schudnąć.
Dla tych, którzy chcą zaoszczędzić na zakupach i na gotowaniu, a jednocześnie osiągnąć upragnione rezultaty.
Dzięki tej książce:
Dowiesz się, co to jest Program Przemian, zwany dietą zupową.
Zaoszczędzisz pieniądze, unikając pułapek podczas zakupów, a także błędów przy gotowaniu.
Nabierzesz przekonania, że niezależnie od wieku, zawsze można rozpocząć pracę nad zmniejszeniem masy ciała.
Zaoszczędzisz czas na poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie: „Jak zaoszczędzić”. Zaczniesz oszczędzać tu i teraz.
Dzięki zastosowaniu porad z tej książki jest duża szansa, że poczujesz się lepiej i będziesz w pełni sił a także poprawisz kondycję swojego budżetu.
100 przepisów dla milionów ludzi cierpiących z powodu nadwrażliwości na gluten i produkty mleczneKiedy trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało całej rodzinie! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań.W tej książce znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata. Z łatwością urozmaicisz nimi swój codzienny jadłospis. Może w letni dzień masz ochotę na zieloną minestrę? A w zimowy wieczór postawisz na stole dymiący półmisek zapiekanki makaronowej z aromatycznym sosem serowym? To nieprawda, że desery nie są dla alergików. Wypróbuj receptury z tej książki na lukrowane babeczki, czekoladowo-malinowe mufinki czy profiterolki z czekoladowo-lodowym nadzieniem i wiele innych pysznych słodkości.Nietolerancje pokarmowe nie musisz wcale rezygnować z różnorodnej i smacznej kuchni!
W poradniku podajemy przepisy na potrawy o niskim IG. Bardzo przydatna jest tabela zawierająca wartości indeksu glikemicznego poszczególnych produktów.
Mężczyzno, zadbaj o swoje zdrowie!Książka, którą trzymasz w ręku, jest mocnym męskim akcentem w temacie zdrowia. Bez tabu. Bez ogródek. Bez tajemnic.Przeczytasz w niej o stanie zdrowia polskich mężczyzn. O tym, jak mogliby żyć dłużej w zdrowiu.Dzięki dr Hannie Stolińskiej oraz szefowi kuchni Grzegorzowi Zawierusze dowiesz się:Jak styl życia i sposób odżywiania wpływają na profilaktykę oraz leczenie tych schorzeń.Jak spowolnić proces starzenia i zachować dobrą kondycję.Jak przyrządzać tradycyjne potrawy tak, by służyły twojemu zdrowiu i zachowały przy tym wszystkie walory smakowe.Czy ta książka jest tylko dla mężczyzn? Oczywiście, że nie. Posłuży każdemu kto, ceni dobre zdrowie.Odżywiaj się lepiej. Żyj lepiej.
Dieta w chorobach nerek przed dializą to przewodnik i poradnik, który w oparciu o najnowsze wytyczne dietetyczne opracowane na podstawie aktualnych źródeł naukowych, pozwoli zaplanować plan żywieniowy dopasowany do stopnia zdiagnozowanej choroby. Publikacja przedstawia zalecenia dietetyczne, pozwalające kontrolować spożycie składników odżywczych, mogące wpływać na funkcjonowanie nerek. Zawiera jasne wytyczne, które można łatwo zastosować w codziennym planowaniu posiłków, szczegółowe sugestie dotyczące odżywiania oraz porady dotyczące stylu życia, które ułatwią przestrzeganie diety przyjaznej dla nerek. Stanowi cenne źródło wiedzy, głównie dla pacjentów z Przewlekłą Chorobą Nerek (PChN) w okresie leczenia zachowawczego (przed dializą,) a także dla osób z ich otoczenia - rodziny, opiekunów. Jednocześnie stanowi cenną wskazówkę dla lekarzy rodzinnych i dietetyków w procesie ustalania diety dla chorych.
Z książki dowiesz się, jak dzięki zdrowemu odżywianiu i diecie trzustkowej wspomóc pracę trzustki i pozbyć się chorób trzustki. Odkryjesz, jak wzmocnić swoje zdrowie, układ trawienny, by pozbyć się stanów zapalnych odpowiednim odżywianiem i dietą na odporność. Co wolno jeść, a czego nie w przewlekłym czy ostrym zapaleniu trzustki, a także po operacji trzustki. Poznasz objawy chorej trzustki i otrzymasz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania przez osoby zmagające się z problemami trzustki. Autorzy, lekarze, dietetycy oferują wiele przepisów prostych do przygotowania we własnej kuchni na regenerację trzustki i stany zapalne. Prezentują nowe odkrycia medycyny żywieniowej i udzielają praktycznych rad. Najlepsza dieta przeciwzapalna, która zregeneruje i zadba o twoją trzustkę.
Twoja skóra jest sucha, a włosy łamliwe? Nie masz siły nawet na chwilę aktywności? Nie możesz się skoncentrować? Czujesz się jak przysłowiowy sopel lodu? Czy jest profilaktyka, którą możesz zastosować od dziś? Odpowiedź brzmi... Tak! Wystarczy wprowadzić nawet kilka sprawdzonych porad z tej książki, aby poczuć się lepiej już w ciągu kilku tygodniAutor żyje z chorobą Hashimoto już ponad 17 lat! Stosuje sprawdzone programy diety, naturalnej suplementacji połączone z odpowiednią aktywnością i oczyszczaniem organizmu. W tym poradniku dzieli się praktyczną wiedzą i przedstawia porady, które sam stosuje. Dzięki nim zwalczysz większość dolegliwości, wstrzymując tym samym proces rozwoju choroby.Z książki dowiesz się, jak diagnozować i w naturalny sposób leczyć objawy choroby Hashimoto. Sprawdzisz, czy dieta bezglutenowa to faktycznie droga do poprawy twojego zdrowia. Nauczysz się, jak właściwie stosować suplementacje oraz jak pokonać stres i depresję. Poznasz tajniki zdrowej kuchni oraz siłę detoksu w chorobie Hashimoto. Twoja hormonalna nawigacja zacznie na nowo wzmacniać swoją moc!W książce znajdziesz też mnóstwo sprawdzonych przepysznych przepisów, które doskonale wpłyną na wzmocnienie twojej tarczycy oraz układu odpornościowego.Nie zwlekaj! Zatrzymaj Hashimoto!
Walcz z kandydozą! Kolejna książka autora bestsellerowego ""Jaglanego detoksu"".Jeżeli od dłuższego czasu trapią cię niepokojące objawy, w tym częste znużenie, spadki energii, wychłodzenie organizmu, zapalenia układu moczowego, przewlekle infekcje, bóle mięśniowe i stawowe, wypryski i egzemy skórne, stany lękowe i depresyjne, alergie pokarmowe, problemy trawienne oraz brak koncentracji, a leczenie farmakologiczne nie przynosi żadnych efektów, to nie zwlekaj tylko zacznij od zmiany stylu życia i zastosuj program Anty Candida.Oprócz inspiracji kulinarnych, znajdziecie tu informacje dotyczące rozpoznania i leczenia kandydozy w oparciu nie tylko o moją praktykę ale również o medyczne publikacje znanych ekspertów. W książce znajdziecie przepisy na łatwe do przygotowania śniadania, obiady i kolacje oraz dodatkowa tabela produktów dopuszczonych w programie, z których w opisanych fazach można przygotować sobie dowolne potrawy.""Dieta zamiast alergologa, kardiologa, a nawet psychiatry? Marek Zaremba przekonuje, że wszystko jest możliwe.""Agnieszka Sztyler-Turovsky, Onet""Kandydoza, choroba wywołana drożdżakami, to prawdziwe wyzwanie dla medycyny, ponieważ coraz częściej nie poddaje się leczeniu farmakologicznemu. Kiedy tabletki zawodzą, ratunkiem jest zmiana diety i stylu życia. Polecam!""Iza Radecka, redaktor naczelna miesięcznika ""Zdrowie""
Książka Odchudzanie zupami, to gotowy jadłospis, przepisy i porady, do skutecznego odchudzania.
To druga obowiązkowa lektura po książce: Jak zacząć odchudzanie zupami. To narzędzie dla tych, którzy chcą poznać, jak powinien wyglądać przykładowy miesiąc z Programem Przemian, zwanym popularnie, jako dieta zupowa.Książka przedstawia harmonogram wraz z menu na pierwsze 4 tygodnie odchudzania. Jest to gotowy plan działania, dzień po dniu, dzięki któremu będziesz pewien, że nie popełnisz błędów i zachowasz wszystkie zasady przygotowania posiłków, a także zadbasz o siebie holistycznie.To 4-tygodniowy plan działania, który niemal za rękę poprowadzi Cię przez ten najtrudniejszy etap, jakim jest zmiana nawyków i wejście w rytm dbania o zdrowie.
Uwaga: Żadne przepisy nie powtarzają się w innych książkach autorstwa Moniki Honory.
Co zawiera książka:
HIT! 4-tygodniowy harmonogram.
Każdy dzień zawiera konkretne wskazówki co jeść, pić oraz dodatkowe porady dotyczące aktywności fizycznej i motywacji.
51 przepisów kulinarnych!
43 przepisy na zupy odchudzające oraz dodatkowe 8 przepisów na wywary, zakwasy, klopsiki, kluseczki itp.
Dodatkowo książka zawiera:
W harmonogramie znajdują się również wskazówki i porady w zakresie aktywności fizycznej, nauki dbania o skórę, porady motywacyjne.
Opis, na czym polega odżywianie zgodne z Program Przemian.
Przypomnienie zasad Programu Przemian.
Listy zakupów.
Konkretne wskazówki, jak przygotować się do realizacji planu.
Jak w razie potrzeby modyfikować jadłospis.
Jakie trudności mogą się pojawić podczas Przemiany i jak sobie z nimi radzić.
Przewodnik po smakach – co zrobić, gdy masz ochotę na słone, słodkie itp.
Jak przyprawiać zupy, by nadać im wyjątkowy smak.
Dla kogo jest ta książka:
Dla osób, które dopiero niedawno usłyszały o odchudzaniu zupami i chcą rozpocząć swoją drogą po szczupłą i zdrową sylwetkę;
Dla osób, które Program Przemian, ale chciałyby uporządkować swoją wiedzę;
Dla osób, które szukają gotowego rozwiązania, aby nie popełnić błędów na starcie przy samodzielnym komponowaniu menu;
Dla osób, które chcą oszczędzić czas i dostać od razu gotowy harmonogram na cały miesiąc.
Dzięki tej książce:
Ugotujesz 43 różnorodne zupy bez żadnego trudu, korzystając z łatwo dostępnych składników;
Nauczysz się, co to znaczy holistyczne dbanie o siebie, nie tylko w kontekście żywieniowym;
Poznasz przepisy na zupy, które nigdy się nie nudzą;
Zaoszczędzisz czas na wymyślanie własnych przepisów na zupy;
Zadbasz o swoje zdrowie i zaczniesz spełniać marzenia.
Elegancji wygląd książki sprawi, że będzie ona również idealnym pomysłem na prezent.
Kolejna publikacja Piotra Kucharskiego autora bestsellerowego poradnika Chleb. Domowa piekarnia.W książce Jak zdrowo jeść i nie zwariować razem z żoną Magdaleną, psychodietetyczką, uczy, jak właściwie się odżywiać i czerpać z tego nie tylko zdrowie, ale i radość.Magdalena i Piotr Kucharscy z pasją zachęcają do przygotowywania potraw z warzyw i owoców zgodnie z cyklem pór roku. Skutecznie przekonują, że warto samemu piec chleb, uprawiać własne zioła. Proponują balans pomiędzy tym, co zdrowe, a odrobiną kulinarnego szaleństwa.Dania zachwycają innowacyjnością. W przepisach króluje różnorodność, a na talerzach kolory.Najlepsze jedzenie to takie, które jest przyrządzane w domu z pasją i wyobraźnią. Gotuj więc z fantazją i jedz z przyjemnością! Na zdrowie!
In 2012 Giancarlo Caldesi was diagnosed with type 2 diabetes.
Since adopting a low-carb diet he has lost almost 4 stone and put his diabetes into remission - transforming his and his family's health. Working with nutritionist Jenny Phillips, Giancarlo and his wife Katie show you how to enjoy a low carb but not no-carb way of life with simple recipes using easy-to-source ingredients that will fill you up without fattening you up. Steak and Chips are still on the menu, as are delicious curries such as Butter Chicken and Spinach Paneer, even puddings like Hot Chocolate Pots or Peanut Butter & Jelly Cake.
An initial diagnosis of diabetes can be shocking and the masses of information daunting, but Katie and Giancarlo share their personal experience of diabetes and weight loss to empower you to make your own informed decisions about food, without sacrificing any of the flavour.
Would you fancy a mammoth steak or simply some natural foods enjoyed by mankind in the Old Stone Age, long before the rise of agriculture? This book is the ultimate companion to anyone interested in the oldest human diet ever, which greatly contributed to our evolution. Archaeologists, anthropologists and paleontologists studied the bones and teeth of our ancestors and their living environment to reconstitute their nutritional habits. This book results of these scientific studies and is a serious introduction to paleo cooking.
While the paleo diet is limited to basic ingredients, such as meats, fish, eggs, vegetables, fruits, herbs, nuts and seeds, it offers a lot of nutritional benefits, as it is gluten-free, low-carb and relies on fresh products. This is sufficient to keep away modern diseases linked to poor nutrition, such as over-weight or diabetes.
Kamienie żółciowe - tykająca bomba w Twoim organizmieChoć większość osób nie zdaje sobie z tego sprawy, kamienie żółciowe odpowiadają za wiele chorób, z czego część ma skutki śmiertelne, a inne kończą się powikłaniami na resztę życia. Zanim dojdzie do najgorszego, dają liczne oznaki w postaci zmiany wyglądu skóry, nosa, oczu, jamy ustnej, dłoni, paznokci czy stóp. Najważniejsze jest jednak to, że każdy z nas może nie tylko samodzielnie się zdiagnozować, ale również wyeliminować to zagrożenie z własnego organizmu w domowym zaciszu. Jak to zrobić? Podpowiada autor tego międzynarodowego bestselleru.Jeszcze więcej wiedzy, która ratuje życie!W tej znacznie rozszerzonej wersji swojego największego dzieła Andreas Moritz ujawnia prawdziwe skutki obecności kamieni żółciowych powodujących zatory w wątrobie. Poza skutkowaniem chorobami pęcherzyka żółciowego i atakami kamicy żółciowej u milionów chorych każdego roku, w wielu przypadkach blokady te stwarzają warunki do rozwoju jeszcze poważniejszych, pozornie niezwiązanych z wątrobą schorzeń, w tym otyłości. Większość dorosłych żyjących w uprzemysłowionym świecie, a zwłaszcza tych cierpiących na jedną z przewlekłych chorób, takich jak zespół jelita drażliwego, choroby serca, zapalenie stawów, stwardnienie rozsiane, nowotwory lub cukrzyca, ma w rzeczywistości setki, jeśli nie tysiące kamieni żółciowych. Diagnostykę utrudnia fakt, że są one niewidoczne w promieniach rentgenowskich, ultradźwiękach i tomografii komputerowej.Praktyczne porady dosłownie dla każdegoTa książka zapewnia dokładne zrozumienie funkcjonowania wątroby i zachodzących w niej złożonych procesów, co powoduje kamienie żółciowe w wątrobie i woreczku żółciowym. Wyjaśnia również dlaczego w nich leży klucz do zrozumienia genezy najczęstszych chorób w dzisiejszym świecie. Dostarcza czytelnikowi wiedzy potrzebnej do rozpoznania tych kamieni i podaje niezbędne instrukcje do samodzielnego zastosowania, pozwalające bezboleśnie i w pełni bezpiecznie je usunąć. Wypełniona przydatnymi grafikami publikacja zawiera również praktyczne wskazówki dotyczące zapobiegania powstawaniu nowych kamieni, zarówno w wątrobie, jak i woreczku żółciowym.Zajmij się wątrobą i nie tylko...Poza zapewnieniem praktycznych procedur oczyszczania wątroby, pęcherzyka żółciowego, nerek i jelit, Autor wyjaśnia bardzo szczegółowo pochodzenie wszystkich typowych chorób oraz sposób zapobiegania lub odwracania ich w sposób naturalny. Książka jest pełna sprawdzonych metod przywracania ciała do stanu równowagi i odzyskiwania witalności. Obejmuje kompleksowy program opieki zdrowotnej, który opiera się przede wszystkim na ajurwedzie - starożytnym systemie medycznym - i ogromnym doświadczeniu, jakie Andreas Moritz zdobył w dziedzinie odnowy zdrowia na przestrzeni ostatnich 30 lat. Jest on nie tylko twórcą wielu bestsellerów, ale również uznanym na arenie międzynarodowej autorytetem w dziedzinie medycyny integracyjnej.Lekarze są zgodni - ta książka to hit!,,To coś więcej niż książka - to potężne narzędzie samouzdrawiania. W czasach, gdy zrezygnowaliśmy z własnej wrodzonej mądrości naszego ciała, Andreas Moritz oferuje proste, naprawdę działające lekarstwo, pozwalające na uzdrowienie siebie. Jest proste, tanie i łatwe do wykonania. Wyzdrowienie, jakie miało miejsce u moich pacjentów i u mnie, zmieniło nasze życie"".- Gene L. Pascucci, doktor chirurgii stomatologicznej,,Zaintrygowało mnie, gdy dowiedziałam się o oczyszczaniu wątroby od przyjaciółki, ale przez kilka miesięcy odkładałam to na później. Od kilkunastu lat dręczona problemami zdrowotnymi, w końcu się odważyłam, ale nie spodziewałam się spektakularnych rezultatów. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu następnego dnia wydaliłam około sześciuset kamieni żółciowych w różnych rozmiarach i kolorach, a ulga była natychmiastowa. Byłam spokojniejsza, czułam się znacznie mniej drażliwa i miałam niesamowitą jasność myślenia. Obecnie jestem po pięciu oczyszczeniach"".- dr Diane Philips, lekarzNie ryzykuj - oczyść wątrobę już dziś!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?