KATEGORIE [rozwiń]

Diety

Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej. 

Okładka książki Wegetarianizm. Zalety i wady

69,00 zł 57,93 zł


Zalety i wady W poradniku omówiono rodzaje wegetarianizmu, a także scharakteryzowano poszczególne grupy produktów - z uwzględnieniem ich wartości odżywczych.
Okładka książki Chudnij z indeksem glikemicznym

23,90 zł 13,58 zł


Chudnij z indeksem glikemicznym to niezwykle przystępny i przejrzysty poradnik stosowania diety opartej o indeks glikemiczny produktów spożywczych. Dieta IG jest łatwym, zdrowym i skutecznym sposobem pozbycia się nadwagi i utrzymania prawidłowej masy ciała, a przy tym zwiększenia energii życiowej i poprawy stanu zdrowia. Nie trzeba liczyć kalorii ani głodować – wystarczy zrezygnować z jedzenia potraw o wysokim indeksie glikemicznym. Książka zawiera kolorowe tabele produktów, które możemy jeść do woli, tych, na które możemy pozwolić sobie od czasu, oraz tych, które należy wykluczyć z jadłospisu. Znajdziemy tu także przepisy na bardzo smaczne dania o niskim indeksie glikemicznym, dzięki którym zmiana nawyków żywieniowych okaże się zupełnie prosta i przyjemna. Rick Gallop od wielu lat przewodniczy Fundacji ds. Zapobiegania Chorobom Serca i Udarom w Toronto, organizacji propagującej zdrowy styl życia. Książka Chudnij z indeksem glikemicznym, oparta na osobistych doświadczeniach dietetycznych autora oraz wynikach badań naukowych, stała się bestsellerem w Kanadzie, USA oraz wielu krajach Europy.
Okładka książki Alchemia pożywienia - Żak-Cyran Bożena

34,90 zł 19,19 zł


Bożena Żak-Cyran - dietetyczka i dietoterapeutka zajmująca się zdrowym odżywianiem od ponad 20 lat. Autorka pięciu książek wydanych nakładem Wydawnictwa Galaktyka: Odnowa na talerzu, Kuchnia zdrowia i młodości, Jedz i żyj zgodnie z porami roku, Energia zdrowia i pożywienia oraz Odżywiaj dziecko w zgodzie z naturą. Bożena Żak-Cyran organizuje cyklicznie kursy „Gotujmy dla zdrowia", „Odżywiaj dziecko w zgodzie z naturą" oraz „Jak zwyciężyć raka" - z wykorzystaniem metody z zakresu psychoonkologii Carla Simontona. W swojej pracy opiera się m.in. na zasadach makrobiotyki i chińskim modelu pięciu przemian, a także na osobistym doświadczeniu powrotu do zdrowia po przebytej chorobie nowotworowej. Alchemia pożywienia to obszerne źródło wiedzy na temat leczniczych właściwości pożywienia. Dokładny przegląd poszczególnych grup (zboża, warzywa, strączkowe, owoce, orzechy, nasiona oraz produkty pochodzenia zwierzęcego) ma ułatwić czytelnikowi wybór produktów, których potrzebuje do wzmocnienia swojego organizmu zgodnie z indywidualnymi potrzebami. Autorka Bożena Żak-Cyran zachęca do spożywania świeżego, naturalnego pożywienia przygotowywanego tak, aby jak najpełniej wykorzystać zawarte w nim cenne składniki. Zwraca również uwagę na to, że nowa dietetyka nie klasyfikuje produktów według zawartości składników pokarmowych, ale według ich witalności. Jej zdaniem pokarm przetworzony przemysłowo to posiłek martwy. Natomiast żywy biologicznie pokarm zapewnia człowiekowi energię. Wszyscy powinniśmy mieć to na uwadze, dokonując codziennych wyborów żywieniowych. Pieczenie chleba na zakwasie to wyższa sztuka. Warto ją zgłębić ze względu na walory zdrowotne takiego wypieku. Spożywany powszechnie chleb, wypiekany z dodatkiem drożdży, często powoduje wzdęcia, niestrawność oraz przyczynia się do zaburzenia flory bakteryjnej jelit i wzrostu drożdżaków Candida. Proces fermentacji z udziałem zaczynu chlebowego prowadzi do całkowitej neutralizacji kwasu fitynowego zawartego w zbożach, rozwija frakcje błonnika i czyni go lżej strawnym, a bakterie kwasu mlekowego znajdujące się w chlebie na zakwasie wspomagają tworzenie się prawidłowej flory bakteryjnej jelit u człowieka. Do książki załączona jest płyta DVD z instruktażem domowego wypieku chleba Kup zestaw książek Bożeny Żak-Cyran. Razem taniej! Zestaw pierwszy: Odnowa na talerzu, Alchemia pożywienia, Jedz i żyj zdrowo zgodnie z porami roku Zestaw drugi: Odnowa na talerzu, Alchemia pożywienia, Energia życia energia pożywienia  
Okładka książki Dieta oczyszczająca i regeneracyjna

99,00 zł 54,44 zł


Tę krótkotrwałą dietę możesz zastosować np. po świątecznym przejedzeniu, po urlopie, kiedy często jada się nieregularnie i byle co, kiedy czujesz się ociężały, zmęczony, ospały. Stosuj ją przez trzy dni (najlepiej wolne od nauki i pracy). W tym czasie niewskazane jest palenie papierosów, picie kawy i herbaty, a także używanie soli i cukru.
Okładka książki Energia życia Energia Pożywienia

34,90 zł 19,39 zł


Poznanie nowych źródeł energii dla naszego organizmu, zrozumienie jej przepływów, pomoże nam nabrać sił i chęci do działania, a także zrozumieć, że - jak powiedział Stuart Wilde - "Życie nie powinno być walką, lecz łagodnym przechodzeniem od jednego punktu do drugiego, bardzo przypominającym spacer doliną w słoneczny dzień".
Okładka książki Psychologia odchudzania

34,00 zł 18,78 zł


Książka prezentuje unikalną i niemającą żadnych analogii metodę korygowania wagi ciała i figury. Proste i zrozumiałe ćwiczenia pomogą wszystkim zainteresowanym w szybki i efektywny sposób poprawić swój wygląd, skorygować wagę oraz ukształtować nową sylwetkę, pozbyć się chorób, skierować energię spalanego tłuszczu na dodatkowe odżywianie waznych narządów ciała, a także przywrócić młodzieńczą lekkość, świeżość spojrzenia i przeżywania.
Okładka książki Odżywianie dla zdrowia

119,90 zł 65,93 zł


To prawdziwe kompendium wiedzy o żywności i odżywianiu, łączące w sobie perspektywę autentycznych wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki. To pierwsza na polskim rynku wydawniczym pozycja tego rodzaju, tak szeroko omawiająca zagadnienie zdrowego odżywiania! ponad 750 stron! EKSPERCI POLECAJĄ: Udana i potrzebna - tak jak współczesnemu człowiekowi potrzebna jest wiedza o żywieniu. Iza Radecka, redaktor naczelna miesięcznika Zdrowie Interesująca książka, która przybliża nam metody pozwalające w sposób mądry zadbać o swoje zdrowie. Z powodzeniem może służyć lekarzom, jak i pacjentom. dr Grażyna Frunze, specjalista chorób wewnętrznych, specjalista tradycyjnej medycyny chińskiej Autor podaje proste metody złagodzenia różnorodnych objawów chorobowych, niekiedy dające nadzieję uzdrowienia, nawet w przypadkach przewlekłych i ciężkich. Książka zawiera również niezwykle cenne wskazówki, które mogą wpłynąć na zmianę złych nawyków żywieniowych u osób z zaburzeniami odżywiania: z niedoborem masy ciała i otyłością. dr n. chem. Urszula Pytasz, dietetyk z Kliniki Endokrynologii i Chorób Metabolicznych w CZMP Leczenie za pomocą pożywienia jest obok farmakologii ziół najważniejszym elementem medycyny najstarszych kultur naszej cywilizacji. To bardzo szerokie zagadnienie, z którym niewiele wspólnego mają lansowane obecnie diety, ani zalecenia dietetyczne, nie uwzględniające energetyki narządowej. Lekarze nie posiadający dogłębnej wiedzy na temat odżywiania i zagubieni pacjenci najczęściej poszukują rozwiązań metodą prób i błędów. W książce "Odżywianie dla zdrowia", zarówno specjaliści jak i laicy, znajdą rzetelną wiedzę o prawidłowym odżywianiu i jego istotnym wpływie na zdrowie. Pozycja ta zasługuje na miano obowiązkowego podręcznika nie tylko dla studentów medycyny i lekarzy, ale również dla każdego, kto świadomie chce wpływać na własne zdrowie. dr n. med. Wiesława Stopińska, specjalista medycyny ogólnej i pediatra, lekarz rodzinny z umiejętnością homeopatii i medycyny orientalnej To unikalne na polskim rynku kompendium wiedzy o odżywianiu, łączy nowoczesną naukę o żywieniu z wschodnimi tradycjami, opartymi na medycynie chińskiej. Książka dostarcza cennych informacji na temat leczenia poprzez zastosowanie diety odpowiadającej konstytucji danej osoby. Autor opisuje właściwości lecznicze różnorodnych pokarmów, w tym również mięsa, ale szczególnie poleca dietę roślinną, złożoną z produktów naturalnych. Wiedza zawarta w tej książce pozwoli to uniknąć wielu błędów i uzyskać oczekiwane efekty stosowanej diety. Zachęcam do przeczytania tej wartościowej pozycji. Dowiemy się z niej, co należy jeść, aby cieszyć się zdrowiem. Bożena Żak-Cyran, autorka książek o zdrowiu i żywieniu, dietetyczka i dietoterapeutka Książka Paula Pitchforda zawiera kompleksowy i wyczerpujący opis produktów żywnościowych zarówno z punktu widzenia współczesnej wiedzy medycznej jak i tradycyjnej medycyny chińskiej. Szczególnie ten drugi aspekt powinien przyciągnąć szerokie grono odbiorców zwłaszcza, że książka napisana jest w bardzo przystępny sposób. Autor poświęca wiele uwagi na przedstawienie podstawowych aspektów medycyny wschodu, umożliwiając czytelnikowi głębsze zrozumienie zagadnienia. Z pewnością jest to najlepsza na Polskim rynku książka omawiająca tę dietetykę. Dr Mariusz Giżycki, specjalista medycyny chińskiej Kompendium zawiera: v przejrzyste wskazówki rozróżniania i stosowania podstawowych produktów spożywczych v podstawy tradycyjnej medycyny chińskiej, sztukę diagnozy pospolitych zaburzeń oraz rozpoznawania typu konstytucjonalnego własnego organizmu v metody łagodnego przejścia z diety opartej na produktach zwierzęcych na dietę, w której przeważającą rolę odgrywają nierafinowane zboża i warzywa v opisy poszczególnych produktów roślinnych i zwierzęcych oraz ponad 300 przepisów kulinarnych na uzdrawiające wegetariańskie dania v informacje dotyczące odżywiania dzieci, zdrowia kobiet, odchudzania i głodówek leczniczych, a także leczenia dietą rozmaitych chorób m.in. zapalenia stawów czy uzależnienia od używek
Okładka książki Relacje rodzinne w anoreksji i bulimii psychicznej

47,00 zł 34,23 zł


Praca ta jest bardzo interesującą pozycją w literaturze naukowej dotyczącej problemów zaburzeń odżywiania się. Jest ciekawa jako źródło wiedzy o dotychczasowych badaniach w tej dziedzinie, jest ciekawa ze względu na pomysł badań i uzyskane wyniki, wreszcie – jako oryginalny wkład w lepsze rozumienie etiologii zaburzeń odżywiania się, a w konsekwencji – w doskonalenie metod leczenia tych zaburzeń. Z recenzji prof. dr. hab. Jana Czabały Prezentowana książka stanowi kontynuację moich wieloletnich zainteresowań i badań w zakresie zaburzeń odżywiania się oraz problematyki rodzinnej. Moje doświadczenia jako terapeuty rodzinnego, często pracującego z rodzinami osób chorujących na zaburzenia odżywiania się, stały się inspiracją do podjęcia badań omawianych w tej publikacji. (…) Obszarem zainteresowania objęta została, z jednej strony, problematyka więzi i autonomii w rodzinach pochodzenia pacjentek i w rodzinach pochodzenia ich rodziców, z drugiej – ocena funkcjonowania rodziny jako całości, wzajemna ocena relacji pacjentek z ich rodzicami i wreszcie ocena relacji małżeńskiej rodziców pacjentek. Ze wstępu autorki
Okładka książki Żywienie w niedokrwistościach

59,00 zł 49,53 zł


Główną przyczyną niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza są niedobory tego pierwiastka w diecie, związane z niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie. W książce znajdują się interesujące przepisy na potrawy bogate w żelazo i kwas foliowy - składniki, które są szczególnie ważne w profilaktyce anemii.
Okładka książki Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

179,00 zł 150,27 zł


Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.
Okładka książki Anoreksja i bulimia psychiczna

47,00 zł 34,23 zł


Monografia ta jest pierwszą w Polsce próbą całościowego opisu problemu zaburzeń w odżywianiu się. Autorzy opracowania są pracownikami Ambulatorium Terapii Rodzin Kliniki Psychiatrii Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie i należą do najbardziej doświadczonych zespołów terapeutycznych w Polsce, zajmujących się leczeniem zaburzeń jedzenia. Zaburzenia jedzenia występują głównie u młodych dziewcząt i kobiet. Są zjawiskiem, w którym ogniskują się podstawowe pytania i dylematy dotyczące tożsamości współczesnej kobiety. Na treść pracy składa się przegląd aktualnych poglądów na temat etiologii, przebiegu oraz leczenia anoreksji i bulimii psychicznej, wzbogacony o doświadczenia kliniczne ośrodka. Z uwagi na zainteresowania autorów paradygmatem systemowym ważną część pracy stanowi próba powiązania ze sobą poszczególnych teorii odnoszących się do rozumienia i leczenia zaburzeń odżywiania się. Istotnym walorem pracy jest klarowna struktura oraz prosty i zrozumiały język. Książka ta powinna spotkać się z dużym zainteresowaniem zarówno lekarzy, psychologów, studentów medycyny i psychologii, jak i pacjentów oraz ich rodzin.
Okładka książki Głodówka dla zdrowia i urody - Audiobook
audiobook

19,90 zł 15,85 zł


Publikacja ta powstała w kooperacji firmy AUDIOCLUB.PL z Domem Wydawniczym Bellona Książka do słuchania (płyta CD). W pogoni za dobra pracą, sukcesem, sławą czy pieniędzmi godzimy się na wiele wyrzeczeń. Zapominamy o własnym zdrowiu, odpowiednim żywieniu, nie dbamy o sprawność fizyczną. Łatwo za to ulegamy pokusom - zamiast solidnego obiadu - batonik lub danie typu fast-food, zamiast porcji mleka, sera czy surówki - jakiś suplement z apteki. Ciągle brakuje nam czasu, albo... ochoty i siły woli, żeby coś pożytecznego dla siebie zrobić. O konsekwencjach wieloletnich nadużyć wobec siebie najczęściej myślimy wtedy, gdy jest już trochę za późno. A może warto czasem coś dla siebie zrobić. Głodówka może być dobra nie tylko dla zdrowia, także dla urody. Czyta Agnieszka Rogińska
Okładka książki Zaburzenia lipidowe. Porady lekarzy i dietetyków

59,00 zł 49,53 zł


Na powstawanie zmian miażdżycowych w tętnicach wpływają przede wszystkim zaburzenia lipidowe (m.in. nadmiar cholesterolu lub zbyt małe stężenie dobrego cholesterolu HDL w osoczu krwi), a także nadciśnienie tętnicze, palenie papierosów, otyłość, cukrzyca, mała aktywność fizyczna. Właściwe odżywianie i zdrowy tryb życia mogą jednak nawet w takich przypadkach zminimalizować ryzyko wystąpienia groźnych chorób układu krążenia. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów.
Okładka książki Jedz zgodnie ze swoim charakterem

19,90 zł 12,07 zł


Dlaczego melancholik lubi pikantne potrawy? Czym w kuchni wyróżnia się flegmatyk? Jak sangwinik może poprawić stan własnego zdrowia? Które zioła najlepiej służą cholerykowi? Każdy z nas jest inny, inny ma wzrost i zdrowie, inny temperament czy kondycję psychiczną. Z tego powodu powinniśmy się odżywiać zgodnie z... własnym charakterem. Dokładnie tak! Doskonale wie o tym Małgorzata Borgman, dlatego przygotowała świetne kompendium na temat racjonalnego odżywiania zapokajającego wszelkie potrzeby każdego organizmu. Dzięki jej książce odkryjesz, jaki jest Twój typ osobowości, poznasz różne teorie na temat ludzkich charakterów, dowiesz się, na czym polega dobra dieta i jak powinien wyglądać Twój jadłospis, zagłębisz się w tajniki smacznej i zdrowej kuchni przeznaczonej specjalnie dla Ciebie! Nic, tylko korzystać pełnymi... żołądkami:))
Okładka książki Tłuste życie

42,00 zł 38,90 zł


Książka zawiera informacje na temat diety doktora Kwaśniewskiego. Książkę tę dedykuję wszystkim tym, którzy - po przejściu na dietę optymalną - zechcieli napisać do mnie, podając szczegółowo, jakie nastąpiły zmiany w ich zdrowiu, samopoczuciu i w ogóle w życiu po zmianie sposobu odżywiania.
Okładka książki Metoda na cukier. Jak przestać jeść słodycze i czuć się świetnie w swoim ciele
zapowiedź

59,90 zł 34,69 zł


Czas przejąć kontrolę nad ilością zjadanego cukru i na trwałe zmienić nawyki żywieniowe. Spośród wszystkich składników odżywczych cukier ma najsilniejszy wpływ na nasze zachowanie. Szukamy go, gdy jesteśmy zestresowani, znudzeni, poirytowani, bo dostarcza szybkiej nagrody w postaci poprawy nastroju, choć na krótko. Po tym zawsze przychodzi tzw. zjazd, kiedy organizm domaga się następnej dawki „narkotyku”, jakim jest cukier. Ponieważ czujemy się źle, znów sięgamy po słodkości i wpadamy w błędne koło. Najwyższa pora przerwać ten cykl. Autor, opierając się m.in. na własnych doświadczeniach walki z uzależnieniem od cukru, a także badaniach naukowych i pracy z podopiecznymi, wyjaśnia: czym jest jedzenie emocjonalne i jaki jest związek cukru z emocjami, jak przeciwdziałać napadom objadania się, co zrobić, by tłumić zachcianki na słodycze, jakie są wady i zalety różnych diet (np. keto, wysokobiałkowa, post przerywany), jak przygotowywać posiłki, by były zdrowsze lub przynosiły mniej negatywnych konsekwencji zdrowotnych, jak trenować, by spalać nadwyżki kaloryczne. Nie twierdzi on, że cukier trzeba całkowicie wyeliminować z życia. To niemożliwe i niepotrzebne! Sztuka polega na tym, by zrozumieć, dlaczego z niego korzystamy, i umieć go ograniczyć lub mądrze zastąpić. Bo jak smutno byłoby już nigdy nie móc sięgnąć po kawałek czekolady.
Opakowanie Cholesterol. Zdrowa dieta

5,99 zł 4,32 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Bogato ilustrowany, napisany przystępnym językiem poradnik medyczny, w którym poznasz aktualne informacje dotyczące zasad zdrowego żywienia, metabolizmu i roli cholesterolu w organizmie oraz hipercholesterolemii i hipertrójglicerydemii. Znajdziesz tu porady dotyczące aktywności fizycznej i medycyny naturalnej, a także obszerną tabelę kalorii, cholesterolu i tłuszczu w wybranych produktach.
Okładka książki Pokonaj nadciśnienie dietą DASH w.4
nowość

49,99 zł 27,97 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Powstrzymaj nadciśnienie i zadbaj o piękną sylwetkę! Masz nadciśnienie i lekarz zalecił ci przejście na dietę? Oto książka dla ciebie! Dieta DASH to jedna z najzdrowszych diet na świecie. Opracowano ją z myślą o leczeniu nadciśnienia tętniczego. Obecnie jest zalecana przez wiele polskich i zagranicznych towarzystw naukowych jako element profilaktyki i terapii tego schorzenia. Może także być częścią codziennego racjonalnego stylu życia sprzyjającego zdrowiu i utrzymaniu prawidłowej masy ciała. A poza tym posiłki zgodne z zaleceniami diety DASH są łatwe do przygotowania i smaczne! Z tej książki dowiesz się: • co jeść, a czego nie, jeśli masz nadciśnienie lub znajdujesz się w grupie podwyższonego ryzyka, • jak powinna wyglądać dieta dobra dla twojego serca, • jak łatwo i skutecznie zmienić swoje dotychczasowe nawyki, • jak zdrowo schudnąć, • jaki styl życia wypracować, aby skutecznie uzupełnić terapię dietą. Dodatkowo znajdziesz tu prawie sto przepisów na urozmaicone, smaczne posiłki na cały dzień. Agata Lewandowska – dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Okładka książki Psychodietetyka na każdy dzień - jak pokonać uzależnienie od jedzenia
zapowiedź

74,70 zł 43,51 zł


Czy czujesz, że jedzenie to twój sposób na radzenie sobie ze stresem? A może zmagasz się z nadwagą i szukasz trwałego rozwiązania? „Psychodietetyka na każdy dzień” to praktyczny przewodnik, który pomoże ci zrozumieć, jak dieta, zaburzenia emocjonalne i psychosomatyka wpływają na twoje zdrowie fizyczne i psychiczne. Nauczysz się, jak przestać się objadać, poradzić sobie z kompulsywnym jedzeniem oraz jak szybko schudnąć bez ryzyka i powikłań. Codzienne inspiracje pomogą ci poprawić relacje z jedzeniem, zbudować silniejsze poczucie własnej wartości i uniknąć chorób związanych z niezdrowymi nawykami żywieniowymi. Zmień swoje życie, dzień po dniu, dzięki psychodietetyce.
Okładka książki Ottolenghi. Kojąco
nowość

99,99 zł 70,84 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Kulinarne ukojenie w stylu Ottolenghiego! Czy gotowanie i jedzenie mogą działać kojąco? Po bestsellerowym SMAKU Ottolenghi i współautorki proponują ponad 100 przepisów na kojące dania z całego świata. Ani się obejrzysz, a staną się one twoimi ulubionymi przepisami częścią twojej domowej kuchni. Potrawy pokazane w Ottolenghi KOJĄCO dadzą poczucie bezpieczeństwa połączone z powiewem świeżości to nowe ujęcie domowej kuchni, nostalgiczne wspomnienie, odkrywczy pomysł na dania bliskie sercu. To przepisy, dzięki którym każdy poczuje się jak w domu. Jedzenie ma bowiem niezwykłą moc łączenia ludzi, którzy zabierają receptury z miejsca w miejsce i przekazują z pokolenia na pokolenie.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj