Ciasta i desery dla diabetyków. Wyd. IV
-
Autor: Agata Lewandowska
- ISBN: 9788389622761
- EAN: 9788389622761
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16.2x23.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2022
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
22,58złCena detaliczna: 39,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,48 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Zdrowe ciasta i desery dla diabetyków i nie tylko. Kalorie i węglowodany pod kontrolą!
Chcesz jeść zdrowo - bez cukru? Jesteś diabetykiem? Nie martw się – nie musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – jeśli wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziesz:
około 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
informacje o kaloryczności każdej potrawy,
wyliczone ilości wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,
praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,
porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków,
tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.
Może masz ochotę na czekoladową owsiankę lub bananowy krem z kaszy jaglanej? Wolisz deser na ciepło, na przykład apetyczne gruszki zapiekane z orzechami, czy na zimno jak pyszne lody truskawkowe? Może lepsze będzie ciasto z jabłkami albo kruche pierniczki?