Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i mleko w proszku są niemal w każdym produkcie spożywczym? Czy to, że produkt nie posiada glutenu oznacza, że jest zdrowy i czy mleko i nabiał są kolejną białą śmiercią tuż za cukrem i solą? Na te i inne trudne pytania odpowiada znana dietetyczka Katarzyna Turek.
Autorka rozprawia się z mitami na temat modnych dziś diet eliminacyjnych i udziela praktycznych porad, jak postępować, gdy jesteśmy zmuszeni do wykluczenia pewnych produktów z naszej diety. Wyraźnie podkreśla, że wykluczając ze względów zdrowotnych jeden produkt, należy go zamienić na inny, który dostarczy organizmowi brakujących składników. W tym celu przedstawia gotowe listy zamienników oraz 70 gotowych prostych przepisów, które ułatwią stosowanie diety w codziennym życiu. . Do lektury książki zachęca również piękna szata graficzna i kolorowe zdjęcia proponowanych potraw.
Książka z serii Smaki Zdrowia poświęcona odżywianiu w kontekście chorób nowotworowych. Pierwsza część książki dotyczy profilaktyki antynowotworowej co jeść, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania. Druga jest wsparciem dla osób już chorych onkologicznie, zarówno jeśli chodzi o wzmocnienie organizmu, jak i odżywianie w dolegliwościach często towarzyszących nowotworom i ich leczeniu np. wymioty, biegunki, zaburzenia smaku itp.Wszystkie wskazania poparte są l icznymi przepisami, oraz gotowymi jadłospisami dla osób zmagających się z określonymi dolegliwościami. Wszystko zgodne z z zaleceniami międzynarodowych instytucji zajmujących się leczeniem żywieniowym.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?