KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

30,04 zł
52,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,51 zł

46,95 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,95 zł

46,79 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 48,31 zł

27,64 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,64 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

76,00 zł
119,70 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 73,36 zł

28,14 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

22,31 zł
39,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

51,02 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,02 zł

57,41 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,41 zł
Okładka książki Smak miłości

49,90 zł 31,83 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,83 zł

Książka, która powstała z miłości do bliskich, natury i gotowania Agnieszka Maciąg to kobieta spełniona. Według niej bezpretensjonalność, prostota i wiedza przekazywana z pokolenia na pokolenie gwarantują idealny domowy posiłek. W trzeciej książce autorki znajdziecie sprawdzone przepisy na pyszne, zdrowe i szybkie w przygotowaniu potrawy – mnóstwo pomysłów na śniadania, kolacje, przekąski i desery.
Okładka książki W garnku kultury

35,00 zł 19,53 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,77 zł

Przygotowując i spożywając jedzenie, opowiadamy o sobie. Niektórzy kreują te opowieści świadomie, inni nie. Lektura książki "W garnku kultury" może być krokiem w kierunku pogłębienia świadomości kulinarnych sygnałów, jakie wysyłamy każdego dnia (i jakie do nas docierają, wysyłane przez innych). Książka podzielona została na trzy zasadnicze części o zróżnicowanej tematyce. Pierwsza – "Jedzenie w (nie)świadomości" – zawiera teksty, których autorzy podejmują refleksje nad funkcjami, jakie spełnia jedzenie w naszym codziennym życiu, oraz nad tym, na ile zdajemy sobie sprawę z wyjątkowego potencjału kulinariów w wyrażaniu i kreowaniu naszej tożsamości, systemu wartości itd. Jednak kulinaria związane są nie tylko z czynnością spożywania, ale też oglądania i tworzenia. Dlatego druga część książki poświęcona jest "Medialnym i artystycznym kontekstom jedzenia". Trzecia część książki zabiera czytelnika w najmroczniejsze strefy kulinarnych doświadczeń. Od razu zatem ostrzegamy, że tym razem nie będzie smacznie i przyjemnie. Podjęte tam zostają bowiem rozważania nad tymi kontekstami jedzenia, które zwykle są pomijane jako wstydliwe, szokujące, wkraczające w przestrzeń tabu: głód, kanibalizm, wydalanie itd. Spis treści Aleksandra Drzał-Sierocka, Wstęp Wiesław Godzic, Aleksandra Kleśta-Nawrocka, Lucyna Zembowicz, Marta Dymek, Radosław Muniak, Jeść! Kulturowe konteksty jedzenia (zapis debaty) CZĘŚĆ I: Jedzenie w (nie)świadomości Joanna Mroczkowska, Praca w domu czy w gospodarstwie: wartościowanie zajęć domowych kobiet wiejskich Dominika Potkańska, Zmierzch epoki tradycyjnego konsumenta, czyli jak wspólne zakupy ekologicznej żywności kształtują tożsamość społeczną młodych Polaków. Odradzający się ruch żywieniowy kooperatyw spożywczych w Polsce – przykład Warszawy Ariel Modrzyk, Marnotrawstwo żywności. Zarys podstawowych uwarunkowań ekonomicznych i kulturowych Agnieszka Długosz, Tomasz Trąbiński, Uważne jedzenie jako forma praktyki duchowej i filozofia codzienności CZĘŚĆ II: Medialne i artystyczne konteksty jedzenia Karol Jachymek, Wszystko czerwone. Coca-cola, PRL i kino polskie Joanna Jeśman, Sztuka kulinarna postczłowieka, czyli bioartystyczny Master Chef Monika Sońta, Blogowi profesjonaliści w kuchni, czyli o energii społecznej przełożonej na internetowe statystyki Katarzyna Twardowska, „Baby do garów! ”, czyli feminizm od kuchni. Kulinaria w perspektywie genderowej Agata Ciastoń, Kucharz na szklanym ekranie, czyli o różnych obliczach programów kulinarnych CZĘŚĆ III: Nieprzyjemne jedzenie Mateusz Skrzeczkowski, Sprawstwo w obliczu granicznego doświadczenia głodu w lagrze – niemoralność heroicznej etyki Radosław Filip Muniak, Filozofia kanibalizmu Aleksandra Drzał-Sierocka, Food film na opak. Antyestetyczny wymiar jedzenia w filmach Wielkie żarcie, Super Size Me oraz Kucharz, złodziej, jego żona i jej kochanek
Okładka książki Sztuka łączenia pokarmów. Co z czym? (Wyd. 2014)

24,90 zł 17,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,90 zł

„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym” Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu. 
Okładka książki Skrzat gotuje bez laktozy

21,90 zł 16,02 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,02 zł

„Skrzat gotuje bez laktozy” jest pierwszą książką z serii Klub Kucharzy Wyjątkowych. Zawarte w niej przepisy skierowane są do wszystkich, szczególnie do osób, u których istnieje potrzeba ograniczenia lub eliminacji laktozy (cukru występującego w mleku). Okazuje się, że już ok. 70% ludności świata cierpi na różnego rodzaju dolegliwości, które są związane z tym zjawiskiem. W Polsce szacuje się, że problem ten dotyka ok. 1.5% dzieci i niemowląt oraz 25% dorosłych. Książka została podzielona na działy: ciasta i inne słodkości i dania główne i różne dodatki; zawiera łącznie 52 przepisy. Każdy przepis zawiera punkty: W czym możesz pomóc? (skierowany do dziecka); Proszę przygotować; Składniki; Przygotowanie (skierowane do osób dorosłych). Ponadto na każdej rozkładówce można znaleźć czas przygotowania, stopień trudności (w skali od 1 do 5) oraz liczbę porcji. Książka zawiera również przydatne miary gospodarcze oraz dodatki, których nie powinno zabraknąć w skrzaciej kuchni.
Okładka książki Fit mind. Schudnij bez diet

59,90 zł 33,96 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,11 zł

Wyrzuć diety przez okno i odzyskaj równowagę życiową! Panujący we współczesnym świecie kult szczupłej i wysportowanej sylwetki miliony kobiet (i nie tylko) codziennie doprowadza do rozpaczy. Osiągnięcie wymarzonej figury zaczyna im przesłaniać inne ważne kwestie albo wręcz zamienia się w magiczne myślenie typu: jak schudnę, to wszystko zacznie mi się udawać. Takie myślenie sprawia, że katują się kolejnymi dietami cud, których efektem mogą być poważne problemy zdrowotne, zamiast uważnie przyjrzeć się swojemu życiu, swoim prawdziwym potrzebom i pragnieniom. W tej książce znajdziesz receptę na „odgrubianie” oraz przywrócenie harmonii ciała i duszy bez działania przeciwko naturze czy Twojej własnej fizjologii. W kolejnych rozdziałach znajdziesz twarde dowody na to, że nie warto ulegać aktualnym wyznacznikom „idealnej sylwetki”, ale także dowiesz się, że w ślad za równowagą duchową podąża równowaga cielesna. Twoje ciało samo wróci do stanu optymalnego, jeśli Twoja dusza, Twoje przekonania i Twoje nawyki zmienią się na dobre. Dlatego właśnie w tej książce nie znajdziesz porad dotyczących tego, co jeść, jak ćwiczyć i jakie kryteria powinnaś spełniać. Jej autorki pragną Ci za to pokazać, jak zaprogramować umysł, emocje, zachowania w drodze do pięknego i atrakcyjnego wyglądu, a przede wszystkim do osiągnięcia wewnętrznej spójności i harmonii. Oświecenie - tyję, bo się odchudzam Dietomania - czyli kto i dlaczego robi nas w konia? Szczupli są z Jowisza, grubi z Plutona Nawyki, które decydują o Twojej wadze Emocje, które tuczą i które odchudzają (Ty)jesz, gdy Ty masz problem Anoreksja, bulimia i ortoreksja Cuda na talerzu, czyli o najdziwniejszych dietach świata Mity na temat diet 
Okładka książki Nowoczesna dietetyczna książka kucharska

114,00 zł 97,80 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 97,80 zł

Wznowienie wydania 2. Wszechstronna publikacja ze sprawdzonymi przepisami. Receptury smacznych do przygotowania potraw, uwzględniające zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Gotowe rozwiązania dietetyczne w różnych stanach chorobowych. Przydatna w planowaniu jadłospisów w szpitalach oraz placówkach żywienia zbiorowego.
Okładka książki Kuchnia Meksykańska

7,33 zł 4,22 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,93 zł

Kuchnia meksykańska – sztuka kulinarna Meksyku i okolic, łącząca tradycje tubylczych Indian i wpływów hiszpańskich konkwistadorów. Opiera się głównie na kukurydzy i roślinach strączkowych (około 20 różnych gatunków fasoli) i różnych odmianach papryki i chili.
Okładka książki Kuchnia Grecka

7,33 zł 4,22 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,93 zł

Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i charakterystycznej dla Grecji i Greków. Zazwyczaj postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Charakteryzuje się m.in. popularnym w kuchniach śródziemnomorskich i bałkańskich, częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, dużej ilości warzyw (zwłaszcza pomidorów, papryki, świeżych ziół), baraniny i ryb. Zapraszamy do kulinarnej wycieczki po Grecji z naszą publikacją kulinarną.
Okładka książki Kuchnia Chińska

7,33 zł 4,22 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,93 zł

Kuchnia chińska to zbiorcza nazwa wszystkich zwyczajów kulinarnych ludów mieszkających w Chinach, a często również w innych krajach wschodniej i południowo-wschodniej Azji.
Okładka książki Kuchnia Żydowska

7,33 zł 4,22 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,93 zł

Kuchnia żydowska – narodowa kuchnia Żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności. Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego podziału pokarmów na koszerne – czyste (dozwolone) i trefne – nieczyste (zakazane). Podział ten oparty jest na Biblii, na nakazach Pięcioksięgu Mojżesza (Tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.
Okładka książki Theta Healing. Rytm

43,05 zł 31,94 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,05 zł

Napisana przez twórczynię metody ThetaHealing® – Viannę Stibal – książka ta jest czymś znacznie więcej niż poradnikiem, jak stracić na wadze! Jest o odnajdywaniu prawdziwego rytmu swojego umysłu, ciała oraz ducha i równoczesnym zanurzaniu się we własnym wewnętrznym pięknie i miłości do siebie. Początek ThetaHealingu® to moment, w którym Vianna zdała sobie sprawę z tego, że może uczyć innych ludzi metody, której używała do uzdrowienia siebie z poważnej choroby. Obecnie jest znana jako jedna z najpotężniejszych technik uzdrawiania na świecie. Teraz, po raz pierwszy, Vianna stworzyła książkę, która prezentuje użycie ThetaHealingu® do utraty wagi i odzyskania silnego, zdrowego i pięknego ciała, które pokochasz! Używając technik zawartych w tej książce, będziesz w stanie: - wybrać właściwe pożywienie i suplementy, by odżywić swoje ciało i by cieszyć się jedzeniem, które kochasz, bez poczucia winy - spowodować, by twoje ciało myślało, że ćwiczy, podczas gdy ty będziesz słuchać muzyki i relaksować się - uwolnić swoje emocje i lęki, które powstrzymują cię od posiadania takiego ciała, jakiego pragniesz - zmienić swoje przekonania, które ci nie pomagają, w bardziej produktywne i użyteczne, które umożliwią ci zrzucenie nadmiaru wagi. Pożegnaj zatem liczenie kalorii i poczucie winy, a przywitaj poczucie komfortu bycia we własnym ciele i odnalezienie wewnętrznego spokoju i szczęścia!?
Okładka książki Nie ma przyzwolenia na choroby

16,80 zł 11,53 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,53 zł

W poprzednich książkach przedstawiałam, w jaki sposób chorzy, niezależnie od specjalistycznego leczenia, mogą budować zdrowie. Budowa zdrowia to niezwykle ważny element naszego życia, wszak im więcej zbudujemy zdrowia, tym mniej będzie miejsca na choroby. I nieważne, w jakim stanie nasz organizm się znajduje, każdy może wejść na zdrową drogę życia. Bo dokąd słońce świeci, a ożywczy deszcz przynosi ukojenie, dokąd ziemia rodzi zdrowe plony, jest miejsce na zdrowie. Książka „Nie ma przyzwolenia na choroby” adresowana jest do tych, którzy poszukują drogi do zdrowia. Zapraszam do mojego urokliwego świata, który jest gwarancją zdrowia. Stefania Korżawska
Okładka książki Kultura, ciało, (nie)jedzenie. Terapia

40,95 zł 28,68 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,43 zł

Jest więc zasługą autorki, że przedstawia Czytelnikom pracę nie tylko nowoczesną i erudycyjną, lecz także taką, która opisuje zjawisko zaburzeń jedzenia wielowymiarowo, czy – by odwołać się do metafory cytowanego przez Barbarę Józefik Michaela White’a - poprzez ukazanie szerokiego krajobrazu. Być może jednak najważniejszą częścią pracy są uwagi autorki o praktyce terapeutycznej. Perspektywa konstrukcjonizmu społecznego, a więc spojrzenie, które wydaje się najbardziej zasadne w odniesieniu do zjawiska pozostającego „na styku natury i kultury”, jest – jak łatwo się może Czytelnik przekonać – znana Barbarze Józefik z codziennej pracy z pacjentkami. To sprawia, że uwagi autorki mogą być ważne dla psychoterapeutów szukających skutecznych metod. Warto tu podkreślić, że spojrzenie autorki na zagadnienia terapeutyczne dalekie jest od ortodoksji, co wzmacnia wiarygodność jej refleksji. Autorka opisuje praktykę postępowania terapeutycznego w ramach głównych dyskursów: psychoanalitycznego, systemowego, poznawczego oraz feministyczno-genderowego, modelowi narracyjnemu zaś poświęca najwięcej uwagi, wskazując, że ta właśnie perspektywa jest szczególnie inspirująca. Z recenzji prof. dr. hab. n. med Bogdana de Barbaro Prezentowana książka ma na celu zarysowanie kulturowego tła istotnego dla rozumienia znaczeń, których ciało jest nośnikiem, opisanie wielości dyskursów, w ramach których można interpretować zaburzenia jedzenia, w tym dyskursu narracyjnego, oraz, spójnie do tego ostatniego, przedstawienie założeń narracyjnej terapii anoreksji i bulimii. Opisanie dyskursów ciała i jedzenia wydaje się szczególnie ważne dla poszerzenia rozumienia zjawiska podejmowania diety, ograniczania jedzenia i rozwoju zaburzeń odżywiania. Ma także znaczenie w procesie leczenia. Może być więc przydatne zarówno dla tych, którzy utożsamiają się z perspektywą kliniczną, psychoterapeutyczną, jak i dla badaczy wrażliwych na kontekst kulturowy czy osób zainteresowanych konstruowaniem projektów prewencyjnych. Ze wstępu autorki
Okładka książki Mateusz Gessler Moja Kuchnia Polska wyd.limitowane

99,00 zł 57,59 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 69,78 zł

Szczypta wyrafinowania, porcja estetyki, garść perfekcjonizmu zmieszane z niesłychaną starannością i dopracowaniem pozwoliły stworzyć miejsce niecodzienne, niebanalne, okraszone wyśmienitym menu składającym się z najwyższej jakości składników. Gotowanie na oczach gości, możliwość degustacji 24 godziny na dobę świadczą o niezwykłej otwartości. To tu, jak nigdzie indziej, poczujesz, że kuchnia zbliża ludzi. Już dziś pobierz naukę gotowania od samego mistrza i zasmakuj tradycji. Wydawca
Okładka książki Zrób to sam. Pierniki Stare przepisy prababci Ulki

9,90 zł 7,11 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,11 zł

Legenda o piernikarzu i jego córce Katarzynie Legenda o Bogumile i królowej pszczół Różne różności z ciasta piernikowego
Okładka książki Smaki kuchni włoskiej

190,00 zł 98,80 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 98,80 zł

Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty dla każdego czytelnika będzie wręcz oszałamiająca. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw. Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic: sery i makarony ryż i produkty zbożowe pieczywo, pizza i focaccia mięso i wędliny ryby, mięczaki i skorupiaki warzywa i owoce zioła, przyprawy i dodatki typowe torty, ciasta i ciastka lody i czekolada, kawa i wino.
Okładka książki Mateusz Gessler Moja Kuchnia Polska Tw

39,99 zł 20,79 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,03 zł

Za sprawą tego wydania pragniemy udowodnić, że równie satysfakcjonujące jak spożywanie jest przyrządzanie posiłków. Daj się przekonać, że polska kuchnia jest niezwykle smaczna i niebanalna. Już dziś pobierz naukę gotowania od samego mistrza i zasmakuj tradycji. Mateusz Gessler z wykształcenia architekt ogrodowy z zamiłowania kucharz i restaurator. Występował w wielu popularnych programach telewizyjnych, m.in. Top Chef. Na co dzień prowadzi restaurację Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler, którą odwiedza wielucelebrytów. Gotowanie na oczach gości, możliwość degustacji 24 godziny na dobę świadczą o niezwykłej otwartości na klienta. To tu, jak nigdzie indziej, poczujesz, że kuchnia zbliża ludzi.
Okładka książki Pokochaj zdrowie

16,80 zł 11,53 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,53 zł

Moje zioła, w barwnych sukieneczkach i elegancko skrojonych surducikach, są urocze, eleganckie, znają swoją wartość, czują się doskonale zarówno w swoim miejscu zamieszkania, jak i w studio radiowym czy telewizyjnym. Warto więc pokochać je, by zaprosiły nas do obfitego stołu natury. Herbatki, które z nich przygotowuję – królewskie, magnackie, książęce, dworskie, hetmańskie to połączenie przeszłości i teraźniejszości, dawnej kultury i nowoczesnego, zdrowego stylu życia. To już nie gorzkie, tradycyjne napary ziołowe, ale melodyjne dzieła natury, z nutkami zapachów, z kompozycją smaków, z gamą kolorów, wytworne ambrozje z pól, łąk i lasów. Wierna przyjaciółka ziół Stefania Korżawska
Okładka książki Smaki polskie

14,70 zł 10,10 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,89 zł

Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promuje starą, dobrą kuchnię polską. Przybliża ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przygotowanie potraw regionalnych prezentuje dr Grzegorz Russak. Opis części: Tom I Warzywne rozmaitości; Tom II Kartacze, pierogi, knedle, Tom III Mięsiwa z tradycją, Tom IV Chochlą nalewane, Tom V Drobiowe delicje, Tom VI Coś na słodko, Tom VII Ryby nie tylko od święta
Okładka książki 100 najlepszych soków

33,00 zł 17,16 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,16 zł

Zdrowie i witalność - łatwo, szybko i przyjemnie! • 100 najlepszych soków io książka petna prostych przepisów na pyszne soki i koktajle. • Czytelny podział na rozdziały sprawia, że szybko znajdziesz odpowiedni sok dla siebie. Podczas podróży po świecie zdrowia poznasz: Mistrzów detoksu, Strażników wagi, Dostawców energii, Pogromców stresu, Obrońców młodości, Wymiatających wymiataczy, Ochroniarzy odporności i Wesołych bystrzachów. • Napoje, które przygotujesz, to bogate źródło witamin, minerałów, antyoksydantów i naturalnych składników, które wzmocnią i odżywią Twój organizm. Wybrany fragment książki Wstęp Istnieje wiele przyczyn ogromnej popularności w XXI wieku świeżo wyciskanych soków. Przyczyną pierwszą i najbardziej oczywistą jest to, że świeże soki i koktajle są naprawdę pyszne, a ponadto bardzo łatwo dostosować je do własnego smaku. Kolejnym ważnym czynnikiem są zawarte w nich zbawienne dla zdrowia substancje - witaminy, minerały, antyoksydanty, pierwiastki śladowe i substancje odżywcze, które sprawiają, że wyglądamy i czujemy się lepiej. Picie soków i koktajli to także najprostszy sposób na zaspokojenie dziennego zapotrzebowania naszego organizmu na owoce i warzywa oraz pewność, że w tym, co pijemy, nie znajdziemy konserwantów, sztucznych barwników i innych szkodliwych dla zdrowia substancji. NA ZDROWIE! Większość napojów, które możemy znaleźć na pólkach sklepowych, składa się głównie z wody (do 90%), cukru, substancji słodzących i środków chemicznych odpowiedzialnych za smak. „Czyste" soki są często odtwarzane z zagęszczonych koncentratów, które poddaje się niszczącej składniki odżywcze obróbce termicznej w celu wydłużenia terminu ważności gotowego produktu. Nawet „świeżo wyciskane" soki, które spędzają na półce kilka godzin lub - co gorsza - dni, tracą na wartości, ponieważ witaminy wystawione na działanie słońca, temperatury i powietrza tracą swą naturalną moc. Jedynie świeżo przygotowane soki zawierają maksymalną ilość pożądanych substancji odżywczych, które nasz organizm jest w stanie strawić. Pite na czczo surowe soki l są wchłaniane do krwiobiegu w ciągu piętnastu minut.    Świeże soki obfitują w enzymy odpowiedzialne za trawienie oraz przetwarzanie pokarmów i dlatego ich picie zapewnia optymalną przemianę materii i wysoki poziom naturalnej energii. Gotowanie owoców i warzyw niszczy zawarte w nich enzymy, natomiast wyciskanie z nich soku uwalnia je i sprawia, że nasz organizm może je łatwo wykorzystać. Dobry wpływ soków i koktajli na zdrowie wynika również z tego, że zazwyczaj nie ma w nich tłuszczu. DLA PIĘKNA To prawda, że piękno tkwi w nas samych, dlatego dbanie o ciało jest równie ważne jak dbanie o wnętrze. Składniki odżywcze znajdujące się w warzywach i owocach pomagają organizmowi pozbywać się toksyn, a to sprawia, że nasza skóra staje się jaśniejsza i gładsza. Stosowanie bogatej w wartościowe składniki diety pozwala nam także zaoszczędzić pieniądze, które wydalibyśmy na pielęgnację włosów i paznokci. Dodatkowo -regularne picie soków pozwala lepiej radzić sobie ze stresem i wzmacnia odporność, co bezpośrednio przekłada się na nasz zdrowszy wygląd, a mniejsza ilość spożywanych kalorii sprawia, że odchudzanie staje się prostsze. KTÓRY WYBRAĆ Smoothies są bardziej sycące, co sprawia, że świetnie nadają się na śniadanie. Słodsze, oparte na owocach soki i koktajle na bazie bananów są najchętniej wybierane przez dzieci. Osoby powracające do zdrowia powinny wypijać naraz pół szklanki soku.    Generalnie wszystkie soki dobrze wpływają na nasze zdrowie, ale każdy ma jednak właściwe mu konkretne zastosowanie wynikające z zawartości poszczególnych substancji w produktach, z których go przygotowujemy. Zgromadzone w książce przepisy zostały podzielone na osiem rozdziałów, z których każdy dotyczy innego działania. Mistrzowie detoksu wypłukują z organizmu toksyny wysysające z nas energię. Najlepiej pić je na pusty żołądek. Niskokaloryczni Strażnicy wagi pomagają łatwiej spalić zgromadzony tłuszcz. Dostawcy energii potrafią w każdej chwili obudzić drzemiące w nas zapasy siły i pomagają walczyć ze zmęczeniem. Pogromcy stresu zawierają substancje znane ze swoich uspokajających właściwości, dlatego dobrze pić je przed snem. Obrońcy młodości to soki i koktajle bogate w antyoksydanty i fitochemikalia redukujące zmarszczki i chroniące skórę przed zgubnym działaniem wolnych rodników. Wymiatające wymiatacze łagodzą dolegliwości trawienne i są idealne dla osób o wrażliwym układzie pokarmowym. Ochroniarze odporności zawierają witaminy, minerały, antyoksydanty i fitochemikalia wspierające organizm w walce z wolnymi rodnikami, wirusami, bakteriami i komórkami rakowymi. Ostatni rozdział poświęcony jest Wesołym bystrzachom i zawiera przepisy na soki poprawiające nastrój, wspomagające pamięć i koncentrację.  
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,54 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,78 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,63 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,21 zł
Okładka książki Olej lniany

20,57 zł
29,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,57 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,46 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj