KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

41,49 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,49 zł

41,66 zł
75,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,00 zł
Okładka książki Spirits of the Otherworld

82,00 zł 49,03 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,30 zł

Alcohol meets alchemy in this fun and darkly fascinating collection of cocktail recipes to suit your every mood and whim. Astrology, tarot, palmistry, and other spiritual arts are having a moment—and that includes the spirits we enjoy during cocktail hour. With this deeply researched collection of intoxicating treats, readers will be able to mix a drink that reflects their interests and satisfies their curiosity. Over the course of five chapters, the authors map out esoteric philosophies that have fueled the dark arts of their times. Each recipe is presented in a double-page spread that includes an engaging history, clear instructions, and original photography. Curious about druids? Try the Oak and Mistletoe, reminiscent of ancient European forests. Into voodoo? Enjoy a citrusy rum cocktail that’s finished with Peychaud’s bitters from an infamous New Orleans apothecary. If vodka’s your jam try the Devil’s Daughter, which pays tribute to England’s most famous prophetess, Mother Shipton. More than just a collection of recipes, this dive into the occult tells you everything you need to stock your bar and kitchen with, while offering compelling background information on natural ingredients, botany, herbs, and spices—all points of interests that connect the cocktail enthusiast and the practitioner of magic. Whether you’re serious about cocktails or the occult—or just getting acquainted with either one—this ingenious blend of mixology and magic will add a drop of mystery to every drink you make.
Okładka książki Dzieci gotują słodkości

44,90 zł 27,02 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,02 zł

Lubicie słodycze?Oto książka pełna receptur na słodkie przyjemności. Ciasta, torty, serniki, desery i inne łakocie. Łatwiejsze dla nowicjusza, który pierwszy raz wiąże fartuch kuchenny i nie odróżnia wałka od trzepaczki,i takie dla prawdziwych mistrzów co lubią wyzwania.Przepisy zostały opracowane tak, by ich wykonanie sprawiało radość.Zawierają opisy czynności, krok po kroku oraz apetyczne zdjęcia, dzięki którym możecie samodzielniestworzyć słodkie arcydzieła. W książce znajdziecie też "Przepis na sukces", żeby łatwiej było Wam oswoić kuchnię i "Zaradnik",który pomoże pokonać kulinarne przeszkody. Z taką pomocą niejedno Wam się upiecze.A w nagrodę czeka na Was wylizywanie garnuszków po polewie czekoladowej,podjadanie kolorowej posypki i podskubywanie kruszonki. Dla każdego coś słodkiego!
Okładka książki Suplementy. Wszystko, co musisz wiedzieć..

69,99 zł 44,64 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,64 zł

Paulina Ihnatowicz, dietetyczka kliniczna i prekursorka dietoterapii w Polsce, od lat uczy, jak świadomie i aktywnie dbać o swój organizm w każdej sytuacji. Suplementy to skarbnica wiedzy, w której łatwo i szybko znajdziesz odpowiedzi na nurtujące cię pytania. To jedyny tak intuicyjny i praktyczny poradnik przygotowany przez specjalistkę, której zaufały setki podopiecznych.Dzięki tej książce dowiesz się, jakie składniki warto wprowadzić do codziennej diety i jak je łączyć, aby najskuteczniej zaopiekować się swoim ciałem i umysłem. Nauczysz się czytać składy preparatów dostępnych na rynku i rozpoznawać te, które są bezpieczne i skuteczne. Poznasz składniki, które wesprą twoją walkę z trądzikiem, otyłością, bezsennością czy stresem. Dowiesz się też, co może pomóc Ci w łagodzeniu objawów insulinooporności, PCOS oraz chorób tarczycy.
Okładka książki Optymizm w głowie i na talerzu

84,00 zł 58,72 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,72 zł

Czy wiesz, jak: - oswoić stres i nauczyć się go wykorzystywać? - odkryć w sobie wewnętrzne dziecko i nauczyć się o nie dbać? - z kilku małych rzeczy zbudować wielkie szczęście? - jeść, by poczuć się lepiej i zdrowiej? - wyczarować w swojej kuchni pyszne dania, unikając cukru, laktozy i glutenu? W niestabilnym świecie XXI wieku i idealizowanej rzeczywistości social mediów można łatwo zwariować. Ta książka pomoże Ci zdjąć z siebie ciężar oczekiwań i okiełznać temat dobrego samopoczucia oraz zdrowego żywienia. Optymizm w głowie i na talerzu to pozycja wyjątkowa - łączy w sobie nie tylko konkretne wskazówki, jak jeść zdrowiej, ale także uczy szacunku do swojego samopoczucia oraz ciała, pokazuje, jak o siebie zadbać, jak traktować samego siebie bardziej po przyjacielsku. Daje konkretne narzędzia, by poprawić swoje zdrowie psychiczne, przełamuje tabu dotyczące farmakoterapii oraz w przystępny sposób pokazuje, jak można pracować nad własnym rozwojem i samoakceptacją. We wnętrzu znajdziesz także kilkadziesiąt przepisów na zdrowe i pełnowartościowe posiłki wraz z omówieniem, co cennego dostarczysz swojemu organizmowi, spożywając je. "Uważamy, że parę małych zmian w myśleniu oraz zdrowe odżywianie bazujące na przyjaznych naszemu organizmowi składnikach może zmienić Twoje życie o 180 stopni, nie wymagając jednocześnie wielu godzin wolnego czasu, którego przecież nie mamy dużo. Nasza książka będzie dla Ciebie inspiracją do zdrowszego i szczęśliwszego życia, do małych zmian, które pozytywnie wpłyną na Ciebie i Twoje zdrowie. Fizyczne oraz psychiczne". ~Autorki
Okładka książki Insulinooporność Dieta dla zdrowia w.4

49,99 zł 29,34 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,34 zł

Insulinooporność to stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem tego schorzenia mogą być: stan przedcukrzycowy, cukrzyca, zaburzenia gospodarki cholesterolowej, nadciśnienie tętnicze, otyłość, zawał serca, udar. Ale mamy dobrą wiadomość z insulinoopornością można skutecznie walczyć, zmieniając tryb życia. Kluczem do zdrowia jest aktywność fizyczna i dieta.W książce znajdziesz:- informacje o rozpoznawaniu i leczeniu insulinooporności,- przykłady obliczania wymienników węglowodanowych i białkowo-tłuszczowych,- propozycje konkretnych ćwiczeń i aktywności fizycznych,- przepisy na pyszne i zdrowe dania o niskim indeksie glikemicznym i obniżonej kaloryczności.Dorota Drozd jest członkiem Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych, pielęgniarką ze specjalizacją diabetologiczną, edukatorem diabetologicznym i psychodietetykiem. Opiekuje się osobami chorymi na cukrzycę w Poradni Diabetologicznej Polikliniki Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego Nr 1 w Lublinie. Jest autorką książek Kuchnia polska dla diabetyków, Kuchnia świata dla diabetyków, Cukrzyca. Jak z nią żyć, wydanych przez Wydawnictwo RM oraz licznych artykułów popularnonaukowych.
Okładka książki Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli

64,00 zł 58,11 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,41 zł

Kuchnia śląska?To nie tylko żur, krupniok, czy rolada z ziemniaczanymi kluskami i modrą kapustą.Śląskie niebo było kiedyś potrawą równie popularną, jak rolada. Kto dziś wie, co to za danie?Śląska tradycja kulinarna jest znacznie bogatsza, niż się powszechnie sądzi, także na Śląsku. Jest spleciona z wielu zaskakujących wątków. W zapomnianym dziś jadłospisie były potrawy o korzeniach słowiańskich, czeskich, austriackich, niemieckich, a nawet włoskich, hiszpańskich czy tureckichWejrzijcie, złónaczcie i zjydzcie którąś z tradycyjnych śląskich potraw. Może polubicie hekele lub śląskie niebo, albo zasmakuje Wam armeriter czy cytrynowo szpajza? A może spróbujecie podać modrego karpia na Wigilię? Informacje, których potrzebujecie do ugotowanie tych potrwa są w tej książce. Spróbujcie! Smacznego!
Okładka książki Smakoterapia. Żyj i jedz zdrowo

79,90 zł 55,16 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,16 zł

SMAKOTERAPIAżyj i jedz zdrowoODPORNOŚĆ NA TALERZUJak skutecznie zadbać o zdrowie i przestać się bać drobnoustrojówJAK BYĆ ZDROWYM W DZISIEJSZYM NIEZDROWYM ŚWIECIE?JAK WZIĄĆ ODPOWIEDZIALNOŚĆ za swoje zdrowie?JAK BYĆ PROodpornościowym, zamiast ANTYwirusowym i po co?Jak współpracować z mikrobiomem ludzkim?Dlaczego chorujemy?Co jeść i od czego zależy wybór pożywienia?Jak odnaleźć się w gąszczu modnych, wykluczających się wzajemnie, zaleceń dietetycznych?To pytania, na które nie ma jednej odpowiedzi, jednego sprawdzonego sposobu, tak jak nie ma jednej odpowiedniej dla każdego zdrowej diety. Są one fantastyczną okazją na powrót do dyskursu o zapomnianej przez nas w życiu codziennym PROFILAKTYCE chorób.Pomocna okazuje się wiedza zaczerpnięta z TCM, medycyny Wschodu, w której życie i zdrowie człowieka, jak i cała natura, podlegają konkretnym cyklom, których znajomość może stać się kluczem do harmonii i równowagi. Leczy daną osobę, nie jednostkę chorobową, zapobiega chorobom poprzez propagowanie działań profilaktycznych, traktuje człowieka jako istotę kompletną w jedności ciała, duszy i umysłu. Wiedza teoretyczna i praktyczna jest zatem kluczem do zdrowia.W książce znajdziesz garść podpowiedzi teoretycznych oraz praktycznych i kulinarnych wraz z przepisami kulinarnymi, które pozwolą tę wiedzę wcielić w życie.
Okładka książki Smak życia w.3

79,99 zł 51,02 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,02 zł

Książka Smak życia powstała dokładnie 10 lat temu i była efektem zmiany mojego życia. W 2006 roku nastąpił mój osobisty przełom, gdy "przebudziłam się" do życia świadomego, dobrego, pełnego wdzięczności i celebracji prostych radości w zgodzie z naturą. Ta książka jest wyrazem czystej radości, zachłyśnięcia się cudownym smakiem życia, który udało mi się nareszcie odkryć! Szukałam w tak wielu miejscach, a okazało się, że on jest tu i teraz, tuż obok mnie - wystarczyło się tylko na niego otworzyć!W Smaku życia piszę o moim dzieciństwie u boku wspaniałych kobiet w kuchni - mamy i babci - które uczyły mnie gotować. Dzielę się również odkryciami i przepisami na szybkie, proste i zdrowe dania, przywiezionymi z różnych stron świata. Wiele z nich stało się kultowymi potrawami dla czytelniczek moich książek, jak na przykład ulubiona zupa pomidorowa mojego syna Michała, tarta cytrynowa, śledzie mojej mamy czy łosoś teriyaki. Wtedy już skłaniałam się ku diecie wegetariańskiej, ale nadal na moim stole pojawiały się ryby, czasem drób. Zachowałam te przepisy w uaktualnionym wydaniu Smaku życia i dodałam zupełnie nowe, a starym nadałam współczesny, jeszcze zdrowszy "szlif".Z wielką radością oddaję do Twoich rąk mój ukochany Smak życia - smak pełen zdrowia, radości, wdzięczności i korzystania z darów natury, którą tak bardzo kocham. Niech Cię cieszy każdego dnia i rozpromienia tak bardzo jak mnie!Z miłościąAgnieszka
Okładka książki Silniejszy każdego dnia. Droga do formy

65,00 zł 42,76 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,51 zł

Najbardziej przekrojowa i kompletna książka o aktywności fizycznej, jaką kiedykolwiek stworzonoPoznaj historie mistrzów i dowiedz się wszystkiego o budowaniu mięśni, poprawie techniki i zdrowej diecieRedukcja tkanki tłuszczowej o 10% za pomocą czekolady i sekretów Majów brzmi jak tani chwyt reklamowy. Jeżeli jednak metodę tę stosuje przełamujący wszelkie bariery ludzkiego organizmu poszukiwacz przygód, to coś musi w tym być, prawda?Silniejszy każdego dnia to biblia entuzjastów sportu opracowana dla każdego, kto chce przejąć kontrolę nad swoją formą. Znajdziesz w niej zapis przygotowań Rossa Edgleya do bicia rekordów pod okiem najwybitniejszych sportowców z całego świata i pracy nad odblokowaniem nadludzkiego potencjału ciała.To pierwsza pozycja obejmująca tak szeroki zakres tematów, skierowana zarówno do amatorów aktywności fizycznej, poszukujących klarownych wskazówek i dodatkowej motywacji, jak i do doświadczonych sportowców, ceniących rzetelne, merytoryczne porady oparte na badaniach naukowych oraz świeże spojrzenie na kwestie treningu i diety.Bestseller wydany w ponad 100 krajach nareszcie w Polsce!
Okładka książki Proste przyjemności

69,90 zł 11,18 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,58 zł

Sensacja kulinarna TikToka, Facebooka, Instagrama i YouTube'a.Jak nikt inny łączy talent kulinarny z prowadzeniem mediów społecznościowych, na których zgromadziła 1,5-milionową publiczność. Widzowie uwielbiają ją za proste i szybkie przepisy na dania możliwe do przyrządzenia z powszechnie dostępnych składników. Autorka zachwyca zarówno niebanalnymi recepturami, jak i osobowością - jest ciepłą osobą, która w delikatny sposób zachęca nawet tych najbardziej opornych do podjęcia kulinarnych wyzwań. Jest inspiracją nie tylko dla początkujących gotujących. Jej talentem zachwycają się również wytrawni kucharze.W swojej pierwszej książce królowa kulinarnych mediów społecznościowych zaprasza do gotowania pysznych i łatwych dań. Prezentuje 100 przepisów na śniadania, przystawki, dania główne, zupy i desery. Oczarowuje prostotą i łatwością przygotowania, rozgrzewa duszę i urozmaica kulinarną prozę życia. Oryginalne zdjęcia potraw wykonane przez autorkę są dodatkowym walorem, który pozwala nie tylko zobaczyć te pyszne dania, ale również przenieść się do jej pełnej smakowitych aromatów kuchni.Natalia Maszkowska pokazuje, jak czerpać radość z gotowania i robić to tak, by więcej czasu spędzić w przyjemny sposób przy stole z rodziną i przyjaciółmi.Pierwszy raz mam okazję napisać coś o kulinariach osoby, którą tak dobrze znam, ale przede wszystkim której przepisy miałem niewątpliwą przyjemność, a nawet rozkosz, wypróbować! Smak i wygląd potraw Natalii świadczą o jej ogromnych umiejętnościach, guście i niebanalnej fantazji oraz pomysłowości! To wszystko byłoby jeszcze niepełnym opisem jej talentu, gdybym nie powiedział o czymś najważniejszym, bez czego danie może być smaczne, ale nigdy nie będzie genialne Jej potrawy są przygotowywane sercem i z sercem! Jednym zdaniem: "Chce się żyć!" przepraszam: "Chce się żryć"! ;-) Pisząc to aż zgłodniałem! Smacznego! Piotr GąsowskiKuchnia jednoczy i zbliża ludzi. To właśnie ogromna pasja Natalii do gotowania zbliżyła nas do siebie. Natalia jest niebywale utalentowana i pracowita! Podziwiam jej zapał, rzetelność i wiedzę, którą dzieli się w swoich social mediach. I cieszę się, że poznamy sprawdzone receptury Natalii w formie tradycyjnej książki. Ewa WachowiczNatalia, długa droga za Tobą, widać że masz ten dar i talent do gotowania! Zawsze wiedziałem, że będziesz robiła coś wielkiego. I mamy to!!! Twoja książka jest perfekcyjna. Gratuluję! To będzie zbiór inspiracji dla każdego.Michel Moran Natalia zrewolucjonizowała moją kuchnię! Nie zliczę już, ile z jej potraw na stałe zagościło na naszym stole. Uwielbiam jej przepisy i to, jak w prosty, nieprzekombinowany sposób opisuje każdy etap przyrządzania potraw. Poza tym miałam przyjemność spróbować przygotowywanych przez nią dań i powiem krótko prawdziwa uczta dla podniebienia! Magda SteczkowskaNatalia Maszkowska - z wykształcenia prawniczka, a z zamiłowania kucharka i podróżniczka. Uczestniczka siódmej edycji najpopularniejszego konkursu kulinarnego w Polsce - jako pierwsza otrzymała "złoty fartuch" za najlepsze dania castingowe w całej historii programu Masterchef Polska. Można ją zobaczyć, kiedy gotuje w programie Dzień Dobry TVN oraz w Pytaniu na Śniadanie. Ma jeden z największych kanałów kulinarnych na polskim TikToku, jest również aktywna na Facebooku, Instagramie i YouTubie. Śmiało można ją tytułować "królową kulinarnych mediów społecznościowych". Jej dewiza to: prosto, szybko, z ogólnie dostępnych składników i dla każdego.
Okładka książki Ottolenghi Test Kitchen. Shelf love. Spiżarnia..

79,99 zł 56,54 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,54 zł

Najlepsze pomysły są w twojej spiżarni! Yotam i jego superekipa nauczą cię, jak wykorzystać zwykłe, proste składniki, które masz pod ręką. Pokażą, jak jedne produkty zastępować innymi i pomysłowo spożytkować zawartość własnej spiżarni.
Okładka książki Kuchnia wielkopolska. Potrawy tradycyjne A4 TW

195,00 zł 144,73 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 144,73 zł

Czy lubicie potrawy o wyjątkowej prostocie i niezapomnianym smaku? Jeśli tak, to dobrze trafiliście. Trzymacie w ręce książkę autorstwa Barbary Jakimowicz-Klien, która w niezwykle prosty i przystępny sposób przybliża nam jedną z ciekawszych kuchni w Polsce, kuchnię wielkopolską. W książce znalazły się przepisy zarówno na potrawy codzienne, jak i te przygotowane z okazji świąt i ważnych uroczystości. Są to przede wszystkim przepisy na potrawy charakterystyczne dla tradycyjnej kuchni wielkopolskiej. Niektóre, szczególnie interesujące receptury, pochodzą bezpośrednio ze starych ksiąg kucharskich, z zachowaniem oryginalnej pisowni i gwarowych określeń, zachęcając tym Państwa do kontynuowania tradycji kuchni wielkopolskiej. Autorka przedstawia rys historyczny tradycji kulinarnych obszaru Wielkopolski, w tym wielkie zamiłowanie Wielkopolan do sosów, które nazywano gąszczami: żółty zaprawiony szafranem, szary z cebuli, czarny z powideł czy z soku wiśniowego lub z żurawin, i wreszcie ulubiony sos chrzanowy. Poznaniacy nie stronili też od bigosu, kapusty kiszonej ze słoniną, kaszy jaglanej, klusek. Specjalnością kuchni ziemiańskiej były pasztety. Potrawą zjawiającą się często na stole, specjalnie wysoko cenioną przez Wielkopolan, były ryby. Znano też ostrygi, kawior, jadano potrawy z raków i ślimaków. Spożywano także dużo grzybów, a wśród warzyw ceniono wysoko szparagi i sałaty. Na deser podawano różnego rodzaju wypieki, jak na przykład baby muślinowe czy szafranowe, a toasty wznoszono winem, piwem lub miodem. Aż ślinka cieknie! Zatem zapraszamy do lektury, a potem do kuchni.
Okładka książki Kuchnia wielkopolska. Potrawy tradycyjne A4 BR

120,00 zł 89,05 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 72,64 zł

Czy lubicie potrawy o wyjątkowej prostocie i niezapomnianym smaku? Jeśli tak, to dobrze trafiliście. Trzymacie w ręce książkę autorstwa Barbary Jakimowicz-Klien, która w niezwykle prosty i przystępny sposób przybliża nam jedną z ciekawszych kuchni w Polsce, kuchnię wielkopolską. W książce znalazły się przepisy zarówno na potrawy codzienne, jak i te przygotowane z okazji świąt i ważnych uroczystości. Są to przede wszystkim przepisy na potrawy charakterystyczne dla tradycyjnej kuchni wielkopolskiej. Niektóre, szczególnie interesujące receptury, pochodzą bezpośrednio ze starych ksiąg kucharskich, z zachowaniem oryginalnej pisowni i gwarowych określeń, zachęcając tym Państwa do kontynuowania tradycji kuchni wielkopolskiej. Autorka przedstawia rys historyczny tradycji kulinarnych obszaru Wielkopolski, w tym wielkie zamiłowanie Wielkopolan do sosów, które nazywano gąszczami: żółty zaprawiony szafranem, szary z cebuli, czarny z powideł czy z soku wiśniowego lub z żurawin, i wreszcie ulubiony sos chrzanowy. Poznaniacy nie stronili też od bigosu, kapusty kiszonej ze słoniną, kaszy jaglanej, klusek. Specjalnością kuchni ziemiańskiej były pasztety. Potrawą zjawiającą się często na stole, specjalnie wysoko cenioną przez Wielkopolan, były ryby. Znano też ostrygi, kawior, jadano potrawy z raków i ślimaków. Spożywano także dużo grzybów, a wśród warzyw ceniono wysoko szparagi i sałaty. Na deser podawano różnego rodzaju wypieki, jak na przykład baby muślinowe czy szafranowe, a toasty wznoszono winem, piwem lub miodem. Aż ślinka cieknie! Zatem zapraszamy do lektury, a potem do kuchni.
Okładka książki Klasyczna kuchnia włoska A4 TW

180,00 zł 133,58 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 133,58 zł

Książka Klasyczna kuchnia włoska, to reprezentatywny zestaw specjałów z różnych prowincji Włoch. Zrozumienie włoskiego stylu jedzenia odsłoni Państwu tajemnice sporządzania włoskiego menu i pozwoli korzystać z tej książki w sposób jak najbardziej efektywny. Spaghetti alla bolognese, pizza, minestrone, lasagne... Któż z nas nie chciałby delektować się ich smakiem i aromatem, siedząc w cieniu starych drzew oliwnych i popijając wyśmienite wino? Choć o gaj oliwny w naszym kraju raczej trudno, to z przygotowaniem jakiegoś włoskiego dania nie powinno być problemu. Dzięki zawartym w książce Klasyczna kuchnia włoska przepisom nie tylko przypomnimy sobie o cudownym słońcu Sorrento, wspaniałych zabytkach Rzymu czy niepowtarzalnym klimacie Wenecji. Czyż nie warto z tego skorzystać? Zapraszam do lektury!
Okładka książki Naturalne sposoby na otyłość brzuszną

69,60 zł 39,53 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,53 zł

Prawidłowa dieta na otyłość brzuszną wszystko, co musisz wiedzieć! Kilka nadprogramowych kilogramów na pośladkach czy udach jeszcze nie przeszkadza. Owszem, psują nam one humor, gdy stajemy przed lustrem. Nie budzą jednak niepokoju. Za to alarm szybko powinien się włączyć, gdy nadmiar tłuszczu pojawia się na brzuchu. W tym miejscu stanowi on poważne zagrożenie dla zdrowia. I to niezależnie od wieku. Najnowsze badania naukowe potwierdzają, że jest on jedną z przyczyn chorób cywilizacyjnych. Zakłócając gospodarkę lipidową, zwiększa ryzyko cukrzycy, chorób układu krążenia i insulinooporności. Poza tym otyłość brzuszna wpływa niekorzystnie na psychikę. Obniża poczucie własnej wartości i powoduje zaburzenia emocjonalne. Jest i dobra wiadomość. Tkanki tłuszczowej wokół brzucha można samodzielnie się pozbyć. W jaki sposób? Nie obejdzie się bez zmiany nawyków żywieniowych. Gdy nie wiesz, jak się za to zabrać, koniecznie sięgnij po tę książkę.Dowiedz się, jak szybko schudnąć i być zdrowym W książce tej znajdziesz program specjalnie dedykowany osobom zmagającym się z otyłością brzuszną. Otrzymasz szereg wskazówek, które ułatwią ci zmianę nawyków żywieniowych. Dowiesz się, z których produktów lepiej zrezygnować, by nie wywoływać stanów zapalnych, a które należy koniecznie włączyć do diety przeciwzapalnej. Nauczysz się walczyć ze swoimi zaburzeniami emocjonalnymi i odbudujesz poczucie własnej wartości. Dodatkowo skorzystasz z ponad 60 przepisów na smaczne dania i tygodniowego planu posiłków obliczonego na 1600 kalorii dziennie. W ten sposób nie będziesz głowił się, jak przygotować posiłek optymalny dla zdrowia.Dlaczego tłuszcz brzuszny jest tak niebezpieczny? Tłuszcz wokół brzucha, w przeciwieństwie do tłuszczu w innych miejscach, wytwarza substancje szkodliwe dla naszego zdrowia. Napędzają one rozwój niemal wszystkich chorób cywilizacyjnych, poczynając od cukrzycy typu 2 i insulinooporności, a na chorobach układu krążenia kończąc. Sprzyjają też stanom zapalnym i są źródłem zaburzeń hormonalnych. Lista potencjalnych niebezpieczeństw jest znacznie dłuższa. I na tyle poważna, żeby nie bagatelizować tego problemu.
Okładka książki Menu kryzysowe

69,90 zł 48,27 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 48,27 zł

Czy kiedykolwiek, zaglądając do swojej lodówki, zastanawialiście się, co zrobić z produktami, które pozostały wam po przygotowaniu posiłków? Resztkami, z których pozornie nic nie da się już zrobić? Czy chodząc po sklepach i obserwując coraz wyższe ceny, pomyśleliście: Przydałoby się wprowadzić jakieś oszczędności?. Ta książka pomoże wam gotować smacznie, ale i tanio. Poznajcie 120 przepisów, które pozwolą wam wprowadzić w życie zasadę zero waste: od rosołu, który może stać się źródłem posiłków na cały tydzień, po zrobiony domowym sposobem kremowy serek i masło; od wodzionki, czyli zupy z niczego, poprzez panczkraut, czyli śląską kapustę z ziemniakami, po jabłka pod kruszonką; od podkarpackich proziaków, czyli bułeczek z patelni, przez orientalną szakszukę, aż po nasze swojskie chrupiące placki ziemniaczane. Przekonajcie się, że aby zachwycić nawet najbardziej wybrednych smakoszy, wcale nie trzeba wydać majątku. Zacznijcie wraz ze mną gotować w trybie kryzysowym!
Okładka książki Gotowanie SMART. 170 przepisów + tipy na oszczędzanie czasu, energii i pieniędzy

49,90 zł 5,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,00 zł

Książkowy must have dla wielbicieli smacznego, oszczędnego i prostego gotowania. Sięgnij po nią, jeśli chcesz: wiedzieć, jak przechowywać różne produkty, by długo pozostały świeże; gotować kilka różnych dań jednocześnie z tych samych składników; opierać się psychologicznym sztuczkom sprzedawców, przez które kupujesz więcej, niż potrzebujesz; praktycznie wykorzystywać nawet obierki po ziemniakach, fusy z kawy czy liście rzodkiewki; szybko i łatwo przygotowywać posiłki na cały tydzień, by spędzać mniej czasu w kuchni; zatroszczyć się o środowisko; jeść zdrowo, smacznie i bez przepłacania! Gotowanie SMART to wyjątkowe połączenie książki kucharskiej i poradnika – znajdziesz tu łatwe przepisy na dania obiadowe, śniadania, przetwory czy przekąski, dzięki którym maksymalnie wykorzystasz każdy produkt. Nie zmarnujesz nawet skórki od jabłka! Dowiesz się, jak wykorzystać resztki i zalegające produkty, a także co zrobić, by przy niewielkim wysiłku ograniczyć zużycie wody, prądu i gazu podczas gotowania. Odpowiednie zorganizowanie zakupów, zastosowanie sprytnych metod przechowywania żywności i ekonomiczne gotowanie pozwoli ci zatroszczyć się o środowisko, własne zdrowie i stan portfela, a przy okazji uzyskać więcej wolnego czasu.   "Istnieje wiele prostych trików, które pozwalają jeść oszczędnie, smacznie i zdrowo. Ich wprowadzenie nie wymaga wyrzeczeń ani rewolucyjnych zmian w życiu. Stosuję te sposoby na co dzień w kuchni i dzielę się nimi z tobą w tym poradniku. Bo jednego jestem pewna: przy odrobinie sprytu ty też możesz wyczarować w krótkim czasie pyszne dania, a jednocześnie zadbać o swój organizm i domowy budżet. W tej książce pokazuję, że nie musisz iść na kompromisy ani w kwestii zdrowia, ani smaku. Zamieszczam tu całą masę użytecznych wskazówek, jak robić zakupy, jakie posiłki przyrządzać i jak gotować, by w kilka chwil stworzyć pyszne dania z niewielkiej liczby niezbyt drogich składników. Wykorzystaj swój spryt, zastosuj zamieszczone tu wskazówki i ciesz się smakiem domowych potraw".  
Okładka książki Dieta w cukrzycy typu 2

54,50 zł 30,96 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,96 zł

Usłyszałeś diagnozę: insulinooporność, cukrzyca? Musisz zmienić nawyki żywieniowe? Zastanawiasz się, jak szybko schudnąć? To książka dla ciebie! Dzięki zawartym w niej informacjom i 75 przepisom na pyszne, niskowęglowodanowe dania zrozumiesz, że choroba autoimmunologiczna nie musi być wyrokiem, zwłaszcza dietetycznym. Przekonasz się, że dieta w cukrzycy typu 2 może być i łatwa, i smaczna. A przygotowanie posiłku nie zajmie ci więcej niż 30 minut! Z pomocą Autorów wyczarujesz w kuchni dania, które pomogą ci utrzymać poziom cukru we krwi na prawidłowym poziomie i cofnąć objawy cukrzycy i zaburzeń hormonalnych w organizmie. Dieta w cukrzycy typu 2 może być smaczna i prosta.
Okładka książki Gotowanie według Pięciu Przemian. Książka kucharska

79,90 zł 38,35 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,95 zł

Kolejna bestsellerowa książka autorki Odżywiania według Pięciu Przemian. Wywodząca się z medycyny chińskiej tradycja odżywiania według Pięciu Przemian to metoda, dzięki której każdy posiłek jest sycący, dostarcza organizmowi potrzebnych składników i utrzymuje go w doskonałej harmonii. Po zapoznaniu się z jej podstawowymi założeniami metoda ta okazuje się też prosta i intuicyjna. Gotując zgodnie z zasadami Przemiany Wody, Ziemi, Metalu, Drzewa i Ognia, zapewnisz sobie i swojej rodzinie zdrowie oraz równowagę! W tej książce znajdziesz podstawowe zasady gotowania według Pięciu Przemian i 200 przepisów na pyszne dania, z których wiele przygotujesz w mniej niż 30 minut! Odkryjesz wśród nich smaczne i zdrowe potrawy mięsne i wegetariańskie, słodkie i pikantne śniadania, desery, domowe wypieki i napoje. Przy każdym przepisie znajdziesz także wskazania zdrowotne. Wsłuchaj się w swoje potrzeby i wykorzystaj przepisy z tej wyjątkowej książki kucharskiej, by wzmocnić swój fizyczny dobrostan i polepszyć samopoczucie, a wszystko to w zgodzie z naturalnym cyklem pór roku i w harmonii energetycznej.
Okładka książki Ryby w zdrowej diecie

44,40 zł 25,21 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,21 zł

Jakie ryby jeść, aby ustrzec się wielu chorób cywilizacyjnych, w tym chorób układu krążenia Jak dowodzą najnowsze badania naukowe, włączenie jednej porcji ryb tygodniowo do diety zmniejsza ryzyko śmiertelności, bez względu na jej przyczynę, o 3%. Co więcej, zwiększenie liczby porcji do 2-4 tygodniowo może dodatkowo obniżyć to ryzyko nawet do 12%. O wartości odżywczej ryb i owoców morza nikogo nie trzeba przekonywać. Niestety, zwykle nasza wiedza na tym się kończy. Nie wiemy, jakie ryby jeść z korzyścią dla zdrowia. Nie potrafimy wybrać między tłustymi a chudymi rybami. Właściwe przygotowanie ryb również nastręcza nam trudności. W efekcie nie jesteśmy w stanie w pełni wykorzystać ich prozdrowotnego potencjału. W książce tej znajdziesz informacje na temat korzyści płynących z włączenia ryb do jadłospisu. Bazują one na wynikach najnowszych badań naukowych, często autorstwa uznanych autorytetów medycznych. Autorka szczegółowo opisuje rolę ryb w codziennym menu i wyjaśnia, jak poszczególne techniki obróbki wpływają na ich wartości odżywcze. Oprócz wielu praktycznych wskazówek w książce znajdują się też przepisy na ryby.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,14 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Okładka książki Dieta optymalna

51,90 zł
54,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,39 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,64 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,07 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,15 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,96 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,86 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj