Szabatowe przepisy 100 receptur na żydowskie dania
100 receptur na żydowskie dania
- ISBN: 978-83-240-8510-1
- EAN: 9788324085101
- Oprawa: twarda
- Wydawca: KONCEPT
- Format: 1650x2350x23mm
- Język: polski
- Liczba stron: 224
- Rok wydania: 2023
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
38,49złCena detaliczna: 69,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,49 zł
100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność.
Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora.
Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy.
Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich.
Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią.
W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy.
Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.