KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

39,33 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,33 zł

109,94 zł
147,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,65 zł

102,46 zł
137,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 72,64 zł

109,94 zł
147,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,65 zł

22,31 zł
39,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

57,41 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,61 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,34 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

41,49 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,49 zł

41,66 zł
75,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,00 zł
Okładka książki Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom

129,99 zł 79,02 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 79,02 zł

Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods - poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan. A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!) WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI! Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.
Okładka książki Jedz jak Geniusz

54,90 zł 40,37 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,37 zł

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad tym, jaki wpływ na Twój mózg ma jedzenie, które spożywasz? Chcesz pracować nad swoimi zdolnościami zapamiętywania, kreatywnością i szybkością przyswajania nowych informacji? Odkryj związek pomiędzy tym, co jesz, a funkcjonowaniem Twojego mózgu i z każdym dniem bądź młodszy. Czy dzięki odpowiedniemu jedzeniu możemy wspierać naszą pamięć, klarowność myśli oraz spowalniać starzenie się mózgu? Max Lugavere w książce "Jedz jak geniusz. Bądź mądry, szczęśliwy i bardziej wydajny" wyjaśnia, jak ogromny wpływ na funkcjonowanie ludzkiego mózgu ma dieta i styl życia. Autor książki dzieli się badaniami, które pozwalają zrozumieć, jak zła dieta wpływa na mgłę mózgową, zły stan psychiczny, problemy z pamięcią i koncentracją, długotrwałe zmęczenie oraz coraz częściej diagnozowaną demencję i chorobą Alzheimera. Dlaczego Lugavere zainteresował się wpływem diety na funkcjonowanie mózgu? U jego mamy zdiagnozowano demencję - Lugavere zdecydował się zawiesić swoją medialną karierę i zacząć badać wpływ stylu życia na funkcjonowanie mózgu. Przez ponad pół dekady zajmował się najnowszymi badaniami naukowymi, rozmawiał z dziesiątkami czołowych naukowców z całego świata oraz odwiedzał najbardziej uznane wydziały neurologii. Wszystko w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania dotyczące pracy naszego mózgu. Czy da się zresetować mózg? Dieta geniusza, opracowana przez Maxa Lugavere'a, pozwala odmłodzić nasz mózg, zwiększyć jego możliwości percepcji i zapamiętywania. Zadbaj o siebie i swoje ciało już dziś!
Okładka książki Schudnij bez diety Życie bez liczenia kalorii

49,99 zł 27,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

POZNAJ TRZY KROKI DO WYMARZONEJ SYLWETKI: DOBRE NAWYKI ŻYWIENIOWE ZDROWY RUCH MOTYWACJAJeśli odchudzanie kojarzy Ci się ze stresem, głodem, zniechęceniem i żmudnym przestrzeganiem diety, ta książka pokaże Ci, że wcale nie musi tak być! Dowiesz się z niej, jak krok po kroku zmienić swoje nawyki żywieniowe, by cieszyć się zgrabną sylwetką. Nauczysz się samodzielnie komponować zdrowe i lekkie posiłki. Poznasz zasady zdrowej aktywności fizycznej odpowiedniej do twojej kondycji. Dostaniesz też wskazówki, jak się nie poddać, kiedy nadejdzie moment kryzysowy. Słowem, przekonasz się, że dasz radę schudnąć i utrzymać prawidłową masę ciała bez stresu, bez morderczych treningów, bez głodówek i restrykcyjnych diet, a wręcz przeciwnie zachowując dobre samopoczucie i jedząc smacznie. W poradniku znajdziesz też blisko 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski, a wszystkie smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.Agata LewandowskaDietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Okładka książki Dieta przeciwlękowa. Rewolucyjny przewodnik

59,90 zł 35,27 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,27 zł

Uwolnij się od stanów lękowych za pomocą jedzenia!  Niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że nasz dobrostan psychiczny w dużej mierze zależy od tego, czym się żywimy. Okazuje się, że odpowiednio dopasowana dieta może nie tylko poprawić nasze zdrowie fizyczne, lecz także mieć zbawienny wpływ na samopoczucie. W tym przełomowym poradniku psychiatrka żywieniowa i autorka bestsellerowej książki Dieta dla zdrowia psychicznego Uma Naidoo przedstawia skuteczne, potwierdzone badaniami metody łagodzenia lęku poprzez wprowadzenie prostych nawyków żywieniowych, a także proponuje przepisy na pyszne potrawy bogate w superskładniki odżywcze.   Z tej książki dowiesz się, jak to, co jemy, wpływa na regulację emocji, jak wspomóc mózg, jelita, układ odpornościowy i metabolizm w obniżaniu poziomu lęku, co łączy stany zapalne z zaburzeniami lękowymi i jakie składniki odżywcze sobie dostarczać, by wyciszyć jedne i drugie, jak zrównoważyć poziom leptyny, hormonu, który jest kluczowym ogniwem między układem nerwowym a procesami metabolicznymi, co to jest KOSZ SPOKOJU i czym go napełniać, a czego do niego nie wkładać, by czuć się dobrze na co dzień, na jakich filarach oprzeć swój jadłospis i jak samodzielnie stworzyć odpowiedni dla siebie plan żywienia, by zwiększyć pewność siebie i lepiej radzić sobie z niepokojem.   Poznaj tajniki łatwego zarządzania makro- i mikroelementami w diecie wspierającej twój stan psychiczny, i odkryj, jak wielki dobroczynny wpływ na twoje emocje mają pozornie drobne zmiany w jadłospisie.
Okładka książki Drożdżowe LOVE

79,90 zł 55,16 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,16 zł

120 przepisów na słodkie i wytrawne drożdżowe wypieki!Drożdżowe wypieki towarzyszą mi od najmłodszych lat. Ten zapach, ten smak zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem i ciepłem domowego ogniska. Nie ma niczego piękniejszego.Zapraszam, rozgość się w moim kulinarnym świecie. Zebrałam dla Ciebie ponad 120 sprawdzonych i przetestowanych wielokrotnie przepisów na dania z wykorzystaniem drożdży.Rogaliki z marmoladą, domowy chrupiący chleb, ciasto drożdżowe z kruszonką, jagodzianka z lukrem, gofry czy naleśniki, a może drożdżowe pierogi? Na co masz dzisiaj ochotę?Piecz, próbuj, inspiruj się, ucztuj z rodziną i przyjaciółmi. Z moimi przepisami na pewno Ci się uda.Smacznego drożdżowego!Kulinarna Maniusia
Okładka książki Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

39,00 zł 25,62 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,62 zł

"Vege kociołkowanie" to pasja wspólnego gotowania w plenerze nad ogniskiem, to wspólne celebrowanie spotkań z bliskimi przy kociołku, w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. To także sposób na pyszne vege dania jednogarnkowe przygotowywane w kuchni. Ponieważ pędzę przez życie, uwielbiam, łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne dania, bo przecież wszyscy kochamy dobrze i zdrowo zjeść. Tak oto zaczęłam eksperymentować z daniami wegetariańskimi, w najlepszym możliwym połączeniu - łatwe, dobrze doprawione, zdrowe i przede wszystkim jednogarnkowe, a najlepiej z kociołka znad ogniska, w dobrym towarzystwie. Okazało się to strzałem w dziesiątkę! Kulinarna nuda nagle zniknęła, a w naszym menu już na zawsze pozostaną wegetariańskie pyszności z kociołka, które dzięki dobrze dobranym składnikom i przyprawom pomagają zadbać o zdrowie! Ewa Hangel - autorka książek kulinarnych ("Kociołkowanie po polsku", "Garnek rzymski"). W gotowaniu szuka nie elegancji i wyrafinowania, ale łatwości wykonania oraz wspaniałych, intensywnych smaków. Wielbicielka gotowania w jednym garnku.
Okładka książki Lunchbox na każdy dzień. Dookoła świata

69,99 zł 42,54 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,54 zł

Przysmaki z różnych zakątków świata zamknięte w lunchboksie!160 przepisów na oryginalne śniadania, lunche, desery i dania do termosu.Malwina Bareła zabierze cię w najodleglejsze zakątki świata, by przygotować przepyszne posiłki z łatwo dostępnych składników. Jeżeli chciałbyś gotować wegetariańsko, autorka zaproponuje ci smaczne zamienniki. Nie musisz martwić się o liczenie kalorii ani makroskładników - niezbędne informacje znajdziesz przy każdym przepisie. Nie lubisz marnować jedzenia? Wskazówki zero waste pomogą ci łatwo poradzić sobie z problemem.Na końcu książki znajdziesz praktyczne indeksy, które są idealnym narzędziem do planowania posiłków i meal prepu.Malwina BarełaAutorka bloga Filozofia Smaku, w swoim życiu kieruje się japońską filozofią bento. Wie, że jesteśmy tym, co jemy, a jedzenie przygotowujemy nie tylko dla żołądka, ale również dla oczu.
Okładka książki Kronika kuchni wyjątkowych wersja angielska

179,00 zł 133,21 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 133,21 zł

Mieszkający w Anglii, w większości w Południowym Londynie, szef kuchni, kucharz oraz właściciel firmy cateringowej , Ralph Bujnicki poleca książkę z najlepszymi przepisami kuchni brytyjskiej. Dzieli się swoim wieloletnim doświadczeniem z miłośnikami nie tylko kuchni angielskiej, ale też fascynatami szeroko pojętej sztuki kulinarnej.Dzięki jego doświadczeniu każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Nic tylko... gotować.Ralph Bujnicki prowadził zespoły w kilku restauracjach i hotelach, wspierał team od strony gastronomicznej na stadionach Cristal Palace, Brighton&Hove czy Arsenal oraz angielską reprezentację krykieta na stadionie Oval w Londynie. Bywał częstym gościem wyścigów konnych w Lingfield, Windsor czy Ascot, gdzie również był cukiernikiem lub zastępcą szefa kuchni.Dużo czasu spędził w hotelu Marriott Linfield, dzięki czemu wrósł w społeczeństwo jak typowy wyspiarz. Zwiedził Wielką Brytanię wzdłuż i wszerz, od dalekiej Kornwalii poprzez Portland czy Brighton, a dalej cały Londyn i kolejno Bristol czy Manchester, na Edynburgu i Glasgow kończąc. Częsty bywalec Cardiff i Chepstow, gdzie chował się ku wyciszeniu w głębokich kamieniołomach trenując nurkowanie i podnosząc kwalifikacje w tej dziedzinie.Dzięki pracy w typowych angielskich restauracjach oraz otoczeniu kucharzy z rodowodem brytyjskim, poznał tajniki wiedzy i szczegóły historyczne na temat sztuki kulinarnej Wysp Brytyjskich. Większość receptur opatrzona jest opisem historycznym lub ciekawostką kulinarną. W książce znajdziecie też ciekawy wstęp i genealogię oraz szeroki słownik terminów kulinarnych.
Okładka książki Kronika kuchni wyjątkowych

104,99 zł 63,71 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,71 zł

Mieszkający w Anglii, w większości w Południowym Londynie, szef kuchni, kucharz oraz właściciel firmy cateringowej , Ralph Bujnicki poleca książkę z najlepszymi przepisami kuchni brytyjskiej. Dzieli się swoim wieloletnim doświadczeniem z miłośnikami nie tylko kuchni angielskiej, ale też fascynatami szeroko pojętej sztuki kulinarnej.Dzięki jego doświadczeniu każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Nic tylko... gotować.Ralph Bujnicki prowadził zespoły w kilku restauracjach i hotelach, wspierał team od strony gastronomicznej na stadionach Cristal Palace, Brighton&Hove czy Arsenal oraz angielską reprezentację krykieta na stadionie Oval w Londynie. Bywał częstym gościem wyścigów konnych w Lingfield, Windsor czy Ascot, gdzie również był cukiernikiem lub zastępcą szefa kuchni.Dużo czasu spędził w hotelu Marriott Linfield, dzięki czemu wrósł w społeczeństwo jak typowy wyspiarz. Zwiedził Wielką Brytanię wzdłuż i wszerz, od dalekiej Kornwalii poprzez Portland czy Brighton, a dalej cały Londyn i kolejno Bristol czy Manchester, na Edynburgu i Glasgow kończąc. Częsty bywalec Cardiff i Chepstow, gdzie chował się ku wyciszeniu w głębokich kamieniołomach trenując nurkowanie i podnosząc kwalifikacje w tej dziedzinie.Dzięki pracy w typowych angielskich restauracjach oraz otoczeniu kucharzy z rodowodem brytyjskim, poznał tajniki wiedzy i szczegóły historyczne na temat sztuki kulinarnej Wysp Brytyjskich. Większość receptur opatrzona jest opisem historycznym lub ciekawostką kulinarną. W książce znajdziecie też ciekawy wstęp i genealogię oraz szeroki słownik terminów kulinarnych.
Okładka książki Pomorska książka kucharska

69,90 zł 41,72 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,72 zł

Gotowanie według starych receptur to wielka podróż w nieznane. Nie wiemy, co ze sobą zabrać, aby dotrzeć do lądu. I co tam znajdziemy? Rozpoczęłyśmy podróż po historii kuchni pomorskiej. Rozpytujemy wśród starszych ludzi. Szukamy zapisów, zdjęć, książek. Karmimy się też własnymi wspomnieniami.Autorki dawnych książek kucharskich we wstępie podkreślały, że przepisy przez nie zebrane są tanie i łatwe w przygotowaniu. Czasy jednak się zmieniły, minęło sto lat, i dziś cielęcina jest na wagę złota, dobre ryby trudno kupić, kasztany jadalne są co prawda w sklepach, ale nie ma świeżych, a trufle można nabyć tylko w drogich delikatesach.Wszystkie przepisy z tej książki zostały sprawdzone, przetestowane, a jeśli to było konieczne, zmodyfikowane do wymogów współczesnej kuchni. Jednostki miar i wag tak przeliczone, aby każdy skłonny do kulinarnych poszukiwań mógł łatwo samodzielnie przygotować danie. Przy niektórych przepisach zamieściłam swoje uwagi. Wybierałyśmy spośród setek przepisów tylko te, które naszym zdaniem będziecie chcieli i mogli wypróbować bez przeszkód.Mamy nadzieję, że publikacja, którą stworzyłyśmy, będzie z powodzeniem wykorzystywana przez zwolenników tradycyjnej kuchni, dzisiaj nazywanej modnie slow food. Dlatego Czytelnik dostaje do rąk opis zabawy w gotowanie, a także próbę wiązania porozrywanych nitek łączących ze światem, który odszedł wraz z żyjącymi tu niegdyś ludźmi.
Okładka książki Przepyszne trucizny. Od przypraw do narkotyków

54,90 zł 32,34 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,34 zł

Poznaj śmiercionośne tajemnice, które kryją się w twojej domowej apteczce i w kuchennych szafkach…   Wiemy, że za ostry smak papryczki odpowiada kapsaicyna, kawa pobudza nas dzięki kofeinie kryjącej się w ziarnach kawowca, a zażycie penicyliny pozwala zwalczyć niejedną infekcję bakteryjną. Jednak substancje, które tak chętnie wykorzystujemy do własnych celów, nie powstały z myślą o nas. Rośliny, grzyby, drobnoustroje i zwierzęta produkują toksyny na masową skalę, aby się bronić. Ponadto podczas gdy jedne gatunki wznoszą swoje trujące fortece, inne w wyniku ewolucji uczą się je forsować, a ten ukryty wyścig zbrojeń trwa od wieków tuż przed naszym nosem. Jaką rolę odgrywamy w nim my sami? Jak to się stało, że zaczęliśmy używać… oraz nadużywać rozmaitych substancji? Jakie jest ich prawdziwe przeznaczenie?   Przeczytaj tę książkę, a już nigdy nie spojrzysz tak jak wcześniej na rośliny doniczkowe, grzyby, owoce, warzywa i… historię ludzkości.
Okładka książki zOrientuj się! Smaki Azji dla każdego

89,99 zł 54,71 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,61 zł

Czym jest kuchnia azjatycka?To festiwal obfitości, świeżości i różnorodności. Śmiałe kontrasty i odwaga w łączeniu smaków ukrytych na co dzień w skąpanych w słońcu polach Indonezji, ulicznych straganach w Hanoi i Bangkoku oraz w wodach okalających skaliste wybrzeża Japonii. To wreszcie fascynujący balans ostrości, słodyczy, kwasowości i umamiczności.Jest to też kuchnia dostępna dziś w każdym domu nad Wisłą, której nie należy się bać, a kosztować i chłonąć każdym zmysłem!Trzymasz w ręku bilet, który pozwoli oswoić najbardziej egzotyczne połączenia smaków, zapozna Cię z kulinarnymi klasykami Azji Środkowo-Wschodniej i zachęci do dalszego eksperymentowania. I bez względu na to, czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w kuchni, czy nie z jednej misy ramen jadłeś, znajdziesz tu masę wiedzy i inspiracji.Spakuj więc pałeczki i wyrusz ze mną w kulinarną podróż przez Azję!
Okładka książki Atlas grzybów w.9

39,99 zł 22,31 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

Gdy późnym latem w ściółce między drzewami pokazują się pierwsze grzyby, rozpoczyna się najlepszy czas dla grzybiarzy. Jednak nie wszyscy wiedzą, gdzie można znaleźć borowika, maślaka czy podgrzybka. Czy nasze ulubione grzyby rosną w lasach liściastych czy iglastych? Jak nazywają się smaczne grzyby jadalne, które można spotkać na łące?Dzięki atlasowi grzybów:poznasz gatunki grzybów jadalnych i trujących,dowiesz się się, gdzie najłatwiej znaleźć poszczególne gatunki,nauczysz się szybko rozpoznawać, które okazy są jadalne, a które trujące. Informacje dotyczące poszczególnych gatunków zaprezentowano w przejrzysty i przystępny sposób. Szczegółowe opisy wzbogacono pięknymi, kolorowymi zdjęciami grzybów w ich naturalnym środowisku.
Okładka książki Dieta dla urody w.2

49,99 zł 27,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Zadbaj o swoją urodę od wewnątrz, stosując odpowiednią dietę!Marzysz o lśniących, gęstych włosach? Twoje paznokcie są kruche i łamliwe? A może masz kłopoty z cerą i zrobisz wszystko, by wreszcie zaczęła być gładka i naturalnie piękna? Nie musisz wydawać majątku na kosmetyki ani cudownie działające witaminy. Niektóre produkty spożywcze mogą poprawić koloryt i nawilżenie skóry, zahamować wypadanie włosów i spowolnić powstawanie oznak starzenia się. Są też takie, które wspomagają leczenie trądziku i łupieżu. Dzięki tej książce dowiesz się, co warto jeść, gdy ma się cerę tłustą, suchą lub naczynkową, po które produkty sięgać, by wzmocnić włosy i paznokcie, i jak się odżywiać, by przedłużyć młodość oraz zapewnić sobie witalność i zdrowy wygląd.Oto przepisy na proste, smaczne dania, które powinny stale gościć w twoim menu dla urody, dobrego samopoczucia i po prostu zdrowia. Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Okładka książki DMM Dieta mało mięsa

49,99 zł 27,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Postaw na elastyczny jadłospis roślinny dla zdrowia!Nie musisz natychmiast rezygnować z jedzenia mięsa. Po prostu w trosce o swoje zdrowie i stan naszej planety ogranicz je w codziennej diecie. Pozwól, aby kuchnia roślinna uwiodła cię bogactwem smaków i aromatów.Dlaczego w ogóle warto ograniczać mięso? Powody są różne, przede wszystkim zdrowotne. Regularne spożywanie czerwonego mięsa i przetworów mięsnych znacząco zwiększa ryzyko wystąpienia nowotworów i innych chorób. Coraz częściej kieruje też nami troska o środowisko wedle najnowszych badań zastąpienie produktów zwierzęcych roślinnymi wpłynie korzystnie na naszą mocno już wyeksploatowaną planetę. Zdaniem ekspertów jeśli nie zaczniemy szybko zmieniać naszych przyzwyczajeń żywieniowych, wkrótce obudzimy się w niegościnnym świecie, który nie będzie w stanie nas wykarmić.W tej książce znajdziesz najnowszą wiedzę dietetyczną: czy mięso jest w ogóle potrzebne w jadłospisie, a jeśli tak, to w jakich ilościach. Autorka radzi, jakimi produktami roślinnymi zastąpić mięso, żeby potrawy nadal zachowywały swoje walory odżywcze, a zwłaszcza odpowiednią zawartość białka.Zastosuj dietę DMM! Wybieraj spośród 90 przepisów na codzienne dania i ogranicz mięso już dziś. Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Okładka książki Przepisy na zdrowie Hormony w równowadze w.2

49,99 zł 27,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Prawidłowy styl żywienia, higiena snu, unikanie stresu i zdrowy ruch to filary równowagi hormonalnej twojego organizmu. Masz na nie wpływ! Warto więc nauczyć się o nie dbać.Nadmierny przyrost masy ciała, wahania nastroju, bóle głowy, zmiany skórne, kłopoty ze snem to tylko kilka problemów, których przyczyną mogą być zaburzenia hormonalne. W organizmie człowieka hormony zarządzają wieloma procesami chemicznymi. Ich równowaga musi być zachowana, byśmy mogli cieszyć się zdrowiem oraz dobrą kondycją fizyczną i psychiczną.Tę równowagę można niezwykle łatwo zaburzyć, za to bardzo trudno ją przywrócić. Autorka przekonuje, że nie trzeba od razu sięgać po leki. Proponuje jeśli stan zdrowia na to pozwala o wiele łagodniejsze sposoby dbania o hormony. Zachęca do rzetelnego przyjrzenia się swojemu stylowi życia. Radzi, jak zmienić różne jego elementy, a zwłaszcza wybory żywieniowe, bo hormony zawsze były w równowadze.W książce znajdziesz:przystępnie podaną wiedzę o układzie hormonalnym,informacje o przyczynach i objawach niektórych zaburzeń na tle hormonalnym,test diagnozujący rodzaj zaburzeń hormonalnych,praktyczne porady i wskazówki dotyczące przywracania równowagi hormonalnej w organizmie za pomocą dietą,przepisy na smaczne, proste i zdrowe posiłki wspomagające pracę gruczołów wydzielających hormony.
Okładka książki Dieta w chorobie Hashimoto w.4

44,99 zł 25,10 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,10 zł

Ponad sto przepisów na zdrowe posiłki w chorobie Hashimoto, które poprawią twoje samopoczucie i pomogą ci utrzymać prawidłową masę ciałaChoroba Hashimoto to schorzenie, którego leczenie trzeba traktować bardzo indywidualnie. Dużą rolę w terapii odgrywa dbanie o zdrowy styl życia, czyli dobrze dobrana dieta, odpowiednia aktywność fizyczna, unikanie palenia czynnego i biernego, a także zmniejszenie stresu. Dieta każdego pacjenta powinna być dopasowana do przebiegu schorzenia i ewentualnych towarzyszących mu zaburzeń.W książce przedstawiono przepisy na dania główne, zupy, przekąski, sałatki, pieczywo i desery. Każdy z nich opatrzono specjalną ikonką informującą o tym, czy danie jest:bez glutenubez pszenicybez mlekabez laktozyz dużą zawartością goitrogenów (które należy ograniczyć przy niedoczynności tarczycy)W poradniku podano najważniejsze zalecenia w chorobie Hashimoto, omówiono towarzyszące jej schorzenia i scharakteryzowano składniki pokarmowe, które mają największy wpływ na tarczycę. Z tą książką dbanie o zdrowie staje się łatwiejsze! Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Okładka książki Domowe wędliny tradycyjne oraz dojrzewajace

79,91 zł 53,70 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,70 zł

Ty także chcesz, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso? Dobrze trafiłeś! W tej książce otrzymasz niezbędne i jasne wskazówki, dzięki którym zostaniesz mistrzem domowego masarstwa.
Okładka książki Szkoła gotowania. Kuchnia bez mięsa

58,00 zł 31,14 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,14 zł

W wstępie książki opisane zostały podstawowe produkty wegetariańskie: zboża; warzywa strączkowe; seitan i tempeh oraz nasiona oleiste. W publikacji zawarto wiele informacji dotyczących właściwości, zalet oraz sposobów wykorzystania wymienionych produktów.Natomiast zasadnicza część książki to profesjonalny kurs gotowania, w którym na ponad 500 fotografiach krok po kroku pokazano przepisy kuchni wegetariańskiej. Na pięknych zdjęciach ukazano z góry deskę z potrzebnymi składnikami i kolejne fazy przygotowania potraw. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia, by wiedzieć, co będzie potrzebne do gotowania oraz jakie czynności należy kolejno wykonać, aby perfekcyjnie przygotować danie.Potrawy podzielono na: śniadania, obiady, kolacje, przekąski, koktajle i musy, słodkości oraz posiłki dla dzieci. Wśród proponowanych dań znalazły się na przykład: babka kawowa, budyń z białej czekolady i limonki, chlebek bananowy, chłodnik rzodkiewkowo-serowy, ciasteczka pełnoziarniste z czekoladą, myszki z warzyw i sera, pulpety z fasoli i warzyw, sangria, tarta z kremem brokułowym i wiele, wiele innych.To wspaniała pomoc w kuchni nie tylko dla wegetarian, ale wszystkich, którzy pragną odkryć nowy sposób gotowania, pełen smaku i zdrowia.
Okładka książki Leczymy się i gotujemy ze św. Hildegardą. Receptury i recepty ze średniowiecznego klasztoru

33,60 zł 19,08 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,08 zł

Przepisy kulinarne oraz plan postu św. Hildegardy z Bingen, benedyktynki, autorki dzieł poetyckich i pism z zakresu zdrowia i medycyny. Hildegarda z Bingen (1098-1179) należy do najwybitniejszych kobiet europejskiego średniowiecza. Benedyktynka niemiecka, wizjonerka i mistyczka, wywierała ogromny wpływ na ówczesnych przywódców kościelnych i władców świeckich. Była autorką dzieł poetyckich i muzycznych, a także pism, w których zebrała całą ówczesną wiedzę na temat medycyny.W swych poradach zdrowotnych (które nie mogą jednak zastąpić współczesnej terapii medycznej, a jedynie ją uzupełniają) podkreślała szczególny związek między duszą i ciałem, opierając się przede wszystkim na leczniczym działaniu przyrody – roślin, kamieni szlachetnych i metali.Książka zawiera także przepisy kulinarne św. Hildegardy oraz plan pożytecznego dla zdrowia postu. Pochodząca sprzed ośmiuset lat propozycja sposobu życia w zgodzie z naturą zaskakuje dziś swoją aktualnością.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,14 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Okładka książki Dieta optymalna

51,90 zł
54,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,07 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,15 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,39 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,62 zł
Okładka książki Biohacking dla kobiet

46,65 zł
65,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,01 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,72 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj