Szkoła czekolady. 90 mistrzowskich przepisów..
90 mistrzowskich przepisów na fondanty, tarty, suflety, trufle… Le Cordon Bleu®
nowość
-
Autor: Praca zbiorowa
- ISBN: 978-83-8353-302-5
- EAN: 9788383533025
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Jedność
- Format: 280x230mm
- Język: polski
- Liczba stron: 312
- Rok wydania: 2025
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
69,78złCena detaliczna: 129,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 69,91 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Czekoladowe praliny, eklerki, musy, makaroniki, muffinki, lody, nugaty, babeczki, suflety, tarty.... Dlaczego nie zrobić tych wszystkich czekoladowych smakołyków samemu? Le Cordon Bleu® otwiera swoje podwoje. Odkryj mistrzowskie sposoby przygotowywania deserów czekoladowych i wyrobów cukierniczych! ·Sztuka temperowania czekolady, sporządzania ganaszu, formowania czekoladowych słodyczy, wiórków, wachlarzy i innych dekoracji. ·Przepisy z całego świata, a także bardziej wyszukane receptury na specjalne okazje. ·Szczegółowe instrukcje, które pomogą zwizualizować poszczególne etapy przygotowania najbardziej skomplikowanych przepisów. 210 ILUSTRACJI KROK PO KROKU Założona w Paryżu w 1895 roku Le Cordon Bleu® to międzynarodowa sieć szkół zajmujących się edukacją w zakresie różnych sztuk kulinarnych i zawodów gastronomicznych. Zespół nauczycieli składa się z uznanych na całym świecie szefów kuchni i profesjonalistów z branży gastronomicznej. Szkoła zapewnia wysoki poziom wiedzy poparty wieloletnim doświadczeniem oraz przekazuje swoim uczniom zamiłowanie do sztuki kulinarnej.