Zastanawiasz się, czym zastąpić cukier? Co jest lepsze: stewia czy ksylitol? A może jeszcze coś innego? Jakie zamienniki cukru są dostępne na polskim rynku? Które z nich są polecane dla diabetyków, a które dla odchudzających się? Jak dawkować różne słodziki, aby jedzenie było słodkie? Na te i inne pytania znajdziesz odpowiedź w tej książce.
Autor prezentuje 17 zamienników cukru, które są dostępne na polskim rynku oraz 151 przepisów na słodkości. Dzięki prostemu przelicznikowi dawek możesz je przygotować wykorzystując dowolny zamiennik cukru spośród 17 omawianych w książce! Jedynym ograniczeniem mogą być właściwości danej substancji, np. stewia nie nadaje się do ciasta drożdżowego (ciasto nie urośnie).
Zamienniki cukru, które zostały przedstawione w książce: Aspartam, Erytrytol, Fruktoza, Glukoza, Ksylitol, Lo Han Gou, Lukrecja, Melasa, Miód, Sacharyna i sacharyniany, Słodkie ziele Azteków, Słód, Stewia, Sukraloza, Syrop daktylowy, Syrop klonowy, Syrop z agawy.
Stop zespołowi jelita drażliwego! Dieta FODMAP.
Łatwy program dla osób z IBS i refluksem żołądkowo-przełykowym.
Dieta FODMAP to łatwy program żywieniowy dla osób z zespołem jelita drażliwego, oraz innymi chorobami układu pokarmowego, który polega na ograniczeniu spożycia węglowodanów FODMAP (fermentable oligo-, di-, mono-saccharides and polyols - fermentujące oligo-, di- i monosacharydy oraz poliole). Pozwala ona zapanować nad chorobą i szybko wyeliminować dokuczliwe objawy, a przy okazji schudnąć i poprawić ogólny stan zdrowia. Książka zawiera wszystkie niezbędne informacje na temat tej coraz popularniejszej diety, i jej wpływu na organizm człowieka. Autorka proponuje także plan zakupów oraz 75 smacznych i prostych w przygotowaniu przepisów, także wegańskich wegetariańskich.
JADŁOSPIS NA 7 DNI, z listami zakupów, narzędziem monitorowania objawów i przydatnymi wskazówkami pomagającymi utrzymać motywację,
PONAD 75 PRZEPISÓW NA BEZGLUTENOWE DANIA O NISKIEJ ZAWARTOŚCI FODMAP z informacjami na temat ich wartości odżywczej oraz przydatnym oznaczeniem potraw,
5 ŁATWYCH KROKÓW pomoże ci dostosować spiżarnię i nauczyć się przygotowywać posiłki podczas przechodzenia na dietę,
WPROWADZENIE do diety ubogiej w FODMAP, doskonałe źródło wiedzy na temat jej skuteczności oraz wpływu na organizm.
Groźne powikłania nierozpoznanego stanu zapalnego mogą powodować ciężkie choroby!
Samodzielne zdiagnozowanie stanu zapalnego trawiącego organizm nie musi być trudne, a jego uleczenie jest jeszcze łatwiejsze. Z książką z serii Leczenie odżywianiem:
– dowiesz się, jak rozpoznać i prawidłowo zlokalizować ostry i łagodny stan zapalny,
– zmienisz swoją dietę tak, by lepiej radzić sobie z dolegliwościami spowodowanymi chorobami autoimmunologicznymi, bez odwoływania się do sztuczek czy chwilowych mód,
– dobierzesz najlepszą suplementację ziołową pomocną przy cukrzycy, astmie czy refluksie,
– skutecznie zmniejszysz dolegliwości związane z chorobami wywoływanymi przez stany zapalne.
Wypróbuj porady zawarte w książce i przestań zmagać się z powracającymi przeziębieniami, zespołem przewlekłego zmęczenia, chorobami autoimmunologicznymi, nasilonymi objawami alergii, zespołem jelita drażliwego, cukrzycą, łuszczycą, a nawet wrastającymi paznokciami.
Każdy chciałby czuć się lekko i zdrowo. Pobiegać bez większego zmęczenia. Spoglądać w lustrze na swoje odbicie, które akceptuje. Każdy wie, że do osiągnięcia tego stanu potrzebne są dieta i ruch. Niby mało, a jednak wiele.Dieta większości ludzi kojarzy się bardzo źle: z wyrzeczeniami, rezygnacją z przyjemności, stresem, ssaniem w żołądku, niesmacznymi produktami i skomplikowanymi przepisami. Czasami wręcz z głodówką. Oczywiście zazwyczaj kończy się to źle: gubimy kilka kilogramów, po to, by w niedługim czasie przybrać drugie tyle.Te doświadczenia już nie muszą być Twoim udziałem. Możesz jeść i chudnąć, dobrze się czuć i równie dobrze wyglądać.Anka Dziedzic udowadnia, że to możliwe. Ułożony przez nią projekt Dieta na luzie zakłada:Pięć posiłków dziennie dzięki temu odprężony organizm spala na bieżąco.1 800 kalorii dziennie optymalna ilość kalorii, która pozwala nie czuć głodu, jest odżywcza dla organizmu, a jednocześnie zapewnia redukcję tkanki tłuszczowej.Optymalny rozkład kalorii na poszczególne posiłki śniadanie 360 kcal, drugie śniadanie 260 kcal, obiad 560 kcal, podwieczorek 260 kcal i kolacja 360 kcal.Możliwość dowolnego komponowania dziennego jadłospisu z podanych przepisów na poszczególne posiłki.Proste pyszne posiłki, które zadziwią Cię swoim smakiem i różnorodnością. Twoje kubki smakowe oszaleją!Oprócz tego w książce znajdziesz wiele cennych porad, potężną dawkę motywacji oraz jedzeniowy must have, czyli zestaw produktów, które zawsze powinny znajdować się w kuchni.Projekt Dieta na luzie to gwarancja powodzenia!
Jeśli często chorujesz możesz radykalnie poprawić stan zdrowia, jedząc produkty pełne dynamicznych probiotyków, które doładują Twoje ciało! Dzięki tej książce naucz się nie tylko przygotowywać probiotyczną żywność i przekonasz do niej całą swoją rodzinę. Dowiesz się, jak łatwo włączyć te produkty do swojej diety i nauczysz się je przygotować. To jest naprawdę proste i tanie!Kiszone warzywa: znakomicie robią na żołądek, wspierają aktywność układu odpornościowego, pomagają łagodzić skutki autyzmu, nie zawierają pestycydów, są pełne pożytecznych bakterii, eliminują zespół jelita drażliwego, pomagają obniżyć poziom cholesterolu.Twój przewodnik po probiotycznej żywności.
Cała prawda o Alzheimerze! Dzięki tej publikacji poznasz: prawdziwe przyczyny choroby Alzheimera,
wpływ diety na rozwój dolegliwości neurodegeneracyjnych, fakty i mity zawarte w zaleceniach żywieniowych,
źródła chorób układu nerwowego, paliwo dla mózgu, znaczenie neuronów i mitochondriów, podstawy diety niskowęglowodanowej, tłuszcze do zadań specjalnych, białkowych bohaterów, naprawdę i tylko pozornie zdrowe produkty, sposoby na wsparcie zdrowego trawienia.
Długo wyczekiwana kontynuacja bestsellerowej Zielonej diety koktajlowej, która zmieniła życie tysięcy ludzi na całym świecie. W swojej nowej książce słynna dietetyczka J.J. Smith pokazuje, jak uczynić z zielonych koktajli element codziennej diety, by po okresie detoksu zachować zdrowe nawyki żywieniowe i właściwą wagę oraz unikać chorób. 60 nowych pomysłów na zielone koktajle, ponad 30 przepisów na obiady, desery i przekąski oraz 30-dniowy jadłospis wraz z listą zakupów składają się kompleksowy plan bardziej uważnego i zdrowego odżywiania. Poza przepisami i kolorowymi zdjęciami dań czytelnicy znajdą w Diecie koktajlowej opisy wspierających odchudzanie metod detoksykacji o potwierdzonej skuteczności, informacje na temat autorskiego systemu wspomagania utraty wagi oraz relacje osób, które stosowały się do zaleceń autorki i odmieniły swoje podejście do jedzenia, a wraz z nim podejście do życia. Niezależnie od tego czy jesteś na początku drogi ku szczupłej sylwetce, czy też znasz już moc zielonych koktajli, Dieta koktajlowa to kolejny krok w stronę zdrowszego stylu życia. J.J. Smith jest autorką Zielonej diety koktajlowej, bestsellera ,,New York Timesa"". W roli dietetyczki i certyfikowanej specjalistki w dziedzinie odchudzania występowała w popularnych programach telewizyjnych, a także na łamach czasopism. Zasłynęła zdumiewającą poprawą zdrowia, utratą wagi i odkryciem ,,drugiej młodości"" po czterdziestce, co sprawiło, że stała się inspiracją dla tych, którzy marzą o zgubieniu zbędnych kilogramów, odzyskaniu dobrego samopoczucia i atrakcyjnego wyglądu.
Przedstawione w tej książce przepisy zainteresują przede wszystkim zwolenników kuchni nowoczesnej, lekkiej i zdrowej, w której smak potraw jest równie ważny jak ich wartości odżywcze. Każdy, kto ceni sobie przyjemność gotowania i próbowania różnorodnych dań, a jednocześnie stara się przygotowywać dobrze zbilansowane posiłki, na pewno z powodzeniem wykorzysta nasze pomysły. Znajdziesz tu bowiem pełne witamin, kolorowe sałatki, dietetyczne zupy, chude, aromatyczne dania mięsne i rybne oraz łakocie, których nie muszą obawiać się nawet osoby dbające o linię.
CUKRZYCĘ MA JUŻ TRZY MILIONY POLAKÓW, ALE MILION Z NICH JESZCZE NIE WIE, ŻE CHORUJE
Kiedyś uznawano ją za chorobę dość prostą. Dziś staje się coraz bardziej złożona. Wciąż przybywa informacji, które pozwalają skuteczniej panować nad cukrzycą i jej licznymi konsekwencjami.
Ale nie zawsze te nowe informacje są dla chorych dostępne czy zrozumiałe.
Ta książka to nowoczesne spojrzenie na cukrzycę. Porad chorym i ich bliskim udzielają tu najlepsi polscy eksperci z wielu dziedzin medycyny.
Rozmawiają z nimi doświadczeni i wielokrotnie nagradzani dziennikarze medyczni. Zadają pytania, na które pacjentom w gabinetach lekarskich nie starcza czasu lub odwagi.
Przeczytajcie, jak dobrze żyć z cukrzycą.
* Dieta, która leczy
* Co oznacza stan przedcukrzycowy
* Przegląd dostępnych leków
* Jak chronić serce, oczy, skórę, seksualność
* Gdy choruje dziecko
* Co się należy chorym
Przede mną siedzi pacjentka, a nie przypadek z badań klinicznych, i muszę dla niej indywidualnie opracować najlepszy plan leczenia.
Wiedza, jak kojarzyć nowe leki na cukrzycę ze starymi, w jakiej dawce je proponować, w jakiej kolejności, u jakiego chorego, wymaga coraz większego doszkalania się.
Prof. LESZEK CZUPRYNIAK, diabetolog
Kremowa zupa musztardowa,tapenada,bouillabaise,yakitori z kurczaka - kto powiedział,że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń? W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej,japońskiej i żydowskiej.Z łatwością przyszykujesz z nich zarówno proste,codzienne dania,jak i bardziej wyszukane, którymi można mile zaskoczyć gości.W tym apetycznym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie.
Wszystkie przepisy na dania główne, przekąski,sałatki i desery zostały tak skomponowane,aby niższa zawartość węglowodanów odpowiadała kanonom współczesnej dietetyki.
Do każdego dania wyliczono:
- indeks glikemiczny,
- wymienniki węglowodanowe,
- wymienniki białkowo-tłuszczowe
- liczbę kalorii.
Soki i koktajle w minutę autorstwa Agaty Ziemnickiej to odpowiedź na codzienne potrzeby naszego ciała. W dodatku odpowiedzią pyszną i niezwykle prostą w ciągu zaledwie 1 minuty, możemy przygotować napój będący prawdziwą skarbnicą składników odżywczych, mikro- i makroelementów, witamin, minerałów, antyoksydantów i enzymów.Autorka rozpoczęła swoją przygodę z miksowaniem od koktajli śniadaniowych i zup kremów, miała bowiem małe dzieci i mało czasu. Jednak miksowanie i wyciskanie, komponowanie nowych smaków okazało się baaardzo wciągające. Powstawały coraz to nowe koktajle, soki, zdrowe szoty, a także śniadaniowe misy mocy.Miłość do soków i koktajli jest naprawdę zaraźliwa, więc możliwe, że od dziś wyciskanie i miksowanie będzie też codziennością w Twoim domu. A co za tym idzie poczujesz jak przybywa Ci siły spokoju i zdrowia, a Twoja cera staje się gładka i promienna.
Odważona. Dziewczyna minus 70 kg powraca!Zrzuciła kilkadziesiąt kilogramów. Nie był to jednak koniec walki o siebie i nowe, lepsze życie. Dziś Danuta Awolusi szuka odpowiedzi na trudne pytania:Skąd się bierze nienawiść do ciała?Jaką władzę ma nad nami jedzenie?Jak zaakceptować siebie?Czy można polubić aktywność fizyczną?Gdzie znaleźć pomoc, kiedy odchudzanie nie wychodzi?Rozmowy z gośćmi psychologiem, modelkami Plus Size, czytelniczkami składają się na prawdziwą i złożoną opowieść o tym, że odchudzanie zaczyna się w głowie.Danuta Awolusi dzieli się również sprawdzonymi przepisami, które są dowodem na to, że zdrowe jedzenie to jeden z przyjemniejszych sposobów utrwalania wielkich zmian.
31-dniowy plan, który pomoże wyeliminować toksyny i przywróci zdrowie tarczycy
Autorka chorowała na Hashimoto dwadzieścia lat, zanim została zdiagnozowana. Doskonale zna zatem tajnik i tej choroby,jak i dolegliwości z nią powiązane. Na podstawie własnych doświadczeń przygotowała 31-dniowy plan diety zawierający przepisy oraz listy zakupów. Dieta pozwala złagodzić symptomy choroby, a jednocześnie jest tak skonstruowana, że pozwala czytelnikowi rozpoznać produkty, które zaostrzają jego dolegliwości.
Wiedzę na temat konieczności wprowadzania witamin i minerałów do codziennej diety należy kształtować już od najmłodszych lat. Dzieci, których rodzice nie przestrzegali uczenia ich właściwych nawyków żywieniowych, znacznie częściej chorowały i nie rozwijały się prawidłowo.Książka ta w sposób zabawny, a jednocześnie przekonujący zachęca naszych najmłodszych do spożywania wybranych owoców, warzyw i innych produktów dostarczających tych cennych składników odżywczych!
AS SEEN IN THE TIMES.
Eat the foods that will help you live longer . . .
THIS is the internationally bestselling, clinically tested, revolutionary AND straightforward diet to help you slow-down ageing, fight disease and lose weight.
'The diet that holds the key to staying young . . . Dr Valter Longo is now considered one of the most influential voices in the 'fasting movement' The Times
'Dr Valter Longo is one of the real scientific pioneers when it comes to researching the impact of food on health' Dr Michael Mosley, bestselling author of The Fast Diet and The Clever Guts Diet
Following 30 years of research Professor Valter Longo - a biochemist and one of the world's leading researchers into ageing - has investigated genetics, nutrition and stem cells to discover that the secret of longevity lies in cellular regeneration triggered by a special diet. He is now able to reveal how, by adhering to his fasting-mimicking diet we heal ourselves through food.
Dr Valter Longo's healthy, lifespan-extending programme is based on an easy-to-adopt lifetime plan, coupled with a fasting-mimicking diet 3-4 times a year, and just 5 days at a time, that gives all the health benefits of fasting without the hunger. Including 30 easy recipes for an everyday diet based on Longo's Five Pillars of Longevity, The Longevity Diet is the key to living a longer, healthier and more fulfilled life.
Try easy, plant-and-fish based recipes that use phenomenal, live-long ingredients . . . Great for the heart and rich in antioxidants: black rice with courgette and shrimp with a mixed green salad, sweet tomatoes and carrots drizzled in balsamic vinegar. For a good source of iron, snack on dark chocolate and yoghurt, and for dessert try tangy dried cranberries and walnuts.
Make simple changes that can extend your healthy lifespan
*
Prevent age-related muscle and bone loss
*
Build your resistance to diabetes, cardiovascular disease, Alzheimer's and cancer
*
Maintain your ideal weight and reduce abdominal fat
*
Why rely on medication to cure illness, when you can help to prevent it altogether with your diet?
Przez lata karmiliśmy się przetworzonym, szybkim i nieskomplikowanym w obsłudze jedzeniem. Zapracowani, zabiegani, zestresowani - wrzucaliśmy na talerz to, co było najbliżej. Wiemy już, że tak nie musi być. Pragniemy przejąć kontrolę nad tym, co jemy, szukamy zdrowych produktów, lokalnych dostawców, czytamy etykietki.
Karoline Jönsson mieszka na niewielkiej farmie na południu Szwecji. Jej towarzyszami są kurczęta, konie, koty oraz inne przygarnięte zwierzęta. Posadziła rośliny, drzewa, zbudowała szklarnię. Zbiera, sadzi, dogląda, a następnie tworzy proste i zdrowe potrawy. Żyje w naturalnym, spokojnym rytmie, dzięki któremu czuje się zrelaksowana i spełniona. Nie traci wcale kontaktu z ludźmi - jest jedną z najbardziej popularnych blogerek szwedzkich, pisze do magazynów kulinarnych, wydaje książki. Zielona spiżarnia to podpowiedź, jak odnaleźć się w naturalnym świecie. Jak w ogródku lub na balkonie wyhodować wspaniałe rośliny, które ozdobią nasze wnętrza i talerze, nasycą żołądki, wzmocnią zdrowie, a nawet poprawią wygląd. Pełna przepięknych zdjęć, inspiruje do pełniejszego życia.
Wierzę, że trzeba żyć z pasją niezależnie od tego, co to dla kogoś znaczy: czy rozumie się przez to skakanie ze spadochronem, przeprowadzkę na drugą stronę kuli ziemskiej czy jak w przypadku zapalonych zbieraczy antyków – obcowanie z historią. Moje serce bije trochę szybciej wiosną, gdy widzę pierwsze chwasty, przygotowuję ziemię i ufajdanymi rękami sieję nasiona, zbieram sok z brzozy albo później, gdy jesienią wyciągam oblepionego ziemią żółtego buraka. I kiedy w środku zimy mogę przygotować posiłek z produktów z własnego ogródka. […] Zapraszam więc do siebie do domu, do mojego zielonego świata, gdzie jedzenie rośnie na drzewach i gdzie świętą ziemią jest kompost.
Karoline Jönsson
Karoline Jönsson – szwedzka blogerka, autorka książek kulinarnych. Jej blog det goda gröna uważa się za najlepszy szwedzki blog kulinarny. W 2015 roku poprowadziła pierwszy całkowicie wegetariański program w szwedzkiej telewizji.
Książka została opracowana przez specjalistów z zakresu dietetyki oraz medycyny i ma na celu doradzić czytelnikowi, w jaki sposób powinien się odchudzać, aby nie ucierpiało na tym jego zdrowie, a wprost przeciwnie - wzmacniając je i przy okazji zrzucając zbędne kilogramy. Polecamy szereg sprawdzonych już sposobów i metod z zakresu medycyny naturalnej, jak: hydromasaże, odpowiednie nastawienie psychiczne, przemyślane sposoby głodowania, specjalne diety, rola ziół, warzyw i owoców, kąpiele wyszczuplające, pozbywanie się cellulitu, gimnastyka specjalistyczna i inne.
W Japonii żyje najwięcej stulatków na świecie. Zaskakująca jest nie tylko liczba seniorów, ale przede wszystkim ich kondycja fizyczna i psychiczna. W książce poznamy sposoby wiekowych Japończyków na zachowanie sprawności i dobrego zdrowia. Co jedzą? Jak długo śpią? W co wierzą? Co sprawia, że cieszą się życiem wyjątkowo długo? Poznajcie Japoński przepis na stuletnie życie!
Mieko Nagaoka (102 lata) ustanowiła niedawno rekord w pływaniu stylem dowolnym na 1500 metrów w kategorii stulatków. Hidekichi Miyazaki w wieku 105 lat wziął udział w biegu na 100 metrów i marzy, żeby pobiec z Usainem Boltem. Z kolei doktor Shigeaki Hinohara (żył 105 lat), zwany najbardziej zajętym japońskim stulatkiem, kalendarz wizyt miał wypełniony na dwa lata do przodu. Poznajemy także stuletnią fotografkę Tsuneko Sasamoto, której motto brzmi: „Na naukę nigdy nie jest za późno”.
Co jedzą, jak żyją, pracują, rozwijają swoje życie zawodowe, wypoczywają? Z kim się spotykają, kogo kochają lub nienawidzą? Krótko mówiąc: jak wyglądało i wygląda życie sędziwych mieszkańców tego odległego kraju, od których z pewnością możemy wiele się nauczyć, aby poprawić jakość swojego życia.
Zagłodzić raka to rewolucyjna i odważna książka, która rzuca nowe światło na sposoby leczenia nowotworów. Daje także nadzieję wszystkim chorym i ich rodzinom.Codziennie w samych Stanach Zjednoczonych na raka umiera prawie 1600 osób. Współczesne metody leczenia nowotworów, między innymi radioterapia i chemioterapia, w wielu przypadkach zawodzą. Co więcej, działają destrukcyjnie, powodując szereg powikłań, a nawet przyczyniając się do nawrotu choroby.Książka Zagłodzić raka przedstawia nowoczesne, nietoksyczne metody zagłodzenia komórek rakowych. Tylko 510% nowotworów jest spowodowanych uszkodzeniem DNA. A co z resztą? 9095% jest wynikiem niezdrowego odżywiania się i złego stylu życia. W skrócie rak jest zaburzeniem metabolicznym. A to stwierdzenie pozwala na opracowanie zupełnie nowych metod jego leczenia. Chcąc skutecznie walczyć z rakiem, który odżywia się poprzez fermentację, musimy wprowadzić leczniczą dietę wysokotłuszczową oraz gruntownie zmienić styl życia.Lektura Zagłodzić raka pozwoli ci:- ocenić zagrożenie nowotworem,- zadać właściwe pytania onkologowi,- rozpoznać źródła chorób nowotworowych,- poznać 10 charakterystycznych cech raka,- zrozumieć, w jaki sposób zaburzenia metabolizmu wywołują nowotwory i jak przebiega metabolizm raka,- prowadzić detoksykację organizmu, redukować stany zapalne i stres, aby eliminować fundamentalne przyczyny raka, zamiast próbować zabić wszystkie komórki nowotworowe,- nauczyć się tak wspierać organizm, aby uniknąć choroby nowotworowej.
„Wege – dieta roślinna w praktyce” jest to przewodnik po diecie roślinnej, który powinien przeczytać każdy wegetarianin, weganin oraz dietetyk. Nie wystarczy powiedzieć sobie „od dziś przestaję jeść mięso”. Posiłki bezmięsne są obecnie bardzo popularne powinny być również dobrze zbilansowane. Jeżeli w diecie zabraknie ważnych składników (m.in. wapnia, żelaza, cynku, witaminy B12 itd.), taki sposób żywienia będzie prowadził do niedoborów i złego stanu zdrowia. Dzięki temu poradnikowi dowiesz się, w jaki sposób mądrze zbilansować dietę roślinną, uniknąć błędów żywieniowych i niedoborów. Ponad 320 stron praktycznej wiedzy o składnikach odżywczych, na które w diecie wegańskiej warto zwrócić uwagę. Ponadto, w książce znajdziesz przykłady zestawień produktów, jadłospisów oraz informacje o składnikach, które należy suplementować.
Tę książkę powinni przeczytać nie tylko wegetarianie i weganie, ale również dietetycy i lekarze, gdyż w programie studiów w tym temacie informacji jest bardzo niewiele lub nie ma w ogóle.
„Wege – dieta roślinna w praktyce” jest to przewodnik dopasowany do wegan i wegetarian żyjących w Polsce. Produkty opisane w książce są łatwo dostępne, dzięki czemu nie trzeba wyszukiwać ich w internecie czy zamawiać z zagranicy. Wystarczy udać się do warzywniaka lub supermarketu. Książka napisana jest prostym językiem, dzięki czemu treści w niej zawarte będą zrozumiałe zarówno dla specjalistów żywienia, jak i dla osób, które nie pracują w tej branży. Jednocześnie wszystkie informacje zawarte w poradniku są poparte badaniami naukowymi oraz własnym doświadczeniem autorki.
Co znajdziesz w książce:
Informacje poparte badaniami naukowymi
Przegląd wiadomości na temat diet roślinnych, korzystne właściwości zdrowotne oraz informacje o potencjalnych niedoborach i ich skutkach
Jakie znaczenie dla organizmu mają poszczególne składniki odżywcze i gdzie ich szukać w produktach roślinnych
Jak powinny wyglądać prawidłowo zbilansowane posiłki oparte na żywności pochodzenia roślinnego
W jaki sposób bilansować dietę dla osób dorosłych, ale również kobiet ciężarnych, dzieci, osób starszych oraz aktywnych fizycznie
Praktyczne porady na temat robienia zakupów, komponowania posiłków, odchudzania czy przytycia na diecie roślinnej
Dla kogo jest ta książka:
Dla wegan i wegetarian
Dla osób zainteresowanych wpływem diet roślinnych na zdrowie
Dla rodziców dzieci na diecie roślinnej
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?