KATEGORIE [rozwiń]

Bator Julita

Okładka książki Przepis na zdrowie

39,99 zł 29,39 zł


Zmagając się z towarzyszącymi mojej rodzinie wieloma problemami, szukałam najlepszych lekarzy i rozwiązań. Przyznam, że nie zawsze było to łatwe, lecz w końcu trafiliśmy na kompetentnych specjalistów, którzy zmienili nasze życie. Przekonałam się, że kluczową rolę odgrywa właściwa diagnoza. Sukces mojej pierwszej książki Zamień chemię na jedzenie nauczył mnie, że warto popularyzować wiedzę i dzielić się swoimi doświadczeniami, czego rezultatem jest Przepis na zdrowie. Julita Bator Jak schudnąć bez efektu jojo? Jak sobie radzić z insulinoopornością? Jak pysznie jeść i wciąż być fit? Jak podnieść libido? Jak poprawić wzrok? Jak pomóc dziecku radzić sobie z dysleksją? Jak być świetnym rodzicem? Przepis na zdrowie to zbiór rozmów z wybitnymi specjalistami, którzy udowadniają, że istnieją sprawdzone sposoby na zdrowe i komfortowe życie. Książka zawiera konkretne porady, ciekawe ćwiczenia i praktyczne lifehacki. Julita Bator – autorka bestsellerów Zamień chemię na jedzenie (2013), Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy (2014), Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta (2015), Młodziej. Piękniej. Zdrowiej. Sprawdzone sposoby, jak dbać o urodę (2017), Zamień chemię na energię (2018). Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Okładka książki Zamień chemię na energię. Zdrowie i siła na wynos

34,90 zł 22,68 zł


Najbardziej energetyczna książka roku! Żyjesz w pośpiechu i chcesz solidnej porcji składników odżywczych? Szukasz zdrowej przekąski dla dziecka? Wybierasz się w góry lub na spacer i chcesz zapakować do plecaka lekki, zdrowy posiłek? Jesteś po treningu, a twoje mięśnie potrzebują regeneracji? Julita Bator, która zrewolucjonizowała nawyki żywieniowe Polaków i pokazała, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować, teraz powraca z pierwszą książką o potrawach proteinowych. To ponad 50 przepisów na przekąski o wysokiej zawartości białka, błonnika oraz węglowodanów złożonych. Są szybkie w przygotowaniu, bardzo sycące, dodają energii, wspomagają odporność oraz mają niski indeks glikemiczny. W przeciwieństwie do gotowych sklepowych produktów są tanie, smaczne, zdrowe i nie zawierają emulgatorów ani konserwantów. To idealne rozwiązanie dla ludzi prowadzących aktywny tryb życia, osób na diecie, ale także dla wszystkich, którzy szukają zdrowego jedzenia. Znakomite również dla dzieci. To doskonałe produkty na wynos, które możesz przygotować w większej ilości na zapas. Sprawdzają się na wycieczce, w pracy, w szkole czy na siłowni. Biogram: Julita Bator – autorka bestsellerów Zamień chemię na jedzenie (2013), Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy (2014), Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta (2015), Młodziej. Piękniej. Zdrowiej. Sprawdzone sposoby, jak dbać o urodę (2017).
Okładka książki Młodziej piękniej zdrowiej

36,90 zł 27,12 zł


WSZYSTKIE SEKRETY NATURALNEJ PIELĘGNACJI Każda z nas chce się czuć młoda, piękna i cieszyć się zdrowiem. Często w codziennej gonitwie brakuje nam czasu, aby odpowiednio zadbać o siebie. Julita Bator – zapracowana mama, autorka, która zrewolucjonizowała myślenie o zdrowym odżywianiu, tym razem pokazuje, jak zadbać o urodę. Udowadnia, że tak naprawdę niewielka zmiana nawyków i zastosowanie się do jej porad pozwoli zachować jędrną skórę, zdrowy wygląd i wydłuży nasze życie. Dowiesz się, gdzie znaleźć naturalny kolagen, jak przygotować warzywne bomby witaminowe i co wsypać do kąpieli, żeby zrobić detoks skóry. Poznasz plan odnowy organizmu i sposoby na naturalny lifting twarzy oraz uzyskasz praktyczne wskazówki, jak kupować kosmetyki. Autorka dzieli się z Tobą swoim doświadczeniem. Zebrała najlepsze i sprawdzone sposoby, aby bez wysiłku i przy okazji codziennych czynności, wyglądać młodziej, piękniej i zdrowiej. Julita Bator – autorka superbestsellera „Zamień chemię na jedzenie”, która zrewolucjonizowała myślenie o zdrowym odżywianiu. Tym razem pokazuje, jak zadbać o urodę, i odkrywa wszystkie sekrety naturalnej pielęgnacji. Prywatnie mama trójki dzieci.
Okładka książki Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

36,90 zł 27,12 zł


Julita Bator udowodniła Polakom, że można jeść zdrowo i ekologicznie, z wykluczeniem wszelkiej chemii, nie uszczuplając objętości swojego portfela. Niniejsze wydanie to zestaw łatwych do przygotowania i praktycznych przepisów, jakie autorka sprawdziła i wypróbowała na własnej rodzinie. Bułki orkiszowe czy jogurt bez chemicznych dodatków, domowe przetwory i dobrze zbilansowane posiłki wystarczyły, aby częste choroby jej dzieci ustąpiły, a wizyty u lekarza, kończące się zwykle receptą na antybiotyk, przeszły w zapomnienie. W książce znajduje się osiemdziesiąt rewelacyjnych przepisów na dania bez polepszaczy oraz sztucznych barwników. Autorka opowiada, jak szybko i niedrogo piec własne pieczywo, przygotowywać drugie śniadania do pracy i szkoły, urozmaicać monotonny zazwyczaj jadłospis dzieci czy przyrządzać dla nich smaczne, a zdrowe desery. Ponad czterdzieści tysięcy sprzedanych egzemplarzy mówi same za siebie. 
Okładka książki Zamień chemię na jedzenie

32,90 zł 24,18 zł


Książka, która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku! Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego batona można przegryźć bez obaw, ale rozmaite barwniki, słodziki, wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych, w domowej(!) zupie czy lodach sumują się. I rujnują twoje zdrowie. Są przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a być może także zespołu ADHD. Niewiele przeprowadzono rzetelnych badań dotyczących sztucznych dodatków do żywności. Julita Bator weryfikuje dane od producentów. Ponieważ dzieci autorki wykazują silną alergię na „polepszacze” i konserwanty musiała zmienić styl odżywiania się i życia całej rodziny. Od czterech lat próbuje, nie wydając dużych sum na kupowanie wyłącznie ekologicznych produktów, żyć bez „chemii”. Jej książka może być dla nas przewodnikiem po kuchni, która pachnie tak, jak jedzenie pamiętane z naszego dzieciństwa. W dwudziestu rozdziałach udziela porad, jak unikać szkodliwej żywności, ale także jakie naczynia stosować w kuchni, jak przemycać wartościowe produkty w potrawach. Podaje 81 przepisów, które przywracają polskiej kuchni dawną, utraconą przed laty świetność.
Okładka książki Święta bez chemii

24,90 zł 18,30 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Zamień chemię na jedzenie – również w Święta! Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami. Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się godziny spędzone w kuchni. Co zrobić, by smak wigilijnej kolacji, wielkanocnego śniadania czy urodzinowego przyjęcia zapamiętać na zawsze i z radością co roku odtwarzać? Jak niewielkim nakładem czasu i kosztów zamienić czekoladowe cukierki na własnoręcznie lukrowane pierniczki, przygotować domowy barszcz z uszkami czy najlepszą lemoniadę? Julita Bator radzi, jak sprawić, by w domu unosił się aromat rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych świąt, pachnących cynamonem i świeżo upieczonym mazurkiem. Jak podarować swoim bliskim to co najlepsze. Bez polepszaczy!
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka