Zbiór felietonów pisanych jako pamiętnik "grubasa", to lektura obowiązkowa dla wszystkich, tych, którzy zmagają się z obżarstwem. Zwłaszcza w dzisiejszych czasach, w których dostęp do jedzenia jest nieograniczony, a wiedza na temat zdrowego stylu życia jest wciąż zbyt mała. Tę książkę powinni przeczytać nie tylko ci, co mają duży problem z nadwagą, ale także ci, którzy, od lat nie potrafią się pozbyć zbędnych kilku kilogramów. To również książka dla rodziców, którzy zaślepieni miłością nie dostrzegają, że ich pociechy mają problem, który przekłada się na ich egzystencję. Prawda książki niech będzie inspiracją dla wielu czytelników.?
Cukrzycę można cofnąć. Otyłości można się pozbyć. Czy masz nadwagę? Czy lekarz powiedział Ci, że Twoje stężenie cukru na czczo jest trochę za wysokie? Czy masz niepohamowany apetyt na słodycze i węglowodany wysokoprzetworzone? Czy masz wysokie ciśnienie tętnicze? Czy w Twojej rodzinie ktoś cierpiał na cukrzycę, choroby serca lub otyłość? Jeśli Twoja odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest twierdząca, to znaczy, że ta książka jest Ci potrzebna. Dzięki zawartym w niej przepisom na śniadania obiady i kolacje, których wykonanie jest nieskomplikowane i mało pracochłonne, schudniesz i unormujesz poziom glukozy we krwi. Ponadto owe przepisy na pełne 6 tygodni programu pozwolą Ci się przestawić na nowy, zdrowy styl życia! Możesz też wykorzystać przepisy nawet jeśli jesteś zdrowy, dzięki nim możesz schudnąć i utrzymać dobry nastrój bez głodówki!
Niewiele osób może dzisiaj o sobie powiedzieć, że cieszą się dobrym zdrowiem. Do zdrowia trzeba najpierw dojść, a później go utrzymać bez żadnych efektów jo-jo, aby w końcu móc wziąć chociaż część problemów zdrowotnych w swoje ręce. Książkę adresuję do wszystkich, którzy szukają właśnie tej alternatywnej możliwości powrotu do zdrowia. Droga w tym kierunku prowadzi wyłącznie poprzez naturalny i żywy pokarm wraz z pewną sztuką jego spożywania. Wszystkie argumenty przedstawione w tym temacie mają swoje udokumentowane i źródłowe uzasadnienie, tzn.: wyjaśniam, dlaczego powinno być właśnie tak, a nie w sposób tradycyjny, jak jesteśmy przyzwyczajeni od dzieciństwa. Celem tego wypracowania jest zwrócenie uwagi na wszystko, co czyste, naturalne i niezdegenerowane, co poniekąd już od dawna powinno być znane. W tej książce został pokazany cały profil zdrowego odżywiania się, ale zupełnie z innego punktu widzenia. Jej kontrowersyjna i radykalna treść zmusza do przemyślenia wszystkiego, co dotychczas na ten temat było wiadome. Życzę więc przyjemnej i zdrowej lektury.
Przedstawiamy ultranowoczesny, rewelacyjny i nasycony przepięknymi zdjęciami poradnik o najnowszym trendzie picia soków i smoothies!
Znajdziesz w nim wszystko to, czego nie przeczytasz w żadnej innej książce:
przepisy na najlepsze soki i smoothies, dzięki którym zrewitalizujesz i zregenerujesz ciało i umysł, oczyścisz organizm i ustrzeżesz się przed chorobami cywilizacyjnymi; unikalne porady dotyczące tego, jak przygotować pożywny napój, który dostarczy Ci porządnej dawki energii na cały dzień; przydatne instrukcje o tym, jak kupować i przechowywać najzdrowsze i najwartościowsze owoce i warzywa; nieocenione wskazówki Salmy Hayek, Blake Lively, Marty Stewart i innych celebrytów, którzy pokochali tę książkę od pierwszego wejrzenia. A dlaczego to właśnie soki i smoothies powinniśmy pić? Z prostego powodu – one nie tylko podnoszą poziom energii, poprawiają wygląd cery, odmładzają i rozjaśniają umysł, ale także usprawniają pracę wszystkich układów w organizmie, stanowiąc niesamowicie skuteczne lekarstwo na wiele męczących dolegliwości oraz efektywne remedium na trwałą utratę zbędnej wagi. Poza tym są ultralekkie i bajecznie proste w wykonaniu.
Opisany program picia soków opiera się na 3-fazowej formule, łącznie obejmującej około 9 tygodni. Faza pierwsza polega na piciu 2-3 soków lub smoothies tygodniowo, faza druga – już 5, trzecia zaś – co najmniej 7. Zawartość procentowa zielonych warzyw liściastych w przyrządzanych napojach powinna wynieść w poszczególnych fazach odpowiednio 30%, 50% i na końcu 90%.
Dzięki tej znakomitej książce poczujesz się lżej i zdrowiej, a twoje ciało zajaśnieje cudownym pięknem.
Wkręć się w zieloną rewolucję!
Czy to prawda, iż osoba otyła jest leniwa, marudna, niezdyscyplinowana?
A może jest łagodna i pogodna? Czy zajadanie stresu prowadzi do nadwagi? Czy
każde dziecko otyłe staje się otyłym dorosłym? Czy tycie w okresie dorastania
jest naturalne? Jak pomóc osobie otyłej schudnąć?
Książka ta stawia te i podobne pytania, starając się na nie odpowiedzieć w sposób zrozumiały, zarówno dla psychologów, dietetyków czy lekarzy (i studentów tych kierunków), jak i rodziców oraz innych osób, którym problem otyłości jest szczególnie bliski.
Otyłość bardzo często kojarzona jest jedynie z pyzatymi policzkami i wałeczkami
tłuszczu. Ma ona również inne, mniej .sympatyczne., oblicza. Zbiera
ona mianowicie śmiertelne żniwo. Faktem jest, że statystyki są alarmujące. Faktem
jest, że lekarze, dietetycy, psycholodzy, terapeuci, trenerzy etc. ostrzegają
i podejmują konkretne działania (lecznicze i profilaktyczne). Faktem jest również
to, że ludzi z nadmiarem kilogramów nie ubywa.
Święta Hildegarda była osobą absolutnie wyjątkową, nie tylko na tle swoich czasów. Można ją zaliczyć do największych geniuszy Średniowiecza oraz do elitarnej grupy najwybitniejszych kobiet wszechczasów. Znała działanie lecznicze wielu roślin, które opisano dopiero wiele wieków później. Uzdrawianie człowieka postrzegała w kontekście całej przyrody. Stworzyła koncepcję integralnego współdziałania wszystkich pierwiastków w człowieku, w którym, jak w zwierciadle, odbija się cały kosmos. Hildegarda, w swoich pismach, ukazuje człowieka jako ""mikrokosmos"", istniejący w ścisłym oddziaływaniu z czterema żywiołami: ogniem, wodą, powietrzem i ziemią, z których składa się zarówno świat, jak i ludzki organizm. Stosowała proste leki roślinne z pospolitych ziół. Z tekstów źródłowych przytoczonych w książce, zostały wybrane te fragmenty pism św. Hildegardy, które wydają się dzisiaj mieć znaczenie dla fizjoterapii, a więc obejmujące zagadnienia wodolecznictwa, różnych form ruchu, racjonalnego żywienia, ziołolecznictwa i działania porządkującego sposób życia.
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka - Barbara Jakimowicz-Klein - chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne - wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
Co jeść, żeby osiągać lepsze wyniki w sporcie?Stworzona przez Lorena Cordaina i znana już na całym świecie PaleoDieta podaje najprostszą odpowiedź, to samo co nasi przodkowie przez ponad dwa miliony lat - chude mięso, ryby, drób, owoce morza, świeże, możliwie najmniej przetworzone warzywa i owoce sezonowe, wreszcie orzechy, nasiona i suszone owoce. Nowoczesnej, szczególnie wysoko przetworzonej żywności należy zjadać jak najmniej.
Agnieszka Mielczarek - dyplomowany coach zdrowia, prywatnie partnerka Pascala Brodnickiego. Jej klienci zgłaszają się do niej, bo czują się zagubieni pośród zbyt wielu dietetycznych rad. Książka Dobre życie. Dieta i rozwój z coachem zdrowia to program osiągnięcia dobrego samopoczucia, zdrowia i pięknej figury, rozpisany na 12 miesięcy. Agnieszka pisze prosto i praktycznie, prowadząc czytelników za rękę podczas odnajdywania w sobie odwagi do zmian, trenowania motywacji i rozstrzygania najważniejszych życiowych dylematów. Porady dietetyczne są integralną częścią tej książki.
Pascal Brodnicki - znany i lubiany w Polsce kucharz, z którym Agnieszka tworzy od kilkunastu lat wspaniały, harmonijny związek. Jest autorem prostych i niebanalnych przepisów na każdy miesiąc.
Oto pomysłowe dwa w jednym: inteligentny coaching z książką kucharską. Jedno i drugie jest w modzie, i bardzo dobrze – nic lepiej nie nadaje się do poprawy jakości życia! Nawet osoby niezarażone wirusem kulinarnym uraczą się świetnymi przepisami i zdrową dietą. Przy okazji przećwiczą szeroki repertuar umiejętności niezbędnych do wzmocnienia charakteru, dbania o siebie i swoje bliskie relacje. Kupuję! /Ewa Woydyłło, psychoterapeutka/
Do książki tej będziesz wielokrotnie wracać. Lekkie potrawy, które pokochasz i które z łatwością wykonasz. A wszystko to podlane sosem coachingu, czyli zachętą do rozwoju osobistego w radosnej atmosferze rodzinnej. Pysznie! Polecam. /Maciej Bennewicz, coach/
Książka Beaty Peszko jest fascynującą lekturą. Autorka systematycznie omawia poszczególne witaminy, zapotrzebowanie na nie, ich rolę w organizmie oraz objawy niedoboru. Porównuje witaminy naturalne z syntetycznymi, podkreślając zalety tych pierwszych i wskazując ich źródła.
47 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Surówki i sałatki: grecka, tatarska, żydowska, z ziarnami słonecznika, z krewetkami, z kiełkami, warstwowa, z łososiem i makaronem - zdrowo i smacznie.
Poradnik metodyczny do przedmiotu zasady żywienia ukierunkowany jest na przypomnienie celów nauczania tego przedmiotu zawodowego oraz wskazanie najlepszej drogi do ich osiągnięć. Służy pomocą w posługiwaniu się podręcznikiem, z którym stanowi komplet.
Chociaż jest skierowany do kształcenia uczniów w zawodzie kucharz małej gastronomii, może być z powodzeniem wykorzystany w nauczaniu tego przedmiotu w innych zawodach gastronomicznych.
Przepisy na łatwe do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. „Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych dla życia dolegliwości. Coraz więcej ludzi decyduje się na rezygnację z glutenu, aby być zdrowszym i szczuplejszym”. Pierwsza książka autorstwa Grażyny Bober-Bruijn z pięknymi fotografiami Gosi Wieruszewskiej. Znalazło się w niej ponad 100 przepisów na proste potrawy bezglutenowe zilustrowane ok. 400 zdjęciami i rysunkami. Przepisy zostały dobrane tak, aby sprawdziły się podczas rodzinnego przygotowywania dań i zachęcały do własnych poszukiwań kulinarnych. Autorki udowadniają, że pewne ograniczenia wynikające ze względów zdrowotnych wcale nie muszą zubożyć diety; zachęcają do własnej interpretacji przepisów, modyfikowania ich, urozmaicania, a nie tylko podejmowania prób odtwarzania; do gotowania z dziećmi, aby zaszczepić im nawyki przygotowywania jedzenia w domu oraz sięgania po to, co dobre i zdrowe, nauczyć je gotowania, przekazać umiejętności i styl jedzenia. To co wynosi się z domu. Gotowanie to także podejmowanie decyzji, wybieranie, uczenie się odpowiedzialności.
Tym razem dr n. med. Anna Lewitt zachęca do poznania swojego autorskiego programu Skuteczne Odchudzanie, który w zaledwie kilka tygodni przynosi pożądane efekty. Jak sama pisze we wstępie do książki oddaje ją czytelnikom z trzech powodów: Po pierwsze - jest to koło ratunkowe przed pseudodietami, których efekty są często nieprzewidywalne jeśli chodzi o długotrwały wpływ na organizm.Po drugie - autorka chce przekonać, że można odchudzić się skutecznie, trwale utrzymując efekt, ale przy tym zdrowo i bezpiecznie bez potrzeby rezygnowania z... jedzenia! Po trzecie - dr Lewitt zwraca uwagę jak istotny jest sam proces przygotowywania potraw, obróbki termicznej. W książce znajduje się szereg porad z tym związanych, porad często odwołujących się do doświadczeń naszych babć (tradycyjne metody pozwalały zachować wartości potraw, były proste i bezpieczne).
Metoda MONTIGNAC, gwarantuje rozkosze podniebienia oraz umożliwia pozbycie się zbędnych kilogramów i zapobiega na przybieraniu na wadze. Stosując się do zaleceń Autora, będziemy delektować się daniami smacznymi i zdrowymi, zawierającymi właściwe pod względem ilościowym i jakościowym dla organizmu składniki odżywcze, witaminy, składniki mineralne i błonnik.
Poradnik „Dieta nordycka” jest nie tylko zbiorem teoretycznych informacji, lecz także wielu praktycznych wskazówek dla osób chcących zadbać zarówno o sylwetkę, jak i o zdrowie. Został napisany przez wykwalifikowaną i doświadczoną dietetyczkę, na co dzień pracującą z pacjentami borykającymi się z nadwagą i otyłością. „Zdobywszy pewną cenną wiedzę o naturze ludzkiej i jej słabościach oraz wysłuchawszy setek opowieści o problemach i trudnościach związanych z utratą wagi, postanowiłam zaproponować dietę, która zrewolucjonizuje sposób myślenia o odchudzaniu: zdrową, nieskomplikowaną i smaczną” – Karolina Semeryło, dietetyk.
Dla każdej z diet „za" i "przeciw”, zdrowy rozsądek i „właściwa waga”.Niniejsza pozycja przedstawia niektóre diety najbardziej rozpowszechnione w ostatnich kilkudziesięciu latach. Zaprezentowaliśmy nie tylko klasyczne diety odchudzające, ale również oczyszczające oraz ogólne wskazówki żywieniowe dla osób pragnących prowadzić zdrowy styl życia i specyficzne zalecenia żywieniowe dla osób cierpiących na różne choroby. Celem naszej publikacji poza ukazaniem panoramy najbardziej znanych diet jest przede wszystkim przedstawienie ogólnych zasad zdrowego żywienia obowiązujących wszystkich i użytecznych w celu prowadzenia zrównoważonego stylu życia.
Droga do zdrowego życia prowadzi przez kuchnię. Bez mądrego odżywiania nie ma co marzyć o zdrowiu i byciu fit. Tego nie zastąpi nawet najbardziej wymyślny trening ani góra suplementów diety. Konrad Gaca podaje zestaw przepisów na codzienne posiłki - zarówno śniadania, jak i obiady oraz kolacje, wszystkie w stylu fit. Dowiesz się też, jak przygotować smaczny i zdrowy deser, a nawet samemu upiec różnego rodzaju pieczywo. Podpowiada również, jak uniknąć pułapek dla formy i zdrowia, jakimi są święta. W książce Konrada Gacy nie mogło zabraknąć potężnej porcji pozytywnych emocji. Poznasz historie osób, które zdecydowały się mu zaufać i zmieniły swoje życie na lepsze. Bo bycie fit to nie tylko wygląd i zdrowie fizyczne, ale przede wszystkim samopoczucie i wewnętrzna równowaga.
Próbowałam wielu różnych diet. I przegrywałam, bo robiłam to z nienawiścią do siebie. Az pewnego dnia zrozumiałam, że ciało podąża za umysłem, a umysł jest kontrolowany przez duszę. I dlatego to, co istnieje w twojej duszy ma najmocniejsze przełożenie na kształt twojego ciała. I tak wymyśliłam Dietę Atlantydzką. Jeżeli chcesz jak najszybciej zrzucić kilogramy i nie interesuje cię to czy za rok będziesz zdrowa czy chora, silna czy słaba, ta książka raczej nie jest dla ciebie. Ja chcę ci powiedzieć co zrobić, żeby zawsze mieć szczupłe, zdrowe i silne ciało, przestać chorować, mieć w pełni sprawny umysł i z radością z niego korzystać, a w dodatku czuć się szczęśliwym człowiekiem.
Przygotowanie każdego dnia pysznego, ciepłego, bezglutenowego posiłku może się wydawać sporym wyzwaniem, zwłaszcza gdy nie masz czasu, a żołądek domaga się czegokolwiek, byle szybko. Na ratunek przyjdzie ci książka Kuchnia bez glutenu – praktyczny przewodnik po łatwych potrawach dla całej rodziny, które przyrządzisz w mniej niż pół godziny. W książce znajdziesz ponad sto inspirujących przepisów na każdą okazję, od placków marchewkowych ze śmietankowym lukrem po zielone enchilady z kurczakiem i tabbouleh z komosy.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?