KATEGORIE [rozwiń]

Shelley Redford Young

Okładka książki Diabetyczna rewolucja z cukrzycą można wygrać

39,99 zł 26,37 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Cukrzyca (typu 1 lub typu 2) od dawna uważana jest za nieuleczalną. Lekarze są tak nauczeni i tak informują pacjentów. Pomimo faktu, że stale pojawiają się nowe leki, choroba osiągnęła rozmiar epidemii, niestety u coraz młodszych pokoleń. (W Polsce już ponad 2 miliony osób cierpi na cukrzycę). W książce ,,Diabetyczna Rewolucja"", dr Robert O. Young prezentuje kompleksowe podejście do choroby - w celu całkowitego wyleczenia. Opierając się na wieloletnich badaniach prowadzonych w swojej klinice, dr Young stworzył podręcznik jak zarządzać dolegliwościami związanymi z cukrzycą, a także wskazał drogę do wyleczenia. Dieta dr Younga jest oparta na równowadze kwasowo-zasadowej i balansie pH. Zakwaszenie płynów organizmu z powodu naszej diety i współczesnego stylu życia jest przyczyną wielu chorób; dlatego też, w celu odzyskania naszego zdrowia staje się konieczne, aby zminimalizować zakwaszenie i przywrócić równowagę pH.
Okładka książki Próbowałam już tylu diet…

39,00 zł 25,46 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Przyczyną większości problemów zdrowotnych są złe nawyki żywieniowe: tradycyjne potrawy nadmiernie zakwaszają nasz organizm i jest to ogromne obciążenie dla metabolizmu komórkowego – twierdzi autor, dr Young, znany amerykański mikrobiolog i biochemik. Zakwaszenie obniża poziom tlenu w komórkach i stwarza korzystne warunki do rozwoju bakterii i mikroorganizmów. Dlatego mamy mało energii i chorujemy. Jeżeli pozostawimy wszystko po staremu, żadna dieta nam nie pomoże. Książka przystępnie wyjaśnia procesy zachodzące w organizmie człowieka na poziomie komórkowym i wpływ pokarmów na ich przebieg. Przedstawia innowacyjny, oparty na badaniach naukowych i na osobistym doświadczeniu autorów, program osiągania równowagi kwasowo-zasadowej, poczynając od procesu oczyszczania organizmu, a kończąc na poradach dotyczących suplementów żywieniowych i ciekawych przepisach kulinarnych. Autorzy konkretnie wyjaśniają, jakie produkty działają odkwaszająco i w jaki sposób można z nich tworzyć smaczne i urozmaicone potrawy. Ilustrując swoją teorię żywienia, przytaczają historie ludzi, którzy bezskutecznie stosowali przeróżne modne diety i dopiero gdy skorzystali z tego programu, niejako „cudem” odzyskali zdrowie. To naprawdę fascynujące relacje! Program „Cud ph” jest już szeroko znany – także w Polsce. Wiele osób na całym świecie stosuje ten program, co pozwala im cieszyć się pełnym zdrowiem fizycznym i psychicznym, energią i wigorem.
Okładka książki Próbowałam już tylu diet...

39,00 zł 23,37 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Próbowałaś już wielu diet, lecz żadna nie przyniosła efektów? Najwyższy czas sięgnąć po książkę "Próbowałam już tylu diet - Cud równowagi pH", której autorzy zwracają uwagę na fakt, iż na naszą wagę oraz samopoczucie największy wpływ ma zakwaszenie organizmu - bez walki z nim żadna dieta nie może nam pomóc, a z biegiem czasu doprowadzi ono do różnych chorób i dolegliwości. Rozpoczynając odchudzanie od zrównoważenia pH możesz mieć pewność, że poczujesz się zdrowsza, bardziej optymistycznie nastawiona do życia, a kilogramy zaczną spadać szybciej niż myślisz!Próbowałaś już wielu diet, lecz żadna nie przyniosła efektów? Najwyższy czas sięgnąć po książkę "Próbowałam już tylu diet - Cud równowagi pH", której autorzy zwracają uwagę na fakt, iż na naszą wagę oraz samopoczucie największy wpływ ma zakwaszenie organizmu - bez walki z nim żadna dieta nie może nam pomóc, a z biegiem czasu doprowadzi ono do różnych chorób i dolegliwości. Rozpoczynając odchudzanie od zrównoważenia pH możesz mieć pewność, że poczujesz się zdrowsza, bardziej optymistycznie nastawiona do życia, a kilogramy zaczną spadać szybciej niż myślisz! Przełomowy program uzdrawiający - cud równowagi pH Przyczyną większości problemów zdrowotnych są złe nawyki żywieniowe: tradycyjne potrawy nadmiernie zakwaszają nasz organizm i jest to ogromne obciążenie dla metabolizmu komórkowego – twierdzi autor, dr Young, znany amerykański mikrobiolog i biochemik. Zakwaszenie obniża poziom tlenu w komórkach i stwarza korzystne warunki do rozwoju bakterii i mikroorganizmów. Dlatego mamy mało energii i chorujemy. Jeżeli pozostawimy wszystko po staremu, żadna dieta nam nie pomoże. Książka przystępnie wyjaśnia procesy zachodzące w organizmie człowieka na poziomie komórkowym i wpływ pokarmów na ich przebieg. Przedstawia innowacyjny, oparty na badaniach naukowych i na osobistym doświadczeniu autorów, program osiągania równowagi kwasowo-zasadowej, poczynając od procesu oczyszczania organizmu, a kończąc na poradach dotyczących suplementów żywieniowych i ciekawych przepisach kulinarnych. Autorzy konkretnie wyjaśniają, jakie produkty działają odkwaszająco i w jaki sposób można z nich tworzyć smaczne i urozmaicone potrawy. Ilustrując swoją teorię żywienia, przytaczają historie ludzi, którzy bezskutecznie stosowali przeróżne modne diety i dopiero gdy skorzystali z tego programu, niejako „cudem” odzyskali zdrowie. To naprawdę fascynujące relacje! Program „Cud ph” jest już szeroko znany – także w Polsce. Wiele osób na całym świecie stosuje ten program, co pozwala im cieszyć się pełnym zdrowiem fizycznym i psychicznym, energią i wigorem. FRAGMENT KSIĄŻKI: Warzywa powinny zajmować w twojej diecie miejsce centralne, dominować w każdym posiłku, do którego zasiadasz, pokrywać większą część talerza. Jakkolwiek na to spojrzysz, powinny one stać się twoimi nowymi najlepszymi przyjaciółmi. Są one jednymi z najmniej kalorycznych, niskocukrowych i najbogatszych w składniki mineralne produktów żywnościowych dostępnych na naszej planecie. Oprócz tego dostarczają witamin : minerałów, włókien, chlorofilu, enzymów, roślinnych składników odżywczych i soli zasadowych, które regul.ują rozwój drobnoustrojów i ich mykotoksyn. Czy można chcieć czegoś więcej? Wybieraj spośród szerokiej gamy warzyw i zwracaj uwagę, aby większość z nich była zielona. A oto dlaczego warzywa są doskonałym źródłem soli zasadowych, które chronią przed nadmiernym rozwojem drobnoustrojów oraz związanych z nimi mykotoksyn, jak również pomagają neutralizować kwasy w krwi i tkankach. A zatem im więcej, tym weselej. Najważniejsza jest ich świeżość, a najlepiej, gdy pochodzą z upraw ekologicznych. Zielona barwa warzyw jest wynikiem obecności chlorofilu. Nazywam go krwią roślin...
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj