Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
115 przepisów na zdrowe posiłki w chorobie Hashimoto, które pomogą Ci poprawić samopoczucie i utrzymać prawidłową masę ciała
Choroba Hashimoto to schorzenie, którego leczenie trzeba traktować bardzo indywidualnie. Dużą rolę w terapii odgrywa styl życia, czyli dobrze dobrana dieta, odpowiednia aktywność fizyczna, unikanie czynnego i biernego palenia tytoniu, a także redukcja stresu. Dieta każdego pacjenta powinna być dopasowana do przebiegu schorzenia i ewentualnych towarzyszących mu zaburzeń.
W książce przedstawiono przepisy na dania główne, zupy, przekąski, sałatki, pieczywa i desery. Każdy z nich opatrzono specjalną ikoną informującą o tym, czy danie jest:
? bez glutenu
? bez pszenicy
? bez mleka
? bez laktozy
? z dużą zawartością szkodliwych dla tarczycy goitrogenów
W poradniku podano najważniejsze zalecenia w chorobie Hashimoto, omówiono towarzyszące jej schorzenia i scharakteryzowano składniki pokarmowe, które mają największy wpływ na tarczycę. Dzięki temu dbanie o zdrowie staje się łatwiejsze.
W książce między innymi:
- podstawy fizjologii żywienia i diety dostosowane do dyscyplin sportowych,
- ocena znaczenia suplementacji w procesie przyrostu masy ciała,
- rola wody mineralnej w sporcie amatorskim i zawodowym,
- witaminy i składniki mineralne istotne dla sportowców,
- żywienie sportowców, którzy są wegetarianami, weganami lub stosują dietę bezglutenową,
- jadłospisy dla trenujących jeden lub dwa razy dziennie.
Medycyna XXI wieku zgodna z naturą
Łagodna, bezpieczna, sprawdzona
Zdrowe dziecko? Naturalnie! TYLKO NATURALNIE!
Nowatorski poradnik zdrowia dla nowoczesnych rodziców. Sześcioro najwyższej klasy ekspertów specjalistów pediatrii, immunologii, kardiologii, rehabilitacji
i ziołolecznictwa odpowiada na dociekliwe pytania dziennikarki nagradzanej
wielokrotnie za książki o tematyce medycznej.
Mix najnowszych osiągnięć medycyny XXI wieku i tradycyjnych sposobów leczniczych potrafi wyciągnąć każde dziecko ze zdrowotnej opresji.
12 produktów, które wzmacniają odporność
12 produktów, które szkodzą
* Najczęściej popełniane błędy rodziców
* Cukier wrogiem numer jeden odporności dziecka
* Dlaczego dzieci, które jedzą wysoko przetworzoną żywność, częściej chorują?
* Lepsze są probiotyki z jogurtów czy z apteki?
* Warzywa, które leczą
* Przepisy na smaczne i zdrowe dania z warzyw
* Najlepsze przepisy z leczniczych owoców
* Zapalenie płuc wyleczone bańkami
* Słodka terapia, czyli leczenie miodem
Bez chorób wychować dzieci się nie da, ale możemy zredukować zarówno czas choroby jak i stres z nią związany, uciążliwy dla dzieci i rodziców.
Bądź eko - dieta, ruch, czyste powietrze, sen, miłość – to pięć zaleceń e-recepty na zdrowie
JAK WYDŁUŻYĆ SWOJE ŻYCIE NAJNOWSZA WIEDZA O ZDROWYM ODŻYWIANIU I POŚCIE LECZNICZYMSKUTECZNE TERAPIE NAJCZĘSTSZYCH CHORÓB PRZEWLEKŁYCHNadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby skóry, reumatyzm Choroby przewlekłe w siedemdziesięciu procentach spowodowane są niewłaściwym odżywianiem. Jedząc to, co dla nas dobre, i mądrze poszcząc, możemy uwolnić się od wielu dolegliwości, wzmocnić w organizmie procesy samonaprawcze i wydłużyć życie.Prof. dr Andreas Michalsen w swojej najnowszej książce mówi o dobroczynnych skutkach zdrowego żywienia oraz postu leczniczego. Opiera się na faktach, najnowszej wiedzy medycznej, własnej praktyce lekarskiej oraz historiach pacjentów. Proponuje skuteczne programy terapeutyczne do leczenia najczęstszych chorób przewlekłych.
Program Przemian nie jest dietą. Jest nauką nowego stylu życia - takiego, który sprawia, że w naturalny sposób utrzymujesz swoją prawidłową wagę i nie musisz już nigdy więcej się odchudzać. Dwa pierwsze etapy przygotowują nas do redukcji wagi i prowadzą nas do niej. Dwa kolejne są po to, abyśmy ustabilizowali wagę na odpowiednim dla nas poziomie oraz utrzymali ją. Przełomowym momentem w tym procesie jest III etap. O nim właśnie jest ta książka.
III etap jest etapem Stabilizacji Wagi. Przechodzimy na niego po okresie aktywnej redukcji wagi, kiedy to większość posiłków zastąpiliśmy zupami zgodnymi z zasadami Programu Przemian. Dzięki nim oczyszczamy organizm, pobudzamy metabolizm i obniżamy wagę. Co więcej, na III etapie nadal możliwa (i wskazana) jest dalsza jej redukcja.
Oczywiste jednak jest, że nie będziemy jeść głównie zup przez całe swoje życie. Nadal będziemy korzystać z nich dla smaku, zdrowia i regulacji wagi, jednak na III etapie wprowadzamy stopniowo posiłki stałe.
III etap ma bardzo indywidualny charakter i każdy musi dostosować go do siebie. Uwzględnić należy:
stan zdrowia, potrzeby i oczekiwania,
historię otyłości, jej genezę,
przebyte diety, ich skutki, ostatnią przebytą dietę i czas, który od niej upłynął,
przebieg dwóch pierwszych etapów i przebieg redukcji wagi,
bieżące reakcje organizmu.
Książka ta pozwala lepiej zrozumieć, na czym polega III etap i dlaczego ma tak bardzo indywidualny charakter. Nie zawiera gotowych rozwiązań dobrych zawsze i dla wszystkich, jako uniwersalna metoda na III etap, ale wskazówki, które wszyscy powinni wziąć pod uwagę realizując swój III etap.
Znajdziesz w niej wskazówki, które pozwolą Ci zdecydować:
Kiedy należy przejść na III etap?
Jak długo powinien on trwać?
Z jakich form obróbki żywności należy korzystać - w jakiej kolejności je wprowadzać, w jakiej proporcji stosować?
Jak łączyć różne typy obróbki w posiłkach stałych?
Ponad to znajdziesz tu:
Wskazówki dotyczące III etapu najczęściej sprawdzające się u Zupomaniaków.
Porady związane z wyzwaniami psychicznymi i fizycznymi, które mogą pojawić się na III etapie. Są to:
niepewność, obawa, skłonność do powrotu do starych nawyków, pokusa dalszej (nieuzasadnionej) redukcji wagi,
stała troska o metabolizm, oczyszczenie, nawodnienie i odżywienie organizmu, a także radzenie sobie ze skutkami ubocznymi.
Podsumowanie i wyjaśnienie najczęściej popełnianych błędów na III etapie.
Pytania, które najczęściej padają w czasie konsultacji indywidualnych dotyczących III etapu, np. o kefir, bakalie, koktajle i ... zupy.
Przykładowe harmonogramy wprowadzenia III etapu oparte o prawdziwe historie odchudzania z konsultacji.
Podsumowanie zasad, które powinny po Przemianie zostać z nami na całe życie.
Książka merytoryczna jest wyczerpującym przewodnikiem po III etapie - uświadamiającym, że nie chodzi o to, by dotrzeć do mety i spocząć na laurach, ale by podróżować, stawiając sobie coraz to nowe cele. Nie związane już z wagą, bo ją utrzymywać chcemy na stałym poziomie. Tego uczymy się na III etapie.
UWAGA! Książka nie zawiera przepisów, a informacje przydatne do zaplanowania i przeprowadzenia III etapu. Przepisy na posiłki stałe na III etapie znajdziesz w książce kulinarnej Zdrowe i smaczne odchudzanie
Zastanawiasz się co jeść na III etapie Programu Przemian, by ustabilizować zredukowaną wagę i utrzymać ją? A może nie odchudzasz się, ale brak Ci pomysłu na śniadania, obiady i podwieczorki, które będą sycące, ale lekkie? W książce tej znajdziesz smaczne, zdrowe i ciekawe przepisy dla siebie i całej Twojej rodziny, które pobudzą metabolizm bez obciążania żołądka ciężkostrawnymi produktami!
Program Przemian jest metodą redukcji wagi, ale nie jest dietą. Polega na wypracowaniu i stosowaniu nowych nawyków, dzięki którym w sposób w niewymuszony osiągamy i utrzymujemy prawidłową wagę. Jego ważnym elementem jest zdrowe żywienie, w którym główną rolę odgrywają zupy zgodne z zasadami Programu Przemian.
Na I etapie uczymy się je gotować, na II etapie redukujemy dzięki nim wagę, a na III etapie zamiast części z nich wprowadzamy ponownie posiłki stałe. Nie oznacza to jednak powrotu do dawnych nawyków żywieniowych, a racjonalne żywienie, które w połączeniu z innymi zdrowymi nawykami pomoże nam w stabilizacji i utrzymaniu wagi.
W książce tej znajdziesz ponad 130 przepisów na ciepłe i zimne dania:
na śniadania,
na II dania obiadowe,
podwieczorki,
desery,
dodatki do dań,
a także koktajle i napary ziołowe.
Zastanawiasz się może, dlaczego nie ma przepisów na kolację? Jeśli stosujesz Program Przemian, to wiesz, że najbardziej lekkostrawnym daniem przed snem jest zupa i to ją polecam jeść jako ostatni posiłek wieczorem. Przepisy na zupy znajdziesz w innych moich książkach.
Dania podzielone są nie tylko pod kątem pory dania, na którą są polecane, ale także pod kątem sposobu obróbki. Podział ten pomoże Ci w zaplanowaniu i wdrożeniu indywidualnego planu wprowadzania posiłków stałych na III etapie. Znajdziesz tu przepisy na dania:
jednorodne pod względem obróbki: gotowane, surowe, pieczone,
łączące różne rodzaje obróbki: np. gotowanie + surowe, gotowane + pieczone, pieczone + surowe, surowe + nabiał, pieczone + nabiał.
Szczegółowe informacje dotyczące tego, jak wprowadzać i realizować III etap znajdziesz w książce merytorycznej o III etapie.
Możesz mieć pewność, że wszystkie przepisy są skomponowane z powszechnie dostępnych produktów, z których większość z pewnością znasz. Zobaczysz, jak pomysłowe i smaczne dania, możesz z nich wyczarować! Delektować się może z nimi zarówno Ty, jak i Twoja rodzina - ciesząc się smakiem i dbając o zdrowie, niezależnie od tego, czy się odchudzasz lub utrzymujesz wagę, czy chcesz po prostu odciążyć układ trawienny, dzięki smacznym, ale lekkostrawnym daniom.
Kompendium wiedzy na temat zasad żywienia dzieci z alergiami i nietolerancją pokarmową uczęszczających do przedszkola. Publikacja zawiera omówienie przepisów prawnych, zasady postępowania dyrektora przedszkola, intendenta i nauczycieli zatrudnionych w przedszkolu, do którego przyjęto dziecko z alergiami lub nietolerancją pokarmową, oraz zasady żywienia dzieci wymagających stosowania diety eliminacyjnej. Publikacja jest źródłem wiedzy potrzebnej pracownikom przedszkola oraz rodzicom dzieci objętych wychowaniem przedszkolnym.
Hildegarda z Bingen pozostawiła nam rewolucyjnie nowoczesny sposób leczenia, o którego skuteczności przekonuje się coraz więcej osób. Jest to medycyna holistyczna, ponieważ odnosi się do ciała, umysłu i duszy. Wielka przeorysza pozostawiła po sobie nie tylko liczne receptury na środki lecznicze, ale udzieliła nam także wielu cennych wskazówek dotyczących zdrowego odżywiania się i sposobu życia.
Dokładne opisy ponad 40 receptur pokazują, jak można samemu przygotować środki lecznicze i na co one pomagają.
W publikacji zawarto opisy dwunastu najważniejszych roślin leczniczych Hildegardy o największym spektrum działania.
Ze skarbnicy medycyny Hildegardy przypisano też odpowiednie środki lecznicze dla ponad 60 dolegliwości.
Dodatkowo książka zawiera 22 przepisy na pyszne potrawy, które pokazują, co można wyczarować w kuchni w oparciu o wskazówki Hildegardy dotyczące żywienia.
Medycyna Hildegardy z Bingen to dla nas ludzi coś naprawdę zbawiennego. Drogi Czytelniku, przyjmij i Ty ten dar i przekonaj się, że Tobie też pomoże.
Smak mięsnych dań bez użycia mięsa? To możliwe! Chcesz jeść mniej mięsa, ale nie chcesz rezygnować z ulubionych dań? Wątpisz, czy kuchnia roślinna może być urozmaicona, a potrawy sycące? Nie umiesz zrobić nic smacznego z tofu czy ciecierzycy? Nie wiesz, na co zwrócić uwagę przy komponowaniu posiłków? To książka dla ciebie! "Proste przepisy ułatwiające zmianę codziennych nawyków żywieniowych. Dzięki tym potrawom nawet nie zauważysz, gdy przestaniesz być mięsożercą. Autorka czerpie inspiracje z najlepszych kuchni świata, tu nie ma mowy o kulinarnej nudzie!" Ewa Wagner, Magazyn "Kuchnia" W środku znajdziesz 120 potraw: 41 przystawek, w tym pasztety, pasty do chleba i domowe chipsy 22 zupy, w tym azjatyckie buliony, zupy krem, krupnik i grochówka 50 dań głównych, w tym kotlety, gulasze, potrawki i makarony 7 deserów, w tym ciastka i batony W 100% bez mięsa, w 100% bez laktozy i w 60% bez glutenu! Proste instrukcje, przydatne porady i ciekawostki wprowadzą cię w świat roślinnej kuchni, w którym zechcesz pozostać na dłużej!
Chcesz zrzucić kilka kilogramów, ale wizja kolejnej diety cię przeraża? Trudno ci zrezygnować z sięgania po batoniki i ciasteczka? Nie wszystko, co słodkie, musi być niezdrowe i tuczące!Katarzyna Biłas, absolwentka AWF i autorka profilu na Instagramie @zdrowy_talerz, wierzy w rozsądne podejście do odchudzania. Wie, że zbyt restrykcyjne diety tylko szkodzą, a zdrowy tryb życia to nie pasmo wyrzeczeń. Ważne są codzienne świadome wybory i równowaga w diecie.Wypróbuj jej proste przepisy m.in. na:szarlotkę z patelni,twarogowe praliny z bakaliami,deser czekoladowy z różową chmurką,tartę z masłem orzechowym i bananem,czekoladę bakaliową w kartonie po mleku.A wszystko to bez grama cukru, z wyliczoną kalorycznością i zawartością makroskładników!Zamień sklepowe słodycze na domowe słodkości z produktów, które zawsze masz pod ręką. Szybko, smacznie, bez wyrzutów sumienia!
Gotowanie według Pięciu Przemian jeszcze nigdy nie było takie łatwe! Dzięki temu prostemu i praktycznemu poradnikowi poznasz zasady diety, smaki, przemiany oraz kolejność dodawania składników. Dodatkowo Autorka, propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią przyrody, przygotowała dla Ciebie 100 przepisów na dania bezglutenowe i wegetariańskie, wśród których znajdziesz łatwe do przyrządzenia pieczywo, pasztety, pasty kanapkowe, różnego rodzaju sałatki, kotlety, zapiekanki, zupy, a także ciasta i desery owocowe. Aby ułatwić posługiwanie się książką, do publikacji dołączony został plakat z grupami produktów żywnościowych należących do poszczególnych przemian. Od kuchni do zdrowia!
Czy chcesz pozbyć się raz na zawsze problemów ze zdrowiem? Czy chcesz każdego ranka budzić się wyspanym, w dobrym nastroju i z jasnym umysłem? Czy wiesz co zrobić, by chciało Ci się tak, jak się nie chce? Czy wiesz, jak utrzymać szczupłą sylwetkę bez wydawania mnóstwa pieniędzy na „super” diety i spędzania wielu godzin na siłowni? Czy znasz sposoby na podwyższenie libido? Czy wiesz, jak usprawnić ciało i umysł, by funkcjonować efektywniej? Odpowiedzią na te pytania jest Biohacking – nowatorski styl życia, dzięki któremu osiągniesz maksimum swoich możliwości fizycznych, psychicznych i intelektualnych. Wprowadź proste zmiany w swoich codziennych nawykach, by osiągnąć ten cel! Z poradnika dowiesz się m.in.: jakie są korzyści z omijania śniadań, jak przyspieszyć metabolizm, redukując liczbę posiłków, dlaczego cukier (jeśli już) powinniśmy jeść tylko na noc, jak skutecznie wykorzystać zalety chłodu, jak uwolnić się od przewlekłego zmęczenia, jak poprawić koncentrację, pamięć i jasność umysłu. Karol Wyszomirski w oparciu o wieloletnie doświadczenie przedstawia zalety Biohackingu jako coraz bardziej popularnej na świecie metody optymalizacji zdrowia bazującej na najnowszych badaniach naukowych. Karol Wyszomirski Interdyscyplinarny dietetyk, trener i biohaker. Szkolił się u najlepszych światowych ekspertów z branży health & fitness w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Anglii. W pracy z klientami łączy i wykorzystuje takie dziedziny jak: dietetyka kliniczna, dietetyka sportowa, psychodietetyka i medycyna funkcjonalna. Biohackingiem zainteresował się kilka lat temu, znajdując w nim skuteczną receptę na problemy ze swoim zdrowiem.
Dlaczego postulaty obrońców praw zwierząt wydają się szalone?
Skoro zwierzęta zjadają się nawzajem, dlaczego ludzie mieliby robić inaczej?
Jaki jest związek między inteligencją a zdolnością do przeżywania cierpienia?
Czy decyzja pojedynczej osoby o niejedzeniu mięsa ma znaczenie?
Dlaczego ci, którzy popierają wegetarianizm, często sami jedzą mięso?
Czy lepiej żyć na fermie przemysłowej, niż nigdy się nie urodzić?
To tylko wybrane wątki zaciekłej dyskusji, którą na kartach tej książki toczą mięsożerca i wegetarianin. Napisane przystępnym językiem, angażujące dialogi pokazują, jak prowadzić rzeczową rozmowę na te kontrowersyjne tematy, jakich myślowych błędów i retorycznych pułapek unikać oraz jakie wnioski wydają się nieuchronne. Opisowa bibliografia na końcu książki zawiera streszczenia najważniejszych publikacji na temat etyki wegetarianizmu i weganizmu, a posłowie tłumacza przybliża praktyczne realia tego zagadnienia w Polsce.
Jeśli zaczynasz podejrzewać, że jedzenie mięsa jest moralnie wątpliwe, ta książka stanowi doskonałe wprowadzenie do tematu i kompendium argumentów po obu stronach debaty. Jeśli z kolei uważasz, że wegetarianie są przewrażliwieni, a jedzenie mięsa można obronić, stanowi ona fascynujące intelektualne wyzwanie.
Coraz więcej osób rezygnuje z mięsa i produktów odzwierzęcych. Co jednak zrobić, gdy jesteśmy aktywni fizycznie i potrzebujemy dużo białka? Jak zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na proteiny, stosując dietę roślinną? Z książki Zielone proteiny dowiesz się między innymi: ile białka potrzebuje Twój organizm? jakie są najlepsze źródła roślinnego białka? jak przygotowywać dania, aby były smaczne i zawierały wszystkie składniki odżywcze, które są Ci potrzebne. W Zdrowych zielonych proteinach znajdziesz również 60 autorskich przepisów na pyszne, pełne protein roślinne dania.
CZY WIESZ, ŻE ŻYJESZ W ŻYWIENIOWYM MATRIKSIE?
Przemysł spożywczy manipuluje twoją świadomością, a wielkie koncerny wydają miliony na kampanie reklamowe produktów wysokoprzetworzonych. Jogurty light z dodatkiem wapnia, płatki z siedmiu zbóż czy batony proteinowe mogą wydawać się zdrowe, ale tak naprawdę zawierają składniki, które wyniszczają twój organizm. Skutki uboczne? Chroniczny stan zapalny, insulinooporność, nadciśnienie, alergie, cukrzyca typu 2, nowotwory…
Czy chcesz umrzeć przez to, co jesz?
Zdrowie jest na wyciągnięcie ręki. Jego sekret tkwi w prawdziwym jedzeniu. Prostym, sycącym i pełnym naturalnych składników odżywczych. Carlos Ríos, twórca ruchu #realfooding, pokaże ci, jak odróżnić je od wysokoprzetworzonej trucizny. Powie, gdzie szukać informacji o produktach i jak odnaleźć się w sieci kłamstw szerzonych przez żądne zysku koncerny spożywcze, którym nie zależy na twoim zdrowiu.
Ta książka przekona cię, że zdrowe odżywianie jest prostsze, niż myślisz.
Eat Real Food to zbiór informacji, wskazówek i trików, dzięki którym bez trudu zmienisz szkodliwe nawyki, raz na zawsze wydostaniesz się z żywieniowego matrixa i zaczniesz jeść naprawdę zdrowo.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności często zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie czasie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, ale i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy wrzucić do koszyka i do garnka.W ustaleniu wegańskiego menu z uwzględnieniem sezonowości pomagają doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera.W książce znajdziesz:informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.
From the author of the international bestseller How Not To Die comes The How Not To Die Cookbook - a lavish, beautifully illustrated cookbook full of delicious recipes based on the groundbreaking nutritional science of the original book. Dr Michael Greger, founder of the wildly popular website NutritionFacts, takes his comprehensive, lifesaving science into the kitchen. Why suffer from disease and ill health when the right food is proven to keep you healthy, and without the side effects of drugs? We can avoid heart disease, cancer and our other biggest killers if we use food as medicine, and the How Not To Die Cookbook offers a sustainable and delicious guide to preparing and eating the foods that will prevent and reverse fatal diseases.
Featuring over 100 easy-to-follow, beautifully photographed plant-based recipes, with plenty of recipes suitable for vegetarians and vegans, the How Not To Die Cookbook merges cutting-edge science with everyday ingredients from the supermarket to help you and your family eat your way to better health and a longer life.
Drodzy Rodzice! Coraz częściej mówi się głośno o tym, jak niezwykły wpływ na zdrowie ma odpowiednie jedzenie. To stwierdzenie ma jeszcze ma jeszcze większe znaczenie w stosunku do małych dzieci. A to dlatego że właśnie w pierwszych latach życia organizm rośnie i rozwija się najintensywniej. Jeśli w tym czasie otrzyma niewystarczającą ilość dobrego budulca, czyli pokarmu, będzie miał braki.Mogą się one nie odezwać długie lata, by potem zaatakować w postaci cukrzycy, chorób serca itd. Nie chcemy straszyć. Chcemy po prostu pokazać Wam, Drodzy Rodzice, że mądre żywienie dziecka ma ogromną wartość. A do tego sprawia, że mały człowiek wyrasta na dużego (i zdrowego!) smakosza. Tego Wam życzymy!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?