Jedz by pokonać chorobę. 5 dróg od jedzenia do uzdrowienia, które zna nauka
5 dróg od jedzenia do uzdrowienia, które zna nauka.
-
Autor: William W. Li
- ISBN: 978-83-957281-1-2
- EAN: 9788395728112
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Andromeda
- Format: 209x145 mm
- Język: polski
- Liczba stron: 576
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Średnia ocena: 5,00 (1)
-
39,64złCena detaliczna: 59,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,64 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
W twoim ciele nieustannie zachodzi pięć procesów, od których zależy twoje zdrowie:
• tworzą się nowe naczynia krwionośne,
• replikuje się DNA,
• komórki macierzyste naprawiają zniszczone tkanki,
• mnoży się flora bakteryjna,
• komórki odpornościowe zwalczają intruzów np. wirusy
Jeśli któryś z nich nie zachodzi prawidłowo, zaczynasz chorować.
Jeśli któryś z nich odpowiednio wzmocnisz, zaczynasz zdrowieć.
A to wszystko zależy od tego, co jesz!
Zastosuj niezwykle prosty i skuteczny model 5 x 5 x 5! Ciesz się jedzeniem i życiem! Jedz, by pokonać chorobę ucieszy cię, zadziwi i zainspiruje do zdrowego jedzenia i zwyciężania chorób. Pamiętaj, że to ty kontrolujesz własne przeznaczenie.
Louis J. Ignarro – laureat nagrody Nobla w dziedzinie medycyny w 1998 roku.
„Jedz, by pokonać chorobę to najlepszy znany mi przewodnik, jaki można wykorzystać, by wspomóc zdrowie. Nie tylko przemieni twój sposób odżywiania – zrewolucjonizuje służbę zdrowia” – dr Andrew C. von Eschenbach, przewodniczący Samaritan Health Initiatives, były dyrektor Narodowego Instytutu Raka, były komisarz Agencji Żywności i Leków.
Fragment:
Rozpoczęła się rewolucja w walce z chorobami. Każdy z nas ma ogromną szansę przejąć kontrolę nad własnym życiem i z wykorzystaniem jedzenia odmienić swoje zdrowie. Stworzyłem model 5 x 5 x 5, dzięki któremu bardzo łatwo jest wprowadzić do codziennego życia pokarmy przynoszące korzyści zdrowotne. To prosty sposób, który pomoże ci świadomie i konsekwentnie podejmować zdrowe decyzje, niezależnie od tego, co robisz i gdzie mieszkasz.
William Li jest wykładał w Harvard Medical School, Tufts University oraz Darmouth Medical School. Jest autorem ponad 100 artykułów naukowych publikowanych m.in. w „The Scince”, „The Lancet”, „New England Journal of Medicine”. Jest założycielem organizacji Angiogenesis Fundation, organizacji non-profit działającej od 1994.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Moniczkasia, ocena: 5/5
2020-10-20
Książka jest bogatym źródłem informacji. Moim zdaniem przeznaczona jest dla każdej osoby, która chce zadbać o swoje zdrowie i życie. Myślę, że wielu lekarzy powinno zapoznać się z tym materiałem i wdrożyć go do swojej pracy, aby uświadamiać pacjentów, że poprzez prawidłowe odżywianie dłużej będziemy cieszyli się zdrowiem.
Warto, aby każdy z nas miał tę książkę i korzystał z niej przez całe swoje życie. Nie jest to książka do przeczytania i zapamiętania na raz. Zawarta w niej wiedza jest bardzo obszerna i poparta wieloma badaniami.
Dokładnie opisano w niej jakie produkty są korzystne dla naszego zdrowia, jak przechowywać produkty żywnościowe, jakie narzędzia do ich przygotowywania są najwłaściwsze, jakie stosować techniki gotowania. Autor wspomógł nas również przepisami na wiele gotowych dań.
Bardzo ważne jest, aby przeczytać książkę od początku do końca, nie pomijając żadnego rozdziału. Na początku wydaje się to być lekko męczące, ale z biegiem czasu każdy zrozumie jak ważne są te wszystkie informacje w zrozumieniu całości książki i utrwalaniu w nas jak ważne jest wdrożenie tej wiedzy w nasze życie.