Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywienia.Tabele składu i wartości odżywczej żywności pozwalają ocenić sposób żywienia, czyli wartość odżywczą diety. Dzięki nim można również porównywać wartość energetyczną i odżywczą diety z zalecanym dziennym spożyciem zamieszczonym w normach żywienia.
Chcesz poprawić swoje samopoczucie?Potrzebujesz zrzucić kilkakilogramów, ale nie chcesz jeść mniej?Pragniesz w znaczący sposób pomócnaszej planecie?To książka dla ciebie!Greenprint to nie tylko dieta,ale i styl życia.Dzięki ponaddwudziestoletniemu doświadczeniuzawodowemu oraz pionierskim badaniom Marco Borges opracował przełomowe 22zasady zdrowego trybu życia i żywienia na bazie roślinnej. Zasady, którymipodążają tysiące ludzi na całym świecie, w tym Jay-Z i Beyonc!Borgesproponuje trzy plany wdrożenia zielonych zasad - w zależności od tego, czyjesteś gotowy na stopniową zmianę, czy też chcesz w pełni przejść na dietęroślinną. Wybór należy do ciebie!W Greenprint znajdziesz plany posiłków,ponad 60 pysznych przepisów, niezliczone wskazówki i inspirujące historie,które pomogą ci zmienić życie na lepsze.Przejmij kontrolę nad swojądietą, stwórz swój własny zielony świat i zacznij cieszyć się zdrowiem wzgodzie z naturą!
To książka dla osób, którym w odchudzaniu nic już nie jest w stanie pomóc, a wszystkie diety wydają siębyć zbyt restrykcyjne aby je stosować. Jeśli nie masz zielonego pojęcia o tym, jak być zdrowym i szczupłymto Autor książki ""Wymarzona waga i wygląd"" proponuje dla Ciebie rozwiązanie. Jest ono jednocześnieproste i skuteczne. Sam borykał się z problemem nadwagi aż usłyszał o sposobie odżywiania, który nazwałniełączeniem. Jadł to, co lubił, smacznie, cztery razy dziennie, do syta i tracił kilogramy! Nie jest toabsolutnie żadna dieta, gdyż niczego się w niej nie zakazuje i niczego nie nakazuje. Opiera się na kilkuzasadach, które zostały szczegółowo opisane w książce. (Wydawca informuje, że treści zawarte w książceAdriana Motyczyńskiego Wymarzona waga i wygląd bez wysiłku i diet są wyrazem wyłącznie osobistychdoświadczeń i poglądów autora oraz nie stanowią one rekomendacji medycznych i dietetycznych.)
W tej książce znajdziesz odpowiedź na pytanie – jakie są najnowsze zalecenia dietetyczne dla osób dializowanych
Pacjenci rozpoczynający leczenie dializami muszą wprowadzić wiele zmian w sposobie żywienia w porównaniu z okresem leczenia zachowawczego. Dotyczą one w szczególności zawartości w diecie białka, płynów, fosforu, sodu i potasu. Pacjent powinien wiedzieć, jakie są dozwolone i przeciwwskazane pokarmy oraz ściśle przestrzegać zaleconej diety.
Dieta, pomimo ograniczeń, powinna zawierać wszystkie konieczne do prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki odżywcze, być smaczna i w miarę możliwości urozmaicona. Pamiętajmy, to dieta na całe dializacyjne życie, a nie tylko krótki czas.
Książka jest przeznaczona głównie dla pacjentów poddawanych dializoterapii, ale także dla osób z ich otoczenia (rodzina, opiekun). Jednocześnie stanowi cenną wskazówkę dla lekarzy rodzinnych i dietetyków w procesie ustalania diety optymalnej dla poszczególnych chorych.
Publikacja zawiera 50 szczegółowych przepisów kulinarnych na dietetyczne potrawy. W każdym z nich dokładnie określono: zawartość składników mineralnych: sodu, fosforu i potasu; zawartość składników odżywczych: białka, tłuszczów, węglowodanów oraz oznaczono wartość kaloryczną potraw.
dr Barbara Pyszczuk
Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Zakres pracy doktorskiej, realizowanej w Katedrze Dietetyki, obejmował modyfikację sposobu żywienia w chorobach nerek.
Prelegent krajowych oraz międzynarodowych konferencji naukowych. Autorka licznych publikacji naukowych i popularnonaukowych z zakresu żywienia.
Na co dzień współpracuje z pacjentami z chorobami dietozależnymi. Regularny udział w kongresach, sympozjach, konferencjach krajowych i zagranicznych pozwala na bieżąco wdrażać wszystkie nowinki z zakresu żywienia, dietetyki, dietoterapii oraz dietoprofilaktyki.
Odkryj moc drzemiącą w warzywach i owocach. Przygotuj samodzielnie zdrowe i pyszne soki. W tym poradniku znajdziesz inspirujące przepisy i praktyczne wskazówki.
Czy wiesz co jest przyczyną takich chorób, jak np. ostry zespół przewlekłego zmęczenia, fibromialgia, reumatoidalne zapalenie stawów, Hashimoto, stwardnienie rozsiane, egzema, łuszczyca lub inne choroby autoimmunologiczne? Osoby, które na nie cierpią chodzą od lekarza do lekarza, którzy zalecają im przyjmowanie wszelkiego rodzaju olejów rybnych i probiotyków, a nawet eliminują produkty szkodliwe dla jelit, np. zawierające gluten. Mimo stosowania się do tych zaleceń nadal cierpią. W tej książce Boski lekarz powie Ci, gdzie leży prawdziwa przyczyna Twoich dolegliwości. Zaproponuje Ci kilka sposobów oczyszczania organizmu, które rozwiążą Twoje problemy zdrowotne. Boski sposób na oczyszczanie organizmu.
Często miewasz katar? Kaszlesz lub chrząkasz po jedzeniu? Czy rano męczy Cię chrypka lub boli Cię gardło? Masz trudności z przełykaniem? To mogą być objawy refluksu! Badania dowiodły, że aż połowa osób po 40. roku życia cierpi z powodu tej niebezpiecznej choroby. Nieleczony refluks może przyczyniać się nawet do powstawania raka gardła lub przełyku. Autorzy, eksperci leczenia refluksu oraz diety przeciwrefluksowej, przedstawią Ci szereg faktów o tej chorobie. Poznasz przyczyny jej powstawania, objawy, a także rodzaje refluksu. Odkryjesz w jaki sposób zdrowe odżywianie i skuteczna dieta mogą zmniejszyć ilość wydzielanego kwasu żołądkowego, stany zapalne, zminimalizują objawy, a także pomogą schudnąć. Skuteczna dieta w chorobie refluksowej!
Autor przedstawia bezpieczną i skuteczną, pełnowartościową dietę jako trójfazowy program odzyskania zdrowia jelit i osiągnięcia wymarzonej wagi. W książce daje Ci wszystkie narzędzia potrzebne do przestrzegania diety mikrobiomu. Zamieszcza listę wspierających w dobre bakterie mikrobiom pokarmów, przypraw i suplementów, które leczą choroby przewodu pokarmowego, przyspieszają metabolizm i pomagają osiągnąć prawidłową masę ciała. Podpowiada, w jakie akcesoria kuchenne się zaopatrzyć i prezentuje cotygodniowe listy zakupów. Ponadto oferuje różnorodne przepisy na posiłki i cotygodniowe plany działania pomagające w przygotowaniu niektórych potraw z wyprzedzeniem. Zastosuj dietę na zdrowy mikrobiom, odzyskaj energię i ciesz się wymarzoną wagą ciała.
Nareszcie głos rozsądku i solidna porcja wiedzy w dyskusji o zdrowym odżywianiu! Praktyczny i niezbędny przewodnik po tym, co „organiczne”, „tradycyjne”, „wolne od” i... „Naturalne” odżywianie to cel prawdziwego wyścigu, w którym od lat biorą udział dietetycy, celebryci, media i my sami. Jednak nasze poglądy w tej kwestii wcale nie są ugruntowane. Niepokojeni i zdezorientowani coraz to nowymi alarmami pojawiającymi się w mediach na temat szkodliwości kolejnych składników, utwierdziliśmy się w przekonaniu, że „manipulowanie” żywnością to największe zło, zapominając, iż rośliny ulepszamy od początków rolnictwa. Na czym opieramy pewność, że pomarańczowy to naturalny kolor marchewki? Albo ryż, po który sięgamy w sklepie, jest naprawdę ekologiczny? Czy istnieje coś takiego jak „nadwrażliwość na gluten”? Aby sprawdzić jakość oraz pochodzenie tego, co trafia na nasz talerz, i rozwiać liczne wątpliwości autorzy – włoscy naukowcy: chemik i biotechnolożka znana z bestsellerowego poradnika Bez parabenów. Jak bronić się przed kosmetycznymi oszustwami i mądrze dbać o urodę – opisująhistorię pokarmów, analizują dowody zgromadzone przez badaczy i wsłuchują się w prastarą mądrość rolników. Dzięki ich pełnemu pasji spojrzeniu oraz rzetelnym objaśnieniom możemy wreszcie dokonać świadomego wyboru jako konsumenci, bez obaw, że działamy „przeciw naturze”.
PRZYGOTUJ SIĘ DO JESZCZE BARDZIEJ WYDAJNEGO TRENINGU.
Jesteś piłkarzem i zostałeś stworzony do realizacji swoich marzeń. Gwiazdy światowego formatu wiedzą, że największa moc płynie z odżywiania. Stań się profesjonalistą tak jak Oni, aby osiągnąć szczyt swoich piłkarskich możliwości. Chcąc grać na najlepszych światowych stadionach musisz regenerować się dwa razy szybciej oraz trenować sto razy mocniej. Niniejsza książka jest przeznaczona dla profesjonalnych piłkarzy i piłkarek, młodych adeptów futbolu ich rodziców oraz trenerów.
Kompendium wiedzy:
- Odżywianie piłkarzy, piłkarek oraz młodych adeptów futbolu
- Budowa atletycznej sylwetki
- Ładowanie baterii przed meczem
- Szybsza regeneracja po wysiłku
- Superfoods
- Internat – odżywianie w spartańskich warunkach
- Dieta na szczupły portfel
- 62 ilustrowane przepisy na smaczne i zdrowe posiłki
- Plan dietetyczny wraz z suplementacją
- Praktyczne wskazówki dla rodziców i trenerów
- Ponad 350 stron wiedzy i inspiracji oraz znacznie więcej wartościowych informacji
Posiłki stworzone w taki sposób, aby jak najefektywniej oddziaływały na formę boiskową oraz szybką regenerację. Przeznaczone dla osób, które cenią sobie zdrowe pyszne jedzenie.
Poznaj przepisy na:
- zdrowe słodycze
- dania główne
- zupy
- koktajle
- naturalne izotoniki
Zawiera miesięczny plan żywieniowy z dokładną rozpiską
Jest to plan, który wzniesie Cię na wyżyny Twojej efektywności. Poprzez prawidłowe odżywianie możesz zyskać przewagę nad rywalami. Plan żywieniowy stanowi pomoc dla wszystkich zawodników. Dzięki planowi dowiesz się co jeść i o jakiej porze.
Przygotuj się do jeszcze bardziej wydajnego treningu!
- listę zakupów – zacznij od początku i dowiedz się w co się zaopatrzyć
- 30 dniowy plan ze wszystkimi posiłkami w ciągu dnia
- odżywianie około-treningowe
- odżywianie w dni meczowe
Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka bestsellerowej książki Fit przepisy od baletnicy, powraca z porcją nowych przepisów!Dieta baletnicy musi być odżywcza, dawać energię do treningów, a przy tym pozwalać na zachowanie smukłej sylwetki. Okazuje się, że żeby odpowiednio zadbać o swoje zdrowie, prawidłową wagę i siłę fizyczną, wystarczy wprowadzić kilka prostych zasad. Poznaj jedną z najważniejszych z nich: jedz sezonowo!To właśnie świeże owoce i warzywa z lokalnych upraw są najlepszym źródłem witamin i minerałów, a przy tym są tanie i łatwo dostępne. Korzystając z sezonowych produktów, przygotujesz zdrowe i urozmaicone potrawy o każdej porze roku i dnia.W środku znajdziesz:100 pomysłów na fit śniadania, obiady, kolacje i desery przygotowane z sezonowych i łatwo dostępnych produktów, w tym dania mięsne i wegetariańskie,potrawy, które są odpowiednie dla całej rodziny, a większość możesz zapakować i zabrać ze sobą do pracy lub szkoły,kaloryczność i wartości odżywcze wszystkich dań,praktyczne kuchenne porady oraz wskazówki, jak się odżywiać, by utrzymać talię baletnicy!
Transformacja demograficzna nie pozostawia żadnych wątpliwości, populacja ludzi starszych dynamicznie zwiększa się na całym świecie. Prognozuje się, iż w 2050 roku osoby w wieku 65 lat i więcej będą stanowiły nawet 30% polskiej populacji. Wymusza to konieczność szerszego spojrzenia na tę grupę osób w kontekście wielochorobowości, wielolekowości, większego obciążenia czynnikami ryzyka niedożywienia, sarkopenii, a także zróżnicowanych potrzeb żywieniowych. Poniższe opracowanie systematyzuje wiedzę dotyczącą postępowania dietetycznego w grupie osób starszych w ujęciu wielodyscyplinarnym, stanowiąc źródło informacji dla wielu specjalistów sprawujących opiekę nad pacjentem geriatrycznym.
Publikacja stanowi rekomendacje Sekcji Dietetyki Medycznej POLSPEN w zakresie żywienia osób starszych w której zostały uwzględnione najnowsze wyniki badań w opisywanej dziedzinie, a także aktualne zalecenia towarzystw naukowych.
Gdy tylko zaobserwujesz u siebie objawy zakwaszenia organizmu, powinieneś natychmiast reagować. Są one bowiem przyczyną wielu poważnych kłopotów ze zdrowiem. Jak odkwasić organizm? Dzięki tej książce poznasz skuteczny sposób na to. Wykorzystuje on prozdrowotne właściwości aktywności fizycznej, diety i ćwiczeń oddechowych. Ta prosta, a przy tym niezwykle skuteczna terapia ułatwi ci oczyszczanie organizmu i zrównoważy poziom pH. Wspomoże cię również w procesie usuwania toksyn z organizmu. Od zakwaszenia do uzdrowienia.
Zespół jelita nadwrażliwego (IBS) jest jednym z najczęściej rozpoznawanych schorzeń układu pokarmowego. Szacuje się, że problem ten może dotyczyć nawet co piątej osoby w Polsce. Wielu pacjentów szuka odpowiedzi na pytania czy za diagnozą tej choroby może kryć się coś więcej, czy muszą przyzwyczaić się do życia z IBS i czy mogą sobie jakoś pomóc?
Publikacja jest znakomitym przewodnikiem, w którym znajdziesz zarówno porady lekarza, dietetyka jaki i innych specjalistów. Autorki, dzięki swojej wieloletniej praktyce naukowej oraz pracy z pacjentami dzielą się swoim doświadczeniem i wiedzą na temat zespołu jelita nadwrażliwego, pokazując właściwą drogę postępowania i zintegrowanego podejścia do terapii.
Z tej książki dowiesz się:
czym jest IBS,
jak przebiega proces diagnostyki IBS, jak wygląda pogłębiona ścieżka diagnozy i jakie są możliwości diagnostyczne dla pacjentów z podejrzeniem lub stwierdzonym IBS,
jak dobrać dietę i suplementację w IBS,
jakie są kluczowe elementy terapii IBS,
jak dobrać dietę i suplementację w IBS,
jak jest rola psychiki w IBS.
Flavour-forward, vegetable-based recipes are at the heart of Yotam Ottolenghi’s food.
In this stunning new cookbook Yotam and co-writer Ixta Belfrage break down the three factors that create flavour and offer innovative vegetable dishes that deliver brand-new ingredient combinations to excite and inspire.
Ottolenghi FLAVOUR combines simple recipes for weeknights, low-effort high-impact dishes, and standout meals for the relaxed cook. Packed with signature colourful photography, FLAVOUR not only inspires us with what to cook, but how flavour is dialled up and why it works.
The book is broken down into three parts, which reveal how to tap into the potential of ordinary vegetables to create extraordinary food:
Process explains cooking methods that elevate veg to great heights;
Pairing identifies four basic pairings that are fundamental to great flavour;
Produce offers impactful vegetables that do the work for you.
With surefire hits, such as Aubergine Dumplings alla Parmigiana, Hasselback Beetroot with Lime Leaf Butter, Miso Butter Onions, Spicy Mushroom Lasagne and Romano Pepper Schnitzels, plus mouthwatering photographs of nearly every one of the more than 100 recipes, Ottolenghi FLAVOUR is the impactful, next-level approach to vegetable cooking that Ottolenghi fans and vegetable lovers everywhere have been craving.
Najpierw pojawia się nieestetyczna fałdka, potem kolejna i kolejna. Następnie trudności z dopięciem ulubionych jeansów i konieczność wymiany garderoby na większe rozmiary… Jednak, wbrew temu co stara się nam wmówić kolorowa prasa, otyłość brzuszna to nie tylko problem natury estetycznej i mogą na nią cierpieć również osoby o szczupłym wyglądzie. Lekceważenie jej może przynieść poważne konsekwencje zdrowotne takie jak: insulinooporność, cukrzyca, choroby układu krążenia, zespół metaboliczny oraz choroby stawów wynikające z nadmiernego ich obciążenia. Brak wcięcia w talii przy tych problemach to drobnostka!
Autorka wyjaśnia, czym jest otyłość brzuszna, kiedy i u jakich specjalistów należy szukać pomocy, a przede wszystkim: jakie zmiany w naszym sposobie odżywiania należy podjąć, by skutecznie walczyć z nadmiarem kilogramów. Wskazuje pułapki, obnaża mechanizmy i obala krążące przez Internet mity. Przekazuje czytelnikowi mnóstwo cennych i praktycznych, wskazówek, podaje przykładowy jadłospis oraz kilkadziesiąt łatwych i smacznych przepisów, które przydadzą się zwłaszcza w sytuacjach, gdy różne obowiązki wypełniają nam czas całego dnia.
Prawidłowe odżywianie i oddychanie sprawiają, że dobrze się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który wspólnie ze swoją żoną, opracował dietę opartą na Tradycyjnej Medycynnie Chińskiej. Wykorzystali oni zasady gotowania według Pięciu Przemian, ale dostosowali je do zachodniego współczesnego świata. Opracowane przez nich dania nie tylko dobrze smakują, ale również stanowią bazę do powrotu do zdrowia. Ich dieta oczyszcza organizm, poprawia pracę układu trawiennego i wpływa na procesy regeneracyjne. W przyswajaniu składników odżywczych oraz prawidłowej przemianie materii pomoże Ci 10 zasad zdrowego odżywiania, które opracowali Autorzy. Gotuj dla zdrowia.
Istnieją tysiące teorii na temat prawidłowego sposobu odżywiania. Czytamy o nowych dietach, które pojawiają się w mediach społecznościowych, czasopismach i reklamach, a także poznajemy coraz bardziej absurdalne pomysły na to, jak szybko schudnąć. Ta książka jest czymś więcej niż tylko drogą, prowadzącą do osiągnięcia idealnej wagi. Dzięki czterem zasadom intuicyjnego odżywiania się i licznym ćwiczeniom wzmacniającym autorefleksję będziesz cieszyć się jedzeniem bez wyrzutów sumienia i uwolnisz się od zachcianek. Odzyskasz zdrowie i energię. W końcu na nowo odkryjesz siebie i będziesz zadowolony ze swojego ciała. Odżywiaj się intuicyjnie i ciesz się idealną sylwetką.
Naturalna regeneracja organizmu – dowiedz się, jak ją uruchomić dzięki Nowej Biologii
Ta książka to rewolucja! – twierdzi dr Christine Northrup, autorka bestsellerów New York Timesa, w tym książki Wampiry energetyczne. Wtóruje jej dr Mark Hyman, założyciel The UltraWellness Center, mówiąc, że: Książka Sayera Ji to lektura obowiązkowa dla każdego, kto chce zrozumieć (…) niesamowitą zdolność ludzkiego ciała do samoleczenia. Grono autorytetów medycznych zachwyconych książką Sayera Ji jest szerokie. Dr Steven R. Gundry, dr David Perlmutter czy dr Deanna Minich to tylko kilka nazwisk z długiej listy. Co jest powodem tak entuzjastycznych opinii o książce, której tematem jest naturalna regeneracja organizmu?
Dieta, aktywność fizyczna, oczyszczanie organizmu – sposób na zdrowie i długowieczność
Książka ta prezentuje rewolucyjną ideę Nowej Biologii, która zakłada, że naturalna regeneracja organizmu to wrodzona zdolność każdego z nas. Aby obudzić w sobie siły służące do samoleczenia chorób, oczyszczania organizmu czy wzmocnienia odporności, wcale nie trzeba leków, zabiegów medycznych czy wizyt w gabinetach lekarskich. W zupełności wystarczą zdrowe odżywianie, zmiana trybu życia oraz aktywność fizyczna i techniki relaksacyjne. Z książki tej dowiesz się, jak odblokować radykalną odporność organizmu, stosując dietę, ćwiczenia oraz usuwając toksyny ze swojego otoczenia i eliminując stres. Dodatkowo poznasz sposoby na pozyskiwanie energii z innych źródeł niż jedzenie. Oprócz tego nauczysz się walczyć z chorobami przy pomocy naturalnych metod. Bez wątpienia naturalna regeneracja organizmu pozwoli Ci zapobiec najpowszechniejszym współczesnym dolegliwościom. Wśród nich znajdują się: rak, choroby serca, schorzenia neurodegeneracyjne czy metaboliczne. W ten sposób Nowa Biologia stanie się fundamentem Twojego zdrowia.
Poznaj program naturalnej regeneracji organizmu i wzmacniania odporności
W książce znajdziesz czterostopniowy program uruchamiania naturalnych mechanizmów obronnych organizmu. Jego podstawą jest zdrowe odżywianie. Ale nie tylko. Dzięki niemu odkryjesz niewykorzystane moce i zdolności swojego ciała do samoleczenia chorób. Zalecenia programu są proste. Przede wszystkim jego podstawowym celem jest oczyszczanie organizmu z substancji zakłócających procesy regeneracyjne. By zaktywizować i zoptymalizować zdolności regeneracyjne, powinieneś odpowiednio jeść, poruszać się i myśleć. Zacznij więc od … jedzenia jabłek. Tak bowiem wygląda faza pierwsza. Zwykle trwa ona od jednego do trzech dni. W ramach fazy drugiej musisz wprowadzić wzorce żywieniowe inspirowane stylem życia naszych przodków. Na tym etapie wyeliminujesz z diety przetworzone i toksyczne pokarmy, które większość ludzi spożywa od wczesnego dzieciństwa. Po przyzwyczajeniu się do nowego jadłospisu będziesz gotowy na rozpoczęcie fazy trzeciej. Ta z kolei polega na przyjmowaniu podstawowych suplementów diety. Zwieńczeniem programu regeneracji jest uzdrawianie umysłu i ciała. Drogą do tego celu ma być wyrobienie w sobie zdrowych nawyków dotyczących zdrowego odżywiania, stylu życia, detoksykacji (wewnętrznej i zewnętrznej), aktywności fizycznej i sfery emocji.
Naturalna regeneracja organizmu – uruchom samoleczenie, żyj długo i bądź szczęśliwy
Podsumowując, Nowa Biologia zakłada, że ciało ludzkie ma nieskończone zdolności regeneracyjne i dostęp do niemal nieograniczonej ilości energii. W związku z tym receptą na długie zdrowie, dobre samopoczucie i udaną walkę z chorobami są właściwości lecznicze zdrowego odżywiania i aktywność fizyczna. Przede wszystkim wystarczy więc nauczyć się uruchamiać mechanizmy samoleczenia chorób i uwalniać zdolności regeneracyjne komórek. Zatem, jak to zrobić? Niewątpliwie odpowiedź na tak postawione pytanie znajdziesz właśnie w tej książce. Stanie się ona Twoim przewodnikiem na drodze ku lepszemu zdrowiu.
Jesteś najlepszym lekarzem dla samego siebie!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?