Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Zespół jelita nadwrażliwego (IBS) jest jednym z najczęściej rozpoznawanych schorzeń układu pokarmowego. Szacuje się, że problem ten może dotyczyć nawet co piątej osoby w Polsce. Wielu pacjentów szuka odpowiedzi na pytania czy za diagnozą tej choroby może kryć się coś więcej, czy muszą przyzwyczaić się do życia z IBS i czy mogą sobie jakoś pomóc?
Publikacja jest znakomitym przewodnikiem, w którym znajdziesz zarówno porady lekarza, dietetyka jaki i innych specjalistów. Autorki, dzięki swojej wieloletniej praktyce naukowej oraz pracy z pacjentami dzielą się swoim doświadczeniem i wiedzą na temat zespołu jelita nadwrażliwego, pokazując właściwą drogę postępowania i zintegrowanego podejścia do terapii.
Z tej książki dowiesz się:
czym jest IBS,
jak przebiega proces diagnostyki IBS, jak wygląda pogłębiona ścieżka diagnozy i jakie są możliwości diagnostyczne dla pacjentów z podejrzeniem lub stwierdzonym IBS,
jak dobrać dietę i suplementację w IBS,
jakie są kluczowe elementy terapii IBS,
jak dobrać dietę i suplementację w IBS,
jak jest rola psychiki w IBS.
Flavour-forward, vegetable-based recipes are at the heart of Yotam Ottolenghi’s food.
In this stunning new cookbook Yotam and co-writer Ixta Belfrage break down the three factors that create flavour and offer innovative vegetable dishes that deliver brand-new ingredient combinations to excite and inspire.
Ottolenghi FLAVOUR combines simple recipes for weeknights, low-effort high-impact dishes, and standout meals for the relaxed cook. Packed with signature colourful photography, FLAVOUR not only inspires us with what to cook, but how flavour is dialled up and why it works.
The book is broken down into three parts, which reveal how to tap into the potential of ordinary vegetables to create extraordinary food:
Process explains cooking methods that elevate veg to great heights;
Pairing identifies four basic pairings that are fundamental to great flavour;
Produce offers impactful vegetables that do the work for you.
With surefire hits, such as Aubergine Dumplings alla Parmigiana, Hasselback Beetroot with Lime Leaf Butter, Miso Butter Onions, Spicy Mushroom Lasagne and Romano Pepper Schnitzels, plus mouthwatering photographs of nearly every one of the more than 100 recipes, Ottolenghi FLAVOUR is the impactful, next-level approach to vegetable cooking that Ottolenghi fans and vegetable lovers everywhere have been craving.
Osoby na diecie bezglutenowej to dzisiaj już całkiem liczna społeczność. Niektórzy znaleźli się w tej grupie, gdyż ich organizm tak zdecydował, a inni dlatego że w bezglutenowym menu upatrzyli nowy kulinarny trend. Pierwsi postępują rozsądnie, bo dieta bezglutenowa jest dla nich jak lek. A pozostali? O ile tylko nie stają się fanatykami kuchni gluten free, tydzień czy weekend bezglutenowy raz na jakiś czas może być dla nich po prostu pozytywnym kulinarnym doświadczeniem.Niezależnie od przyczyn stosowania takiej diety, dla wszystkich bezglutenowych jedzenie poza domem wciąż bywa niełatwym zadaniem. Dlatego możliwość przygotowania szybkich i prostych, a co najważniejsze zbilansowanych posiłków, które da się zabrać ze sobą, jest tak istotna.Jeśli zatem organizm rzucił ci wyzwanie i dieta eliminacyjna stała się twoją codziennością, nie traktuj jej jak pasma wyrzeczeń. Niech będzie okazją do eksperymentowania w domowej kuchni.Książka zawiera bezglutenowy jadłospis na 4 tygodnie, uzupełniony praktycznymi wskazówkami. Są tu sprawdzone przepisy na domowe pieczywo niezawodne do kanapek, lecz także takie, które zastąpi słodki podwieczorek.
Zmęczenie, osłabienie mięśni i kości, bóle głowy, obniżony nastrój, problemy ze snem, kłopoty trawienne to tylko niektóre z objawów zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej, a także efektów stosowania źle zbilansowanej diety.Dzięki naturalnym procesom zachodzącym w organizmie pH naszego ciała jest utrzymywane na stabilnym poziomie. Czasem dochodzi jednak do sytuacji, gdy równowaga kwasowo-zasadowa zostaje zachwiana. Nieprawidłowa dieta może wpływać na pogorszenie funkcji organizmu, a także skutkować większym ryzykiem poważnych chorób.Jak zatem zadbać o właściwe pH naszego organizmu? Które produkty działają kwasotwórczo? Jak komponować posiłki, by proporcje poszczególnych składników były prawidłowe? Czy to prawda, że kwaśne produkty wcale nie są zakwaszające?W książce znajdziesz wszystkie niezbędne informacje dotyczące diety odkwaszającej oraz prozdrowotnego stylu żywienia, a także przepisy na łatwe w przygotowaniu, smaczne i zdrowe potrawy, dzięki którym zadbasz o równowagę kwasowo-zasadą swojego ciała.Katarzyna Kozłowska absolwentka studiów na kierunku dietetyka i pasjonatka zdrowej kuchni. Od lat zajmuje się zdrowym odżywianiem i edukacją żywieniową. Szczególnie interesuje się wpływem diety na urodę i dobre samopoczucie.
Najpierw pojawia się nieestetyczna fałdka, potem kolejna i kolejna. Następnie trudności z dopięciem ulubionych jeansów i konieczność wymiany garderoby na większe rozmiary… Jednak, wbrew temu co stara się nam wmówić kolorowa prasa, otyłość brzuszna to nie tylko problem natury estetycznej i mogą na nią cierpieć również osoby o szczupłym wyglądzie. Lekceważenie jej może przynieść poważne konsekwencje zdrowotne takie jak: insulinooporność, cukrzyca, choroby układu krążenia, zespół metaboliczny oraz choroby stawów wynikające z nadmiernego ich obciążenia. Brak wcięcia w talii przy tych problemach to drobnostka!
Autorka wyjaśnia, czym jest otyłość brzuszna, kiedy i u jakich specjalistów należy szukać pomocy, a przede wszystkim: jakie zmiany w naszym sposobie odżywiania należy podjąć, by skutecznie walczyć z nadmiarem kilogramów. Wskazuje pułapki, obnaża mechanizmy i obala krążące przez Internet mity. Przekazuje czytelnikowi mnóstwo cennych i praktycznych, wskazówek, podaje przykładowy jadłospis oraz kilkadziesiąt łatwych i smacznych przepisów, które przydadzą się zwłaszcza w sytuacjach, gdy różne obowiązki wypełniają nam czas całego dnia.
Prawidłowe odżywianie i oddychanie sprawiają, że dobrze się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który wspólnie ze swoją żoną, opracował dietę opartą na Tradycyjnej Medycynnie Chińskiej. Wykorzystali oni zasady gotowania według Pięciu Przemian, ale dostosowali je do zachodniego współczesnego świata. Opracowane przez nich dania nie tylko dobrze smakują, ale również stanowią bazę do powrotu do zdrowia. Ich dieta oczyszcza organizm, poprawia pracę układu trawiennego i wpływa na procesy regeneracyjne. W przyswajaniu składników odżywczych oraz prawidłowej przemianie materii pomoże Ci 10 zasad zdrowego odżywiania, które opracowali Autorzy. Gotuj dla zdrowia.
Istnieją tysiące teorii na temat prawidłowego sposobu odżywiania. Czytamy o nowych dietach, które pojawiają się w mediach społecznościowych, czasopismach i reklamach, a także poznajemy coraz bardziej absurdalne pomysły na to, jak szybko schudnąć. Ta książka jest czymś więcej niż tylko drogą, prowadzącą do osiągnięcia idealnej wagi. Dzięki czterem zasadom intuicyjnego odżywiania się i licznym ćwiczeniom wzmacniającym autorefleksję będziesz cieszyć się jedzeniem bez wyrzutów sumienia i uwolnisz się od zachcianek. Odzyskasz zdrowie i energię. W końcu na nowo odkryjesz siebie i będziesz zadowolony ze swojego ciała. Odżywiaj się intuicyjnie i ciesz się idealną sylwetką.
Naturalna regeneracja organizmu – dowiedz się, jak ją uruchomić dzięki Nowej Biologii
Ta książka to rewolucja! – twierdzi dr Christine Northrup, autorka bestsellerów New York Timesa, w tym książki Wampiry energetyczne. Wtóruje jej dr Mark Hyman, założyciel The UltraWellness Center, mówiąc, że: Książka Sayera Ji to lektura obowiązkowa dla każdego, kto chce zrozumieć (…) niesamowitą zdolność ludzkiego ciała do samoleczenia. Grono autorytetów medycznych zachwyconych książką Sayera Ji jest szerokie. Dr Steven R. Gundry, dr David Perlmutter czy dr Deanna Minich to tylko kilka nazwisk z długiej listy. Co jest powodem tak entuzjastycznych opinii o książce, której tematem jest naturalna regeneracja organizmu?
Dieta, aktywność fizyczna, oczyszczanie organizmu – sposób na zdrowie i długowieczność
Książka ta prezentuje rewolucyjną ideę Nowej Biologii, która zakłada, że naturalna regeneracja organizmu to wrodzona zdolność każdego z nas. Aby obudzić w sobie siły służące do samoleczenia chorób, oczyszczania organizmu czy wzmocnienia odporności, wcale nie trzeba leków, zabiegów medycznych czy wizyt w gabinetach lekarskich. W zupełności wystarczą zdrowe odżywianie, zmiana trybu życia oraz aktywność fizyczna i techniki relaksacyjne. Z książki tej dowiesz się, jak odblokować radykalną odporność organizmu, stosując dietę, ćwiczenia oraz usuwając toksyny ze swojego otoczenia i eliminując stres. Dodatkowo poznasz sposoby na pozyskiwanie energii z innych źródeł niż jedzenie. Oprócz tego nauczysz się walczyć z chorobami przy pomocy naturalnych metod. Bez wątpienia naturalna regeneracja organizmu pozwoli Ci zapobiec najpowszechniejszym współczesnym dolegliwościom. Wśród nich znajdują się: rak, choroby serca, schorzenia neurodegeneracyjne czy metaboliczne. W ten sposób Nowa Biologia stanie się fundamentem Twojego zdrowia.
Poznaj program naturalnej regeneracji organizmu i wzmacniania odporności
W książce znajdziesz czterostopniowy program uruchamiania naturalnych mechanizmów obronnych organizmu. Jego podstawą jest zdrowe odżywianie. Ale nie tylko. Dzięki niemu odkryjesz niewykorzystane moce i zdolności swojego ciała do samoleczenia chorób. Zalecenia programu są proste. Przede wszystkim jego podstawowym celem jest oczyszczanie organizmu z substancji zakłócających procesy regeneracyjne. By zaktywizować i zoptymalizować zdolności regeneracyjne, powinieneś odpowiednio jeść, poruszać się i myśleć. Zacznij więc od … jedzenia jabłek. Tak bowiem wygląda faza pierwsza. Zwykle trwa ona od jednego do trzech dni. W ramach fazy drugiej musisz wprowadzić wzorce żywieniowe inspirowane stylem życia naszych przodków. Na tym etapie wyeliminujesz z diety przetworzone i toksyczne pokarmy, które większość ludzi spożywa od wczesnego dzieciństwa. Po przyzwyczajeniu się do nowego jadłospisu będziesz gotowy na rozpoczęcie fazy trzeciej. Ta z kolei polega na przyjmowaniu podstawowych suplementów diety. Zwieńczeniem programu regeneracji jest uzdrawianie umysłu i ciała. Drogą do tego celu ma być wyrobienie w sobie zdrowych nawyków dotyczących zdrowego odżywiania, stylu życia, detoksykacji (wewnętrznej i zewnętrznej), aktywności fizycznej i sfery emocji.
Naturalna regeneracja organizmu – uruchom samoleczenie, żyj długo i bądź szczęśliwy
Podsumowując, Nowa Biologia zakłada, że ciało ludzkie ma nieskończone zdolności regeneracyjne i dostęp do niemal nieograniczonej ilości energii. W związku z tym receptą na długie zdrowie, dobre samopoczucie i udaną walkę z chorobami są właściwości lecznicze zdrowego odżywiania i aktywność fizyczna. Przede wszystkim wystarczy więc nauczyć się uruchamiać mechanizmy samoleczenia chorób i uwalniać zdolności regeneracyjne komórek. Zatem, jak to zrobić? Niewątpliwie odpowiedź na tak postawione pytanie znajdziesz właśnie w tej książce. Stanie się ona Twoim przewodnikiem na drodze ku lepszemu zdrowiu.
Jesteś najlepszym lekarzem dla samego siebie!
Wszyscy wiemy, że nadmiar cukru szkodzi, ale czy wiesz, że połączenie cukru i tłuszczy trans niekorzystnie wpływa na układ nerwowy i sprawia, że mózg po prostu się kurczy? W książce znajdziesz innowacyjny, a zarazem skuteczny plan odżywiania, który pomoże Ci w zmianie nawyków żywieniowych i pozwoli wzmocnić kondycję umysłową oraz pozbyć się otyłości brzusznej. Autor prezentuje najnowsze badania naukowe, a także połączenie diety śródziemnomorskiej z ketogeniczną, jako najskuteczniejszego środka odżywczego dla mózgu. Przedstawia przepisy oraz produkty superfoods gwarantujące wzrost komórek mózgowych i pozbycie się oponki oraz tłuszczu brzusznego. Odtruj zacukrzony mózg i żyj dłużej.
Zdrowy mikrobiom – kluczem na pokonanie chorób i gwarancja na zdrowe jelita
Mikrobiom, czyli mikroflora bakteryjna jelit jest niezbędną częścią składową całego organizmu. Niezwykle konieczną do utrzymania prawidłowego stanu naszego zdrowia i zdrowych jelit. Wspomaga nie tylko układ trawienny i proces trawienia, ale przede wszystkim niszczy toksyny oraz chroni organizm przed wirusami i patogenami. Utrzymuje przy tym prawidłowe funkcjonowanie systemu odpornościowego. Zmiany mikrobiomu są związane z indukcją niektórych chorób jelitowych i podwyższonym ryzykiem wystąpienia przewlekłych schorzeń. Czy zatem Twój schorowany mikrobiom jest odpowiedzialny za wszystkie Twoje utrapienia i choroby, począwszy od tych najłagodniejszych, a kończąc na tych przewlekłych i najpoważniejszych? Odpowiedź brzmi: TAK. Otyłość, zaburzenia odżywiania, choroba Parkinsona, zespół jelita drażliwego, alergie, choroby skóry, cukrzyca, stwardnienie rozsiane, Alzheimer – to tylko niektóre choroby, jakie mogą Cię dopaść, jeżeli Twój mikrobiom pracuje nieprawidłowo.
Dowiedz się, co robić, żeby mieć zdrowe jelita i dobre bakterie jelitowe w organizmie?
W jaki sposób utrzymać prawidłową równowagę dobrych bakterii jelitowych w organizmie? Jak naturalnie odbudować zniszczoną florę bakteryjną jelit i przywrócić zdrowe jelita? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań udziela Kathleen DiChiara. Edukatorka żywieniowa, propagatorka zdrowego odżywiania i stylu życia, a także badaczka. Poświęciła się pracy na rzecz zwiększania świadomości opinii publicznej na temat chorób i naszej wewnętrznej zdolności do ich leczenia. Autorytet w zakresie żywienia funkcjonalnego, a także ekspert medycyny naturalnej i mikrobiologii. W książce odkrywa najnowsze badania naukowe oraz podaje sprawdzone porady i sposoby zdrowego odżywiania, które wspomagają układ trawienny i ułatwią Ci przywrócenie zdrowia mikrobiomu.
Jak dbać o swój mikrobiom?
Autorka uświadamia, że to już najwyższy czas, aby wprowadzić zmiany w swojej diecie i zadbać o swoje zdrowie, a także układ trawienny. Udowadnia, że choroby przewlekłe są odwracalne, a jedyne co musimy z tym zrobić, to dotrzeć do ich źródeł. Sama zmagała się z chronicznymi schorzeniami, a teraz pomaga wszystkim, którzy są gotowi odwrócić skutki lub zapobiec powstawaniu chorób przewlekłych. Oferuje bezpieczne, praktyczne i niezwykle skuteczne wskazówki leczenia jelit, redukowania poziomu stresu czy radzenia sobie z nierównowagą hormonalną. Przedstawia kluczowe strategie, które wpływają na trzy siły napędowe optymalnego zdrowia. Wyjawia uzdrawiającą moc naszych myśli, przywrócenie zdrowych nawyków i zdrowego mikrobiomu. Podpowiada, jak przez zmianę stylu życia, prawidłową dietę i zdrowe odżywianie, a także regenerujący sen możliwe jest uzdrowienie jelit i przywrócenie prawidłowej flory bakteryjnej jelit i całego organizmu.
Twoje zdrowie zależy od Twojego mikrobiomu
Kompleksowy program, który pomoże ci uzdrowić i zregenerować jeden z najbardziej obciążonych obszarów w twoim ciele: jelita.
Jelita – Centrum Zdrowia Twojego Organizmu
Choroby serca, nadwaga, schorzenia autoimmunologiczne, a także huśtawki nastroju, obniżone libido, nieświeży oddech czy zaparcia – wszystkie te problemy mogą być bezpośrednio związane z nieprawidłowym funkcjonowaniem jelit. Dlaczego? Bo to właśnie ten niezwykły, składający się ze stu milionów komórek nerwowych układ odpowiada za stan naszego zdrowia i emocji. Jeśli nie funkcjonuje on jak należy, szybko zaczynamy odczuwać tego skutki.
Zadbaj więc o swoje jelita (nazywane też drugim mózgiem), a raz na zawsze pożegnasz się z niestrawnością, zmęczeniem, bezsennością oraz innymi schorzeniami. Jak przekonuje Alejandro Junger, zdrowe jelita to prosta droga do długotrwałego zdrowia. Dieta Clean Gut, czyli czas na detoks jelit
Oczyścić jelita z nagromadzonych toksyn i odzyskać równowagę pomóc może autorska dieta Clean Gut, oparta na czterech prostych zasadach: usuwaj, zastępuj, zaszczepiaj i naprawiaj i podzielona na dwie fazy. Pierwsza z nich to 21-dniowa dieta oczyszczająca, składająca się z potraw lekkostrawnych i wykluczająca pokarmy, które mogą prowadzić do zaburzenia pracy jelit. Druga to 7-dniowy proces wprowadzania do codziennej diety różnych produktów i obserwacja, które z nich służą twoim jelitom, a które szkodzą. W ten sposób z łatwością uzdrowisz i zregenerujesz jeden z najbardziej obciążonych i najciężej pracujących układów w twoim organizmie. Mój lekarz rodzinny, Alejandro Junger, rozumie zdrowie dosłownie od podszewki! Jego wspaniały program Clean odmienił moje życie, a jego nowy program zmienił mój sposób pojmowania zarówno choroby, jak i zdrowia. Program Clean Gut jest odkrywczy i odmładzający. Gwyneth Paltrow
Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu.Przez wiele lat rodzina mieszkała na Śląsku Opolskim pośród niezwykle życzliwych miejscowych.Wspomnienia, rodzinne historie i smaki, które jak u Prousta przenoszą w bliską sercu przeszłość, były motywem przewodnim pierwszego tomu Historii kuchennych.Drugi tom powstał z podobnej potrzeby, chociaż tęsknota do dawnych smaków i wspomnień wzbogaciła się o niewyobrażalną miłość do dzieci, wnuków, piesków, kotków, ptaków, drzew...Porady, zdrowe mikstury, niezwykłe nalewki, potrawy, które przenoszą do dawnych zabawnych lub smutnych historii i te, które pomagają nakarmić największego niejadka.Bogactwo smaków, wiedzy, mnóstwo ciepła i humoru...To można znaleźć w drugiej części Historii kuchennych.
Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą tworzyć dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego dobrego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i wydajności intelektualnej jest zatem niezbędne, aby te neurony funkcjonowały prawidłowo!
Pozwól się poprowadzić po przepisach zawartych w tej książce i poznaj wszystkie sztuczki, które wzmocnią twoją pamięć i energię, pokażą jak walczyć ze stresem i bezsennością oraz uzupełniać brakujące składniki w organizmie.
Zaplanuj posiłki zgodnie z własnymi potrzebami, a twój mózg pozostanie młody i wydajny przez wiele lat!
Autorka książki, Lucie Reynier, jest dietetykiem. To pasjonatka kuchni, która łączy talent kulinarny z wiedzą dotyczącą zdrowia. Proponuje przepisy pasujące do potrzeb każdego z nas. Uczy zasad równowagi metabolicznej, kładąc nacisk na to, by sprawiać sobie przyjemność, zachowując dobrą formę.
Książka zawiera 40 prostych przepisów na smaczne potrawy i opisy ponad 60 superproduktów żywieniowych, tak zwanych naturalnych wspomagaczy organizmu.
Poradnik napisany przez profesjonalnego dietetyka dziecięcego. Opisuje żywienie dziecka w pierwszych 3 latach życia zgodnie z aktualnymi zaleceniami WHO (Światowej Organizacjo Zdrowia). Zawiera szereg fachowych informacji: zasady prawidłowego komponowania posiłków, warunki rozszerzania diety o nowe pokarmy, karmienie malucha w czasie choroby, interakcje leków ze składnikami pożywienia, problemy z alergią pokarmową oraz wiele innych praktycznych wskazówek. Podane konkretne przepisy kulinarne, a także przykładowe jadłospisy ułatwiają prowadzenie prawidłowej diety dziecka.
Czy można wyleczyć chorobę tarczycy? Czy stwardnienie rozsiane musi być wyrokiem? Czy celiakia już na zawsze ograniczy mój jadłospis? Jeśli należysz do osób, które zadają sobie podobne pytania, ta książka jest dla ciebie! Autorka udowadnia, że zaburzenia hormonalne i choroby autoimmunologiczne można pokonać podnoszącą odporność dietą przeciwzapalną. Proponuje ci dietę Paleo, a także protokół autoimmunologiczny, który jest jej rozszerzeniem. Autorka w przeszłości zmagała się chorobami jelit i tarczycy. Dziś jest zdrowa! Korzystając z jej wskazówek, a przede wszystkim z przepisów na smakowite dania ty też możesz powrócić do zdrowia, poprawić swój mikrobiom jelitowy i zapomnieć o alergiach pokarmowych. Jedzenie najlepszym lekiem na choroby przewlekłe.
Współczesne społeczeństwa krajów zachodnichdramatycznie przybierają na wadze. Dotyczy to zarównoosób dorosłych, jak i nastolatków czy nawet małychdzieci. Wraz z dodatkowymi kilogramami zyskujemypoważne problemy cukrzycę, choroby układu krążeniaoraz wiele innych skracających życie chorób. Oto kosztnaszego nadbagażu. Dlaczego tak się dzieje? Kreującjedzenie, producenci i restauratorzy wykorzystująskładniki i techniki, które sprawiają, że staje się ono dlanas wyjątkowo smakowite i pobudza nasz układ nagrody.W efekcie, choć nie odczuwamy głodu, nadal chcemyjeść. Supersmaczne jedzenie przejmuje panowanie nadnaszym apetytem i naszymi odruchami, a producenciżywności nad naszymi portfelami. David Kessler,doświadczony lekarz i polityk, który w rządzie StanówZjednoczonych toczył boje przeciwko przemysłowitytoniowemu, teraz demaskuje praktyki przemysłuspożywczego i restauracyjnego, chwytające nas wpułapkę naszej biologii, i szuka odpowiedzi na pytanie,jak się z niej uwolnić.Książka wyjaśnia, między innymi następującezagadnienia:Jak schudnąć ?Czy istnieje najlepsza dieta odchudzająca ?Co jeść, a czego nie jeść ?Preparaty na odchudzanie, czyli: Czego mogą nasnauczyć leki odchudzające ?Dlaczego tyjemy - jak wpadamy w pułapkęjedzenia ?Najlepsza dieta - zmienianie nawyków.
Nieprzyjemne szczypanie w gardle po czekoladzie, wysypka po szklance mleka, kaszel po spaghetti… Któż z nas choć raz nie doświadczył męczącej zgagi. Wiele osób, u których zdiagnozowano chorobę refluksową, boryka się z tym problemem każdego dnia, odmawiając sobie ulubionych potraw. Jest inne rozwiązanie! Znany lekarz i Autor bestsellera Ukryte przyczyny refluksu i zgagi w swojej książce kucharskiej prezentuje innowacyjny sposób gotowania oraz ponad 100 prostych przepisów, które pozwalają łączyć pozornie zabronione produkty z żywnością alkaliczną (w procesie gotowania czy miksowania) tak, aby ich kwasowość została zneutralizowana, a smak ulubionych dań zachowany. Pożegnaj refluks i zgagę skutecznie!
Kacper ma siedem lat i dziś jest smutny, bo w szkole ktoś nazwał go grubasem. Choć chłopiec je mniej więcej tyle, co inne dzieci, ma dość duży brzuch i przez to męczy się bardziej, gdy biega z kolegami. Pediatra podczas badania wyjaśnia Kacprowi, że ma nadwagę. Gdy chłopiec zaczyna przestrzegać zasad odżywiania, zaleconych przez lekarkę, wkrótce wraca do formy. Dzięki Kacprowi cała rodzina zaczyna się lepiej odżywiać i więcej ruszać! Zdrowie przede wszystkim!Książka zawiera 10 porad, jak się zdrowo odżywiać i uniknąć nadwagi!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?