KATEGORIE [rozwiń]

Diety

Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej. 

Okładka książki Dobra książka

89,90 zł 64,58 zł


Wege przepisy dla dzieci i rodziny!To książka o prostym jedzeniu i gotowaniu na luzie. Nie trzeba nikogo przekonywać, że warto jeść zdrowo. Wiemy, że najlepiej kupować lokalnie i w kuchni podążać za rytmem wyznaczonym przez naturę. Ale w praktyce okazuje się, że to nie takie proste. Zakupy, gotowanie, codzienny pośpiech - jak wszystko pogodzić? Marysia Przybyszewska przygotowała zestaw przepisów m.in. na śniadania, lunche i obiady, które są proste i zdrowe. A przede wszystkim - pyszne.
Okładka książki Słodycze bez cukru i słodzików.

79,70 zł 46,69 zł


Czy istnieją słodycze, które można jeść przy cukrzycy i insulinooporności? Jak zaspokoić chęć dzieci na łakocie? Autorka, dietetyczka i mama, udowadnia, że można łatwo przygotować w domu zdrowe słodycze. Dzięki tej książce przekonasz się, że nawet jeśli jesteś na diecie lub myślisz o tym, jak szybko schudnąć, nie musisz rezygnować z naturalnego cukru zawartego w owocach i warzywach. Wypieki bez cukru zaspokoją twoją potrzebę na smakołyki. Wypróbujesz łatwe i szybkie receptury na babeczki, lody, ciasteczka i desery. Sprawdzą się one też jako urozmaicenie diety dla dzieci czy słodycze dla cukrzyków. Przekonasz się, że zdrowe słodycze to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Słodycze bez cukru i słodzików – pyszne, pożywne i zdrowe!
Okładka książki Smakowite drzewa. Wydanie rozszerzone

69,90 zł 39,39 zł


Od lat suszę kwiaty lipy na ziołowy napar, zbieram kwiaty bzu na syrop i nalewkę, chętnie kulinarnie wykorzystuję młode pędy sosny. Mimo to po lekturze Smakowitych drzew czuję, że jak dotąd ominęło mnie najlepsze! Mam ochotę z miejsca spakować koszyk oraz nożyce i ruszyć do lasu w poszukiwaniu smakołyków! Czekam na klonowe noski i pąki lipy, by zakisić je i podawać do ulubionych dań, wypatruję listków klonu na domową fermentowaną herbatkę i już nie mogę się doczekać wiosny. Młode listki lipy i brzozy będę dodawać do sałatek codziennie!Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych (Jednogarnkowa jarzynova, Sezonowe warzywo, Ziarno)Autorka Skarbów ogrodu, Jadalnych kwiatów i Pysznych chwastów po raz kolejny zaskakuje potrawami z darów dzikiej natury! Tym razem proponuje niepowtarzalne przepisy na dania z drzew.Spróbuj marynowanych szyszek, bukowej nutelli czy lipowych lodów. Ugotuj sosnowe risotto, upiecz chleb z żołędzi i zrób keczup z głogu. Zaskocz swoich gości oryginalnymi daniami prosto z lasu.Najlepsza książka kulinarna 2018 roku według Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej (AIG PRIX)!Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka książek Skarby ogrodu, Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty i Różane przepisy. Prowadzi bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia. Pochodzi z Krakowa, doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
Okładka książki Dietetyka w chorobach nowotworowych

169,00 zł 141,88 zł


Podręcznik Dietetyka w chorobach nowotworowych to kompendium wiedzy poruszające cały kompleks zagadnień związanych z szeroko pojętą problematyką dieta-nowotwory. Stanowi niezbędne w codziennej praktyce wytyczne dotyczące dietoterapii u chorych na nowotwory, będąc zbiorem przydatnych wskazówek do udzielania porad dietetycznych, które z jednej strony pozwolą zminimalizować ryzyko wystąpienia nowotworu (dietoprofilaktyka pierwotna), a z drugiej strony pozwolą na udzielenie porad dotyczących właściwego odżywiania po leczeniu onkologicznym (dietoprofilaktyka wtórna) . Książkę kierujemy do wszystkich lekarzy różnych specjalizacji, oraz dietetyków i pielęgniarek, a więc personelu wchodzącego w skład zespołów leczniczych pacjentów chorych na nowotwory.
Okładka książki Posiłki keto w 30 minut. 50 przepisów...

49,90 zł 30,36 zł


Jesteś na diecie ketogenicznej lub chcesz na nią przejść, ale brakuje Ci czasu na przygotowywanie posiłków? Z podobnym problemem zmaga się wiele osób - jeśli chcesz mu zaradzić, sięgnij po książkę Kyndry Holley. W trakcie lektury poznasz sposoby na szybkie przyrządzenie niskowęglowodanowych dań. Autorka podaje praktyczne porady i wskazówki, których zastosowanie pozwala oszczędzić cenne godziny podczas gotowania. Dzięki wielu łatwym przepisom na smaczne i zdrowe posiłki ketogeniczne zapomnisz, czym jest długie przesiadywanie w kuchni! Poza poradami i przepisami kulinarnymi Kyndra Holley przedstawia pomysły na to, co zrobić z niezjedzonymi daniami. Jej celem jest pokazanie, że dieta niskowęglowodanowa może być zdrowa, prosta i praktyczna; uświadomienie, że przy odpowiednim podejściu staje się prawdziwą przyjemnością i metodą żywienia, która daje satysfakcję ze względu na smak, oszczędność czasu i łatwość przygotowywania posiłków. Atrakcyjne ilustracje, czytelny układ treści i lekki język sprawiają, że książkę czyta się wyśmienicie, tak jak wyśmienite są dania, na które przepisy prezentuje Kyndra Holley. W książce znajdziesz: 50 szybkich i łatwych przepisów na pyszne śniadania, obiady, kolacje, desery, sałatki, przystawki, sosy, dodatki i inne dania ketogeniczne domowe metody na przyrządzanie zdrowych i smacznych posiłków niskowęglowodanowych sposoby na kreatywne wykorzystanie resztek spis wyposażenia i składników spożywczych pomocnych w przygotowywaniu ketogenicznych posiłków wyczerpujące opisy i atrakcyjne zdjęcia O autorze książki Kyndra Holley - popularna w mediach społecznościowych autorka bloga Peace, Love and Low Carb poświęconego diecie niskowęglowodanowej, odwiedzanego przez 2 miliony użytkowników miesięcznie. Opublikowała kilka książek na ten temat, a wiele z prezentowanych przepisów to jej w pełni autorskie receptury. Jedna z najpopularniejszych w internecie propagatorek diety ketogenicznej i bezglutenowej.
Okładka książki Insulinooporność. Szybkie dania

54,90 zł 32,42 zł


Pierwsza pomoc dietetyczna dla insulinoopornych.Jadłospisy na 3 miesiącePonad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich5 podstawowych produktów w każdym przepisieCzas przygotowania: do 20 minutTen poradnik ma pomóc wszystkim zapracowanym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych. Z przepisów mogą jednak korzystać nie tylko pacjenci z insulinoopornością, ale każdy, kto chce jeść z niskim indeksem glikemicznym, odżywiać się zdrowo i zrezygnować z częstego jedzenia na mieście.Co znajdziesz w tej książce?- rady w pigułce, czyli vademecum dotyczące insulinooporności- listę produktów, z których warto korzystać- podstawowe zasady gotowania dla zabieganych- przyprawy, które wspomagają walkę z insulinoopornością- sposoby na okiełznanie głodu""Od dawna chciałam, żeby powstała książka dla tych, którzy wiecznie żyją w niedoczasie, nie lubią spędzać w kuchni długich godzin i szukają jak najprostszych rozwiązań. Czyli dokładnie dla takich osób jak ja.""Dominika Musiałowska ""Zależało mi na pokazaniu, że zdrowe gotowanie jest łatwe i przyjemne i dieta może być stylem życia, a nie smutną koniecznością."" Magdalena Makarowska
Okładka książki Koktajle do zadań specjalnych

49,90 zł 28,34 zł


Niech moc roślin będzie z Tobą!Koktajle z owoców, warzyw, ziół, nasion oraz przypraw od wielu lat goszczą w naszym menu. Trudno się dziwić nie tylko potrafią zachwycić smakiem, są również bardzo zdrowe. Co więcej łatwo je przygotować i zabrać ze sobą.Koktajle do zadań specjalnych dr Hanny Stolińskiej to 10 specjalnie przygotowanych tygodniowych kuracji. Dzięki koktajlom, w których kryje się moc roślin, możesz korzystnie wpłynąć na swoje zdrowie w różnych obszarach. Potrzebujesz regeneracji?Masz poczucie, że warto zadbać o cerę? Brakuje ci energii? Chcesz podkręcić metabolizm?Wszystko to możesz osiągnąć w naturalny, prosty i smaczny sposób.Hanna StolińskaDoktor nauk o zdrowiu, dietetyk kliniczny. Pomaga osobom z problemem nadwagi i otyłości, cierpiącym na choroby dietozależne oraz będącym na dietach alternatywnych (ze szczególnym uwzględnieniem diet roślinnych). Prowadzi szkolenia dla dietetyków i lekarzy. Współpracuje z Narodowym Programem Zdrowia i przy realizacji kampanii społecznych. Autorka wielu artykułów naukowych i popularnonaukowych. Autorka lub współautorka cenionych książek o odżywianiu, m.in. Jelito drażliwe. Leczenie dietą, Insulinooporność. Leczenie dietą, Zdrowe stawy. Leczenie dietą (Wydawnictwo Zwierciadło).
Okładka książki Zmęczenie nadnerczy - naturalne terapie

44,40 zł 25,87 zł


Zaburzenia snu, przemęczenie, przyrost masy ciała, brak sił, depresja, niepokój, częste infekcje i choroby to skutki przewlekłego stresu. Ta praktyczna książka to twój przewodnik w powrocie do zdrowia! Znajdziesz w niej pomocne testy wraz z interpretacją, które pozwolą ci zdiagnozować zmęczenie nadnerczy. A także ćwiczenia i wskazówki dotyczące tego, jak zmniejszyć poziom stresu, zalecenia dotyczące odżywiania wraz z planem posiłków i przepisami na pyszne dania. Poznasz zasady wspomagania dobrego snu i aktywnej regeneracji mitochondriów, naturalne suplementy diety, witaminy i ekstrakty roślinne. Ta książka to twoje kompleksowe źródło wiedzy o zmęczeniu nadnerczy. Skuteczna regeneracja dla twoich nadnerczy!
Okładka książki Keto dla zdrowia i długowieczności

199,90 zł 117,10 zł


Cukrzyca została uznana przez ONZ za epidemię XXI wieku. Nie dzieje się tak bez powodu. Obecnie choruje na nią około 420 milionów ludzi na całym świecie. W Polsce zdiagnozowano już ponad 2,5 miliona cukrzyków. Niepokojące jest również to, że ponad 20 procent wszystkich chorych nie jest świadoma swojej choroby. Dzięki tej obszernej i kompleksowej publikacji poznasz najnowsze wyniki badań na temat metabolizowania cukru i tłuszczów w organizmie oraz mechanizmów i ryzyka rozwoju cukrzycy typu 2. Poznasz całą prawdę nie tylko o insulinooporności, ale również o jej przyczynach. Zdaniem autorów, kluczem są poziomy insuliny i cukru we krwi. Rozwiązaniem tego problemy jest dieta niskowęglowodanowa. Od ekspertów dowiesz się, jak szybko schudnąć i przywrócić prawidłową przemianę materii.
Okładka książki Dieta pegańska - idealne połączenie paleo i weganizmu

64,60 zł 37,84 zł


Dieta paleo i weganizm nie mają ze sobą wiele wspólnego. Jedna skupia się na mięsie, druga je wyklucza. Ale co się stanie, jeśli weźmiesz to, co najlepsze z obu tych diet i połączysz w jedną? Otrzymasz dietę pegańską! Twój talerz wypełni się w 75% warzywami i owocami o niskim indeksie glikemicznym, a pozostałe 25% zapełni chude mięso lub ryby. Dr Mark Hyman, światowej sławy ekspert medycyny funkcjonalnej i twórca peganizmu, odkryje przed tobą zasady diety pegańskiej. Dowiesz się, w co zaopatrzyć spiżarnię oraz jakich produktów unikać. Z łatwością zastosujesz post przerywany, który działa jak najlepsza dieta przeciwzapalna i oczyszczająca. Dieta pegańska wszystko, co najlepsze z paleo i weganizmu!
Okładka książki Ukryte przyczyny refluksu i zgagi

89,80 zł 52,61 zł


Trudna diagnoza problemów związanych z trawieniemPrawda jest szokująca: większość lekarzy nie potrafi rozpoznać objawów refluksu, takich jak duszący kaszel, cieknący nos czy nawet uczucie ucisku w gardle. Jeżeli zastanawiasz się, czy Twoje dolegliwości powodowane są przez alergię, problemy płucne, czy może jednak żołądkowe i do jakiego specjalisty się z tym udać - dobrze trafiłeś! W pierwszej części swojej książki autor - chirurg i otolaryngolog - wyjaśnia, jak samodzielnie zrozumieć objawy nadkwasoty i podjąć z nią skuteczną walkę, a także co powiedzieć lekarzowi podczas wizyty. Tylko w ten sposób uzyskasz skuteczną diagnozę i leczenie.Dlaczego powinniśmy się obawiać kwasu żołądkowego?Zgaga i nadkwaśność mogą być bagatelizowane latami, a w rezultacie wywoływać groźne choroby, takie jak rak przełyku, ale nie tylko. Autor dowodzi również, że istnieje związek pomiędzy nadkwasotą, stanem zapalnym i przybieraniem na wadze. Zniszczenia powodowane przez kwas żołądkowy mogą być nieodwracalne, a wielu z nas ma problem z profilaktyką jego nadmiernego wydzielania. Co więcej, dowodzi, że niektóre produkty spożywcze powszechnie uważane za zdrowe szkodzą naszemu żołądkowi. Warto poznać prawdę, zanim będzie za późno.Skorzystaj z uzdrawiającego programuPrzedstawiona w tej książce dobrze zbilansowana dieta oparta na nowoczesnych zasadach zdrowego odżywiania pomoże Ci racjonalnie wykorzystać białka, węglowodany i tłuszcze w walce z nadkwasotą. Nie tylko kompleksowo zadbasz o swoje zdrowie, ale uzupełnisz również brak błonnika w diecie i zerwiesz z nawykami żywieniowymi, które wywołują zgagę i niestrawność. W zamian wprowadzisz zaś produkty, które zmniejszają wydzielanie kwasu żołądkowego i neutralizują jego działanie. Poprzez trwający 28 dni program uzdrawiania autor poprowadzi Cię ku ostatecznemu utrwaleniu nowego, zdrowego sposobu odżywania się, aż ku życiu totalnie wolnemu od nadkwasoty.Uwolnij się od refluksu i zgagi na dobre!
Okładka książki Boski lekarz. Wydanie rozszerzone. Sekrety leczenia chorób przewlekłych i niewyjaśnionych (twarda oprawa)

199,90 zł 138,79 zł


To najbardziej aktualne wydanie książki Boski Lekarz, która otwiera drzwi do leczniczej wiedzy z niebios, pozwalającej dużej rzeszy ludzi znaleźć odpowiedzi, dostąpić uzdrowienia i odzyskać swoje życie. Niezależnie od tego, czy ta poprawiona i rozszerzona edycja Boskiego Lekarza jest dla ciebie nowością, czy też jesteś wiernym czytelnikiem całej serii książek Boskiego Lekarza, wiedz jedno: lecznicza moc treści z tej publikacji została potwierdzona i dobrze udokumentowana. Ludzie z całego świata, którzy próbowali wszystkiego, co ma do zaoferowania współczesna medycyna i nauka, dają temu świadectwo. Informacje, które znaleźli w tej książce, pozwoliły im rozpocząć nowe życie w zdrowiu. To czas, byś otrzymał dostęp do najbardziej teraz potrzebnej i ponadczasowej wiedzy o uzdrowieniu. Informacje, które znajdziesz w tej książce, nie dotyczą jedynie wirusów. Dowiesz się również o innych zagrożeniach obecnych w naszym otoczeniu, przed którymi będziesz w stanie się uchronić.
Okładka książki Dieta keto Wyd. II

49,99 zł 29,42 zł


Skreśl mąkę i cukier, wybierz zdrowe tłuszcze roślinne i zwierzęce oto prawie sto prostych przepisów na ketogeniczne potrawy od autorki bloga Ms-Fox.pl Eweliny Podrez-Siamy.Dieta ketogeniczna polega na ograniczeniu spożycia węglowodanów produktów mącznych i zawierających cukier na korzyść tłuszczów zwierzęcych i roślinnych, zawartych w mięsie, rybach i olejach. Pozwala na skuteczne spalanie tkanki tłuszczowej i sprawia, że organizm nie doświadcza spadków energii spowodowanych wahaniami glukozy. Umiejętnie stosowana sprzyja redukcji zbędnych kilogramów, utrzymaniu zgrabnej sylwetki i dodaje witalności.W tej książce Autorka dzieli się z czytelnikami swoim doświadczeniem i radzi, jak stawiać pierwsze kroki w ketogenicznym stylu żywienia. Podaje sprawdzone receptury na pełne warzyw i zdrowych tłuszczów potrawy, z których można ułożyć całodzienne menu.Ewelina Podrez-Siama od ponad 5 lat stosuje dietę ketogeniczną, dzięki czemu poskromiła insulinooporność i straciła już 17 kilogramów! Na co dzień jest przedsiębiorczynią i prezeską agencji digital marketingu Fox Strategy oraz specjalistką SEO, a prywatnie miłośniczką psów, entuzjastką domowego ogrodnictwa i fanką seriali. Od początku swojej przygody z ketozą prezentuje własne starannie dopracowane przepisy na blogu Ms-Fox.pl.
Okładka książki Przetrwanie w XXI wieku

199,50 zł 143,54 zł


Viktoras Kulvinskas (ur. 23 lutego 1939 roku w Kownie (Litwa)) to naturopata, holistyczny lekarz, promotor zdrowego odżywiania, zwolennik surowej żywności i autor bestsellera Survival In the 21st Century. Po II wojnie światowej wyemigrował z rodzicami do Stanów Zjednoczonych. Jest współzałożycielem, razem z Ann Wigmore, Instytutu Zdrowia Hipokratesa, gdzie pełnił funkcję dyrektora ds. badań. O działalności Viktorasa Kulvinskasa pisali w swoich książkach Steve Meyorowitz i Paul Nison. Gdy w 1975 r. ukazała się pierwsza edycja Survival In the 21st Century, książka była najbardziej imponującym naukowym zbiorem udokumentowanych dowodów na życiową rolę niegotowanego pożywienia w diecie człowieka. Do dziś jest uznawana przez szanowanych liderów w dziedzinie zdrowia za „biblię witarianizmu”. V.Kulvinskas był pierwszą osobą, która spopularyzowała dawno niepublikowane prace badacza enzymów dra Edwarda Howella (Enzymy dla zdrowia i długowieczności) Zdając sobie sprawę, że nie wszyscy są gotowi lub chcą spożywać wystarczającą ilość surowej żywności, aby mieć pozytywny wpływ na poziom zdrowia, autor dodał kolejny pionierski wymiar do swojego opus magnum, kontynuując badania, rozwój i marketing suplementów diety. Twierdzi on, że suplementy diety, takie jak algi, trawa pszeniczna, wegetariańskie preparaty enzymatyczne i ziołowe, mogą w znacznym stopniu zminimalizować skutki gotowanej żywności, toksyn środowiskowych. Z nowych tematów, niespotkanych przez wiernych czytelników Wydawnictwa AST w publikacjach innych autorów, pojawia się między innymi szczegółowo omówiony bardzo ważny aspekt spożywania soku z trawy i roli chlorofilu w regeneracji krwi człowieka. W rozdziale Wiele ciał, jedna dusza autor porusza kwestię ciał energetycznych człowieka, co także zostało szczegółowe omówione w książce A. Suworina Leczenie głodowaniem, wydanej przez Wydawnictwo AST w 2022 r.
Okładka książki Stan przedcukrzycowy: dieta i plan działania. Jak ustrzec się przed cukrzycą i żyć zdrowiej

44,90 zł 24,86 zł


Odzyskaj zdrowie dzięki praktycznym wskazówkom i planowi żywienia opracowanym z myślą o stanie przedcukrzycowym!Diagnoza stanu przedcukrzycowego, która pociąga za sobą konieczność zmiany stylu życia oraz odżywiania, każdemu może wydać się przytłaczająca. Ta książka ułatwi ci poradzenie sobie ze wszystkim przy zachowaniu pozytywnego podejścia do własnego zdrowia. Dowiesz się, jak zmodyfikować sposób żywienia, wyrobić zdrowe nawyki, znaleźć motywację do ruchu i wyciszyć umysł. Świadome i uważne jedzenie oraz dieta bogata w produkty roślinne pomogą ci uchronić się przed cukrzycą.NAJWAŻNIEJSZE FAKTYPoznasz przyczyny stanu przedcukrzycowego oraz czynniki ryzyka.CENNE WSKAZÓWKIDzięki poradom i ćwiczeniom oraz dietetycznym przepisom wypracujesz zdrowy styl życia.POMOCNE NARZĘDZIAKorzystając z zamieszczonych w książce list, przeliczników, tabel i wykresów, nauczysz się kontrolować swoją dietę i zdrowie oraz planować zakupy spożywcze.ALICE FIGUEROA dyplomowana dietetyczka, specjalistka z dziedziny zdrowego żywienia, trenerka i edukatorka programu zapobiegania cukrzycy. Wielokrotnie nagradzana mistrzyni naturalnego odżywiania, konsultantka i krytyczka międzynarodowych publikacji z tej dziedziny. Autorka bloga www.aliceinfoodieland.com, na którym można znaleźć dietetyczne treści, przepisy i plany żywieniowe.
Okładka książki Moje dziecko nie chce jeść

44,90 zł 25,93 zł


Twoje dziecko nie chce jeść. Trwa to tygodniami, może nawet miesiącami i latami. Może pije tylko mleko, zjada suche bułki, a od święta dwa kęsy jabłka. Przygotowujesz mu skomplikowane i zdrowe potrawy, zabawiasz przy posiłkach, całe wasze życie kręci się wokół pytań „co zjadło?”, „ile zjadło?”, „kiedy wreszcie będzie jeść normalnie?”. Jeżeli w tym opisie rozpoznajesz swoją rodzinę, to jest to książka właśnie dla ciebie. Carlos González, ceniony specjalista od rozwoju dzieci, rozwiewa obawy rodziców. Wyjaśnia, dlaczego dzieci czasem odmawiają jedzenia, przestrzega przed pułapkami siatek centylowych i tłumaczy, jak procesy wzrostu i aktywność fizyczna wpływają na zapotrzebowanie kaloryczne. W książce znajdziesz między innymi: - najczęstsze przyczyny problemów z jedzeniem, - porady, jak ich uniknąć, - przestrogi przed zmuszaniem dzieci do jedzenia. „Ta znakomita i przyjemna w czytaniu książka prezentuje rozsądne i intuicyjne podejście do jednego z największych zmartwień rodziców”. Gill Rapley, współautorka książek o metodzie BLW O autorze: Carlos González – znany i ceniony hiszpański pediatra, ojciec trojga dzieci. Prowadzi szkolenia dla profesjonalistów z zakresu karmienia piersią. Autor wielu książek i artykułów dla rodziców na temat zdrowia, żywienia i wychowania dzieci. Książka Moje dziecko nie chce jeść w samej tylko Hiszpanii miała aż 10 wydań, sprzedała się w dziesiątkach tysięcy egzemplarzy, została także przetłumaczona na wiele języków obcych.
Okładka książki Alaantkowe BLW

49,90 zł 28,82 zł


Nowe wydanie najpopularniejszej książki kucharskiej dla rodziców!Chcesz, aby Twoje dziecko jadło nie tylko chętnie, ale też różnorodnie i zdrowo?Niezależnie od tego, czy masz doświadczenie w gotowaniu, czy dopiero zaczynasz kucharską przygodę, razem z dzieckiem możecie cieszyć się smacznymi posiłkami na każdym etapie rozszerzania diety.W tej domowej książce kucharskiej znajdziesz:- Przepisy, które możesz zastosować od samego początku rozszerzania diety, i takie, które zasmakują starszemu dziecku i rodzicom- Potrawy tradycyjne, a także wegańskie, bezglutenowe czy bez nabiału- Pomysły na smaczne śniadania i obiady oraz dania, które możesz zabrać ze sobą na wycieczkę- Pyszne desery, które jeśli chcesz możesz przygotować bez dodatku cukru.Każdą z tych potraw przyrządzisz szybko i łatwo z dostępnych składników. Odkryj radość gotowania razem z dzieckiem. Smacznego!O autorkach: Joanna Anger psychodietetyczka, pedagożka, mama Alicji i Zuzi; Anna Piszczek pedagożka, mama Antka i Toli edukatorki żywieniowe, propagatorki metody BLW. Są autorkami kilku bestsellerowych książek kucharskich.
Okładka książki Moja krew ma moc

39,99 zł 22,90 zł


Adaś jest wesołym przedszkolakiem: uwielbia dinozaury, swojego psa Szalika i grę w piłkę. Ale pewnego dnia zauważa, że brakuje mu sił. Zaniepokojona mama idzie z nim do lekarza, który stawia diagnozę: chłopiec ma anemię. To dlatego, że jadł za dużo słodyczy. Co zrobić, żeby jego krew odzyskała utraconą moc? Jest na to sposób: dieta bogata w produkty zawierające żelazo.Moja krew ma moc to doskonała książka dla wszystkich przedszkolaków, ale przede wszystkim dzieci ze złymi nawykami żywieniowymi. W szczegółowy, ale bardzo przyjazny i humorystyczny sposób przeprowadza najmłodszych czytelników przez takie etapy jak: pobieranie krwi, wizyta u lekarza, spotkanie z dietetykiem aż do trwałej zmiany jadłospisu.Książka nie straszy, ale uczy. Dzięki niej dzieci dowiedzą się, jak istotną funkcję pełnią czerwone krwinki, jak ważne dla organizmu jest żelazo, a jak bezwartościowe śmieciowe jedzenie. Kolorowe ilustracje sprawią, że nawet te dzieci, które nie lubiły warzyw, wykorzystają zawarte w książce przepisy i zamienią bezwartościowe produkty na pyszne i zdrowe kule mocy! Z żelazem, oczywiście.
Okładka książki Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety

59,90 zł 35,25 zł


Kiedy niemowlęciu przestaje już wystarczać mleko, w głowach rodziców pojawia się mnóstwo pytań: - co podać na początku? - czy kolejność ma znaczenie? - o co chodzi z tym glutenem? - czy dziecko może nie jeść mięsa? - co robić, kiedy nie chce jeść? Małgorzata Jackowska, specjalistka żywienia człowieka i dietetyki oferuje nowoczesny i rzetelny poradnik o rozszerzaniu diety, w którym odpowiada na wszelkie możliwe pytania i rozwiewa wątpliwości. To rzetelna i uspokajająca pomoc dla wszystkich rodziców. Autorka wyjaśnia: - czym się różni BLW od tradycyjnego sposobu rozszerzania diety, - czy diety eliminacyjne mają sens, - jak długo podawać mleko, - czy specjalna żywność dla dzieci jest potrzebna, - jakie sprzęty i gadżety faktycznie się przydają. Pełna opartych na wiedzy naukowej wskazówek i porad, książka stanowi nieocenione źródło rzetelnych informacji o żywieniu niemowląt i małych dzieci. Przykłady jadłospisy wraz z przepisami pomogą skomponować menu dla całej rodziny i stanowią dobre źródło inspiracji w kuchni. Małgorzata Jackowska: zajmuje się tematyką żywienia niemowląt, małych dzieci i mam w czasie ciąży i podczas karmienia piersią. Prowadzi konsultacje, warsztaty i szkolenia. Jest mamą dwóch chłopców.
Okładka książki Kuchnia według Św. Hildegardy

39,90 zł 32,97 zł


Ta święta mniszka żyła prawie 1000 lat temu, ale pozostawiła niezwykle aktualne wskazówki, jak żyć w zgodzie z otaczającym nas światem i naturą. Stworzyła spójną koncepcję życia człowieka i zachowania go w zdrowiu w oparciu o zdrowe produkty.Dziś często zwracamy się w stronę duchowości, troski o przyrodę i zdefiniowania swojej roli w świecie. Tego rodzaju poszukiwania skłoniły autorkę do pogłębienia się wiedzy o naukach i diecie świętej Hildegardy. Wybrała kluczowe porady i produkty, a ich praktyczną stronę pokazała w przepisach na zdrowe, smaczne i łatwe do przygotowania dania.Poznaj holistyczną, psychosomatyczną koncepcję zdrowia człowieka według świętej Hildegardy. Bo zdrowe jedzenie to zdrowa dusza!

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj