Do tego działu zapraszamy wszystkich czytelników bo zdrowie ważne jest dla każdego z nas. Polecamy szeroki wachlarz publikacji, poradników, podręczników znanych autorów, którzy cenią sobie zdrowy styl życia i dbają o siebie. Proponujemy mnóstwo poradników i książek kulinarnych, z których dowiemy się jak przygotować smaczne i zdrowe posiłki, pełne zdrowych warzyw i błonnika. Dowiemy się jak prawidłowo się odżywiać z zachowaniem zasad zdrowej diety. Porady naturoterapeutów, różne terapie, diety, ćwiczenia oraz system leczenia dietą bezśluzową, ogólnie szkoła zdrowia. Diety oczysczające, głodówki, posty i diety surowe, warzywne, sokoterapie. Znani i cenieni autorzy zdrowotnych książek: Mariusz Budrowski i Agnieszka Juncewicz, Hulda Clark, Matthias Rath, Magdalena makarowska, Arnold Ehret, Anna Ciesielska, Michał Tombak, Walter Last, Borys |Bołotow, Iwan Nieumywakin, Andreas Moritz i wielu innych.
Mózg to bez wątpienia najważniejszy narząd człowieka. To on pilnuje, żebyśmy oddychali, koordynuje cały metabolizm i umożliwia poruszanie się, mówienie oraz uczenie. Przez całe życie zawiaduje naszym zdrowiem, regeneracją, a także pozwala kojarzyć fakty, odczuwać zadowolenie czy tworzyć relacje. Chociaż regularnie myjemy zęby, ćwiczymy mięśnie i kremujemy skórę zapominamy, że mózg również jest narządem, o który trzeba dbać.Jednym z absolutnie podstawowych czynników warunkujących prawidłowe działanie mózgu jest oczywiście dieta.Z książki dowiesz się, jak dieta wpływa na neuroprzekaźniki i jakie produkty żywnościowe są doskonałym paliwem dla mózgu. Co szkodzi mózgowi, a co mu pomaga? Co jeść, by zachować sprawność umysłu: doskonałą pamięć, refleks i dobre samopoczucie? Jakie jedzenie poprawia nastrój? Czy istnieje żywność, która zapobiega rozwojowi chorób neurodegeneracyjnych?Poznaj dietę wspierającą twój mózg!
Oto wnikliwa, napisana ze znawstwem historia technicznej i taktycznej ewolucji snajperstwa od wojny krymskiej po współczesność.Ta książka opisuje, jak zadziwiająco długo armie nie doceniały roli snajperów w walce, mimo że celne strzelanie było już technicznie możliwe w XIX wieku. Przełom nastąpił dopiero w latach 19391940, podczas wojny zimowej między Finlandią a Związkiem Radzieckim, kiedy wyćwiczeni strzelcy wyborowi dowiedli swojej siły a słynny Fin Simo Hyh zastrzelił 505 wrogów w niespełna 100 dni. Po 1945 roku sława snajperów znów na jakiś czas zbladła. Jednak wojna w Wietnamie, niekończący się konflikt na Bliskim Wschodzie i zagrożenie terroryzmem dały nowy impuls do rozwoju nie tylko snajperstwa, ale także skuteczniejszej broni.Autor omawia kluczowe dla rzemiosła snajperskiego umiejętności terenowe: polowanie, śledzenie i cierpliwą obserwację. Zwraca uwagę na przełomowe dokonania w historii rozwoju karabinów snajperskich, a w szczególności na ich wady i zalety. Prezentuje wyniki nowych testów celności różnych karabinów z unikatowym systemem statystycznej oceny trafień. Podaje nowe, często korygujące dawne błędy informacje o najlepszych snajperach, oparte na badaniach genealogicznych.John Walter (ur. 1951 w Glasgow) to jeden z najpłodniejszych pisarzy zajmujących się tematyką broni strzeleckiej autor 70 książek przetłumaczonych na kilkanaście języków. W dorobku ma prace o pistolecie Luger, kilka wydań Rifles of the World i The Airgun Book, a także The Rifle Story, The Handgun Story, Guns of the Elite i jej kontynuację Guns of the Elite Forces, a także The German Rifle i The Greenhill Dictionary of Guns and Gunmakers.
Viktoras Kulvinskas (ur. 23 lutego 1939 roku w Kownie (Litwa)) to naturopata, holistyczny lekarz, promotor zdrowego odżywiania, zwolennik surowej żywności i autor bestsellera Survival In the 21st Century. Po II wojnie światowej wyemigrował z rodzicami do Stanów Zjednoczonych. Jest współzałożycielem, razem z Ann Wigmore, Instytutu Zdrowia Hipokratesa, gdzie pełnił funkcję dyrektora ds. badań. O działalności Viktorasa Kulvinskasa pisali w swoich książkach Steve Meyorowitz i Paul Nison.
Gdy w 1975 r. ukazała się pierwsza edycja Survival In the 21st Century, książka była najbardziej imponującym naukowym zbiorem udokumentowanych dowodów na życiową rolę niegotowanego pożywienia w diecie człowieka. Do dziś jest uznawana przez szanowanych liderów w dziedzinie zdrowia za „biblię witarianizmu”. V.Kulvinskas był pierwszą osobą, która spopularyzowała dawno niepublikowane prace badacza enzymów dra Edwarda Howella (Enzymy dla zdrowia i długowieczności)
Zdając sobie sprawę, że nie wszyscy są gotowi lub chcą spożywać wystarczającą ilość surowej żywności, aby mieć pozytywny wpływ na poziom zdrowia, autor dodał kolejny pionierski wymiar do swojego opus magnum, kontynuując badania, rozwój i marketing suplementów diety. Twierdzi on, że suplementy diety, takie jak algi, trawa pszeniczna, wegetariańskie preparaty enzymatyczne i ziołowe, mogą w znacznym stopniu zminimalizować skutki gotowanej żywności, toksyn środowiskowych.
Z nowych tematów, niespotkanych przez wiernych czytelników Wydawnictwa AST w publikacjach innych autorów, pojawia się między innymi szczegółowo omówiony bardzo ważny aspekt spożywania soku z trawy i roli chlorofilu w regeneracji krwi człowieka.
W rozdziale Wiele ciał, jedna dusza autor porusza kwestię ciał energetycznych człowieka, co także zostało szczegółowe omówione w książce A. Suworina Leczenie głodowaniem, wydanej przez Wydawnictwo AST w 2022 r.
Uspokój umysł Wyostrz zmysły Poczuj więź z naturąBez względu na to, czy wychodzisz rano na balkon, wracasz po pracy do domu, spacerujesz po parku, czy wybierasz się na wielodniową wędrówkę po górach, liczy się świadomość, że droga, którą masz do pokonania, może być istotniejsza niż cel, do którego zmierzasz. Ważne, by doceniać każdy krok.Christopher Ives zabiera czytelnika w niezapomnianą podróż, która pomoże poczuć wewnętrzny spokój, a także dostrzec i docenić niepowtarzalne piękno otaczającego świata.Czerpiąc z wielowiekowej tradycji buddyzmu zen i własnego doświadczenia, autor pokazuje nam, jak bardzo koncentracja na tu i teraz każdym geście, kroku i spojrzeniu, pozwala pozbyć się niepotrzebnych napięć, spowolnić gonitwę myśli i odkryć znaczenie przynależności do natury, poczuć się jej integralną częścią.
Nigdy wcześniej zagadnienia dotyczące zdrowia nie były tak aktualne i tak ważne jak teraz... W tej książce znajdziesz holistyczny program regeneracji całego organizmu oparty na starożytnej mądrości Wschodu i współczesnych odkryciach Zachodu. Otrzymasz praktyczne wskazówki, dzięki którym wzmocnisz swoje zdrowie i podniesiesz odporność. To aż 430 stron fachowej i rzetelnej wiedzy połączonej z bogatym doświadczeniem autorki, która zwraca uwagę na to, że ważnymi krokami na drodze do zdrowia - zarówno fizycznego, jak i psychicznego - jest oczyszczenie ciała, powrót do równowagi emocjonalnej, wyciszenie umysłu i wzmocnienie ducha. "Chcę cię zaprosić do stworzenia trwałych, zdrowych nawyków, które będą ci towarzyszyć na długo po przeczytaniu tej książki. Nie interesuje mnie krótka metamorfoza, po której wrócisz do poprzedniego życia, gdy minie twoje zainteresowanie tematem zdrowia, podobnie jak przemijają różne mody. Widziałam już wiele osób, które robiły "projekt bikini" przed wakacjami albo zabierały się za morsowanie, bo "wszyscy tak robią", a potem jadły to samo śmieciowe jedzenie i wylegiwały się na kanapie, gdy ich zapał minął. To, na czym zależy mi najbardziej, to zmiana, która naprawdę trwale podniesie jakość twojego życia, stworzy solidny fundament pod twoje zdrowie i dobre samopoczucie. Jeżeli będziesz regularnie dbać o każdy aspekt swojej istoty, nie tylko o ciało, ale również emocje, umysł i ducha, istnieje spora szansa, że zachowasz dobre zdrowie, a twoje samopoczucie będzie satysfakcjonujące". - Katarzyna Gwiazdowska W swojej pierwszej książce Katarzyna Gwiazdowska prezentuje nowoczesne, integracyjne podejście do zdrowia psychicznego, emocjonalnego i fizycznego. To fascynujące studium nieograniczonych możliwości człowieka uczy nas, jak osiągnąć optymalny dobrostan emocjonalny i dobre zdrowie przez detoksykację oraz kultywowanie stanu wewnętrznej harmonii, niezależnego od zewnętrznych okoliczności naszego życia. To obowiązkowa lektura dla każdego, kto poważnie interesuje się własnym rozwojem. Dostarcza konkretnych narzędzi do procesu przemiany, budując w prosty sposób most między zasadami ciała, umysłu i duszy. Uświadomienie ludziom, że to oni sami decydują o ostatecznym rezultacie swojego życia, nie jest prostym zadaniem. Autorka podejmuje je w swojej książce z szacunkiem, wrażliwością i wyczuciem. - fragment przedmowy Ewy Foley, promotorki zdrowego stylu życia, autorki książek Zakochaj się w życiu, Bądź aniołem swojego życia i Powiedz życiu tak!
Anna Dąbrowska – trener rozwoju osobistego oraz dyplomowana coach i mentor. Ukończyła studia na kierunku finanse i rachunkowość oraz coaching w biznesie. Posiada ponad 20-letni staż zawodowy, a swoją wiedzę i doświadczenie nieustannie wzbogaca poprzez udział w licznych kursach i szkoleniach, m.in. kurs MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) – redukcja stresu poprzez praktykę uważności wg metody dra Jona Kabata-Zinna. Uczy, jak pracować ze stresem za pomocą technik relaksacyjnych, jak zarządzać emocjami w ciele i umyśle oraz jak uwalniać napięcia z ciała poprzez pracę z oddechem. Wplata mindfulness w praktykę coachingową z doskonałymi rezultatami. Miłośniczka medytacji oraz kotów. Inspiracją do napisania tej książki była moja droga rozwoju osobistego, którą rozpoczęłam, aby uwolnić umysł od natrętnych myśli i od tworzenia dialogów z własnym ego, oraz ogromna chęć życia w zgodzie ze swoimi wartościami. Życie w dobrostanie wydawało mi się czymś zupełnie nieosiągalnym, postanowiłam jednak spróbować zawalczyć o siebie i o lepszą drugą połowę życia, w którą weszłam niedawno. To nie jest poradnik. Dowiesz się tutaj, co zrobiłam, aby żyć w poczuciu szczęścia, wdzięczności i zaufania do siebie. Przeczytasz, nad jakimi rzeczami pracowałam, aby dziś cieszyć się życiem bez poczucia krzywdy i kreowania czarnych myśli na każdym kroku. Włożyłam bardzo dużo uwagi, cierpliwości oraz wysiłku, aby zbudować swój wewnętrzny spokój i pokochać siebie, teraz pomogę w tym Tobie. Przeczytasz tutaj moje historie, okraszone łzami i emocjami, oraz zapoznasz się z ćwiczeniami, które wykorzystuję w pracy z klientami. Bardzo pragnę, aby moje doświadczenia były dla Ciebie inspiracją do ruszenia z miejsca, do podjęcia kroku ku pięknej drodze do zmiany. Dzięki tej książce pomogę Ci wykształcić nowe i dobre nawyki, pokażę, jak pracować z niezdrowymi przekonaniami, oraz udowodnię Ci, że jesteś cudem. Zaufaj mi, masz ogromne zasoby do tego, aby żyć pięknie.
Autor międzynarodowego bestsellera Shantaram powraca!Fascynująca podróż, pełna zachwytu nad światem i rozmyślań o nauce, przekonaniach, wierze i praktyce religijnej. Czerpiąc ze świętych tradycji i sześcioletnich nauk swojego przewodnika, Roberts opisuje krok po kroku proces poszukiwania wewnętrznej siły. Dobroczynne działanie takiej praktyki może odczuć każdy, bez względu na wyznanie czy pochodzenie.Duchowa Ścieżka to lektura obowiązkowa dla wszystkich poszukujących wewnętrznego spokoju. Roberts okazuje się znakomitym nauczycielem i przewodnikiem. Warto podążyć za nim.Gregory David Roberts pisarz australijski, skazany na dwadzieścia lat za napady z bronią w ręku, uciekł z więzienia i stał się jednym z najbardziej poszukiwanych przestępców w Australii. Przez blisko dziesięć lat ukrywał się w Bombaju. Mieszkał w slumsach, gdzie pracował jako lekarz ubogich. Nawiązał też kontakty mafią. Gdy ponownie trafił do więzienia za przemyt heroiny, zaczął pisać Shantaram, który sprzedano w ponad 7 milionach egzemplarzy. Przetłumaczono go na 44 języki i wydano w ponad 116 krajach. Nakładem wydawnictwa Marginesy ukazała się także jego druga powieść Cień góry.
Potęga podświadomości to jeden z najlepszych i najskuteczniejszych poradników, jakie kiedykolwiek napisano. Ta książka pomogła milionom ludzi na całym świecie osiągnąć upragnione cele jedynie dzięki zmianie sposobu myślenia. Teraz do rąk czytelników trafia nowe wydanie uzupełnione komentarzami z nigdy nie publikowanych prac Autora.Rewolucyjne techniki doktora Murphy'ego opierają się na sprawdzonej zasadzie: Jeśli uwierzysz w coś bez zastrzeżeń i możesz to zobrazować w swoim umyśle, usuniesz podświadome przeszkody, które powstrzymują cię przed osiągnięciem upragnionego celu, a twoja wiara stanie się rzeczywistością.Ten niezwykły poradnik pomoże ci uwolnić umysł i przekaże praktyczne wskazówki, dzięki którym osiągniesz sukces, prestiż i dobrobyt, zdobędziesz przyjaciół, umocnisz szczęśliwe małżeństwo, pokonasz lęki, pozbędziesz się złych nawyków i nałogów.Opanuj proste techniki przedstawione w POTĘDZE PODŚWIADOMOŚCI i odkryj, jak łatwo możesz usunąć psychiczne bariery między tobą a twoimi marzeniami.
"Hey, what would you like today?" Lonely Planet has taken to the streets to bring you 80 fast, fresh and mouthwatering recipes from the most exciting chefs on four wheels. From sea bass ceviche and Lebanese msakhan to old-fashioned American peach cake, discover how to cook some of the world's most crowd-pleasing dishes, meet the chefs and hear the stories behind their passion projects. Run by passionate foodies, food trucks have nailed the delicate balance of merging the methods and flavours inspired by personal travels and experiences with family recipes, immigrant influences and local ingredients - all the while celebrating sustainable and seasonal local produce.
Starting up and running a food truck is a vehicle for expression and experimentation, a way to serve food that's both personal to the cooks and popular with the crowd. After all, food trucks park where the people are - no booking or dress code required. Inside Around the World in 80 Food Trucks, you'll find out how to recreate chicken and waffles from Nashville; Indian sliders from Melbourne; paneer poutine from Berlin; spicy lamb samosas from Killary, mollete of roasted pork from Gijon; San Francisco langoustine rolls; and burgers, shrimp and breakfast sandwiches from Cape Town, Bogota and beyond.
J.H. Głóg, zajmujący się od szeregu lat medycyną hermetyczną, opracował niniejszy podręcznik, aby uczynić zadość życzeniom wielu, poszukujących ratunku wśród naszych najwierniejszych przyjaciół, jakimi są i pozostaną zioła lecznicze. Niechże więc Zielnik ten idzie w świat w coraz liczniejsze dzisiaj szeregi rozumiejących przyrodę i niechaj spełni swoje zaszczytne zadanie. Dla wytrawnych zielarzy, obznajomionych z botaniką okultystyczną, zasadniczą wartość mają jedynie zioła, zbierane według wskazań astrologii herbalnej. Aby i amatorom dać w pewnych granicach możność czynienia doświadczeń w tej dziedzinie, autor — poza omówieniem najelementarniejszych zasad, obowiązujących zawsze przy zbieraniu, konserwowaniu i uprawie ziół — przeszedł do omówienia w ogólnych zarysach zasad astrologii herbalnej. Ze względów metodycznych, ograniczył się w I części zielnika tylko do wyjaśnień co do przestrzegania wpływu Księżyca przy uprawie i zbieraniu ziół jako mającego najważniejsze znaczenie; dalsze zaś rozdziały o przydziale ziół pod pewne planety, o zbieraniu ich według tzw. „godzin planetarnych", o kuracjach ziołowych w myśl zasad astrologicznych odłożył do części III, zapoznawszy wpierw czytelnika z właściwościami leczniczymi najważniejszych, naszych ziół.
WSZYSTKO, CO KOCHASZ U OTTOLENGHIEGO. PROSTO.Ottolenghi PROSTO to kolekcja 140 łatwych przepisów, które łączą intrygujące aromaty i niebanalne smaki, są ucztą dla zmysłów i gwarantują bogactwo niezapomnianych i zaskakujących wrażeń. Wszystko to, za co kochasz Yotama Ottolenghiego, możesz teraz wyczarować przy minimum wysiłku i maksimum radości.Każdy znajdzie tu coś dla siebie, bez względu na to, jaki styl gotowania mu odpowiada czy to danie jednogarnkowe, które gotuje się właściwie samo, czy coś pysznego do zrobienia w niespełna pół godziny, czy też potrawę, którą można przygotować wcześniej i podać, gdy przyjdzie pora.Wszystkie te wspaniałe, smakowite dania są proste przynajmniej pod jednym (a bardzo często niejednym) względem:przyrządzisz je ekspresowozawierają maksymalnie 10 składnikówmożna je przygotować wcześniejbazują na tym, co masz w spiżarninie wymagają dużo pracy (dla leniwych)są łatwiejsze, niż się wydajeYOTAM OTTOLENGHI jest autorem bestsellerowych książek kulinarnych i właścicielem sieci londyńskich restauracji firmowanych jego nazwiskiem oraz ekskluzywnych restauracji NOPI i ROVI, również w Londynie. Wydał siedem książek kulinarnych: Ottolenghi. The Cookbook, Obfitość, Jerozolima, Cała obfitość, NOPI, Słodko i Ottolengji PROSTO.
Dzięki jasnym wskazówkom zawartym w tym praktycznym poradniku szybko nauczysz się rysować ulubione zwierzęta w charakterystycznych dla nich pozach. Autor w przystępny sposób krok po kroku wyjaśnia, jak stworzyć niebanalne wizerunki zwierząt różnymi metodami: węglem, kredą i pastelami; daje również wiele cennych rad dotyczących m.in. przyborów do rysowania czy wykorzystywania fotografii jako pomocy.
Poradnik zawiera informacje o budowie kręgosłupa, wskazówki, jak dbać o kręgosłup i zwalczać różne rodzaje bólu, a także skuteczne ćwiczenia – opisane krok po kroku, opatrzone wieloma zdjęciami.
Discover the wide world of spice. One word, a million different thrills. Lonely Planet Food, the world’s leading travel publisher’s new food imprint, delivers the world’s most tastebud-tingling flavours direct to your kitchen.
Travel can transform your cooking, exposing you to new mouth-zinging ingredients that you may not have even heard of before. But, when there is so much world to explore in terms of food, The World’s Best Spicy Food comes in with a hand-selected collection of the world’s most sensorially thrilling culinary experiences to try at home.
Explore the cultures behind the planet’s spiciest dishes, from Thai som tom, Indian dahl, and Korean kimchi, to Peruvian ceviche, Caribbean curries, and Nashville hot chicken. And it doesn’t stop with chilies—there are pungent, nose-clearing recipes with wasabi, mustard, horseradish, cinnamon, paprika, mace, piccalilli, and black, white, pink, and Sichuan pepper. These are dishes to make your tongue punch the air with elation, loaded with flavours that kick-start the palate and infuse every sense with joy.
Each of the 100 recipes includes easy-to-use instructions and mouth-watering photography, plus an 'origins' section detailing how the dish has evolved. There are also tasting notes that explain how best to sample each dish - whether that's in a hawker market in Singapore or at a Louisiana picnic spread – to truly give you a flavour of the place.
This book is a celebration of spice in every form: ingredients that turn the bland to brilliant, the dreary into divine. And, as with all food, it’s the finest way to experience any foreign culture. This is real food, pulsing with vibrancy and delight, bringing a truly happy tear to one’s eye.
Japoński żuraw origami symbolizuje szczęścieLegenda o senbazuru (sen to tysiąc, orizuru papierowy żuraw) głosi, że ten, kto w ciągu roku zrobi tysiąc żurawi origami, może liczyć na spełnienie życzenia oraz powodzenie, wieczne szczęście, długie życie i nieskończona radość.Ta inspirująca książka zabierze was w medytacyjną podróż, podczas której opanujecie dwanaście prostych kroków składania papierowego żurawia.Towarzyszące im motta i pięknie ilustrowane opowieści pomogą wam zwolnic tempo i cieszyć się każdą chwilą. Tu i teraz. Dzięki nim odkryjecie, jak sztuka składania papieru może zaprowadzić was do szczęśliwszego, pełnego nadziei życia. To dar, jaki daje nam senbazuru.
Kołduny, rosolnik, szpekuchy, bliny, miód żmudzki... Iluż z nas z serdeczną łezką w oku wspomina ich smak i cudowny aromat? Dla iluż z nas z kolei to w zasadzie nic nieznaczące słowa? I dla jednych, a tym bardziej i dla drugich Wydawnictwo ASTRUM przygotowało kolejną pozycję z cieszącej się dużą popularnością serii Kuchnie świata.Kuchnia kresowa Barbary Jakimowicz-Klein to wspaniały przewodnik po kulinarnym świecie dawnych polskich Kresów, Litwy, Ukrainy, Białorusi itp. Dzięki zawartym w nim recepturom zarówno na wykwintne, jak i proste, na tanie i drogie, na jarskie i mięsne potrawy mieszkańców Wilna, Lwowa, Kijowa można powrócić w kraj lat dziecinnych, można też odkryć nieznane dotąd przyjemności podniebienia. A wszystko to pod czujnym okiem (zaproponowanych na marginesach) zdrowotnych ziół przyprawowych Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka, dzięki którym każde danie nie tylko nabiera niesamowitego smaku i oryginalnego aromatu, ale także przyczynia się do utrzymania na długie lata zgrabnej sylwetki, dobrego humoru, sił witalnych, pięknych włosów itp. Czyż nie warto wybrać się w tę kulinarną podróż?
Coraz bardziej uświadamiamy sobie, jak ważne są badania profilaktyczne. Jednak widząc wyniki, często nie mamy pojęcia, co one oznaczają. Ta książka to praktyczny poradnik dla każdego. W prostych słowach wyjaśnia, jak odczytać wyniki morfologii, cholesterolu oraz panelu tarczycy.Znajdziesz tu też coś, czego nie spotkasz w innych publikacjach praktyczną analizę wyników badań konkretnych przypadków.Książka jest tak zaprojektowana, żebyś po jej lekturze potrafił odczytać wyniki badań, wyciągając z nich konkretne wnioski.Dowiesz się także, jak minimalizować ryzyko choroby i wdrożyć prawidłowe nawyki dietetyczne wspomagające zdrowie.
"Owczarki kaukaskie" to praca autorstwa Anny i Mirosława Redlickich stanowiąca kompendium wiedzy dla początkującego oraz zaawansowanego hodowcy tych psów. Zawiera informacje niezbędne w hodowli a także szersze spektrum informacji na temat tego zwierzaka.
Książka „Owczarki kaukaskie" przekazuje niezbędne informacje na temat cech tych psów, zasad ich pielęgnacji, optymalnych warunków życiowych. Ponadto, w książce można znaleźć historię rasy, porady weterynarzy, sędziów kynologicznych. Zawiera bardzo bogato rozwinięty opis chorób tej rasy oraz ich profilaktyki, metody żywienia oraz opis charakteru. Całość wzbogacona o kolorowe ilustracje.
Zalety produktu:
- zawiera bardzo dużo informacji o omawianym zwierzęciu,
- niezbędne dla przyszłego i obecnego hodowcy.
"Cocker spaniel amerykański i angielski" autorstwa Barbary Szczepkowskiej jest to idealna pozycja książkowa zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych hodowców tej wspaniałej rasy.
Zawiera szereg cennych informacji dotyczących historii rasy Cocker spaniel oraz ich cechy charakterystyczne. Przekazuje szereg niezastąpionych wskazówek dotyczących wychowania tych psów, ich szkolenia, prawidłowego odżywiania oraz pielęgnacji.
Zalety produktu:
- autorka w prosty i zwięzły sposób przekazuje najważniejsze informacje dotyczące rasy Cocker spaniel,
- zawiera cenne wskazówki zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych hodowców,
- dostarcza szereg informacji dotyczących najważniejszych aspektów hodowli tych psów takich jak odżywianie, pielęgnacja, wychowanie czy szkolenie,
- dostarcza cennych informacji dotyczących przygotowania psa do wystawy.
"Shih Tzu Lhasa Apso i kuzyni" to praca autorstwa Mirosława Redlickiego stanowiąca kompendium wiedzy dla początkującego oraz zaawansowanego hodowcy tych ras psów. Zawiera informacje niezbędne w hodowli a także szersze spektrum informacji na temat tego zwierzaka.
Książka „Shih Tzu Lhasa Apso i kuzyni " przekazuje niezbędne informacje na temat cech tych ras psów, zasad ich pielęgnacji, optymalnych warunków życiowych. Ponadto, w książce można znaleźć szeroki zakres informacji dotyczący jego psychiki oraz sposobów wychowania. Co więcej, zawiera bardzo bogato rozwinięty opis metod żywienia oraz opis charakteru. Całość wzbogacona o kolorowe ilustracje stanowi idealną pozycje dla każdego fana tych ras psów.
Zalety produktu:
- zawiera bardzo dużo informacji o omawianym zwierzęciu,
- niezbędne dla przyszłego i obecnego hodowcy.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?