Do tego działu zapraszamy wszystkich czytelników bo zdrowie ważne jest dla każdego z nas. Polecamy szeroki wachlarz publikacji, poradników, podręczników znanych autorów, którzy cenią sobie zdrowy styl życia i dbają o siebie. Proponujemy mnóstwo poradników i książek kulinarnych, z których dowiemy się jak przygotować smaczne i zdrowe posiłki, pełne zdrowych warzyw i błonnika. Dowiemy się jak prawidłowo się odżywiać z zachowaniem zasad zdrowej diety. Porady naturoterapeutów, różne terapie, diety, ćwiczenia oraz system leczenia dietą bezśluzową, ogólnie szkoła zdrowia. Diety oczysczające, głodówki, posty i diety surowe, warzywne, sokoterapie. Znani i cenieni autorzy zdrowotnych książek: Mariusz Budrowski i Agnieszka Juncewicz, Hulda Clark, Matthias Rath, Magdalena makarowska, Arnold Ehret, Anna Ciesielska, Michał Tombak, Walter Last, Borys |Bołotow, Iwan Nieumywakin, Andreas Moritz i wielu innych.
Autorbestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką!Wraz z Franois-Rgisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata - PARYŻ.Gdzie paryżanie najchętniej przychodzą rano po bagietkę?Dlaczego barman to paryski zawód?Jaki jest właściwy sposób zamawiania kawy?Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu?W czym tkwi sekret paryskiej zupy cebulowej?Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża?255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki2 050 adresów do odwiedzenia - od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracjemnóstwo map, ilustracji i smakowitych ciekawostekZobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach!Prawdziwa BIBLIA francuskiego smakuWSZYSTKO, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę FrancjiFranois-Rgis Gaudry - autor bestsellerowych, ukochanych przez Polaków książek - Italii na talerzu oraz Francji na talerzu. Francuski dziennikarz, krytyk kulinarny i pisarz, który za swoje książki jest uwielbiany na całym świecie. Prowadzi program telewizyjny Tres Tres Bon oraz audycję On va dguster w radiuFrance Inter.
Brzdąc, nazywany do dziś (z sympatią) „Pchłą”, który z podwórkowego spryciarza wyrósł na najlepszego zawodnika globu. Gdy był mały, LEO MESSI usłyszał, że nigdy nie zostanie piłkarzem, a później ośmiokrotnie zdobywał Złotą Piłkę. Przez dwadzieścia lat czarował stadiony niesamowitymi dryblingami, genialnymi podaniami i wyrafinowanymi strzałami. Oklaskiwali go wszyscy, nawet boiskowi przeciwnicy, a gdy objawiła się magia jego gry, chłopcy na całym świecie zaczęli chodzić w koszulkach z jego nazwiskiem.
Jako dziecko nie potrafił pogodzić się z porażką, nie tylko w rywalizacji na boisku. Przegrywać nie nauczył się nigdy. Za to do perfekcji opanował sztukę zwyciężania.
Jak to było – dowiesz się z tej książki.
Książka dla czytelników powyżej dziewiątego roku życia.
Cechy szczególne? Błyszczący kolczyk w uchu, wyprostowana sylwetka, idealnie przystrzyżona fryzura i uśmiech od ucha do ucha. CRISTIANO RONALDO urodził się na odległej portugalskiej wyspie, a dzięki ciężkiej pracy i wytrwałości stał się jednym z najlepszych piłkarzy w historii, bożyszczem kibiców i mediów oraz kolekcjonerem futbolowych rekordów i prestiżowych tytułów.
Z chuderlawego, nieco bezczelnego chłopaka przemienił się w boiskowego atletę, przebojowego przystojniaka-chojraka strzelającego kosmiczne bramki na największych stadionach świata. Życie CR7 to fantastyczna opowieść o talencie, pracy i bezkompromisowej walce o sukces.
Jak to było – dowiesz się z tej książki.
Książka dla czytelników powyżej dziewiątego roku życia.
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Charakteryzuje się częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, a także dużej ilości warzyw: pomidorów, papryki, świeżych ziół. Z mięs, które jadało się rzadko, kuchnia grecka korzysta z baraniny, mniej z wołowiny i wieprzowiny, natomiast bogata jest w duże ilości ryb. Do posiłków pije się wina greckie, cenione już od starożytności. Kuchnia grecka bazuje także na kuchni bizantyjskiej, do której włączono nowe składniki takie jak: kawior, gałka muszkatołowa. Ryby nadal stanowią istotną część diety. Autorka w sposób płynny przedstawia mutacje kuchni greckiej, na składnikach której opiera się dzisiejsza nowoczesna kuchnia europejska i światowa, zwłaszcza śródziemnomorska. Każdy z nas może docenić niepowtarzalny smak mezathes ( różnorodne przystawki ), zupy z soczewicy, keftethes (pikantne klopsy z mielonej baraniny), pites ( ciasteczka nadziewane na słodko lub słono) czy wspaniałych potraw rodem z Bizancjum - sera feta, wędzonej ikry czy tradycyjnego chleba wypiekanego z kukurydzy, jęczmienia i żyta. Zapraszam zatem do lektury, a potem do kuchni, aby zaskoczyć gości potrawami kuchni greckiej. Smacznego. - objętość 298 stron plus 32 strony kolorowych ilustracji z potrawami kuchni greckiej. - oprawa miękka
Kiedym został kucharzem w mojej młodości, nieroiłem sobie, że przyjdzie mi kiedyś napisać książkękucharską. Wiek i doświadczenie ośmielają. OpuściłemWarszawę, zwiedziłem nadreńskie prowincye,Paryż, pracowałem tam dwa lata w moim zawodzie,a zebrawszy zasiłek na drogę, puściłem się do Londynu, gdzie poznałem znakomity porządek w kuchniachi siłę potraw angielskich,odpowiednią klimatowii powołaniu m arynarskiem u narodu. Czterywięc poznałem kuchnie: polską, niemiecką, francuskąi angielską. Korzystałem z tej znajomości i siłęjednych ze smakiem drugich starałem się pogodzić i zastosować do naszego klimatu.
Podręcznik stanowi pierwszą z trzech części monografii, które mają na celu przygotować przyszła higienistkę oraz asystentkę stomatologiczną do pracy w zawodzie. Został napisany przez wieloletniego wykładowcę lic. hign. Stom. Piotra Kaługę.Publikacja od podstaw przeprowadzi Cię za rękę przez zagadnienia, które są Ci niezbędne w przyszłej pracy. W sposób kompleksowy oraz prosty wytłumaczy najtrudniejsze kwestie. Dla Twojej wygody oraz lepszego zrozumienia treści została wzbogacona o edukacyjne filmy umieszczone w postaci QR kodów. Znajdziesz w niej informacje dotyczące:- charakterystyki zawodów asystentki i higienistki stomatologicznej,- z kogo składa się zespół stomatologiczny oraz z jakimi dyscyplinami stomatologicznymi możesz się spotkać w przyszłej pracy,- wyposażanie gabinetu,- oznaczania zębów różnymi metodami,- prawidłowego wypełnienia dokumentacji pacjenta,- sposobów na uzyskanie ergonomii w gabinecie,- sterylizacji i dezynfekcji,- zagrożeń płynących ze środowiska pracy.Publikacja jest przeznaczona dla osób, które jako swoją ścieżkę zawodową wybrały zawody higienistki oraz asystentki stomatologicznej.
Książka zawiera podstawowe informacje dotyczące opieki nad tym wspaniałym zwierzęciem. W krótkim wstępie przedstawiono pochodzenie i ewolucję koni, zaś w części bogato ilustrowanej zdjęciami charakterystykę najpopularniejszych ras. Z książki dowiesz się, jak najlepiej opiekować się wierzchowcem, jak dbać o jego zdrowie i kondycję, dlaczego warto przeprowadzać regularne treningi i jak postępować w nagłych wypadkach.Ponadto w poradniku znajdziesz:opinie eksperta na konie i ich świat,wskazówki, jak dbać o konia w każdym momencie jego życia i umiejętnie go pielęgnować,informacje na temat żywienia i zbilansowanej diety,porady, jak zadbać o bezpieczeństwo konia i jeźdźca,ilustrowany przewodnik po rasach.
Jako dzieci nie mamy wpływu na to, w jakiej rodzinie się wychowujemy, ale w dorosłości możemy zadecydować, co zrobimy z bagażem trudnych doświadczeń.Alkoholizm lub inne przewlekłe trudności rodziców mają trwały i negatywny wpływ na zdrowie psychiczne dzieci. Szereg problemów, z jakimi mierzą się one już jako dojrzali ludzie, to syndrom DDA dorosłe dzieci alkoholików, lub DDD dorosłe dzieci dysfunkcji. DDA i DDD miewają tendencje do uzależnień, problemy z okazywaniem i regulacją emocji, tworzeniem trwałych i zdrowych relacji, stawianiem sobie realistycznych wymagań. To grupa bardzo liczna i zróżnicowana pod względem przeżywanych problemów, ale podłoże ich cierpienia jest zazwyczaj podobne. Tkwi w niedoborze opieki rodzicielskiej, wstydzie i poczuciu winy, braku zrozumienia i deficycie różnych umiejętności, które inne dzieci nabyły w swoich zdrowych rodzinach.Oto poradnik dla każdego, kto czuje, że chce uwolnić się spod wpływu trudnego dzieciństwa na swoje obecne życie. Autorka w przystępny sposób tłumaczy mechanizmy powstawania problemów DDA/DDD, pomagając w zrozumieniu samego siebie. Pokazuje, jak pracować nad toksycznym wstydem, radzeniem sobie z emocjami, budowaniem świadomych i satysfakcjonujących związków z innymi.Marta Sak psycholożka (absolwentka UW), dyplomowana interwentka kryzysowa, obecnie w trakcie specjalizacji z psychoterapii w nurcie integracyjnym. Pracuje w poradni zdrowia psychicznego oraz w ośrodku interwencji kryzysowej. Wspiera pacjentów w obliczu trudnych sytuacji życiowych, ale także w szeroko pojętym rozwoju osobistym. Pasję do psychologii łączy z pasją do pisania: jest autorką popularnych artykułów i e-booków o tematyce psychologicznej.
Pierwsza w Polsce dietetyczka, która poleca dietę keto!Chcesz schudnąć, poczuć się lepiej i mieć mnóstwo energii? Masz ochotę wypróbować keto, ale nie wiesz, jak się za to zabrać? A może brakuje ci czasu na gotowanie? Jeśli tak, to ta książka jest dla ciebie!Znajdziesz w niej najważniejsze informacje o diecie niskowęglowodanowej i ketogenicznej, listę polecanych produktów oraz informacje o niezbędnej suplementacji. A co najważniejsze czeka na ciebie prawie 100 przepisów na proste, sycące i pyszne potrawy, które przygotujesz w mniej niż pół godziny. Do każdego przepisu dołączona jest informacja o kaloryczności potrawy i rozkład makroskładników w jednej porcji.To także świetna książka dla tych, którzy już są na diecie keto i szukają nowych pomysłów na posiłki, łatwych rozwiązań i przepisów do przygotowania w kilka minut!Diana Pietraszewska dietetyczka, od 2017 roku jest na diecie niskowęglowodanowej przeplatanej z dietą ketogeniczną. Promuje żywienie niskowęglowodanowe, pomaga ludziom schudnąć, ustabilizować gospodarkę cukrowo-insulinową, pokonać problemy hormonalne i zajść w ciążę. Prowadzi blog: www.dianapietraszewska.com.
Od Hello Kitty do maneki neko – Japonia stanowi epicentrum światowej kociej kultury! Czasem czają się w cieniu, a czasem grają w kompozycji pierwsze skrzypce, ale jedno nie ulega wątpliwości: koty są wszechobecne w sztuce japońskiej. W zależności od sytuacji mogą przynosić szczęście, nakłaniać oglądającego do refleksji nad przedstawioną opowieścią lub stanowić materialny dowód na istnienie niewidzialnego świata magii i zjawisk nadprzyrodzonych. Niniejsza książka przedstawia 200 ujmujących drzeworytów, malowideł, parawanów i figurek celebrujących bogatą symbolikę i zaskakujące historie związane z wizerunkiem kota w Japonii.
Superwizja pracy zawodowej stanowi formę profesjonalnego wsparcia i rozwoju w miejscu pracy poprzez systematyczny proces konsultacyjny. Jej celem jest poznanie źródeł osobistych trudności oraz znajdowanie optymalnych rozwiązań dla problemów powstających i rozwijających się w środowisku pracy. Z książki można dowiedzieć się: co to jest superwizja i dlaczego warto z niej korzystać; czym superwizja różni się od innych form wsparcia; kim powinien być superwizor; co oznaczają dobre lub złe praktyki superwizyjne. Autorka przedstawia szerokie możliwości i zakresy zastosowań superwizji w różnych środowiskach zawodowych, zachęcając do powszechnej i regularnej praktyki. Drugie wydanie wzbogacone jest o refleksje związane z czasem pandemii COVID-19 - okresem szczególnie trudnym i potęgującym ryzyko wypalenia. Autorka przytacza wyniki badań w tym zakresie oraz różne praktyki radzenia sobie ze stresem, w tym najnowsze własne doświadczenia superwizyjne. "Celem książki, jak podaje sama Autorka, jest "wyprowadzenie idei superwizji z zaciszy gabinetów psychoterapii w otwartą przestrzeń aktywności zawodowej", co jest szczególnie istotne w okresie postcovidowym. Znalazło to potwierdzenie w wynikach licznych badań empirycznych, do których Autorka się odwołuje w II wydaniu swojej książki. Już sam ten fakt przemawia na korzyść ponownego jej wydania, zwłaszcza że dalekosiężne skutki długotrwałej izolacji społecznej związanej z Covid-19, dotyczą w praktyce groźnych konsekwencji, przejawiających się wypaleniem zawodowym i utratą zdrowia, dla których superwizja stanowi skuteczną pomoc psychologiczną w postaci zachowania zapału do pracy i jej podmiotowości opartej na szacunku relacji międzyludzkich, jako niezbędnych warunków utrzymania dobrostanu psychospołecznego, który według nowego nurtu tzw. Psychologii Pozytywnej jest synonimem." Prof. dr hab. Jan F. Terelak, emerytowany profesor UKSW w Warszawie
Jak zrozumieć i oswoić choroby autoimmunologiczneCodziennie setki Polaków dostają diagnozę choroby autoimmunologicznej - czyli takiej, w której układ odpornościowy traktuje nasze własne ciało jako wroga, atakując jego tkanki i narządy.Choroby autoagresywne dotykają często młodych, aktywnych ludzi, a diagnoza zazwyczaj jest dla nich szokiem. Zwykle nic (albo prawie nic) nie wiedzą o swojej dolegliwości. Nie rozumieją jej. Nie mają pojęcia, co - poza poddaniem się leczeniu - mogą dla siebie zrobić.A mogą zrobić wiele. Dieta, aktywność fizyczna, umiejętność obserwowania własnego ciała, a nade wszystko radzenia sobie ze stresem - to wszystko czynniki, które mają bardzo duży wpływ na przebieg choroby i samopoczucie pacjentów.Lekarze rzadko mają czas o tym opowiedzieć.Maria Mazurek - dziennikarka, współautorka książek popularnonaukowych - w rozmowach z lekarzami, dietetyczką, psycholożką, fizjoterapeutą i innymi specjalistami zajmuje się tym, czym są choroby autoimmunologiczne, jak je oswoić, zrozumieć, złagodzić ich objawy i nauczyć się z nimi dobrze żyć.Dzieli się również swoją historią - choruje na reumatoidalne zapalenie stawów - oraz oddaje głos innym pacjentom, których ciało się zbuntowało i którzy potraktowali to jako okazję do przeorientowania własnego życia.
50 pomysłów na wakacyjne aktywności, których w tym roku naprawdę musisz spróbować! Od jazdy rowerem po błocie, przez spróbowanie wszystkich smaków w lodziarni, aż po rysowanie map i rozmowę z lokalnymi mieszkańcami będzie o czym opowiadać po powrocie do szkoły!Na wakacjach obowiązuje jedna, jedyna zasada: trzeba się dobrze bawić!Nieważne, kiedy i gdzie, ważne jak. Nie ma lepszego czasu na wszystko, czego nie robimy na co dzień: odkrywanie, skakanie, bieganie, uciekanie, wejście, wyjście, nauka, rozmowa, spóźnianie się, wczesne wstawanie, budowanie, niszczenie, przemieszczanie się.Realizuj wszystkie pomysły, które przychodzą ci do głowy, zwłaszcza te najbardziej szalone. Odrobina szaleństwa jest konieczna, w końcu od tego są wakacje! Pierdomenico Baccalario: włoski pisarz, twórca gier fabularnych i scenarzysta gier wideo. Jest autorem niezwykle popularnej serii książek aktywnościowych dla młodzieży (50 rzeczy, które musisz zrobić, zanim skończysz 13 lat, 50 sekretnych misji. Jak przetrwać w świecie dorosłych, 50 (małych) rewolucji, które zmienią świat), które rozeszły się w wielu tysiącach egzemplarzy.
Tytuł obejmuje informacje w zakresie porad zdrowotnych, w tym dietetycznych, kulinarnych, zagadnień rodzinnych przede wszystkim w oparciu o medycynę naturalną.
Zaletą naturalnych kaw i herbat jest nie tylko ich niewielki koszt, ale przede wszystkim pozytywny wpływ na zdrowie: ułatwiają zasypianie, detoksykują, łagodzą stres, uspokajają, wspomagają leczenie chorób. Kawy i herbaty mogą być niezwykłe i bardzo zaskakujące, więc nie ograniczaj się do tego, co znajdziesz w sklepach! Kreuj unikalne smaki, zbieraj rośliny wokół siebie, odkrywaj nowe połączenia! Książka zawiera mnóstwo przepisów na niezwykle smaczne i łatwe w przygotowaniu napary z łatwo dostępnych dzikich roślin, które rosną wokół nas. Już nie musisz być skazany na mieszanki proponowane przez producentów. Herbata lipowa z malinami i miodem Karmelowa kawa z prażonych orzechów laskowych Mrożona herbata pokrzywowo-miętowa na ochłodę Syrop z pędów młodej sosny na kaszel Czekoladowa kawa z cykorii Herbata malinowo-sosnowa na wzmocnienie odporności Pobudzająca kawa z żołędzi Herbata świerkowa z malinową konfiturą – bomba witaminowa Syrop z kwiatów podbiału Herbata z pąków bukowych na chwilę relaksu Mleczna kawa z orzeszków lipy Kawa z mniszka lekarskiego na lepsze trawienie I wiele innych… Katarzyna Mikulska i Artur Bokła – ludzie lasu, prowadzą kursy i warsztaty z zakresu zielarstwa, zdrowego odżywiania, zielonej kuchni, survivalu, bushcraftu, historycznej kuchni i ekologii. Wydali dwuczęściową książkę Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie, w której prezentują sprawdzone techniki przygotowywania potraw oraz przepisy z wykorzystaniem tego, co możesz znaleźć na łące i w lesie.
Dwutomowa publikacja została przygotowana przez Zespół specjalistów z najlepszych ośrodków w całej Polsce pod redakcją prof. dr. hab. n. med. Andrzeja Przylipiaka. Monografia stanowi drugie wydanie książki Medycyna estetyczna. Podręcznik dla studentów kosmetologii uzupełnione o najnowsze trendy i tematy; począwszy od treści podstawowych aż po praktyczne techniki szeroko pojętej medycyny estetycznej.Całość, dla łatwiejszego zapoznania się z dziedziną, została podzielona na XV części. W tomie 1 znalazły się tematy dotyczące: historii medycyny estetycznej, starzenia się skóry, zabiegów odmładzających twarz, chirurgii estetycznej w obrębie głowy, trychologii, zabiegów w obrębie tkanki tłuszczowej. W tomie 2 zaprezentowano zagadnienia odnoszące się do chirurgii estetycznej piersi, tułowia i kończyn, zabiegów korekcyjnych w obrębie skóry, zabiegów laserowych, stomatologii estetycznej. Poruszono także pod kątem medycyny estetycznej kwestie: kosmetologii, endokrynologii, rehabilitacji, aspektów psychologicznych oraz zagadnień prawnych.Publikacja jest skierowana do studentów kierunków kosmetologii oraz medycznych. Ze względu na holistyczne podejście do tematu z pewnością zainteresuje także osoby, które poszukują różnych metod leczenia i korekcji defektów urody.
Dwutomowa publikacja została przygotowana przez Zespół specjalistów z najlepszych ośrodków w całej Polsce pod redakcją prof. dr. hab. n. med. Andrzeja Przylipiaka. Monografia stanowi drugie wydanie książki Medycyna estetyczna. Podręcznik dla studentów kosmetologii uzupełnione o najnowsze trendy i tematy; począwszy od treści podstawowych aż po praktyczne techniki szeroko pojętej medycyny estetycznej.Całość, dla łatwiejszego zapoznania się z dziedziną, została podzielona na XV części. W tomie 1 znalazły się tematy dotyczące: starzenia się skóry, zabiegów odmładzających twarz, chirurgii estetycznej w obrębie głowy, trychologii, zabiegów w obrębie tkanki tłuszczowej. W tomie 2 zaprezentowano zagadnienia odnoszące się do chirurgii estetycznej piersi, tułowia i kończyn, zabiegów korekcyjnych w obrębie skóry, zabiegów laserowych, stomatologii estetycznej. Poruszano także pod kątem medycyny estetycznej kwestie: kosmetologii, endokrynologii, rehabilitacji, aspektów psychologicznych oraz zagadnień prawnych.Publikacja jest skierowana do studentów kierunków kosmetologii oraz medycznych. Ze względu na holistyczne podejście do tematu z pewnością zainteresuje także osoby, które poszukują różnych metod leczenia i korekcji defektów urody.
II wydanie doskonałego kompendium wiedzy teoretycznej i praktycznej z zakresu dawkowania i obliczania dawek leków podawanych różnymi drogami i w różnych jednostkach miary i objętości. "Obliczanie dawek leków" pozwala na samodzielne studiowanie - wiadomości przedstawiono, poczynając od podstawowych do bardziej złożonych. Ogromnym praktycznym atutem przewodnika są liczne przykłady, testy kontrolne oraz bogaty materiał ilustracyjny - nowoczesny sprzęt, urządzenia czy etykiety leków.W II wydaniu w poszczególnych rozdziałach uaktualniono leki lub dodano etykiety nowych leków obecnie stosowanych w leczeniu różnych schorzeń. Publikację uzupełniono o podrozdział ,,Obliczanie dawek leków w zawiesinie na podstawie układania proporcji" oraz rozdział "Leki stosowane w terapii nowotworów oraz terapia wspomagająca"Publikacja niezbędna w codziennej praktyce. Może być wykorzystana na różnym etapie kształcenia pielęgniarek, położnych i ratowników medycznych.
Absolutnie rewelacyjna księga sudoku to książka idealna dla wszystkich małych miłośników łamigłówek. W książce znalazło się mnóstwo zadań sudoku - od prostszych, które mogą stanowić rozgrzewkę, po trudniejsze, będące dla dziecka wyzwaniem. Rozwiązywanie sudoku to ogrom świetnej zabawy, ale też rozwój kreatywności i rozwój intelektualny dziecka
Książka Roku 2024 the British Book Awards
Dołącz do detektywa Logico i rozwikłaj intrygujące zagadki kryminalne. Dowiedz się kto, jak, gdzie i dlaczego popełnił zbrodnie. Zbadaj wskazówki, przesłuchaj świadków i wykorzystując sztukę dedukcji, uzupełnij diagramy oraz złap morderców. A gdy rozwiążesz każdą z zagadek, poznasz tajemnicę, która skrywa się za wszystkimi przestępstwami
100 kryminalnych zagadek logicznych, ułożonych według stopnia trudności od najłatwiejszych po zabójczo trudne. Do ich rozwikłania wystarczą ołówek i szare komórki. Na końcu książki znajdziesz podpowiedzi i rozwiązania.
Uruchom bezwzględną potęgę logiki w walce ze złem!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?