POZNAJ SEKRETY DAWNEGO ZIOŁOLECZNICTWA I STWÓRZ SWOJĄ DOMOWĄ APTECZKĘ!
Receptury sprzed wieków przechowują wiedzę na temat ziół i metod leczenia za pomocą przygotowywanych z nich leków roślinnych. Dzięki zielnikowi poznasz właściwości lecznicze roślin, które rosną wokół nas, a odkrywanie sekretów ziołolecznictwa pozwoli ci docenić skarby, jakimi obdarzyła nas natura.
Książka zawiera:
• Opis 45 roślin zielnych łatwych do uprawy w ogródku czy na balkonie.
• Dokładne wskazówki, jak je zbierać, suszyć i przechowywać.
• Dane dotyczące właściwości leczniczych poszczególnych roślin.
• Przepisy na nalewki, wina, soki, syropy, napary, okłady, kąpiele, maści i olejki lecznicze.
• Ciekawostki na temat ziół, nazewnictwa roślin, historii ziołolecznictwa i tradycyjnych metod leczenia.
ZIOŁA – UZDRAWIAJĄCA MOC NATURY!
Zeszyt z ćwiczeniami dla przedszkolaków w duchu metody Marii Montessori pomaga rozwijać umiejętność pisania i czytania.
Umysł dziecka w wieku 4–5 lat stale się rozwija. Jest ono ciekawe świata i chętnie uczy się nowych rzeczy, a przy tym traktuje naukę jak zabawę. W tym wieku poszerza swój zasób słów, próbuje poznawać pierwsze litery, czytać sylaby i łączyć je w słowa. Warto więc wspomóc swoją pociechę w nauce pisania i czytania, korzystając z zawartych w tej książce różnorodnych ćwiczeń językowych bazujących na metodzie opracowanej przez Marię Montessori. Towarzysz dziecku w wykonywaniu zadań: objaśniaj polecenia, bądź uważnym i wrażliwym przewodnikiem po otaczającym was świecie.
Bogumiła Zdrojewska jest nauczycielem dyplomowanym i od ponad 30 lat pracuje z dziećmi, wykorzystując metodę Marii Montessori. Cechuje ją innowacyjne podejście do wychowywania i uczenia najmłodszych oraz chęć do stałego poszerzania swoich kompetencji pedagogicznych. Swoją pasją dzieli się z innymi.
Szybkie w przygotowaniu, zdrowe i pyszne posiłki – odkryj niezwykły potencjał air fryera!
Air fryer to urządzenie, które robi furorę w polskich kuchniach. Jest łatwe w obsłudze i wielofunkcyjne – pozwala piec i smażyć w gorącym powietrzu, czyli z niewielkim dodatkiem tłuszczu lub bez niego, w krótszym czasie niż w przypadku tradycyjnego piekarnika, co oznacza duże oszczędności. Można w ten sposób przygotować w zasadzie każdą potrawę!
Od przystawek przez dania obiadowe z dodatkiem smakowitych sosów aż po desery – proponujemy 50 sprawdzonych i oryginalnych przepisów, które pozwolą ci odkryć pełen potencjał air fryera. Bez względu na to, czy dopiero zaczynasz przygodę z tym urządzeniem, czy masz już poziom mistrzowski, znajdziesz tu ciekawe inspiracje i praktyczne porady. Na końcu książki zamieszczono pomysły na menu na różne okazje, co znacznie ułatwi ci zaplanowanie posiłków dla całej rodziny.
Ciesz się smakiem klasycznych koktajli w wersji bez alkoholu! Spróbuj autorskich kompozycji, które zaskoczą nawet największych smakoszy drinków.
Coraz więcej osób świadomie rezygnuje ze spożycia alkoholu lub je ogranicza, bo zdaje sobie sprawę z jego szkodliwego wpływu na organizm. Jednocześnie nie chcą rezygnować z towarzyskiego aspektu spotkań na drinka, piwo czy wino i poszukują bezalkoholowych zamienników, które smakiem dorównują tradycyjnym napojom. W odpowiedzi na te potrzeby specjaliści zaczęli eksperymentować z nowymi recepturami, składnikami i technikami przygotowywania koktajli, czego efektem są oryginalne, przepyszne kompozycje.
Autorzy książki – barmani z wieloletnim stażem w miksowaniu – doradzają, jak samodzielnie przygotować zamienniki alkoholi i bazujące na nich koktajle. W książce znajdziesz przepisy na bezalkoholowe klasyki, a także autorskie kompozycje, które powstały dzięki doświadczeniu i setkom prób. Prostym instrukcjom towarzyszą pomocne wskazówki oraz piękne zdjęcia z propozycjami podania gotowych koktajli.
Tym razem rzeczywiście na zdrowie!
Nieważne, czy jesteś koktajlowym amatorem czy początkującym barmanem poszukującym przewodnika po świecie napojów bezalkoholowych – ta książka jest właśnie dla ciebie.
Mateusz Bala – autor książki Koktajle alkoholowe. Nie tylko Aperol. Ma kilkunastoletnie doświadczenie w branży barmańskiej: miksuje, szkoli barmanów i udziela konsultacji przy tworzeniu barów. Rywalizował z najlepszymi barmanami z całej Polski w konkursach koktajlowych, plasując się na podium siedem razy. Twórca internetowego projektu „Z pamiętniczka barmana”, poświęconego tworzeniu koktajli.
Grzegorz Nowicki – ambasador dobrej i odpowiedzialnej zabawy. Wielokrotny laureat polskich konkursów barmańskich i reprezentant Polski podczas międzynarodowych finałów. Od wielu lat szkoli barmanów, właścicieli i managerów restauracji oraz udziela konsultacji przy tworzeniu barów w całej Polsce.
Eric J. Hrst łączy najbardziej aktualną wiedzę naukową z wieloletnim doświadczeniem wspinaczkowym i trenerskim. Opierając się na najnowszych badaniach z dziedziny medycyny sportu, odżywiania i treningu, pomaga wspinaczom osiągnąć wysoki poziom sprawności fizycznej i lepszą koncentrację umysłową w skale przy mniejszym ryzyku kontuzji. Znajdziesz tutaj wiadomości na temat treningu techniki, doskonalenia umiejętności mentalnych oraz kształtowania siły i wytrzymałości mięśniowej. Informacje dotyczące ogólnego przygotowania kondycyjnego stanowią wprowadzenie do rozdziałów, w których w szczegółowy sposób opisano spersonalizowane programy treningowe o maksymalnej skuteczności. Omówiono tu także niezwykle istotne, choć często lekceważone kwestie dokonywania samooceny, przyspieszania procesów regeneracji oraz sposoby zapobiegania kontuzjom. Przedstawione w książce ćwiczenia i techniki zostały zilustrowane licznymi fotografiami. Tabele zawierające podsumowanie wskazówek treningowych ułatwiają dokonanie szybkiego przeglądu kluczowych zagadnień. Eric J. Hrst wspina się od kilkudziesięciu lat. Jako trener pomógł tysiącom wspinaczy dzięki swoim seminariom, poradom udzielanym na stronach internetowych oraz książkom takim jak Wspinaczka. Jak poprowadzić VI.4 (wyd. 3, Wydawnictwo RM 2023).
ADHD to nie tylko trudność, lecz także inny, wyjątkowy sposób patrzenia na świat Umysły dzieci z ADHD pracują na pełnych obrotach. Ci mali ludzie dostrzegają rzeczy, które innym umykają. Są kreatywne, mają ogromną wiedzę i często nietuzinkowe zainteresowania. To dar, który warto pielęgnować. Mimo że borykają się z wieloma problemami, na przykład trudnościami w koncentracji czy regulacji emocji, to właśnie te przeszkody stają się często bodźcem do rozwinięcia wyjątkowych talentów. Jeśli tylko odpowiednio wesprzemy nasze dzieci, okażą się zdolne do niezwykłych osiągnięć. Ta książka jest praktycznym przewodnikiem dla rodziców i nauczycieli dzieci w wieku 512 lat, którzy chcą lepiej zrozumieć ADHD i efektywnie wspierać dzieci z tym zaburzeniem. Opisano w niej konkretne narzędzia i strategie, które pomagają w codziennej pracy z dzieckiem, co prowadzi do poprawy jego funkcjonowania w domu, w szkole i wśród rówieśników.Dzięki tej książce stworzycie pozytywne, wspierające środowisko, które pomoże dzieciom z ADHD rozwijać swój potencjał i odnosić sukcesy. Anna Gutenberg-Piela psycholożka, diagnostka, mediatorka i terapeutka treningu umiejętności społecznych (TUS). Ukończyła psychologię na UKSW. Od wielu lat jest związana warszawską Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną i prowadzi własną praktykę. Ma ponad 20 lat doświadczenia w pracy z dziećmi z ADHD oraz ich rodzinami, wspiera ich w radzeniu sobie z wyzwaniami życia codziennego. Jej doświadczenie zawodowe i pasja do pomagania innym znajdują odzwierciedlenie w tej publikacji, łączącej wiedzę naukową z praktycznymi wskazówkami.
Kim jest narcystyczny manipulator? Jak działa? A przede wszystkim: jak się od niego uwolnić?
Najczęściej na początku nie zauważasz niczego podejrzanego. Znajomość wydaje się wręcz bardzo obiecująca. Jednak wkrótce zaczynają się pojawiać sygnały alarmowe świadczące o tym, że masz do czynienia z toksyczną relacją: partner wpędza cię w poczucie winy, sprawia, że wątpisz w swoją wartość, kontroluje cię… Gdzieś w środku wiesz, że trzeba z nim zerwać, ale brakuje ci odwagi. Ta książka pomoże ci ją znaleźć i się uwolnić.
Autor analizuje osobowość narcyza, opisuje jego typowe zachowania i metody działania, a także destrukcyjny wpływ na ofiarę. Podpowiada, jak udaremnić próby manipulacji lub kontroli, i przedstawia konkretne, praktyczne sposoby obrony przed toksycznym partnerem.
Dzięki tej książce odkryjesz manipulacje toksycznego narcyza, nauczysz się stawiać siebie na pierwszym miejscu i uwolnisz się ze szkodliwych schematów relacji.
Jean-Charles Bouchoux – od ponad dwudziestu lat zajmuje się psychoterapią psychoanalityczną. Autor licznych książek poświęconych zaburzeniom psychicznym, manipulacji psychologicznej oraz mechanizmom obronnym. Często gości we francuskich stacjach radiowych.
Edukacja seksualna bez wstydliwego spuszczania wzroku i enigmatycznego mówienia o tych sprawach? Właśnie tak! SEX EDU to kompleksowy przewodnik po pierwszych relacjach i wszystkim, co związane z seksualnością.Od poznawania i obserwowania zmieniającego się ciała, przez samodzielne rozpoznawanie własnych pragnień, aż po wchodzenie w pierwsze relacje zarówno te romantyczne, jak i seksualne. SEX EDU bez tabu odpowiada na piętrzące wraz z nowymi doświadczeniami pytania, nie zapominając, że bezpieczny seks to także ten, w którym potrafisz zadbać o swój komfort emocjonalny.Autorka traktuje swoich czytelników tak, jak sama chciałaby zostać potraktowana jako nastolatka: mówi bez ogródek, udziela konkretnych odpowiedzi, a tam gdzie trzeba, wykazuje się subtelnością i empatią. Czasem oferuje konkretne rozwiązania, czasem narzędzia, by samodzielnie odkrywać swoje potrzeby. Nie znajdziecie lepszego punktu wyjścia do budowania zdrowego, niosącego przyjemność podejścia do własnej seksualności.
Ponad 150 przepisów na pyszne posiłki dla przyszłych mamNo i stało się! Będziesz mamą! Na pewno towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg ciąży i o dziecko. Zastanawiasz się między innymi nad tym, jak powinnaś się w tym szczególnym czasie odżywiać, żeby czuć się dobrze i zapewnić maleństwu jak najlepszy rozwój. Pomoże ci w tym nasza książka, przygotowana przez zespół ekspertek żywieniowych z dużym doświadczeniem zawodowym, które same - jako mamy - borykały się z wieloma wątpliwościami w okresie ciąży. Znajdziesz tu:- sprawdzone przepisy na śniadania, obiady, kolacje i przegryzki,- podział przepisów na trymestry,- informacje dotyczące żywienia w ciąży i praktyczne wskazówki,- wyliczenia kaloryczności i wartości odżywczej każdej potrawy. Ta książka to zbiór kulinarnych inspiracji przygotowanych przez profesjonalne dietetyczki, by 9 miesięcy ciąży upłynęło smacznie i zdrowo!Autorki książki - Magdalena Czyrynda-Koleda, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska i Monika Stromkie-Złomaniec - są specjalistkami do spraw żywienia, pracującymi na co dzień z pacjentami w warszawskich poradniach dietetycznych.
Bycie samemu nie musi oznaczać osamotnienia. Pokochaj siebie, twórz głębokie relacje i ciesz się życiem!Jeśli czujesz się samotny, masz poczucie pustki w swoim życiu, brakuje ci obecności kogoś, z kim mógłbyś się dzielić radościami i smutkami, ta książka powstała z myślą o tobie.Przeczytasz w niej nie tylko o samotności, ale przede wszystkim o relacjach, w tym tej najważniejszej z samym sobą. Autorka przedstawia korzyści płynące z przebywania samemu, uczy, jak celebrować czas spędzany tylko w swoim towarzystwie. Proponuje sposoby radzenia sobie z niechcianą samotnością, podpowiada, jak zbliżyć się do innych ludzi, budować relacje i je pogłębiać.Znajdziesz tu także wiele przydatnych wskazówek i angażujące ćwiczenia, które pomogą ci wprowadzić rady autorki w życie.Dzięki tej książce: spojrzysz na samotność z nowej perspektywy, nauczysz się wzmacniać wartościowe więzi, docenisz życie w pojedynkę i bycie we wspólnocie. Cheryl Rickman jest aktywną zawodowo terapeutką zajmującą się psychologią pozytywną. Specjalizuje się w pisaniu praktycznych poradników, które pomagają czytelnikom mniej się martwić i skuteczniej rozwijać.
Prześpij spokojnie całą noc obudź się wypoczęty i pełen energii!Coraz więcej osób boryka się z problemami ze zdrowym, spokojnym wypoczynkiem. Stres, niezdrowy tryb życia, przepracowanie, godziny wpatrywania się w ekrany telefonów, komputerów i telewizorów to wszystko wpływa na jakość naszego snu. Doktor Lindsay Browning pokazuje jednak, że droga do pokonania bezsenności wcale nie musi być trudna i skomplikowana.Kluczem do dobrego snu jest wypracowanie zdrowych nawyków dostosowanych do twoich potrzeb i trybu życia. W tej książce znajdziesz nie tylko sporą dawkę wiedzy o rodzajach zaburzeń snu skąd się biorą i jak je rozpoznać lecz także praktyczne porady i ćwiczenia, dzięki którym uporasz się z każdym z nich.Dzięki tej książce: dowiesz się, z czego wynikają zaburzenia snu, zrozumiesz różnicę między dobrym a złym nocnym wypoczynkiem, oduczysz się szkodliwych nawyków, które wpływają na twoje problemy z zaśnięciem, poznasz rodzaje bezsenności i sposoby radzenia sobie z każdym z nich, odkryjesz techniki, które pozwolą ci uspokoić swój umysł przed snem, nauczysz się słuchać znaków ostrzegawczych wysyłanych przez twoje ciało i odpowiednio na nie reagować. Dr Lindsay Browning jest dyplomowaną psycholożką, członkinią Brytyjskiego Towarzystwa Psychologicznego i neurobiolożką. Od lat we własnej klinice Trouble Sleeping pracuje z pacjentami nad poprawą jakości ich snu oraz prowadzi szkolenia z tego zakresu. Uzyskała doktorat na Uniwersytecie Oksfordzkim, gdzie badała związek między zmartwieniami a bezsennością.
Jeśli chcesz się dowiedzieć, skąd bierze się stres oraz jak wpływa na umysł i ciało człowieka, a także jak najlepiej sobie z nim radzić, zajrzyj do tej książki.Przeczytasz tu o źródłach reakcji stresowej, jej uwarunkowaniach indywidualnych i ewolucyjnych oraz jej przebiegu w mózgu. Dowiesz się, jak ciało i umysł funkcjonują pod wpływem stresu, zrozumiesz swoje emocje i zachowania w trudnych sytuacjach. Znajdziesz tu także informacje o rodzajach stresorów oraz konsekwencjach ostrego i przewlekłego stresu.Autorka przybliża sposoby radzenia sobie ze stresem, budowania na niego odporności oraz wspomagania ciała i umysłu w wygaszaniu reakcji stresowej.To niezwykle cenna lektura dla każdego, kto chce poznać stres i rozwijać swoją odporność na niego.Magdalena Kik psycholog, certyfikowana psychoterapeutka Polskiego Towarzystwa Psychologicznego, członek Polskiego Towarzystwa Psychoterapii Psychoanalitycznej, superwizorka aplikantka w Polskim Towarzystwie Psychiatrycznym. Prowadzi prywatną praktykę psychoterapeutyczną i superwizyjną, szkoli z zakresu psychoterapii.
Najważniejszą rzeczą jest systematyczność i czynienie stopniowych postępów. Kiedy już wciągniesz się w studiowanie tajników szachów, możesz spodziewać się znacznego poszerzenia swojej wiedzy w tej dziedzinie i opanowania coraz liczniejszych technik prowadzenia taktycznej i pozycyjnej walki na szachownicy.[z Wprowadzenia] Sprawność taktyczna stanowi połączenie wyczucia kombinacyjnego i obliczania skomplikowanych wariantów. Obie te umiejętności trzeba opanować w odpowiednim stopniu, jeśli ktoś chce stać się naprawdę wytrawnym szachistą taktykiem.Istnieje wiele podręczników kombinacji szachowych, więc celem tej książki nie jest wyłącznie skupienie się na tym dość dobrze już omówionym aspekcie gry taktycznej. Ważniejszy wydaje się inny, niedoceniany temat jak osiągnąć pozycję, w której można przeprowadzić kombinację, bo to właśnie prawdziwa sztuka w szachach i ukazuje taktykę w szerszym wymiarze.W tej książce Thomas Engqvist skupia się na taktyce szachowej. Czytelnik znajdzie w niej 300 najważniejszych idei taktycznych w debiucie, grze środkowej i końcowej.300 najważniejszych taktycznych pozycji szachowych analizuj po pięć z nich na tydzień, aby stać się lepszym szachistą!Thomas Engqvist międzynarodowy mistrz z ponad trzydziestoletnim doświadczeniem w królewskiej grze. Jest także trenerem szachowym oraz redaktorem strony schacksnack.
Dobra technika to podstawa piłki nożnej. Jest niezbędna do tego, by stać się piłkarzem wszechstronnym, to znaczy takim, który radzi sobie w najtrudniejszych sytuacjach na boisku. By osiągnąć najwyższy poziom, musisz uczyć się od najlepszych. Dzięki tej książce możesz trenować razem z wybitnymi piłkarzami FC Barcelony i tak jak oni wypracować mistrzowską technikę.W książce przedstawiono triki, zagrania i zwody, które powinien poznać każdy, kto chce mieć przewagę nad rywalami na boisku. Poszczególne kroki ćwiczeń są dokładnie opisane i przedstawione na kolorowych ilustracjach. Znajdziesz tu także informacje o poszczególnych graczach, ciekawostki o klubie oraz quizy, które pozwolą ci sprawdzić swoją wiedzę!Autorzy książki na co dzień zajmują się piłką nożną tworzą akademię piłkarską jednego z największych klubów w Europie. Pracują z takimi jak ty młodymi zawodnikami, których największym marzeniem jest grać jak Robert Lewandowski.
Wprowadź smaki Korei do swojej kuchni. Nie czuj się obco w koreańskiej restauracji. Czytaj, gotuj i ciesz się smakiem kimchi, ciastek ryżowych, zup i dań głównych, banchanów oraz deserów. Poznaj koreańską kulturę jedzenia i serwowania posiłków.Kuchnia koreańska? Powiesz: kimchi! Masz rację, ale chociaż kiszona na ostro kapusta jest obok bap, czyli ryżu sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego narodu kusi wieloma innymi smakami, aromatami i kolorami.To ostrość jaskrawoczerwonej pasty gochujang z koreańskiej papryczki chili, słodycz syropu ssal jocheong z brązowego ryżu, słony smak doenjang pasty ze sfermentowanej soi i zalewy solnej. To kuchnia kontrastów, w której intensywne smaki łączą się harmonijnie z delikatnymi potrawami, takimi jak buliony z suszonych sardeli i glonów, czy też kremowe tofu.Koreańska kuchnia oferuje dania idealne dla mięsożerców zachwyci ich aromatyczna wołowina bulgogi lub smażony kurczak na ostro dak galbi. Jednak nie brakuje tu również przysmaków dla tych, którzy wolą kuchnię roślinną królują w niej wszelkiego rodzaju kiszonki, ciastka ryżowe i warzywne banchany, które w połączeniu ze słodko-ostrymi sosami dają niespotykane nigdzie indziej smaki.Ta książka prezentuje kilkadziesiąt przepisów na proste i popularne potrawy kuchni koreańskiej. Każdy jest opatrzony objaśnieniami i radami, na przykład jak pokroić wołowinę na cieniutkie plasterki na bulgogi, z czym najlepiej podawać daną potrawę. Znajdziesz tu także listę podstawowych przypraw i składników większość z nich jest niedroga i łatwo dostępna w polskich supermarketach lub sklepach internetowych z kuchniami świata.
Wspaniała zabawa i nauka rysowania dla każdegoCzy chcesz się nauczyć rysować kwiaty? Stworzyć na kartce papieru ich delikatne płatki, które będą jak żywe? Znajdziesz tu 30 rysunków z dokładnymi instrukcjami, dzięki którym w kilku krokach naszkicujesz kształty rozmaitych kwitnących roślin, a potem wypełnisz je barwami. Róże, bratki, tulipany, polne maki, dzwonki czy stokrotki dzięki tej książeczce nauczysz się rysować te i wiele innych cudownych kwiatów.
Wspaniała zabawa i nauka rysowania dla każdegoCzy chcesz się nauczyć rysować zwierzęta? Stworzyć na kartce papieru koty, psy, konie, drapieżniki albo ptaki, które będą jak żywe? Znajdziesz tu 30 rysunków z dokładnymi instrukcjami, dzięki którym w kilku krokach naszkicujesz kształty zwierząt, a potem wypełnisz je barwami. Uroczy kotek, groźny tygrys, majestatyczny jeleń, zabawny kangur czy delikatny koliber dzięki tej książeczce nauczysz się rysować te i wiele innych zwierząt.
Koty są tak niezwykłe, że wiążą się z nimi liczne legendy, przesądy i historie zarówno możnych tego świata, jak i tych, którym przyszło spłonąć na stosach. To wyjątkowe stworzenia, które od wieków postrzegane są przez człowieka wręcz jako magiczne. Barbara Sieradzan bierze pod lupę historię tych niesamowitych zwierząt i odkrywa przed czytelnikami tajemnice ich dyskretnej, ale znaczącej obecności u boku człowieka. Magia kotów to nie tylko barwna opowieść, lecz także piękne ilustracje, które wspólnie tworzą prawdziwą ucztę dla zmysłów, nie tylko dla zdeklarowanych kociarzy. Barbara Sieradzan od ponad 20 lat sednem jej pracy zawodowej i zainteresowań są zwierzęta. Stała współpracowniczka miesięczników Mój Pies, a potem Przyjaciel Pies. W miesięczniku Kocie Sprawy stworzyła cykl opowiadań satyrycznych Między nami kocurami, później stałą rubrykę Lekarz weterynarii. Jest dyplomowaną bioenergoterapeutką zwierząt z wieloletnią praktyką. Autorka książek Kot w domu. Instrukcja obsługi i Pies w domu. Instrukcja obsługi wydanych nakładem Wydawnictwa RM.
Jedna z najsmaczniejszych kuchni świata teraz w twoim domu!Kuchnia tajska jest wysoko ceniona na świecie i słusznie. Ma wiele twarzy, ale niezmiennie wyróżnia ją równowaga smaków, którym towarzyszy prawdziwa eksplozja przypraw i aromatów.Odkryj klasykę kuchni tajskiej sajgonki, szaszłyki z kurczaka w sosie satay, sałatkę z zielonej papai, tom kha kai, sałatkę z chrupiącego ryżu, zielone i czerwone curry, kurczaka smażonego z orzechami nerkowca, pad thai, ryż z kokosem i mango Znajdziesz tu treściwe i łatwe do przygotowania przepisy, opis podstawowych składników i stosowanych przyborów kuchennych oraz zdjęcia pokazujące przygotowanie potraw krok po kroku. Caroline Trieu poznawała kuchnię Azji Południowo-Wschodniej już od najmłodszych lat dzięki mamie i ciociom. Tajlandię odkryła dużo później podczas stażu, na którym była pod koniec studiów, i zakochała się w tym miejscu. Szybko stało się ono jej krajem z wyboru. Caroline przemierza go bezustannie od 15 lat, ucząc się podstaw języka i kuchni, a także szkoląc się w masażu tajlandzkim nuad boran, który wykonuje w swoim salonie. Jednocześnie dzieli się pasją do kuchni tajskiej, laotańskiej i wietnamskiej podczas warsztatów kulinarnych w okolicach Rennes we Francji i na blogu Taste-of-mekong.
Kuchnia indyjska zachwyca bogactwem smaków, aromatów i kolorów. Wyrusz w kulinarną podróż do Indii, poznaj przepisy na najlepsze dania i przekonaj się, jak łatwo przygotować je w domu!Skosztuj szaszłyków z jagnięciny z imbirem i kolendrą, kurczaka tandoori, curry z bakłażanem albo sera paneer ze szpinakiem. Do tego ryż z kardamonem lub szafranem, chlebki naan i chapati, chutneye i raity. A na deser lassi lub lody różane. Oprócz przepisów na pyszne dania znajdziesz tutaj informacje o podstawowych produktach i przyborach, użyteczne wskazówki i proste instrukcje krok po kroku, a wszystko to ilustrowane pięknymi zdjęciami. Sandra Salmandjee, czyli Sanjee, autorka bloga Bollywood Kitchen, popularyzuje oryginalne potrawy z kraju swoich przodków i skupia wokół siebie społeczność smakoszy. Swoim nowoczesnym, kreatywnym podejściem do kuchni indyjskiej zachęca do odkrywania egzotycznych smaków. Gotowanie w jej wykonaniu to radość dla duszy, przyjemność dla oka, rozkosz dla podniebienia i sztuka dzielenia się tym, co dobre.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?