Untitled documentJak z małej działki przy domu wyczarować przestrzenny, uroczy i tajemnjczy ogród? Dlaczego warto poznać reguły kompozycji ogrodowych wypracowane i stosowane od wielu wieków na całym świecie? Jak efektownie zestawiać drzewa i krzewy o różnych barwach, kształtach i wielkościach? Jak harmonijnie wkomponować dodatkowe elementy aranżacji ogrodowej z drewna, kamienia, szkła, metalu? Obejrzyj sprawdzone pomysly na ciekawe kompozycje ogrodowe i przeczytaj praktyczne rady Autora. Dzięki nim urządzisz piękny, jedyny w swoim rodzaju ogród.
Untitled documentPiękne bonsai można uformować nie tylko z egzotycznych gatunków. Rodzime drzewa, jak klon, buk, świerk czy dąb, również doskonale nadają się do tego celu. Książka jest adresowana przede wszystkim do osób, które pragną się dopiero zapoznać z dalekowschodnią sztuką bonsai.
Flora storczyków Polski obejmuje 46 gatunków, reprezentujących 24 rodzaje. Większość z nich należy do roślin zagrożonych wyginięciem, a wszystkie nasze storczyki podlegają na obszarze całego kraju ścisłej ochronie gatunkowej.
Książka zawiera szczegółowe opisy i zdjęcia wszystkich gatunków zaliczanych do flory Polski. Gatunki u nas wymarłe lub bardzo rzadkie zostały sfotografowane w innych krajach europejskich, gdzie spotykane są częściej.
Untitled documentPonad 120 sprawdzonych przepisów na chleby tradycyjne i regionalne, pełnoziarniste, bezglutenowe, z dodatkami. A także na słodkie bułki, chałki i ciasta. Przepisy na pasty do chleba, potrawy z chleba. Dodatkowe informacje na temat produktów i urządzeń dostępnych na rynku. Bądź na czasie. Piecz i jedz domowy chleb!
Untitled document Z książki tej dowiesz się wszystkiego o sztuce cięcia iglaków posadzonych pojedynczo, w szpalerach i żywopłotach oraz ścielących się dywanowymi kobiercami. Jakie gatunki krzewów i drzew iglastych wybrać do ogrodu? Kiedy i jak ciąć oraz przyginać pędy, aby uzyskać osobliwe kształty u rodzimej sosny, cisa czy jałowca? Jak natomiast tylko nieznacznie poprawić kształt iglaków, by rośliny nie zatraciły swojego naturalnego wyglądu? Jaki żywopłot iglakowy wybrać do ogrodu, strzyzony czy też rosnący swobodnie, i jak go pielęgnować, by przez długie lata cieszył nas jego widok?
Untitled documentWędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb, wędzarnie do samodzielnego wykonania, szafy i komory wędzarnicze, jak unikać błędów w czasie wędzenia. Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania, wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny kiełbasa surowa, parzona i gotowana jaki dym do jakiej kiełbasy przepisy. Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie, metody wędzenia, gatunki ryb polecane do wędzenia, przechowywanie i zamrażanie, przepisy.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?