KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Sery, masło, jogurt, kefir

Sery, masło, jogurt, kefir

  • Autor: Hanreich Lotte Zeltner Edith
  • ISBN: 978-83-7073-763-4
  • EAN: 9788370737634
  • Oprawa: Twarda
  • Wydawca: Multico
  • Format: 15.2x21.5cm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 176
  • Rok wydania: 2009
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Brak ocen
  • 25,72

     zł

    35,00 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał – zawsze świeży, bez konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami. Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.: • twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel • bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę • ser monastyrski i ser piwny • sery pleśniowe – brie, camembert, roquefort • sery półtwarde i twarde – tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan • śmietanę i masło • zsiadłe mleko, jogurt i kefir Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE