Sprawdzone sposoby na zmianę na lepsze!
Chcesz pozbyć się nadprogramowych kilogramów? Chcesz zrobić to tak, jak autor tego poradnika? Chcesz skorzystać z porad i rozwiązań, które real- nie wpłynęły na zmianę sylwetki autora, który przeszedł wielką przemianę? Ta książka jest dla ciebie.
Wciąż rozszerzająca się epidemia nadwagi i otyłości w krajach rozwiniętych jest skutkiem zmian w sposobie życia na przestrzeni ostatnich dziesięcioleci. Niespotykany w poprzednich stuleciach łatwy dostęp do taniej i kalorycznej żywności powoduje, że człowiek nie radzi sobie z tą obfitością i odkłada znacznie więcej zbęd- nych kilogramów, niż jest dla niego zdrowe. Książka ta jest poręcznym zbiorem dobrych nawyków i drobnych rozwiązań, które wprowadzone w życie, pozwoliły autorowi na pozbycie się dużego brzucha i powrót do zdrowej sylwetki.
Pięć, cztery, może osiem lat czy właściwie miesięcy. 41, 37, 600, 13 kilo- gramów, procent, deko. Nie wiem. Poproszono, bym nie przywiązywała wagi do cyfr w moim życiu. Przywiązuję więc do słów. Stawiam je na szali. Książka, którą trzymasz w swoich dłoniach, przedstawia kilka miesięcy życia osoby chorej na zaburzenia odżywiania – na anoreksję. Chodź, wejdź na chwilę do tego świata. Rzeczywistości tysięcy ludzi na całym świecie. Tę chudą, ale przepełnioną miłością aż po końce każdego z żeber i sinych palców. Właśnie uchylam drzwi, by wpuścić do sieni pierwsze promienie. Moje położenie się zmienia. Niczym stany chorobowe, moje umiejscowienie, wraz z dziennikiem, kreślą nowe punkty na mapie, a dni i noce przynoszą ciąg myśli. Zaprzyjaźniam się z wiatrem. Chłodem, ciemnością, bo wierzę, że biel przychodzi z czasem.
Tak jak Malika Tomkiel nie zapomniała o tym, co przeżyła, tak ja nie potrafię teraz wyjść ze świata przedstawionego w książce. Biel kości czyta się jednym tchem. A prawda wypływająca z historii bohaterki walczącej z anoreksją aż boli.
Mówienie o sobie to ponoć najtrudniejsze zadanie. Zgłaszam obecność. Żyję, piszę, redaguję książki i uczę piękna zawartego w jodze. Czasem się zastanawiam, czy żyję z pisania, czy piszę, by żyć. W kawiarni szeptali, że od wielu lat jestem dziennikarką związaną z kulturą i społeczeństwem, która nie boi się poruszać tematów związanych ze świadomością.
Dzięki temu życiowe ścieżki przeniosły mnie na karty magazynów „Freshmag”, „Slow”, „Vege”, „Epea” czy „Lśnienie”, a okazjonalnie moje słowa przybierają radiowy charakter. Zakładam, że w afekcie oparów kawy, tej świeżo mielonej, stałam się założycielką ogólnopolskiego wydawnictwa prasowego, a tym samym redaktorką naczelną magazynu „Kraft”. I o. Kto wie, dokąd zaprowadzi mnie ważenie słów? Bycie cyfrową maszynistką i życiową joginką? Trzeba iść, gdy wołają.
Magdalena Bury, dziennikarka medyczna, pedagożka i ekspertka ds. żywienia
Książka Na włoskim szlaku składa się z 20 rozdziałów – każdy z nich opowiada o innym włoskim regionie. Znajdziemy tu opowieści o Lombardii, Abruzji, Kalabrii, Sycylii czy słonecznej Toskanii. Autor przeplata bogatą wiedzę o wymienionych wyżej miejscach (również w odniesieniu religijnym) i tamtejszej architekturze z ciekawostkami oraz przepisami kulinarnymi – w każdej całostce zamieszczono najciekawsze przepisy kulinarne na dania główne i desery.
Dlaczego warto kupić tę książkę?
• Poznasz najpiekniejsze rejony Włoch, architekture, sztukę, miejsca kultu religijnego
• Odkryjesz tradycyjne smaki kulinarne, mało znane receptury
• Otrzymasz dokładne przepisy i receptury na pyszne włoskie dania
Fragment z książki
Kuchnia lombardzka
Podobno kuchnia lombardzka nie zachwyca i nie jest tak obfita i bogata jak w innych regionach Włoch, szczególnie na południu. Ale nic bardziej mylnego. Lombardczycy z dumą pielęgnują swoje bogate tradycje kulinarne, które cechują dania wyszukane i pełne wyrafinowanych smaków. Ze względu na swoją lokalizację, tutejsze przysmaki to połączenie wpływów francuskich, a także austriackich, niemieckich a nawet hiszpańskich. Co ciekawe tutejsze potrawy wcale nie są oparte na makaronie. W Mediolanie jak i całej Lombardii na stołach nie króluje tak popularna w całej Italii pasta tylko ryż. Podaje się go zarówno do zup jaki i przyrządza aromatyczne risotto. Najbardziej popularną wersją jest risotto alla milanese, niezwykłe aksamitne, złociste, z dodatkiem białego wina i najdroższej przyprawy świata szafranu. To kulinarny symbol regionu, danie iście królewskie, które rozpływa się w ustach. Podawane jest ono samodzielnie lub z ossobuco.
Get ready to welcome friends and family back around your table by PRE-ORDERING Jamie's brand-new cookbook, TOGETHER - a joyous celebration of incredible food to share.
Being with our loved ones has never felt so important, and great food is the perfect excuse to get together. Each chapter features a meal, from seasonal feasts to curry nights, with a simple, achievable menu that can be mostly prepped ahead.
Jamie's aim - whether you're following the full meal or choosing just one of over 120 individual recipes - is to minimise your time in the kitchen so you can maximise the time you spend with your guests.
Jamie's Together also helps to take the stress out of cooking by arming you with tips, tricks and hacks to stay organised and get ahead of the game.
Inspirational but practical, Together is about comfort, celebration, creating new memories and, above all, sharing fantastic food.
This is about memorable meals, made easy. Let's tuck in - together!
Praise for Jamie's 7 Ways:
'Cooking dinner just got easier (and tastier). Brilliant' Mail on Sunday
'Easy, achievable and delicious; Oliver has created another fail-safe cookbook for families' Daily Telegraph
'Perfect for anyone stuck in a cookery rut and in need of some inspiration' Daily Mail
'Simple, affordable and delicious food designed for all the family' i
Gotuj prosto. Gotuj pięknie. Gotuj po japońsku.Pozycja wiecznego outsidera w tajemniczym kraju kwitnącej wiśni uczyniła Ivana Orkina dociekliwym, otwartym i pilnym uczniem. Książka Gaijin gotuje podsumowuje prawie trzydziestoletnie doświadczenie autora ze wspaniałą tradycją kulinarną Japonii. Orkin sprawia, że to, co skomplikowane, staje się proste i dostępne dla każdego, kto ma w sobie ciekawość świata.W książce znajdziesz przepisy na wszystkie okazje.Przygotuj pyszne i pożywne kociołki z mięsem kurczaka lub wołowiną.Urządź własne temaki party, oczaruj znajomych stołem z oden.Naucz się przygotowywać idealnego tonkatsu i zwiń swoją pierwszą wielką rolkę sushi.Ta książka cię zaskoczy i uwiedzie. Dzięki niej zasmakujesz w prostocie i uważności.
Otwórz się na obfitość Natury i ciesz zmysłową kuchnią roślinną.Pragniesz dobrego i wartościowego jedzenia? Uwielbiasz spędzać czas na posiłkach z ukochanymi ludźmi, celebrując bliskość? Ważne jest dla ciebie życie w zgodzie z naturą? Jesteś w dobrym miejscu, zapraszamy do stołu.Roślinna kuchnia może być pełna smaku, uwodzicielska i rozgrzewająca serce. Spróbuj!Dieta roślinna jest przyjazna planecie, gdyż w mniejszym stopniu niż ta tradycyjna wyczerpuje zasoby naturalne i niszczy środowisko. A przy tym jest niezwykle wartościowa. Warzywa, owoce, rośliny strączkowe, pełnoziarniste kasze, orzechy oraz pestki to doskonały pokarm i źródło cennych dla naszego organizmu witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Nie wspominając już o źródle rozkosznych doznań kulinarnych.Ida Kulawik, autorka bloga Veganbanda i Katarzyna Czarnecka proponują 100 smakowitych, cieszących oczy, język i duszę przepisów na wszystkie pory roku, a Katarzyna Cichoń z pasją je fotografuje. Od pożywnych śniadań przez aromatyczne, zawiesiste zupy aż po wyrafinowane desery z czekoladą i owocami każdego dnia ty i twoi bliscy możecie zasmakować czegoś niezwykłego.Jak powiadają Autorki we wstępie: Eksperymentujmy, bawmy się gotowaniem i jedzeniem, przełamujmy swoje przyzwyczajenia i próbujmy nowych składników! I co najważniejsze, dajmy szansę roślinom pokarmom miłości.Największym wrogiem przyjemności są rutyna i monotonia. Z tą książką już nigdy ci one nie grożą!
Tradycyjne frankfurterki, delikatna kiełbasa z jagnięciny, apetyczna kiełbasa polska, irlandzka, grecka, włoska, niemiecka... Jeśli chcesz poczuć smak domowej wędliny, ta książka jest dla ciebie! Oto wyczerpujący poradnik, który krok po kroku poprowadzi cię przez proces przygotowywania wszelkiego rodzaju kiełbas: wołowych i wieprzowych, w osłonkach i bez, drobiowych i z dziczyzny, wędzonych, fermentowanych i wielu innych. Znajdziesz tu 100 różnych przepisów na kiełbasy, a także dokładne instrukcje, jak mielić i doprawiać mięso, napełniać osłonki, parzyć i wędzić kiełbasy. Dowiesz się, jak powinna być wyposażona kuchnia i jak bezpiecznie przechowywać gotowe wyroby. Przekonasz się, że samodzielne przygotowanie kiełbasy nie jest takie trudne, a jej smak okaże się niepowtarzalny.Ta książka to wspaniały i przyjazny poradnik, godny polecenia wszystkim ambitnym amatorom.
Żegnajcie słodycze, witaj zdrowie i smukła sylwetko! Jadłospis na 8 tygodni i 120 przepisów na zdrowe i smaczne potrawy.Ciągle masz ochotę na słodycze? Nie możesz się obejść bez ciasta, czekolady lub batonika? Ta książka powstała, by pomóc Ci odzwyczaić się od cukru. Jej autorka, dietetyk z wieloletnim doświadczeniem, obala wiele mitów związanych z węglowodanami oraz szeroko rozumianym zdrowym odżywianiem. Proponuje 8-tygodniowy jadłospis, który ułatwi Ci odzwyczajenie się od cukru, a liczne przepisy i zbiór cennych wskazówek pomogą zmienić sposób odżywania się na zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej urozmaicony.Agata Lewandowska dietetyk z ponaddziesięcioletnim doświadczeniem, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem rekreacyjnym, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o żywieniu, np. Detoks cukrowy, Niski indeks glikemiczny, Wypieki dla diabetyków, Polskie superfoods, Dieta antyrakowa, Dieta dla urody, Warzywa, które leczą, Schudnij bez diety: życie bez liczenia kalorii, Dieta zdrowych jelit, Przepisy na młodość, Płaski brzuch: dieta i ćwiczenia, Pokonaj nadciśnienie dietą DASH, Hashimoto: dieta i styl życia w chorobie. Prowadzi blog o diecie i zdrowiu lewandowskaagata.pl.
115 przepisów na zdrowe posiłki w chorobie Hashimoto, które pomogą Ci poprawić samopoczucie i utrzymać prawidłową masę ciałaChoroba Hashimoto to schorzenie, którego leczenie trzeba traktować bardzo indywidualnie. Dużą rolę w terapii odgrywa dbanie o zdrowy styl życia, czyli dobrze dobrana dieta, odpowiednia aktywność fizyczna, unikanie palenia czynnego i biernego, a także redukcja stresu. Dieta każdego pacjenta powinna być dopasowana do przebiegu schorzenia i ewentualnych towarzyszących mu zaburzeń.Autorka, doświadczona dietetyk, przedstawia składniki pokarmowe, które mają największy wpływ na tarczycę. Zwraca też uwagę na najważniejsze zalecenia zdrowotne w chorobie Hashimoto i towarzyszące jej schorzenia. A przede wszystkim proponuje wiele smakowitych przepisów na wszystkie posiłki w ciągu dnia. Każdy z nich został opatrzony ikonką informującą o tym, czy danie jest:bez glutenu,bez pszenicy,bez mleka,bez laktozy,z dużą zawartością szkodliwych dla tarczycy goitrogenów.Agata Lewandowska dietetyk z ponaddziesięcioletnim doświadczeniem, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SPWS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem rekreacyjnym, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o żywieniu, np. Hashimoto: dieta i styl życia w chorobie, Detoks cukrowy, Niski indeks glikemiczny, Wypieki dla diabetyków, Polskie superfoods, Dieta antyrakowa, Dieta dla urody, Warzywa, które leczą, Schudnij bez diety: życie bez liczenia kalorii, Dieta zdrowych jelit, Przepisy na młodość, Płaski brzuch: dieta i ćwiczenia, Pokonaj nadciśnienie dietą DASH. Prowadzi blog o diecie i zdrowiu lewandowskaagata.pl.
Zdrowe ciasta i desery dla diabetyków i nie tylko. Kalorie i węglowodany pod kontrolą!
Chcesz jeść zdrowo - bez cukru? Jesteś diabetykiem? Nie martw się – nie musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – jeśli wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziesz:
– około 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
– informacje o kaloryczności każdej potrawy,
– wyliczone ilości wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,
– praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,
– porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków,
– tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.
Może masz ochotę na czekoladową owsiankę lub bananowy krem z kaszy jaglanej? Wolisz deser na ciepło, na przykład apetyczne gruszki zapiekane z orzechami, czy na zimno jak pyszne lody truskawkowe? Może lepsze będzie ciasto z jabłkami albo kruche pierniczki?
Agata Lewandowska – dietetyk z ponaddziesięcioletnim doświadczeniem, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SPWS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem rekreacyjnym, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o żywieniu, np. Detoks cukrowy, Niski indeks glikemiczny, Wypieki dla diabetyków, Polskie superfoods, Dieta antyrakowa, Dieta dla urody, Warzywa, które leczą, Schudnij bez diety: życie bez liczenia kalorii, Dieta zdrowych jelit, Przepisy na młodość, Płaski brzuch: dieta i ćwiczenia, Pokonaj nadciśnienie dietą DASH, Hashimoto: dieta i styl życia w chorobie. Prowadzi blog o diecie i zdrowiu lewandowskaagata.pl.
Travel the med from the comfort of your kitchen.
Claudia Roden is credited with revolutionising Western attitudes to Middle Eastern and Mediterranean food. Over thirty years on from her first Mediterranean cookbook, Claudia shares the sun-soaked simplicity of the Mediterranean with new recipes for effortless, everyday cooking.
This is how Claudia cooks for friends and family - always putting flavour first, beautiful ingredients, fuss-free cooking, relaxed eating.
From Provence to Petra, Madrid to Morocco, explore the many and varied flavours of the Mediterranean as Claudia shares a life's worth of travelling and stories along with the food she cooks now.
Ph to danie lekkie, zdrowe, smaczne - i dlatego idealnie wpasowuje się w aktualne trendy. Ale to nie tylko jedna z najsłynniejszych zup z makaronem, to także prawdopodobnie jedna z najbardziej różnorodnych zup na świecie! Świetnie smakuje zarówno z wołowiną, jak i z kurczakiem, a także w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej. Nic zatem dziwnego, że stała się daniem kultowym. I to nie tylko w Wietnamie. W swym triumfalnym pochodzie przez świat trafiła do modnych barów z zupami od Australii po Stany Zjednoczone. W Polsce również jest już o niej bardzo głośno i dziś nie sposób zliczyć restauracji serwujących ph b i ph g. Tę pyszną zupę z makaronem ryżowym można też przygotować w domu, używając kilku prostych składników. Ta książka pokaże ci, jak sprawić, by za każdym razem się udawała.Simi i Stefan Leistner są podróżnikami i blogerami kulinarnymi. Simi uwielbia fotografię, a Stefan jest zapalonym kucharzem. Podczas swoich podróży po krajach azjatyckich szukają tradycyjnych potraw. Stefan je próbuje, Simi robi zdjęcia. Od 2011 roku relacjonują swoje podróże i prezentują najnowsze przepisy na blogu .Jest to najczęściej odwiedzany w Niemczech blog kulinarny i podróżniczy poświęcony kulturze i kuchni azjatyckiej. Wcześniejsze publikacje Simi i Stefana zostały nagrodzone ""Gourmand World Cookbook Award"".
At sixty-four, Jenni Murray's weight had become a disability. She avoided the scales, she wore a uniform of baggy black clothes, refused to make connections between her weight and health issues and told herself that she was fat and happy. She was certainly fat. But the happy part was an Oscar-worthy performance. In private she lived with a growing sense of fear and misery that her weight would probably kill her before she made it to seventy. Interwoven with the science, social history and psychology of weight management, Fat Cow, Fat Chance is a refreshingly honest account of what it's like to be fat when society dictates that skinny is the norm. It asks why we overeat and why, when the weight is finally lost through dieting, do we simply pile the pounds back on again? How do we help young people become comfortable with the way they look? What are the consequences of the obesity epidemic for an already overstretched NHS? And, whilst fat shaming is so often called out, why is it that shouting 'fat cow' at a woman in the street hasn't been included in the list of hate crimes? Fusing politics, science and personal pain, this is a powerful exploration of our battle with obesity.
Patrz i czytaj tak, aby lepiej zrozumieć:jak pojmować oznaczenia i sformułowania, z którymi spotykamy się podczas zakupów;jak świadomie wybierać i kupować to, co najlepsze dla naszego zdrowia, urody, środowiska oraz... portfela;na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie konkretnych grup produktowych;co znajduje się w składzie kupowanych przez nas produktów i jaki to ma na nas wpływ.
Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny, opracowane m.in. na podstawie dawnych książek kulinarnych, a także nowoczesnych trendów kulinarnych.Wspaniałe polskie puszcze i lasy od wieków zamieszkują sarny, jelenie, łosie, dziki, zające i ptactwo, które w dawnych czasach niezwykle często gościły na stołach bogaczy. Wspólne polowania szlachty oraz królewskie łowy jesienią i zimą były wówczas ważną okazją do spotkań towarzyskich, a także stanowiły preludium do kilkudniowych uczt, na które zjeżdżali goście z najdalszych zakątków kraju, a czasami nawet z zagranicy.Obecnie dziczyzna znacznie rzadziej króluje na polskich stołach, i to nie tylko dlatego, że Polacy jedzą coraz mniej mięsa, ograniczając je ze względów zdrowotnych lub etycznych. Pokutuje przekonanie, że to mięso wymagające skomplikowanego przyrządzania, a nie każdy ma czas, by planować obiad kilka dni wcześniej. Warto jednak zadać sobie nieco trudu, bo dobrze przygotowana dziczyzna to prawdziwy rarytas.
Starasz się zdrowo odżywiać? Ograniczasz cukier? Jesteś na diecie ketogenicznej? Dzięki tej książce w zdrowy sposób zaspokoisz ochotę na coś słodkiego. Znajdziesz w niej 150 sprawdzonych przepisów na fit słodycze i przekąski zgodne z zasadami diety ketogenicznej. Składniki to: olej kokosowy i zdrowe oleje roślinne oraz erytrol, mąka kokosowa i migdałowa. Są też opcje bez mleka i orzechów. Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem, oraz tabelą z zawartością białek, tłuszczów i węglowodanów. Keto słodycze:- utrzymają poziom cukru we krwi na stałym poziomie,- nie zaburzą ketozy,- wspomogą odchudzanie, gdyż nie są cheat mealem,Fit słodycze zdrowe co nieco bez konsekwencji dla figury.
Czuj się młodo
Bądź zawsze pogodny
Emanuj szczęściem
Dr Chopra przekazuje nam zadziwiające informacje z dziedziny współczesnej medycyny umysłu i ciała w taki sposób, w jaki może to zrobić tylko ktoś, kto zna tę tematykę z doświadczenia
dr Craig A. Lambert, "Harvard Magazine"
Przez zdrowie rozumiem możność cieszenia się pełnym, dojrzałym, radosnym życiem, w ścisłym związku z tym, co kocham - ziemią i wszystkimi jej cudownościami.
Katherine Mansfield
Twoje ciało jest jak żywa świątynia. Pełna sił witalnych, tętniących w każdej komórce, i energii, płynącej w żyłach. By mogło Ci służyć i być silne jak skała, musi być przede wszystkim zdrowe. Bycie zdrowym to Twój naturalny stan. To coś więcej niż tylko brak choroby lub ułomności - zdrowie to pełny fizyczny, psychiczny i społeczny dobrobyt. To także poczucie radości, spełnienia oraz świadomości pozostawania w harmonii z otaczającym Cię światem.
Otwórz oczy i wpuść do swojej świątyni światło, jakim jest Ajurweda. Ten starożytny system lecznictwa indyjskiego zawiera medyczną i metafizyczną wiedzę o zdrowym życiu. Pomoże Ci on poprawić Twoje fizyczne, psychiczne i duchowe samopoczucie. To jeden z niewielu systemów medycyny niekonwencjonalnej wykorzystujących chirurgię.
Oto przełomowa książka - pierwsza, w której Deepak Chopra zaprezentował nowe spojrzenie na kwestię zdrowia, zaburzeń energii oraz leczniczej siły umysłu. Dr Chopra jest najwybitniejszym rzecznikiem Ajurwedy. Z prawdziwą wprawą łączy zdobycze medycyny Wschodu i Zachodu, prezentując jasną, bogatą wizję drogi prowadzącej do idealnego zdrowia - drogę do harmonii umysłu, ciała oraz ducha. Słynny hinduski aforyzm głosi, że "Ajurweda służy nieśmiertelności". Przekonaj się, że ta uzdrawiająca siła tkwi w utrzymaniu harmonii w kwestii jedzenia, zachowania, rytmów biologicznych, środowiska i myśli.
Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka bestsellerowej książki "Fit przepisy od baletnicy", powraca z porcją nowych przepisów!
Dieta baletnicy musi być odżywcza, dawać energię do treningów, a przy tym pozwalać na zachowanie smukłej sylwetki. Okazuje się, że żeby odpowiednio zadbać o swoje zdrowie, prawidłową wagę i siłę fizyczną, wystarczy wprowadzić kilka prostych zasad. Poznaj jedną z najważniejszych z nich: jedz sezonowo!
To właśnie świeże owoce i warzywa z lokalnych upraw są najlepszym źródłem witamin i minerałów, a przy tym są tanie i łatwo dostępne. Korzystając z sezonowych produktów, przygotujesz zdrowe i urozmaicone potrawy o każdej porze roku i dnia.
W środku znajdziesz:
100 pomysłów na fit śniadania, obiady, kolacje i desery przygotowane z sezonowych i łatwo dostępnych produktów, w tym dania mięsne i wegetariańskie,
potrawy, które są odpowiednie dla całej rodziny, a większość możesz zapakować i zabrać ze sobą do pracy lub szkoły,
kaloryczność i wartości odżywcze wszystkich dań,
praktyczne kuchenne porady oraz wskazówki, jak się odżywiać, by utrzymać talię baletnicy!
„Dieta w endometriozie” to kompendium wiedzy dla kobiet chorujących na endometriozę.
Książka dotyka niezwykle ważnej tematyki powiązania tej choroby z insulinoopornością, otyłością, problemami jelitowymi, w tym SIBO. W publikacji wyjaśniono dlaczego konkretna interwencja dietetyczna czy suplementacja, mają zastosowanie w przypadku endometriozy, z czego to wynika i dla kogo i jaki konkretnie model żywienia będzie odpowiedni.
Poruszone zostały również takie zagadnienia jak przygotowanie pacjentek do zabiegu operacyjnego, niepłodność, walka z bólem czy rola czynników środowiskowych.
W publikacji zamieszczono przykładowe plany żywieniowe, na których można bazować tworząc swój codzienny jadłospis.
Skierowana jest do kobiet chorujących na endometriozę, par zmagających się z niepłodnością i dietetyków
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?