Domowe wędzenie żywności wyd. 2021
-
Autor: Warren R. Anderson
- ISBN: 978-83-8151-506-1
- EAN: 9788381515061
- Oprawa: miękka
- Wydawca: RM
- Format: 227x161mm
- Język: polski
- Liczba stron: 256
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
19,54złCena detaliczna: 34,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,57 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Domowa produkcja żywności, w tym wędzenie, od lat staje się coraz bardziej popularna. I choć sklepowe półki uginają się od setek wyrobów, to smak domowej szynki jest ciągle nie do pobicia. Czy trudno ją zrobić?
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów i wielu innych pyszności. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli. W książce podano przepisy na wspaniałe i zdrowe przysmaki. Wyjaśniono, jak zbudować przydomową wędzarnię. Opisano także różnice między wędzeniem na zimno i gorąco oraz omówiono kwestie związane z doborem drewna do wędzenia.
Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!