Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
We read that we must be passionate about only one thing, that 10,000 hours of hard practice is needed to achieve mastery. But in fact most successful people, including Nobel prize winners, nurture multiple areas of knowledge and activity that feed their central subject.
Whether it's making a perfect soufflé, dancing a tango or lighting a fire, when we take the time to cultivate small and quantifiable areas of expertise, we change everything. We become faster and more fearless learners, spot more creative opportunities, improve our brain health and boost our happiness. We see knowledge itself completely differently. The skills acquired in painting a door flawlessly or growing delicious chillies will unexpectedly transform your life.
So start small. Start specific. But start - and you'll be on the path to mastery.
Dieta cukrzycowa może stanowić formę zdrowego odżywiania dla każdego człowieka. Różni się od innych diet ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów, przede wszystkim słodyczy i produktów zawierających duży dodatek cukru. Poradnik zawiera praktyczne wskazówki dla cukrzyków, jak poprzez odżywianie wspierać zalecenia lekarza diabetologa, a także przepisy kulinarne, tabelę wymienników węglowodanowych i podstawowe wiadomości o chorobie.
Szybkie tempo życia i ciągły stres powoduje, że wiele osób doświadcza głębokiej depresji i lęku. Znany lekarz Don Colbert podpowiada, jak im zapobiec prowadząc zdrowy tryb życia i jakie naturalne leki można używać. Swoje doświadczenie medyczne połączył z fragmentami Pisma Świętego i propozycjami osobistej modlitwy i medytacji ponieważ jest przekonany, że tylko zachowanie równowagi pomiędzy ludzką psychiką i ciałem może dać pacjentowi zdrowie i szczęście.
25 roślin leczniczych te o egzotycznie brzmiących nazwach; żeń szeń, bakopa, gotu cola i te z nazwy pospolite; cebula, porzeczka i jagoda stosowane umiejętnie zapewniają długowieczność i formę psychofizyczną.Zbigniew T. Nowak, jeden z najbardziej znanych w Polsce specjalistów ziołolecznictwa, udowadnia, że zdrowy tryb życia wzmocniony zielonym detoksem potrafi zapobiegać nowotworom, chroni przed miażdżycą i chorobą Alzheimera.Autor przytacza najnowsze wyniki badań laboratoryjnych, proponując włączenie do naszej diety roślin niszczących wolne rodniki największego wroga naszego zdrowia i życia. Już dziś możesz wzbogacić dietę o przeciwutleniacze, naturalne substancje chroniące przed nowotworami i spowalniające procesy starzenia się organizmu.Zbigniew T. Nowak podaje genialnie proste receptury soków, naparów, nalewek, do stworzenia których nie potrzebna jest żadna wiedza tajemna.Czas na restart zdrowia. Możesz zmienić swoje życie nie uciekając się do skomplikowanych i wyszukanych specyfików.Skorzystaj z recept biomedycyny XXI wieku.
"Jestem autorką książek ziołoleczniczych, opracowałam program zdrowotny, który jest przyjazny człowiekowi, ponieważ oparłam go na tradycji i mądrości polskiej. Wróciłam do zdrowego, ciepłego, polskiego odżywiania i do kolebki mądrości, czyli ziół. Od wielu lat prowadzę wykłady na temat zdrowego trybu życia, docieram do ludzi najbardziej poszkodowanych, schorowanych, którym często jak już tak zwana medycyna oficjalna nie pomaga.Świat poszedł w stronę chemii, która niestety wkrada się przebojowo na nasze pola, łąki, także do domów. Środowisko coraz bardziej zanieczyszczone, skażone, nic więc dziwnego, że chorób przybywa.
I choć półki w aptekach uginają się od lekarstw, to zdrowia w narodzie nie widać. I nie zapewnią go ani tabletki, ani najnowocześniejszy sprzęt medyczny, dokąd nie uświadomimy sobie, że zdrowie jest w naszych rękach".
Stefania Korżawska
Koktajl jest dobry na wszystko!
Chcesz zrzucić kilka kilogramów, poprawić swój wygląd, wzmocnić organizm, a może pozbyć się problemów zdrowotnych? Zacznij swoją przygodę z koktajlami! To prosty i skuteczny sposób na włączenie do codziennej diety dużej ilości warzyw i owoców. Wystarczy blender, świeże składniki i zaledwie kilka minut — tylko tyle trzeba, by cieszyć się smakiem, zdrowiem i energią. Zrób mały krok, zmień nawyki żywieniowe i na stałe wzbogać swoją dietę w superpaliwo. Już jeden koktajl dziennie sprawi, że po kilku tygodniach poczujesz różnicę. Małe kroki prowadzą do wielkich zmian. Zacznij jeszcze dziś!
Autorzy książki, Magda i Tomek, założyciele popularnego bloga o zielonych koktajlach i sokach (Surojadek.com), miłośnicy zielonych koktajli i świeżo wyciskanych soków, w ciągu roku przepuszczają przez blender i wyciskarkę kilkaset kilogramów warzyw i owoców. Promują zdrowe odżywianie oraz lokalnych producentów warzyw i owoców. Udowadniają, że to, co zdrowe, może być również smaczne.
Przepisy oraz podpowiedzi zawarte w tej książce sprawią, że szybko zaczniesz eksperymentować i samodzielnie szukać swoich ulubionych połączeń smakowych. Poznaj leczniczą moc roślin, wypróbuj przepisy i ciesz się świetnym samopoczuciem przez cały rok!
Zdrowotne właściwości roślin
Jaki sprzęt wybrać
6 najczęściej popełnianych błędów „wyciskacza”
Wyciskaj na zdrowie!
Pij warzywa i owoce!
Poradnik skierowany jest do osób z nadwagą ale głównie dla tych, z problemem cukrzycowym. Znajdziecie w nim przepisy dla diabetyków, osób z insulinoopornością, cukrzycą i nadwagą.
Nie myślcie sobie , że Wy nie powinniście takiej diety stosować bo nie chorujecie na nic i macie TYLKO nadwagę. Dieta z niskim indeksem jest dietą idealna dla każdego, zarówno w otyłości jak i jej profilaktyce. Co więcej możesz takie posiłki podawać całej rodzinie, będą na pewno zadowoleni :) Magdalena Makarowska od kilku lat w swoich poradnikach udowadnia czytelnikom oraz swoim podopiecznym, że zdrowe jedzenie nie musi być nudne i monotonne ale kolorowe, pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu.
Zarówno insulinooporność , czyli stan o krok przed cukrzycą, jak i cukrzyca typu II wymagają zmian w diecie, która do tego problemu doprowadziła. Dieta oparta na niskim indeksie glikemicznym to najlepszy wybór dla osób z zaburzoną glikemią. Diagnozę insulinoopornosci lub cukrzycy zawsze musi przeprowadzić lekarz. Jednak są pewnie niepokojące sygnały których nie powinniście ignorować. Jeśli w porę wprowadzisz prawidłowe odżywianie stan insulinooporności może się wyciszyć a cukrzyca może w ogóle się nie rozwinąć.
Kolejna książka z serii „Święta Hildegarda leczy" przedstawia zbiór skutecznych receptur pomagających radzić sobie z chorobami serca i układu krążenia. Stworzono je w oparciu o dzieła medyczne świętej Hildegardy z Bingen, mniszki, wizjonerki, doktor Kościoła i jednej z najznamienitszych postaci w dziejach chrześcijaństwa. Wszystkie przedstawione tu porady i receptury zostały opracowane przez wybitnych specjalistów, doktora nauk medycznych Gottfrieda Hertzkę i doktora biochemii Wigharda Strehlowa.
W całym stworzeniu, drzewach, roślinach są ukryte tajemnice Boże, których żaden człowiek nie może poznać, zbadać, wynaleźć ani doświadczyć, jeśli Bóg mu ich sam nie objawi.
święta Hildegarda z Bingen
W tym kompendium czytelnik otrzymuje praktyczną propozycję możliwych do zastosowania przez każdego naturalnych środków leczniczych.
dr Alfreda Walkowska, Polskie Centrum św. Hildegardy
Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie. Roślinne pakiety detoksykujące, zapobiegające starzeniu, wspomagające układ odpornościowy i pomagające się odprężyć znajdziecie tuż za progiem swojego domu.Tak niepożądane chwasty, jak czosnek niedźwiedzi, mniszek lekarski czy koniczyna łąkowa oraz pospolite krzewy, na przykład dzika róża czy tarnina, są w rzeczywistości wykwintną superżywnością zawierającą wiele składników odżywczych. Z naszego poradnika dowiecie się, kiedy i jak najlepiej zbierać najwartościowsze dziko rosnące rośliny i jak je przyrządzić, aby przyniosły jak najwięcej pożytku organizmowi.
Jedz zdrowo i osiągaj kolejne życiówki!
Nie tak łatwo jest być sportowcem, a jeszcze trudniej być sportowcem wytrzymałościowym — zwłaszcza gdy dotychczasowe wyniki jakoś nie chcą piąć się w górę. Co zrobić, gdy okaże się, że wytrwałe trenowanie i samodyscyplina to za mało? Niezależnie od tego, czy jesteś ambitnym sportowcem szukającym nowych metod zwiększania wydolności, czy początkującym amatorem, koniecznie musisz uzupełnić swoją wiedzę na temat właściwej diety, bo to właśnie ona pozwoli Ci przekroczyć magiczną barierę i zacząć bić własne rekordy.
Ten wszechstronny poradnik pomoże Ci zorientować się, jaka dieta będzie najlepsza dla Ciebie. Znakomita, ceniona na całym świecie dietetyczka sportowa Monique Ryan odpowiada tu na pytania, co i jak jeść, pić oraz uzupełniać, żeby cieszyć się zdrowiem i wciąż zwiększać swoją wytrzymałość. Jej porady nie ograniczają się do ogólników: z tej książki dowiesz się, które produkty i w jakich proporcjach trzeba uwzględnić w diecie biegacza, kolarza, triatlonisty i pływaka. W obecnym, trzecim już wydaniu autorka uwzględnia wyniki najnowszych badań, zwraca uwagę na pory posiłków i ich dostosowanie do konkretnych cyklów treningowych. Jedz, żyj zdrowiej i ciesz się sportem!
Co warto jeść, aby osiągać najlepsze wyniki?
Jakie produkty żywnościowe pozwolą zregenerować się najszybciej?
Czy suplementy diety są bezpieczne?
Czy można się odchudzać i wciąż mieć siłę do trenowania?
Jak włączyć przygotowanie potraw do planu treningowego?
Jak dostosować jadłospis do konkretnych problemów zdrowotnych?
Popraw jakość treningów i zwiększ swoją wydolność!
„Nie wiem, co Pani je, ale niech koniecznie to Pani zapisuje”. To właśnie słowa lekarza zadowolonego ze znakomitych wyników badań Anny Lewandowskiej w trakcie ciąży zainspirowały ją do napisania tej książki. Znana i ceniona trenerka oraz ekspertka zdrowego odżywiania postanowiła podzielić się swoją wiedzą z kobietami, które przygotowują się do zajścia w ciążę i które chcą przeżyć ten wyjątkowy czas jak najlepiej – tak by obdarzyć swoje dziecko najbardziej wartościowym prezentem – zdrowiem. Z tej książki dowiesz się między innymi: • jak przygotować się do ciąży, • o jakie badania zadbać, • jak się odżywiać i trenować podczas ciąży, • jak zachować równowagę psychiczną. Oprócz tego znajdziesz znakomite przepisy na zdrowe potrawy oraz plany treningowe na każdy trymestrciąży.
W walce z rakiem nie jesteśmy bezsilni. Po przełamaniu naturalnego strachu przed chorobą możemy zmienić tryb życia i przyzwyczajenia, świadomie unikając czynników powodujących powstawanie i rozwój nowotworu. W profilaktyce i pokonywaniu raka niezwykle istotna jest także wiedza, jak budować i wzmacniać barierę ochronną organizmu, a w konsekwencji hamować, spowalniać a nawet odwracać rozwój choroby.
Poradnik uczy, jak dzięki odpowiednim produktom i nawykom żywieniowym oraz aktywności fizycznej walczyć o zdrowie.
Odkryj ogromny potencjał ziół z naszych ogródków, łąk, lasów i pól, bogactwo ich wartości odżywczych i właściwości farmakologicznych. Porzuć sztuczne suplementy diety, pełne chemii kosmetyki i żywność – zacznij czerpać moc z natury.
W książce znajdziesz mnóstwo sprawdzonych sposobów wspomagania zdrowia m.in. na zahamowanie przeziębienia, kaszel, uciążliwy katar czy fizyczne przemęczenie. Samodzielnie przygotujesz domowe kosmetyki: krem do twarzy, maseczkę, peeling do ciała czy ziołowy szampon – bez chemicznych dodatków. Książka zainspiruje cię też do kulinarnych eksperymentów i stworzysz niebanalne ziołowe potrawy: zupy, sałatki, a nawet desery. Kolorowe zdjęcia, praktyczne wskazówki i pasjonujące ciekawostki przekonają cię , że przetwarzanie ziół nie jest wiedzą tajemną i daje wiele satysfakcji.
Dzięki poradnikowi:
- poznasz zasady zbierania, suszenia i przechowywania ziół
- sporządzisz wspaniałe lekarstwa, m.in. nalewki i syropy na przeziębienie, antywirusowe żelki dla najmłodszych, maści na otarcia, alergie lub bolące stawy
- nauczysz się robić własne kosmetyki do pielęgnacji całego ciała – kremy do rąk i stóp, szampony, maseczki, peelingi czy toniki
- przygotujesz ciekawe dania: makaron nagietkowy, podpłomyki z jarzębiną, lody bzowe, a także przetwory (m.in. musy, konfitury i syropy) oraz smakowite dodatki: ziołowe masła, sosy i przyprawy
- dowiesz się, jak bez dużych nakładów finansowych zadbać o dobre samopoczucie i wygląd
Wykorzystaj siłę słońca dla swojego zdrowia!Słońce jest motorem wszelkiego życia. Jego pozytywne działanie na ludzki organizm jest niezaprzeczalne, chociaż ogrzewające promienie słońca mają swoje ciemne strony. Niebezpieczeństwo raka skóry odebrało ludziom możliwość śmiałego korzystania ze słońca, dlatego ta książka pokazuje, że nadszedł czas na odzyskanie naturalnego stosunku do światła słonecznego.Dzięki temu poradnikowi dowiesz się, jak ważne jest promieniowanie UV dla naszego zdrowia. Bez słońca dochodzi do niedoboru witaminy D, której komórki ciała potrzebują do regulacji licznych procesów. Witamina D określana jako hormon słońca obniża ryzyko wystąpienia choroby nowotworowej, zapobiega podnoszeniu się ciśnienia krwi, chroni przed cukrzycą, wzmacnia muskulaturę i wspiera układ immunologiczny.Poznaj obszerne i praktyczne informacje na temat światła słonecznego i witaminy D:- Jak chronić się przed niedoborem witaminy D?- W jaki sposób pozyskać wystarczającą ilość witaminy D?- Jakie korzyści daje słoneczny hormon ciału?
Droga Pacjentko, Drogi Pacjencie!
Dziękujemy za zainteresowanie zagadnieniami zdrowia i profilaktyki.
Niniejszy poradnik zawiera ważne informacje medyczne na temat znaczenia tzw. probiotyków, prawidłowej flory jelitowej oraz zdrowego jelita.
Warto się dowiedzieć, w jaki sposób jelito:
nieustannie wpływa na zdrowie oraz samopoczucie,
wzmacnia układ odpornościowy i zapobiega chorobom.
Ta mała książeczka będzie miała większy wpływ na Twoje zdrowie i zmniejszenie ryzyka zachorowania, niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. Proszę, poświęć trochę czasu, aby ją przeczytać! Obiecujemy, że warto. W razie pytań skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą!
Nasz świat jest coraz bardziej zanieczyszczony, co sprawia, że wszechobecne wolne rodniki atakują ludzi powodując osłabienie odporności i powstawanie przewlekłych, trudnych do wyleczenia schorzeń. Są odpowiedzialne za choroby takie jak rak, choroba wieńcowa, cukrzyca, reumatyzm, Parkinson, Alzheimer i wiele innych. Na szczęście każdy może się uchronić przed wolnymi rodnikami dzięki wykorzystaniu przeciwutleniaczy, zwanych też antyoksydantami.
OPC uznany za najsilniejszą substancję tego typu, samodzielnie może powstrzymać patologiczne zmiany zachodzące w Twoim ciele. To naturalny związek pochodzący od roślin. Dzięki tej książce poznasz działanie ekstraktu z pestek winogron, będącego najbogatszym źródłem OPC, oraz jego dawkowanie na poszczególne dolegliwości.
Opisywana substancja eliminuje chorobowe stany w organizmie oraz przyspiesza proces rekonwalescencji, dodatkowo zwiększając odporność. Skutecznie zapobiega objawom przedwczesnego starzenia, likwiduje stany zapalne i niweluje przyczyny przewlekłych alergii. Co więcej, usuwa uczucie zmęczenia i przepracowania.
Ekstrakt z pestek winogron jest również najsilniejszym środkiem ochronnym naczyń krwionośnych i limfatycznych. Reguluje poziom cholesterolu przez co zmniejsza ryzyko zawału i udaru. Poprawia działanie układu sercowo-naczyniowego, zapobiega zatorom i zakrzepom żylnym. Wpływa także pozytywnie na mikrokrążenie w gałce ocznej dzięki czemu może być stosowany w profilaktyce zaćmy.
Wyeliminuj wolne rodniki.
Seria podręczników Crash Course to idealne antidotum na stres egzaminacyjny.
Dzięki niej zaoszczędzisz czas i zyskasz pewność, że dysponujesz zebranymi w jednym miejscu informacjami, których potrzebujesz, aby zaliczyć zajęcia z danej dziedziny i zdać egzamin.
Formuła serii sprawdza się od ponad 15 lat. Niezwykle przejrzysta forma podręczników, liczne tabele, ryciny i zestawienia są tak przemyślane, aby zainteresować studenta i ułatwić mu naukę.
Autorami są studenci i nauczyciele akademiccy, czyli osoby, które doskonale wiedzą, na czym polega zdawanie egzaminu i jaki zakres materiału należy przyswoić, aby ten cel osiągnąć.
Ani na chwilę nie zapominają oni o potrzebach swoich czytelników. Podkreślają i dowcipnie obrazują najważniejsze informacje, podają najczęściej spotykane pytania egzaminacyjne, pomijają zaś rzeczy zbędne i nieistotne.
Proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych
przetworów z warzyw i owoców, a także przepisy na pasty i sosy!
Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia urokliwego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, że każdy składnik został starannie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka zawiera kreatywne, ale przy tym przystępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach.
Spróbuj pysznych przetworów, takich jak choćby:
ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, klasyczna kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony, marynowany bakłażan azjatycki
Proste i precyzyjnie opisane metody gwarantujące bezpieczeństwo domowych przetworów.
Książka zawiera także podstawowe informacje na temat sprzętu niezbędnego i przydatnego do robienia przetworów oraz szczegółowe wskazówki pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów.
***
Jennifer MacKenzie specjalizuje się w ekonomii gospodarstwa domowego i pisze książki. Ma piętnastoletnie doświadczenie w tworzeniu, testowaniu i doskonaleniu przepisów kulinarnych. Od kilku lat występuje również w roli sędziego podczas konkursów na najlepsze wyroby konserwowane.
Warzywa górą! Od korzeni po liście
Rozbudź swój apetyt na kulinarne szaleństwo i zacznij swoją roślinną przygodę. Katarzyna Gubała udowadnia, że bycie wege jest łatwe, proste i naprawdę pyszne. To książka, którą warto mieć pod ręką, gdy zabraknie ci pomysłów na zdrowe, całkowicie roślinne menu. Jest idealną bazą kulinarnych inspiracji dla koneserów dobrego jedzenia. Nigdy dotąd na polskim rynku nie pojawiła się taka pozycja. Aż 120 prostych autorskich przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow, stworzonej nie tylko z myślą o wegetarianach i weganach, ale przede wszystkim o tych, którzy szukają zielonych inspiracji w swojej codziennej diecie. Warzywa górą! to także porady dietetyczne, inspiracje zdrowotne, zbilansowane menu i pyszne zdjęcia.
Znajdziesz tutaj przepisy bazowe na szybkie roślinne mleka, twarożki, hummusy i pasty. Nauczysz się piec chleb, wegański biszkopt i naleśniki bez jajek. A może ziołowy makaron czy buraczane burgery? Rozsmakuj się w warzywnych pasztetach, muffinach czy ciastach. Szybko, łatwo i niezwykle zdrowo.
Katarzyna Gubała – culinary content director w wydawnictwie Burda i redaktor naczelna magazynu „Slowly Veggie”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prywatnie mama, żona i joginka, pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege menu gościło w polskich domach i restauracjach.
Zdrowe wody smakowe na cztery pory roku.
Czy wiesz, że ludzki organizm aż w 60% składa się aż z wody i nie może prawidłowo funkcjonować bez odpowiedniego jej spożycia?
Dietetycy zalecają picie każdego dnia około 2,5 litra płynów. Jednak nie zawsze mamy ochotę na „czystą” wodę. Świetną alternatywą dla niej są własnoręcznie robione zdrowe wody smakowe wzbogacone o owoce, warzywa, przyprawy i zioła.
W książce znalazły się przepisy na wiosenne wody energetyzujące oraz oczyszczające, świetne na lato wody intensywnie nawilżające i odprężające, a także doskonałe na okres jesienno-zimowy napary uodparniające, kojące, rozgrzewające oraz wspomagające pracę układu trawiennego. Ponadto 10 receptur na domowe napoje izotoniczne, niezbędne do uzupełniania płynów w organizmie przy bardzo intensywnym wysiłku fizycznym.
A zatem pijmy na zdrowie!
Aneta Łańcuchowska-Jeziorowska - specjalista ds. żywienia i dyplomowany dietetyk. Od ponad 10 lat udziela porad dietetycznych. Właścicielka Poradni Dietetycznej „hälsa”, blogerka kulinarna i propagatorka zdrowego, a jednocześnie smacznego jedzenia. Szerokiej publiczności znana ze swojego autorskiego programu telewizyjnego „Pożegnanie z wagą”, w którym przez trzy sezony radziła jak zrzucić zbędne kilogramy, pokazywała sposoby na przygotowanie dietetycznych potraw oraz zachęcała do aktywności fizycznej.
Premiera: 14.06.2017 r.
Kategoria: Kulinaria
Liczba stron: 240
Format:165 x 220 mm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
ISBN: 978-83-65456-76-2
EAN: 9788365456762
Sugerowana cena detaliczna: 39,90 zł
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?