Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej!
Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski.
Nic dziwnego – każdy, kto zastosował „surową” dietę, poczuł się lekko, świeżo i witalnie. Ty również możesz osiągnąć taki stan dzięki książce Dieta Raw Food. Przepisy, które w niej znajdziesz są:
szybkie – oparte na surowych, łatwo dostępnych składnikach,
zdrowe – dostarczają organizmowi bomby witaminowej, mineralnej i całej gamy antyoksydantów.
Oczyść swój organizm po ciężkim jesienno-zimowym menu!
W książce Dieta Raw Food znajdziesz:
· 20-dniowe witariańskie menu.
· 80 autorskich przepisów na „surowe” śniadania, obiady, kolacje oraz desery.
· Kompleksowy plan oczyszczania organizmu.
· Wskazówki, jak przygotować do „surowej” odnowy swoje ciało, spiżarnię oraz kuchnię.
· Proste techniki medytacji, ćwiczenia oddechowe, wspomagające oczyszczanie zabiegi olejowe oraz kąpiele.
Założenia Diety raw food powstały już w latach 30. XX w. w Stanach Zjednoczonych. Jednak prawdziwy „raw food’owy” boom przypadł na końcówkę XX w. Ludzie dostrzegli zalety prostego naturalnego jedzenia, które nie jest mrożone, ani też poddane procesowi obróbki termicznej powyżej 47°C. Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Wiele osób, chcąc zastosować dietę raw food, sądzi, że opiera się ona wyłącznie na sałatkach i owocowo-warzywnych koktajlach. To dla nich przygotowaliśmy 80 przepisów na „surowe” śniadania, obiady, kolacje, desery, a nawet pieczywo.
Nie jest to model długoterminowego odżywiania dla każdego, ale doskonały sposób na oczyszczenie organizmu ciepłą wiosną lub latem…
Karolina i Maciej Szaciłło
Karolina i Maciej Szaciłło - eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Maciej od lat gotuje w lubianych programach telewizyjnych.
Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Jedzenie, które leczy, Jem (to co) kocham i chudnę, Zdrowa tarczyca (Wydawnictwo Zwierciadło).
NIECH MOC ZUP BĘDZIE Z TOBĄ
Cóż może być lepszego od sycącej zupy na obiad lub lekkiej zupy kolację?
Czy wyobrażasz sobie obiad bez zupy?
Co powiesz na książkę zawierającą aż 70 przepisów na zdrowe i smaczne zupy?
Monika Mrozowska przygotowała zbiór przepisów na pyszne zupy, dzięki którym poczujesz prawdziwą moc ich działania. Od teraz Twoje zupy nie będą tylko smacznym i sycącym posiłkiem – dzięki nim m.in. rozgrzejesz się w okresie jesienno-zimowym, wrócisz szybciej do zdrowia w czasie rekonwalescencji, oczyścisz i schłodzisz organizm latem.
W książce Moniki Mrozowskiej Zupy Moc znajdziesz 70 sprawdzonych przepisów, dzięki którym odkryjesz prawdziwą moc zup.
Czy wiecie, że Polacy zjadają najwięcej zup na świecie? W ciągu roku przeciętny obywatel naszego kraju spożywa... 103 litry zupy! Zdecydowanie więcej niż innych płynów, np. butelkowanej wody. Zapewne macie swoich „zupowych faworytów", ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby spróbować innych. Czy słyszeliście o zupie szczi albo o juszce? Czy mówi Wam coś nazwa salmorejo? Nie? W takim razie musicie sięgnąć do mojej książki, aby jeszcze bardziej poszerzyć zupowe menu. W końcu pierwsze miejsce na świecie do czegoś zobowiązuje!
Monika Mrozowska
Monika Mrozowska – aktorka, propagatorka zdrowego odżywiana. Autorka i współautorka książek kulinarnych – m.in. Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie; Ekologiczna, Ekonomiczna Kuchnia (Wydawnictwo Zwierciadło). Wegetarianka. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową.
Soczewica.
Jest znakomitym źródłem białka,
ma dużo zdrowego błonnika,
jest lekkostrawna i niskokaloryczna,
zawiera witaminy
i jest bogata w pierwiastki, szczególnie magnez i żelazo.
Wspomaga odchudzanie, poprawia samopoczucie,
wzmacnia odporność, dodaje siły,
a poza tym jest prostu pyszna!
W tej książce znajdziesz przepisy na biblijny chleb z soczewicą, podlaskie soczewiaki, marokańską zupę harira, typowe nepalskie danie dhal, a także wiele moich własnych ulubionych przepisów. Gulasze, dania jednogarnkowe, sałaty i aromatyczne curry.
Ponad sto nowych potraw wypróbowanych w mojej kuchni.
Smacznego!
SUPERKOKTAJLE
SUPERodżywcze, SUPERsmaczne!
Katarzyna Błażejewska-Stuhr autorka bestsellerowej serii Koktajle tym razem poda przepisy na... Superkoktajle.
Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamin i minerałów.
Spożywając je regularnie, zadbasz o zdrowie, a swojemu podniebieniu dostarczysz prawdziwej feerii smaków.
Dowiesz się jak wiele superfoods masz wokół siebie na co dzień i zaczniesz wykorzystywać tę wiedzę!
W książce znajdziesz listę polskich składników typu superfoods, które bez problemu znajdziesz w lokalnych sklepach.
Superkoktajle powstały z myślą o „upłynnieniu" cennych odżywczo produktów. Przygotowując przepisy, korzystałam nieraz ze składników zazwyczaj używanych do innych potraw niż koktajle. Niejednokrotnie smak przygotowanych z nimi napojów, był dla mnie prawdziwym zaskoczeniem – jak np. sok, w skład którego wchodzi brukselka, a który stał się ulubionym napojem mojego syna Stasia. Starałam się używać powszechnie dostępnych superfoods. Rodzime produkty niczym nie ustępują tym sprowadzanym z drugiego końca świata – mogą być równie pyszne i cenne dla naszego zdrowia.
Katarzyna Błażejewska-Stuhr
Katarzyna Błażejewska-Stuhr – dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i – co ważne – naturalne. Autorka bestsellerowych książek, m.in. Koktajle dla zdrowia i urody czyli jak zamieszać w swoim życiu, Koktajle dla zdrowia i urody czyli pysznie, świeżo, kolorowo oraz Koktajle dla zdrowia i urody, czyli zdrowo, smacznie, wyjątkowo.
Praktyczny i wypełniony smakiem poradnik zawiera pyszne i sycące potrawy z wykorzystaniem 16 najpotężniejszych pokarmów wzmacniających zdrowie.
Z lektury książki dowiemy się:
- jak wykorzystać jedzenie, by poprawić działanie każdego układu w organizmie
- jak ułożyć swój jadłospis, by rozwiązać konkretne problemy zdrowotne
- jak szybko i sprawnie przygotowywać rodzinne posiłki, by były one bogate w produkty, które zapewniają długie i zdrowe życie.
Autorzy w oparciu o najnowsze badania naukowe wyjaśniają, w jaki sposób produkty, takie jak szparagi, bazylia, kawa, ciemna czekolada, kapusta, oliwa z oliwek, słodkie ziemniaki i dziki łosoś mogą wspierać naszą odporność, obniżać poziom cholesterolu, poprawić pamięć, wzmacniać serce oraz zmniejszyć szanse na rozwój cukrzycy oraz wielu innych chorób.
Odpowiedni zestaw bakterii w przewodzie pokarmowym jest niezbędny do zachowania zdrowia. Tymczasem niewłaściwa dieta i nadużywanie antybiotyków niszczą naszą wewnętrzną florę bakteryjną, doprowadzając do współczesnych plag – alergii, nietolerancji pokarmowych i otyłości.
Podczas podróży przez jelito (dosłownie!) z doktorem Michaelem Mosleyem dowiesz się:
• jak diety oddziałują na bakterie jelitowe, wagę i poziom cukru we krwi,
• dlaczego ludzie różnie reagują na te same pokarmy,
• w jaki sposób jelita wpływają na osobowość i nastrój człowieka,
• jak dobrać właściwe pre- i probiotyki,
• co jeść, by uniknąć otyłości.
W książce znajdziesz także dwufazowy program odnowy mikroflory jelitowej oraz przepisy na dania wspierające przyjazne bakterie. Zadbaj o nie, by cieszyć się dobrym zdrowiem i... jeszcze lepszym samopoczuciem!
Pamiętaj, że jelita wiedzą lepiej, co jest dla ciebie dobre!
Co to są tłuszcze trans? Jak się pozbyć tłuszczów trans z kuchni? Jaki wpływ mają tłuszcze trans na nasze życie? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdą Państwo w tej książce, która została napisana po to, aby dostarczyć informacji potrzebnych dla zdrowego odżywiania się i zdrowia. Usunięcie tłuszczów trans z naszej diety to bardzo ważny krok w tym kierunku.
Karmienie piersią
Skład mleka kobiecego
Dieta kobiety karmiącej
Karmienie sztuczne. Rodzaje mleka modyfikowanego
Rozszerzanie diety dziecka. Aktualny schemat żywienia dzieci do 1. roku życia
Jak wygląda obecny stan wiedzy?
Co to jest responsive feeding?
Naturalne karmienie do 6 miesiąca życia
Kolejność wprowadzania produktów
Posiłki o właściwej konsystencji
Czy moje dziecko się najadło?
Co jedzą dzieci w Japonii?
Płyny w diecie dziecka
Dziecko a słodycze
Życie od kuchni, czyli kilka pożytecznych rad
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne w kuchni
Robimy zakupy
Słoiczki – gotowe posiłki dla dzieci
Pierwsze warzywa
Pierwsze owoce
Zupki
Obiadki
Desery owocowe i owocowo-mleczne
Tadek niejadek
Dzieci z dużym apetytem
Dzieci otyłe
Problemy żołądkowo jelitowe, czyli kupa do obserwacji
Biegunka. Kiedy zacząć się martwić?
BLW i inne podejścia do rozszerzania diety dziecka
Wegetarianizm
Czym jest cukrzyca? Jak wygląda życie diabetyka? Kiedy mierzyć poziom cukru? Jakie insuliny dostępne są na polskim rynku? Na te i setki innych pytań odpowiada doświadczona edukatorka i pielęgniarka diabetologiczna.
To doskonały poradnik dla osób chorych na cukrzycę dowolnego typu i ich rodzin. Dzięki niemu dowiesz się m.in.:
- na czym polega samokontrola w cukrzycy,
- jaki wybrać system do pomiaru glikemii?
- jak wyliczyć wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe,
- w jaki sposób wstrzykiwać insulinę,
- jakich potraw unikać,
- jakie prawa i obowiązki ma diabetyk.
Poznasz także niekonwencjonalne metody wspomagające leczenie chorób przewlekłych. W książce zamieszczono również przykładowy tygodniowy jadłospis diabetyka.
O Autorce
Dorota Drozd jest członkiem Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych (European Fundation Nurses in Diabetes), pielęgniarką posiadającą specjalizację diabetologiczną, edukatorem diabetologicznym i psychodietetykiem.
Praktykuje i opiekuje się osobami chorymi na cukrzycę w Poradni Diabetologicznej Polikliniki Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego Nr 1 w Lublinie.
Jest autorką książek Kuchnia polska dla diabetyków oraz Kuchnia świata dla diabetyków wydanych przez Wydawnictwo RM oraz licznych artykułów popularnonaukowych. Bierze udział w wielu konferencjach w kraju i za granicą.
Książka spełni oczekiwania tych, którzy chcą odkryć sekrety trawienia i poznać rolę, jaką odgrywa ono w naszym fizycznym i psychicznym samopoczuciu. To, jak się czujemy, zależy od tego, co jemy! A to, co jemy, wpływa również na sposób, w jaki myślimy, postrzegamy siebie i ogólnie życie. Często jednak zaniedbujemy ostatni punkt odżywiania, mimo że jest wyznacznikiem dobrej kondycji i zdrowia. Dobra dieta zapewni korzyści wówczas, gdy proces trawienia nie będzie zaburzony.
Wierzymy, że sylwetki wybitnych sportowców, są odzwierciedleniem ich dusz i charakterów. Doskonale wyrzeźbione ciała mówią więcej, niż tysiące słów. Sekret skrywa się w ich wnętrzu. Wypływa z silnej i niezachwianej woli stania się najlepszą wersją siebie. Napędzani głodem sukcesu, wznoszą się na wyżyny ludzkich możliwości. Niesamowite umiejętności i osiągi są efektem ciężkiej pracy. Aby móc trenować więcej i ciężej od konkurencji, muszą odżywiać się mądrzej.
Potężna siła, niesamowita szybkość i niezłomna wytrzymałość nie są przypadkiem.
To efekty wielogodzinnych treningów i idealnie dopasowanej diety. Odkryj tajniki żywieniowe oparte na najnowszych badaniach naukowych i współpracy z mistrzami Polski, Europy i świata. Dedykowana jest wyczynowym sportowcom oraz amatorom, chcącym doprowadzić swoje ciało do doskonałości.
Ta książka pozwoli Ci sięgnąć po marzenia – upragnioną sylwetkę i najwyższe trofea.
Plan żywieniowy stworzony pod Twój typ budowy i uprawianą dyscyplinę
Fundamentalne dla każdego sportowca zasady dietoterapii
Interpretacja wyników krwi i moczu dla zawodników wyczynowych i amatorów
Skuteczna suplementacja dla każdego atlety
Gospodarka hormonalna sportowców
Doping w sporcie
oraz wiele więcej...
O czym jest ta książka?
Jedz trenuj zwyciężaj pozwala czytelnikowi zrozumieć podstawy dietetyki, oraz jednocześnie wynieść jego wiedzę na zupełnie inny poziom. Nie mówimy już o diecie tylko w kontekście dopasowania jej do aktywności fizycznej, ale co ważniejsze do danego typu budowy ciała.
Fundamentalne tematy- hormonów, omówienia wyników badań sportowca czy dieto terapii, i wiele innych zostały omówione w przystępny sposób, tak by każdy mógł je zrozumieć i przełożyć na własny przykład.
Książka dedykowana jest absolutnie wszystkim sportowcom, którzy chcą codziennie stawać się lepszą wersją siebie.
Bez względu na to, czy trenujesz amatorsko, zawodowo, czy może dopiero chcesz, by sport stał się Twoim sposobem na życie – ta książka pozwoli Ci osiągnąć więcej, szybciej i zdrowiej.
Dowiesz się, jak powinieneś prowadzić się jako wybitny sportowiec.
Autor bestsellerowej książki GRAIN BRAIN. Zbożowa głowa uświadamia nam, jak jelita wpływają na zdrowie mózgu.
ADHD, stany lękowe, depresja i demencja dotykają coraz większej liczby osób. Nadchodzi jednak rewolucja, która na zawsze zmieni nasze podejście do zaburzeń nastroju, przewlekłych bólów głowy, stwardnienia rozsianego, choroby Alzheimera, autyzmu czy parkinsonizmu. Wyniki najnowszych badań wskazują, że zdrowie mózgu zależy od kondycji mikrobiomu – olbrzymiej populacji bakterii zasiedlających ludzkie ciało.
W książce BRAIN MAKER. Zdrowa głowa dr Perlmutter wyjaśnia, jak wykorzystać wiedzę o mikrobiomie, który rozwija się od chwili narodzin i zmienia się zależnie od stylu życia. Źle traktowany „choruje“, ale można go uleczyć i zapewnić jelitom zdrowie, stosując sześć prostych zasad. To nie wszystko! Zdrowe bakterie jelitowe dbają o mózg, poprawiają sprawność myślenia i przedłużają nam życie.
Prawdziwy przełom. Doktor Perlmutter zaleca radykalny, ale prosty plan działania, dzięki któremu odnowimy i wzmocnimy swój mikrobiom. To uzdrowi nie tylko nasz mózg, ale całe ciało. – MARK HYMAN, AUTOR KSIĄŻKI KONIEC Z CUKRZYCĄ I OTYŁOŚCIĄ
Każdy z nas marzy o diecie smacznej, łatwej i szybkiej w przygotowaniu, opartej na łatwo dostępnych produktach, uwzględniającej nieskomplikowane przepisy kulinarne, i co najważniejsze, która szybko daje korzystne efekty zdrowotne. Taka właśnie jest dieta DASH, którą można nazwać dietą naszych marzeń. Książka ta powstała, aby pomóc w spełnieniu tych marzeń.W książce opisano szczegółowo, na czym polega stosowanie tej diety, jakie produkty, w jakich ilościach oraz proporcjach należy w niej uwzględniać. Przedstawiono szereg badań naukowych, które wykazały jej korzystny wpływ na zdrowie, a zwłaszcza na wartości ciśnienia tętniczego krwi, jak również przydatność tej diety, między innymi, w obniżaniu stężenia cholesterolu, w profi laktyce i leczeniu cukrzycy typu 2 oraz chorób sercowo-naczyniowych.W książce zaproponowano 64 przepisy kulinarne zgodne z założeniami diety DASH. Dla każdego przepisu wyliczono zawartość kalorii i składników ważnych w diecie DASH, w tym wapnia, potasu, magnezu, błonnika i soli/sodu.
Ekologiczna apteczka dla każdego
Jak w bardzo prosty sposób zadbać o zdrowie i urozmaicić swoją dietę? Najlepiej trzymać się sprawdzonej od wieków metody – sięgnąć po zioła! Mimo rosnącej świadomości zbawiennych skutków ziołolecznictwa, naturalne kuracje wciąż pozostają nieodkryte i niedocenione. Łatwiej sięgnąć po gotowe leki niż przygotowywać odpowiedni środek samemu…
Odkryj przygodę z naturalnym leczeniem, zamiast zażywać kolejną tabletkę! Bez eksperymentów, korzystając z wiedzy i doświadczenia pokoleń.
Zadbaj o siebie i zacznij żyć w zgodzie z naturą!
Maria Treben – urodzona w 1907 roku, wychowana w wielkiej wrażliwości na przyrodę i zdrowy styl życia. Stała się wybitną specjalistką z zakresu ziół i ziołolecznictwa, napisała książki które stały się bestsellerami i wygłosiła setki konferencji na całym świecie, stając się znana jako „farmaceutka Pana Boga”.
Kolorowe, zdrowe i pożywne koktajle są nie tylko doskonałą propozycją na dietetyczny posiłek, ale także sposobem na zachowanie sił witalnych przez długi czas. Prezentowany poradnik podpowiada, jak krok po kroku przygotowywać smaczne szejki, soki i smoothies doskonałe o każdej porze dnia. Te pełne witamin napoje polepszą nasze samopoczucie, wspomogą organizm w walce z rozmaitymi dolegliwościami, a także poprawią nasz wygląd.
PRZEMYSŁAW VEGENERAT IGNASZEWSKI ZABIERA NAS NA AKTYWNY BIEG PRZEZ WERTEPY, A TAKŻE PRZEZ KUCHNIĘ, GDZIE PODPOWIADA, JAK ODŻYWIAĆ SIĘ PODCZAS MORDERCZEGO WYSIŁKU.Przemysław Vegenerat Ignaszewski w swojej drugiej książce serwuje nam kolejną porcję biegowych i kulinarnych eksperymentów. Pokazuje, jak ważnym elementem każdej aktywności jest posiłek, podpowiada, co można jeść nie tylko przed biegiem, ale także podczas niego i bezpośrednio po nim.W KSIĄŻCE ZNAJDZIESZ:opowieści o znanych biegach długodystansowych,anegdoty z życia ich uczestnika,przepisy na przekąski poprzedzające wysiłek, dodające energii w trakcie biegu, a także pozwalające się zregenerować.Kiedy sześć lat temu rozpoczynałem przygodę z bieganiem, nie zwracałem uwagi na to, co i kiedy jem. Pochłaniałem cokolwiek, gdziekolwiek i kiedykolwiek, byle zaspokoić głód. Żyłem w kulinarnym chaosie. Wprost proporcjonalnie do pokonanych kilometrów, zradzały się u mnie nowe potrzeby i pojawiały zdrowsze nawyki. Poprzez obserwację i wsłuchiwanie się w potrzeby swojego ciała coraz częściej menu podporządkowywałem zaplanowanym treningom. Nagle z faceta, którego fundamentem żywienia był fast food, przemieniłem się w stałego bywalca rynków warzywnych. Stare przyzwyczajenia żywieniowe zastąpiłem nowymi, odmieniłem siebie, uczyniłem swoje życie lepszym.Przemysław Vegenerat Ignaszewski
A gdyby okazało się, że nie istnieje ani jeden produkt spożywczy, który byłby dobry dla wszystkich? Że nie wszyscy tyją od czekolady i nie wszystkim służą świeże warzywa?
W znanym na całym świecie Instytucie Badawczym Weizmanna dr Eran Segal i dr Eran Elinav skrupulatnie zbadali, jak działa na nas to, co jemy. Te jedne z największych w historii badań odżywiania i jego wpływu na zdrowie dowiodły jednoznacznie, że nasze reakcje na spożywane jedzenie są indywidualne i niepowtarzalne. Co to oznacza? Że nie ma najlepszej diety na świecie. Za to możesz się przekonać, jaka jest najlepsza dieta dla ciebie!
Dwaj znakomici naukowcy i popularyzatorzy wiedzy oferują proste i skuteczne narzędzia do tego, aby każdy z nas mógł sprawdzić, jakie jedzenie nam służy. W przystępny sposób przekazują wyniki wieloletnich badań, które każdemu pomogą odnaleźć się w gąszczu sprzecznych informacji dotyczących tego, co jeść, a czego nie, żeby zrzucić wagę albo przeciwdziałać chorobom przewlekłym.
Ta książka fundamentalnie zmieni to, co myślisz o jedzeniu i jego wpływie na dobre samopoczucie. Witaj na drodze do zdrowszego, szczęśliwszego, dłuższego życia!
Na wstępie trzeba zaznaczyć, że nie jest to przewodnik kulinarny zawierający przepisy na dania z czosnkiem niedźwiedzim. Książka ma celu spojrzenie na Allium ursinum jako roślinę leczniczą, która może konkurować z bardzo popularnym czosnkiem ogrodowym. Autorka prezentuje wyniki badań nad składem chemicznym oraz właściwościami leczniczymi czosnku niedźwiedziego. Być może zachęci też czytelnika do samodzielnej uprawy tej niezwykłej rośliny.
Dr Danuta Sobolewska jest biologiem, zawodowo zajmuje się farmakognozją i surowcami roślinnymi w kosmetologii. Przez kilka lat prowadziła badania nad budową chemiczną i aktywnością biologiczną saponozydów steroidowych w czosnku niedźwiedzim.
8,5 miliona obserwujących na Instagramie. 16 milionów fanów na Facebooku.
Kayla Itsines – najbardziej znana trenerka personalna na świecie – swoim
rewelacyjnym przewodnikiem Bikini Body Guide (BBG) inspiruje miliony
kobiet do zmiany stylu życia.
Dzięki autorskiej metodzie treningowej Kayla pomaga kobietom budować wytrzymałość
i pewność siebie oraz wyrobić zdrowe nawyki.
Jako zaangażowana promotorka zdrowego odżywiania Kayla stworzyła wyjątkowy przewodnik, który
zawiera ponad 200 przepisów na śniadania, lunche, kolacje oraz przekąski.
Znajdziesz tu:
• oparte na grupach pokarmowych zindywidualizowane plany odżywania
• przepisy, dzięki którym zaczniesz kontrolować wielkość porcji i przestaniesz wreszcie liczyć kalorie
• 28-dniowy elastyczny plan treningowy
• ogromną dawkę inspiracji, motywacji i… uśmiechu!
BIKINI BODY to nie spalanie kilogramów, niska waga czy mały rozmiar.
To stan umysłu, w którym czujesz się pewna siebie, zdrowa i silna.
NIE MUSISZ BYC ROLNIKIEM,
BY JESC TAK JAK ON
Ze Spiżarni rolnika dowiesz się, jak planować oraz troszczyć się o swoje uprawy i zbiory. Poznasz tajniki i sposoby przechowywania oraz przerabiania własnych wyrobów, dostaniesz tez wskazówki dotyczące upraw warzyw, zbóż, hodowli zwierząt i produkcji mleka.
Znajdziesz tez przepisy na przetwory – ajwar, keczup, ogórki kiszone. Dowiesz się, jak suszyć grzyby i zrobić kiełbasę. Nauczysz się przyrządzać słodki sos chili, ciastka energetyczne czy ser halloumi – tak jak robi to rolnik. Dużo praktycznej wiedzy znajda tu właściciele działek, którzy uprawiają ogródki w warunkach miejskich.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?