Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Dowiedz się, jak wykorzystać naturę w walce ze zbędnymi kilogramami. Poznaj odchudzające właściwości kawy, herbaty, garcynii kambodżańskiej, yerba mate, ostrych przypraw, warzyw i innych produktów.
Poradnik zawiera praktyczne wskazówki dla osób z nadciśnieniem tętniczym, jak poprzez właściwą dietę wspierać zalecenia lekarza, a także przepisy kulinarne, przykładowe jadłospisy i podstawowe wiadomości o chorobie.
Żyjemy w ciągłym biegu i niełatwo nam znaleźć czas na gotowanie. A przy chorobie Hashimoto tarczyca bardzo potrzebuje regularnych posiłków, które dostarczą jej składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Bez nich trudno ugasić stan zapalny, zapanować nad huśtawką nastrojów i uporać się ze zbędnymi kilogramami.Z chorobą Hashimoto zmaga się coraz więcej ludzi w Polsce taką diagnozę usłyszało ponad milion osób. Wporę zdiagnozowana, apotem sumiennie leczona ikontrolowana przez lekarza, a na co dzień rozpieszczana dobrą dietą, daje się wyciszyć.Przepisy na posiłki, które znajdują się w tej książce to połączenie domowego jedzenia z wygodą diet pudełkowych. To aż 180 przepisów na smaczne dania, które łatwo przygotować z dostępnych składników, a potem zabrać do pracy, szkoły albo w podróż. Twoje zbilansowane i lekkie menu na cały miesiąc, które pozwoli odzyskać balans bez wyrzeczeń i dietetycznych rygorów.300 znaków ze spacjamiPrzy chorobie Hashimoto tarczyca potrzebuje regularnych posiłków, które dostarczą jej niezbędnych składników. Bez nich trudno ugasić stan zapalny, zapanować nad huśtawką nastrojów i uporać się ze zbędnymi kilogramami. Proponujemy zbilansowane lekkie menu, które pozwoli odzyskać zdrowie bez wyrzeczeń250 znaków ze spacjamiPrzy chorobie Hashimoto zalecane są regularne i częste posiłki. W książce znajdziesz aż 180 prostych przepisów na zbilansowane i smaczne dania, które pomogą ugasić stan zapalny, zapanować nad huśtawką nastrojów, uporać się ze zbędnymi kilogramami.200 znaków ze spacjamiPrzy chorobie Hashimoto zalecane są regularne, częste posiłki. Proponujemy zestaw przepisów, które pomogą ugasić stan zapalny, zapanować nad huśtawką nastrojów i uporać się ze zbędnymi kilogramami.
Rozmowa o kuchni nie jest dziś we Włoszech czynnością ani niewinną, ani pozbawioną ryzyka.Każdy wie, że do carbonary nie dodaje się śmietany, a spaghetti bolognese niewiele ma wspólnego z prawdziwym rag. Ale czy na pewno? Może wszystko, co wiemy o tradycyjnych włoskich makaronach, nie jest do końca prawdą?Nakarmieni jedynymi słusznymi przepisami na tradycyjne włoskie dania, nie zdajemy sobie sprawy, że receptury na większość z nich wciąż ewoluują, a legendy, które narosły wokół niektórych, bardzo często rozmijają się z prawdą.Czy wiesz, że carbonara wcale nie ma włoskiego rodowodu, a fettuccine powstało, kiedy Alfredo di Lelio, troskliwy mąż i szef kuchni, chciał przygotować pożywny posiłek zmęczonej porodem żonie? Czy zgadniesz, która bogini i jej piękno były inspiracją dla idealnego kształtu tortellino?Luca Cesari, historyk gastronomii i kucharz eksperymentalny, wychodzi naprzeciw gastropurystom i proponuje inne spojrzenie na dziesięć włoskich klasyków. Według niego te kanoniczne dania zawsze są nowe i młode, bo ich postać zmienia się w zależności od kucharza i szerokości geograficznej.Rozsiądź się wygodnie z talerzem pełnym pasta al pomodoro i posłuchaj historii o tym, dlaczego dozwolone jest jedzenie spaghetti z sosem bolońskim i co wspólnego z włoskimi daniami ma Meksyk.Palce lizać!Książka uhonorowana Premio Bancarella della Cucina.Czytałem z wypiekami na twarzy, a nieczęsto mi się to zdarza! W tej książce jest wszystko to, za co kocham Włochów ogromna kulinarna erudycja, silne emocje, uzasadnione złośliwości oraz ogromna miłość do kuchni. Świetna, lekka jak piórko i mądra książka o tym, że najciekawsze historie zawsze rozgrywają się w kuchni.Bartek Kieżun dziennikarz, kucharz i fotograf. Autor serii przewodników kulinarnych po świecie śródziemnomorskim
Zostań hodowcą bąbelków!
Choć fermentowane napoje znane są od wieków, ostatnio przeżywają prawdziwy renesans. Teraz możesz przygotować je we własnym domu! Poznaj smak samodzielnie przygotowanych kefiru, kombuczy, amazake, cydru, lassi i rejuvelacu. Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz domowego miodu pitnego, nigdy nie sięgniesz po słodkie napoje gazowane ze sklepu.
Choć fermentację odkryto w wyniku błędu, jej magii bardzo szybko ulegli ludzie z różnych stron świata. Fermentowanie gwarantowało dłuższą przydatność do spożycia, ale też zapewniało zupełnie nowe doznania smakowe. W Rosji powstał kefir, amazake sprezentowali nam Japończycy, lassi dotarło do nas z Indii, a miód pitny z Afryki.
Przygotowane w domu kefiry, kombucza lub cydry nie tylko świetnie smakują, ale też pozytywnie wpływają na zdrowie. Ich picie odżywia mikrobiotę jelitową, a nie od dziś wiadomo, że jelita to nasz drugi mózg. Nie musisz łykać tabletek, żeby dostarczyć probiotyków swojemu organizmowi wystarczy zdrowa dieta i kilka łyków fermentowanych napojów każdego dnia.
Tajniki dzikiej fermentacji poznasz dzięki Ninie i Sebastianowi, którzy w 2015 roku otworzyli na południu Francji browar Lkki. Produkują w nim ekologiczne i zdrowe napoje fermentowane. Teraz dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z tobą.
To prostsze, niż myślisz!
Jak korzystać z dobrodziejstw octu jabłkowego w sposób bezpieczny i skuteczny? Dlaczego picie octu stało się w ostatnich latach tak popularne i jakie płyną z niego korzyści dla zdrowia i samopoczucia?7 dni tyle czasu potrzebujesz, aby zauważyć pierwsze efekty stosowania octu jabłkowego.J.J. Smith, specjalistka w dziedzinie żywienia i medycyny naturalnej, przedstawia nowy i prosty detoks, który usunie z twojego organizmu niechciany tłuszcz i bakterie, zapewni ci energię oraz pomoże systematycznie tracić na wadze. Dzięki jej wskazówkom dowiesz się, jak stosować ocet jabłkowy, aby skutecznie:przygotować się do 7-dniowej diety oczyszczającej;obniżyć wagę bez utraty tkanki mięśniowej;przejąć kontrolę nad zachciankami na słodycze, cukier i węglowodany;poprawić kondycję skóry;zwiększyć poziom energii i polepszyć jakość snu.Dowiesz się również, jakich skutków ubocznych możesz się spodziewać oraz jak sobie z nimi radzić. Podążając według wskazówek autorki, zastosujesz kurację octem jabłkowym z rozsądkiem i zapewnisz sobie gwarantowane efekty.
Żywienie w chorobie nowotworowej to wyzwanie zarówno dla Pacjenta, jak i jego rodziny.
Jaka jest właściwa dieta w chorobie nowotworowej?
Jaki wpływ na dietę ma lokalizacja nowotworu?
Jak wzmocnić chorego na raka?
Jak zwiększyć kaloryczność posiłków?
Jak radzić sobie z efektami ubocznymi leczenia?
Odpowiedzieliśmy na te pytania. I na wiele innych pytań. Opieramy się na sprawdzonej, naukowej wiedzy i doświadczeniu, a nie mitach powielanych w Internecie i szpitalnych korytarzach.
Omówiliśmy nie tylko ogólne zalecenia żywieniowe dla chorób onkologicznych, ale tam, gdzie to możliwe, wskazaliśmy wytyczne dla poszczególnych typów nowotworów. Trzeba jednak pamiętać, że nie ma uniwersalnej diety. Każdy Pacjent jest inny i każdy przypadek nowotworu też jest inny.
Proponowany jadłospis na 4 tygodnie został przygotowany przez dyplomowanego dietetyka i rozpisany krok po kroku. Dzięki temu przygotowanie zdrowego i smacznego posiłku będzie naprawdę proste.
Post dr Ewy Dąbrowskiej w nowej odsłonie wersji płynnej!Soki, koktajle, zupy są nieodłącznym elementem twojego menu? Niezastąpiony post dr Ewy Dąbrowskiej powraca w postaci płynnej! To wyjątkowo prosta i skuteczna metoda, która pomaga oczyścić organizm i wzmocnić jego odporność. W ciągu kilku minut możesz przygotować pełnowartościowy i sycący posiłek. Potrzebujesz jedynie świeżych warzyw, owoców i blendera lub wyciskarki.Nowa wersja diety to pełnowartościowa forma postu wykorzystująca te same składniki i założenia co tradycyjny post. Jej dzienny jadłospis nie przekracza 800 kcal.Wyciśnij z tej książki zdrową dawkę wiedzy, praktyki i witamin!W książce znajdziesz:specjalny rozdział dr Ewy Dąbrowskiej poświęcony odporności i sposobom radzenia sobie z wirusami; praktyczne porady, przykładowy jadłospis; teksty motywacyjne z miejscem na notatki; pomysły na wykorzystanie diety płynnej w życiu codziennym.
Zgrabna sylwetka, świetna kondycja, lepsze zdrowie każdy z nas o tym marzy? Chcesz schudnąć, ale nie wiesz, od czego zacząć? Jak dostosować dietę i aktywność fizyczną do swoich potrzeb? Co zrobić, żeby raz na zawsze zrzucić zbędne kilogramy?Niezależnie od tego, czy Twój cel to 5, 10 czy 15 kg droga jest podobna. Przejdziesz ją bezpiecznie, jeśli połączysz trzy magiczne składniki: dietę, ćwiczenia i motywację. Do wymarzonej wagi lepiej dochodzić dłużej, ale zdrowo. Diety cud nie istnieją i tylko wprowadzenie na stałe zdrowych nawyków sprawi, że zmienisz nie tylko sylwetkę, lecz także podejście do życia.W naszej książce opisujemy nie tylko jak krok po kroku zrzucić zbędne kilogramy w ramach specjalnie opracowanych programów dla osób, które chcą pozbyć się do 5, 10 lub 15 kg, ale także jak utrzymać wymarzoną wagę. Bez efektu jo-jo. Na zawsze. Znajdziesz tu jadłospisy, treningi oraz porady dopasowane do wybranego przez Ciebie celu.
Książka zawiera opisy ponad 40 roślin, które z powodzeniem można uprawiać w przydomowym ogrodzie. Część danych o roślinach uzupełniono informacjami o ich historycznych związkach z lokalną kulturą. W książce, oprócz krótkiej charakterystyki zasad uprawy poszczególnych roślin, przedstawiono także ich prozdrowotne właściwości. Opisy wzbogacono przepisami, m.in. na przetwory,nalewki, soki, syropy, napary i odwary, które nie tylko dobrze smakują, ale i korzystnie działają na nasz organizm.
Hipercholesterolemia | Styl życia | Dieta | Leczenie, jest uaktualnionym wydaniem książki "Dieta w hipercholesterolemii" W obecnym wydaniu przedstawiono i szczegółowo omówiono:
Najnowsze wytyczne Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego (ESC) oraz Europejskiego Towarzystwa Miażdżycowego (EAS) dotyczące leczenia zaburzeń lipidowych, w tym hipercholesterolemii. W oparciu o te wytyczne opracowano wiele tabel podających m.in., jaki wpływ ma modyfikacja poszczególnych elementów stylu życia na obniżenie stężenia cholesterolu we krwi; cele leczenia niefarmakologicznego mające na celu zmniejszenie ryzyka chorób sercowo-naczyniowych; jakie zmiany w diecie wiążą się z rzadszym występowaniem incydentów sercowo-naczyniowych.
Specjalny rozdział poświęcono stanowisku ESC i EAS odnośnie suplementów i żywności funkcjonalnej wspomagających leczenie dyslipidemii. Zostały omówione: fitosterole, monakolina i czerwony sfermentowany ryż, błonnik pokarmowy, białko soi, polikozanol, berberyna, nienasycone kwasy tłuszczowe z grupy omega-3. Przedstawiono także stanowisko grupy ekspertów wsparte przez Sekcję Farmakoterapii Sercowo-Naczyniowej Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego dotyczące miejsca standaryzowanej kompozycji polifenoli z bergamoty w terapii dyslipidemii oraz jej innego potencjalnego zastosowania w praktyce klinicznej.
Omówiono najważniejsze zagadnienia podane w wytycznych Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego (ESC) dotyczących kardiologii sportowej i ćwiczeń fizycznych u osób z chorobami układu krążenia. Przedstawiono specjalne uwagi ESC dotyczące ćwiczeń dla osób z otyłością, nadciśnieniem tętniczym, dyslipidemią lub cukrzycą i dla osób starszych.
Dużą wartością jest przedstawienie w formie graficznej opracowanego specjalnie na potrzeby tej publikacji „Talerza diety w hipercholesterolemii” i jego omówienie.
Podobnie, jak w poprzednim wydaniu książki:
omówiono szczegółowo zasady diety w hipercholesterolemii
podano produkty korzystne i niekorzystne w tej diecie
zaproponowano całodzienne jadłospisy na 14 dni dla diety 1600 kcal i podano zawartość w nich wielu składników odżywczych
Zamieszczono przepisy kulinarne z wyliczoną wartością kcal i odżywczą oraz czasem przygotowania.
Całość opatrzono kolorowymi zdjęciami potraw.
Najnowsze odkrycia naukowe potwierdzają, że mózg przez całe życie wytwarza nowe komórki. Tempo tego procesu zwanego neurogenezą zależy jednak od każdego z nas. Dzięki tej książce poznasz program, który poprawi pracę Twojego mózgu. Odpowiednia dieta i styl życia przyspieszą neurogenezę od trzech do pięciu razy. Ten potwierdzony naukowo 4-stopniowy program diety i stylu życia:poprawi pamięć i moc mózgu,zaszczepi przed stresem i depresją,zapobiegnie lub opóźni wystąpienie upośledzenia funkcji poznawczych, otępienia i choroby Alzheimera,wzbogaci relacje i życie seksualne.Zdrowy mózg, zdrowe życie!
Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia Smaku i bestsellerowej książki Lunchbox na każdy dzień, wraca z nowymi przepisami!Czy można szybko ugotować pyszne sezonowe dania, które da się zabrać do pracy? Oczywiście! Czy przygotowanie oryginalnych dań musi się odbijać na naszej kieszeni? Absolutnie nie!KsiążkaLunchbox na każdy dzień. Nowe przepisy zadziwi Cię prostotą, pokaże, jak ograniczyć ilość wyrzucanego jedzenia, jak stworzyć niesamowite dania z niewykorzystanych składników i przy okazji zaoszczędzić pieniądze.Pozwoli zaplanować zakupy i uzmysłowi, że niektóre dania można ugotować z wyprzedzeniem, a nadal będzie tak jak lubisz smacznie i zdrowo!Pamiętaj, Twój lunchbox nie musi być drogi ani nudny! Wystarczy chwila, by stworzyć posiłek, który sprawi przyjemność Tobie i Twoim bliskim.Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Twój lunch wcale nie musi być drogi ani nudny! Zamknij w swoim lunchboxie zdrowe danie z łatwo dostępnych składników, a stosując zasady japońskiego bento, spraw, aby wyglądało pięknie i apetycznie!Moda na lunchboxy opanowała cały kraj. Każdy, kto dba o swoje zdrowie, zabiera do pracy pudełko wypełnione pysznościami. Jeśli brakuje ci inspiracji, zajrzyj do tej książki. Znajdziesz tutaj nie tylko smaczne przepisy na dania wykonane z sezonowych składników, ale też praktyczne porady:jak tanio i szybko przygotować posiłek do lunchboxu,jak planować całoroczną dietę i robić zakupy z głową,jak nie marnować jedzenia,jakiego pudełka używać do danego posiłku.Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia smaku, w swoim życiu kieruje się japońską filozofią bento. Wie, że jesteś tym, co jesz, a jedzenie przygotowujemy nie tylko dla żołądka, ale również dla oczu.
Marzysz o gładkiej i naturalnie młodej skórze? Wydajesz majątek na kremy, które nie działają, choć w reklamie obiecywano spektakularne efekty? Twoja cera jest dla ciebie powodem kompleksów?Ta książka pomoże ci zrozumieć, jak skóra reaguje na dietę i emocje. Dowiesz się także, co jeść, żeby twoja cera była zdrowa i wyglądała młodo.Zadbaj o nią od wewnątrz. Przekonaj się, że odpowiednio skomponowana dieta jest lepsza niż drogie zabiegi kosmetyczne.50 przepisów stworzonych dla twojej skóry!miękkie tacos ze szparagami i czarną fasolą nadadzą wiotkiej skórze jędrność i napięcie,chrupkie gnocchi z batatów ukoją cerę ze skłonnościami do stanów zapalnych,napój z papają i siemieniem lnianym przyniesie ulgę przesuszonej skórze,kąski brukselki pieczone w syropie klonowym pomogą w detoksie zanieczyszczonej cery,uzdrawiające smoothie z konopiami zaradzi wypadającym włosom i łamliwym paznokciom.Dzięki tej książce poznasz też zbawienny wpływ na skórę postu naprzemiennego, dobierzesz suplementy dopasowane do twoich potrzeb i zadbasz o swój mikrobiom. Zrób to holistycznie, bo jesteś tego warta!Karen Fischer jest dyplomowaną dietetyczką i nagradzaną autorką poradników żywieniowych. Specjalizuje się przede wszystkim w leczeniu problemów skórnych. Jedna z jej poprzednich książek, The Healthy Skin Diet, zdobyła Australian Food Media Award w kategorii Best Health, Nutrition or Specific Diet Book.Ta bogato ilustrowana książka dostarcza informacji i edukuje na temat tego, jak utrzymać skórę w optymalnej kondycji poprzez naturalne żywienie i suplementy. Pokazuje co nabijać na widelec, by, działając od wewnątrz, osiągnąć promienną cerę PS NewsPodróż przez tę wspaniale prezentującą się książkę z zachwycającymi fotografiami uczy i dogłębnie informuje czytelników na temat tego, jak mogą utrzymać swoją skórę w optymalnej kondycji poprzez naturalne żywienie i suplementy Kids' Book ReviewPowyższy opis pochodzi od wydawcy.
Podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby gotowania i pieczenia, z szczegółowym jadłospisem i wskazówkami do urządzenia i prowadzenia religijnego, żydowskiego gospodarstwa. Wznowienie na podstawie dwunastego wydania oryginału z 1904 roku. Kolejna książka kucharska Rebekki Wolff, dla wszystkich, którzy pragną zdrowe, gospodarskie jedzenie połączyć z pewną oszczędnością i prowadzić żydowski dom. Autorka książkę kierowała do młodych dziewcząt, które nie miały sposobności nauczyć się prowadzenia gospodarstwa, a dzięki temu dziełku nauczą się wszystkiego, co dobra gospodyni powinna umieć w każdej porze roku. I tak opisane są tu przygotowania do różnych obrzędów religijnych i świąt, o koszerowaniu mięsa i drobiu, sposoby przechowywania pożywienia oraz 680 przepisów na wszelakie potrawy.""
Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku. "Italia do zjedzenia" jest to wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii. „Moja książka jest efektem wielu lat podróży do Włoch i zdobywania wiedzy o kulinariach i włoskiej sztuce, którą uwielbiam tak samo jak włoskie jedzenie. Może być po prostu książką kucharską, ale może też być przewodnikiem po różnych zakątkach Italii. Można w niej znaleźć nieco anegdot o włoskiej historii, o tym jakie dzieje mają za sobą słynne dania kuchni włoskiej. Wszystko po to, by zrozumieć jak z wielkim, nie tylko kulinarnym dziedzictwem, mamy do czynienia na półwyspie Apenińskim.” Bartek Kieżun Bartek Kieżun - dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem Kukbuk. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie Kukbuk. Stale współpracuje z Radiem Kraków i portalem Wirtualna Polska. W przerwach w pisaniu i gotowaniu prowadzi Miejsce Sklep – galerię z polskim dizajnem lat sześćdziesiątych. Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów. Pierwszy polski zdobywca Barilla Cup. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych przystawkach do raki. W jego książce „Stambuł do zjedzenia” miasto to jawi się jako kulinarne królestwo gotowe, by je odkryć. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze wyprawy to te bez mapy w ręce. Bartek wie to doskonale, dlatego w Stambule, kierowany intuicją i poleceniami znajomych, dociera do zakamarków zapomnianych przez turystów. I właśnie dzięki temu powstał przewodnik kulinarny pełen opowieści o wielkiej historii, pachnący bakłażanem i wyjątkowy jak turecki dywan.
Normalne, typowe, codzienne jedzenie nie jest gorsze od wege bowls, wykwintnych dań z dziwnie brzmiącymi składnikami i drogich koktajli z superfoods. Na dobrą sprawę nie trzeba kosztownych, trudno dostępnych składników i dietetycznych udziwnień, by jeść zdrowo i w urozmaicony sposób.fragment książkiIlu diet już próbowałaś? Ile razy robiłaś postanowienie, że zaczniesz się zdrowo odżywiać? A potem znowu zjadłaś coś niewłaściwego. Bo nie miałaś czasu Bo tak odreagowujesz stres Bo nie mogłaś już patrzeć na to, że inni jedzą to, czego tobie nie wolno Wróciłaś do starych nawyków z poczuciem winy i przekonaniem, że brakuje Ci silnej woli. I tak, aż do następnej próby.Jeśli jesteś już tym zmęczona, to musisz sięgnąć po tę książkę.Agata Lewandowska przekonuje, że jest wyjście z tego zaklętego kręgu diet i porażek. Wymaga ono zupełnie innego spojrzenia na to, co jemy i dlaczego podejmujemy takie, a nie inne decyzje żywieniowe. Dzięki jej wskazówkom przestajemy być niewolnikami jedzenia i narzucanego nam przez innych stylu życia. Możemy w pełnej wolności, bazując na tym, co lubimy, odżywiać się zdrowo i osiągać cele, które przed sobą postawimy.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?