Podręcznik do zawodu cukiernik. Profesjonalny poradnik dla amatorów domowych wypieków Polska adaptacja, oprócz zasad ogólnych i międzynarodowych przepisów kulinarnych, zawiera klasyczne polskie receptury. Autorzy przedstawili w sposób metodyczny najważniejsze zagadnienia z dziedziny ciastkarstwa i cukiernictwa. Książka jest adresowana do uczniów szkół zasadniczych , średnich, policealnych, do przyszłych i już praktykujących cukierników i ciastkarzy.
Jeśli jesteś zainteresowany wykonywaniem produktów mlecznych w domu, ta książka jest dla Ciebie! Bez żadnego problemu możesz wykonać w swojej kuchni masło, ser, twarożek lub jogurt! Dzięki sprawdzonym przepisom dowiesz się, jak w warunkach domowych, bez użycia sztucznych konserwantów przygotować świeży nabiał.
Wędlinę można przygotować w domu samodzielnie! Od tej chwili zrobienie swojskiej wędliny będzie łatwe!
Sami zdecydujecie, co dać do środka i jak powinna smakować. Cosima Bellersen Quirini poprowadzi cię za rękę,
krok po kroku do pierwszego domowego wyrobu.
Dzięki sprytnym wskazówkom i oryginalnym dodatkom wykreujesz nadzwyczajne rodzaje wędlin we własnej kuchni.
Zapraszamy do degustacji!
Koperkowe salami, śmietankowa pasztetowa z pieczonymi owocami, metka z ziołami, bawarski pasztet, salami jagnięce z porto…
Proste i przepyszne!
Najważniejsze historie ze Starego i Nowego Testamentu, przypowieści i cuda Jezusa opowiedziane w jasny i prosty sposób oraz zilustrowane pięknymi rysunkami i wyjątkowymi fotografiami.
Kiedy odkryjesz, że zostaniesz mamą, w twojej głowie pojawiają się niezliczone pytania i wątpliwości, które chciałabyś jak najszybciej wyjaśnić. Niniejsza publikacja okaże się ogromnie przydatna: nauczy cię, jak radzić sobie z różnymi zmianami, jakie zachodzą w organizmie w trakcie ciąży, a także pomoże spokojnie i świadomie przeżyć moment narodzin oraz proces rozwoju twojego dziecka. Książka zawiera wszystkie niezbędne informacje, które będą pomocne podczas ciąży, w trakcie porodu oraz w ciągu sześciu pierwszych lat życia twojego dziecka.
To kompletny przewodnik na temat zdrowia i macierzyństwa, dzięki któremu będziesz mogła odkrywać uroki tego wspaniałego doświadczenia, jakim jest posiadanie dziecka.
Autorka, Rebecca E. Kidger, pracuje w telewizji i prowadzi badania na potrzeby popularnych programów o duchach i zjawiskach paranormalnych, będąc w konsekwencji profesjonalnym łowcą duchów. W tej książce Rebecca powiązała swoje umiejętności badacza i osobiste zainteresowanie historią, aby wyśledzić prawdziwe przypadki obserwacji i doświadczania obecności duchów. Wierzy, że sama widziała i słyszała niewytłumaczone zjawiska.
Zafascynowana historycznymi wydarzeniami i starymi budynkami, autorka bada biografie kryjące się za tymi starymi budowlami i widzianymi w nich duchami.
Czy wiesz, że Biblia jest księgą, którą przeczytało najwięcej osób na świecie? Została ona przetłumaczona
na wszystkie języki i co roku jest sprzedawana w milionach egzemplarzy na całej kuli ziemskiej! Jednak przede wszystkim jest to święta księga chrześcijan, która opisuje ich historię od samego początku i opowiada o wielkiej miłości Boga do ludzi i do świata, który stworzył.
O zaletach i przepisach diety niskowęglowodanowej opowiada Ulrika Davidsson, autorka wielu doskonałych poradników z zakresu zdrowego odżywiania. Dieta o niskiej zawartości węglowodanów staje się coraz bardziej popularna; coraz więcej ludzi przekonuje się o jej skuteczności i niewielkich wymaganiach, jakie stawia.
Poradnik wyjaśnia, na czym polega istota tej diety, pokazuje różnice w stosunku do diety IG oraz przedstawia krok po kroku plan diety. Znajdziemy tu ponad 100 przepisów na śniadania, obiady, przekąski i desery. Jeśli chcesz zrzucić zbędne kilogramy i lubisz menu bogate w sosy, sery, avocado, orzechy i mięso bądź ryby, to książka w sam raz dla Ciebie.
ABC ogrodu to książka, która powstała w oparciu o wieloletnie doświadczenie ekspertów w dziedzinie ogrodnictwa, Larsa-Erica Samuelssona i Ulfa Schenkmanisa, którzy od ponad trzydziestu lat znani są w Szwecji min. dzięki programowi radiowemu „Czas ogrodu” Sven Gösta Johansson, fotograf o międzynarodowej sławie, jeden z najlepszych fotografów w Szwecji, jest autorem pięknych zdjęć, które ilustrują ABC ogrodu. Wiele spośród zamieszczonych w tej książce 224 zdjęć powstało w jego własnym ogrodzie, założonym prawie 30 lat temu.
Jeśli chcesz, żeby twój ogród był atrakcyjnym, wygodnym i pięknym zakątkiem, muszą się w nim znaleźć:
- miejsca do siedzenia i wypoczynku
- rabaty kwiatowe
- powierzchnie użytkowe i ścieżki
- plac zabaw dla dzieci
- trawnik
- zaplecze gospodarcze
- drzewa owocowe
- ogrodzenie lub obramowanie utworzone z roślin
- krzewy owocowe i warzywa zapewniających prywatność w ogrodzie.
Ogromną zaletą posiadania własnego domu jest możliwość urządzenia przy nim ogrodu. Wspaniale jest otworzyć drzwi do ogrodu, cieszyć się bogactwem kwiatów i korzystać z wszystkich form wypoczynku, jakie umożliwia wolna przestrzeń.
Z książki tej dowiesz się jak założyć i pielęgnować ogród. Poznasz też wiele fascynujących roślin, które w przyszłości będą mogły w nim rosnąć.
Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej żywności, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu; składniki odżywcze i ich rola w organizmie człowieka; gospodarka wodna organizmu; normy żywienia i wyżywienia; planowanie wyżywienia; żywienie człowieka chorego; zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie; najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia. Treści podręcznika obejmują zagadnienia zawarte w podstawie programowej dla tego zawodu.
""Kosmetyka"" jest to podręcznik przeznaczony dla osób zainteresowanych zawodem kosmetyczki. Stosowany jest przeważnie w policealnych szkołach kosmetycznych, ale także na najróżniejszych kursach. Również wiele doświadczonych kosmetyczek ma go w swoich domach i salonach kosmetycznych. W podręcznikuKosmetyka znajdziemy wyjaśnienia wielu terminów używanych w tym zawodzie, a także opisy najczęściej stosowanych obecnie zabiegów kosmetycznych. W książce są też wyróżnione najlepsze urządzenia i kosmetyki, które warto stosować przy różnego typu zabiegach. Uważam, że podręcznik Kosmetyka powinien znajdować się w biblioteczce każdej kosmetyczki, a także każdej kobiety, która wie jak ważne są zabiegi kosmetyczne i dbanie o własny wygląd.
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie fryzjer w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych.
Treści zawarte w podręczniku dotyczą zagadnień związanych z ochroną zdrowia pracownika i klienta.
Usługi w salonie fryzjerskim powinny być wykonywane z zachowaniem wszystkich standardów higieny.
Nowoczesny podręcznik do nauczania zawodu fryzjera w szkołach, z możliwością wykorzystania w indywidualnym szkoleniu w zakładach fryzjerskich oraz na kursach dokształcających. W sposób kompleksowy omawia wszystkie zagadnienia teoretyczne i praktyczne wiedzy niezbędnej do wykonywania zawodu fryzjera. Pozwala przygotować adepta do egzaminu czeladniczego i usystematyzować wiedzę przed egzaminem mistrzowskim.
Podręcznik wydany w bardzo atrakcyjnej formie. Jasny, czytelny wykład połączono z licznymi zdjęciami, ilustracjami i planszami ułatwiającymi zrozumienie omawianych zagadnień i zapamiętywanie treści.
Podręcznik napisany jest w oparciu o standardy Unii Europejskiej i dopuszczony do użytku szkolnego do kształcenia zawodowego do nauczania przedmiotu fryzjerstwo na poziomie szkoły zawodowej.
Nr dopuszczenia 20/2006.
W książce znajdziecie tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne sposoby na przygotowanie smakowitych przetworów.
Marynowany kalafior, sałatka z kabaczków, sok z buraków, ostry sos po gruzińsku to tylko niektóre z przepisów, które na pewno Was zainteresują i uzupełnią Waszą wiedzę o domowych sposobach przetwarzania i konserwowania warzyw.
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najbardziej urozmaiconych kuchni świata.
Wśród tradycyjnych potraw znajdziecie Państwo przepisy na : pielmienice ze śmietaną, bliny z kawiorem, boeuf Stroganow, kołduny, kulebiak faszerowany grzybami, śledziki z cebulą, łososia w bukiecie jarzyn, jesiotra w galarecie.
Poruszająca opowieść o zmaganiach człowieka, który próbuje uciec od swojej przeszłości. Czarny humor, rodzicielska mk iłość i nagła śmierć ? wszystko w najnowszej książce Olle Lönnaeusa, autora skandynawskiego kryminału pt. Pokuta.Mike Larsson ma wielkie serce i równie wielki talent do wpadania w tarapaty. Przyczyną jest jego wybuchowy charakter, który prowadzi go za kratki. Po wyjściu z więzienia Mike decyduje się rozpocząć nowe życie i stać się prawdziwym ojcem dla swojego dorastającego syna. Udaje się do miasteczka Tomelilla na południu Szwecji, gdzie mieszka jego 14-letni syn, Robin, wychowywany przez rodziców zastępczych.Chłopak jest wystraszony i podejrzliwy, nie zamierza rozczarować się po raz kolejny. Mike musi przekonać syna, że tym razem go nie zawiedzie. Nieoczekiwanie zostaje wciągnięty w wir niebezpiecznych wydarzeń, przez co sytuacja znów się komplikuje. Czy znajdzie się ktoś, komu Mike będzie mógł zaufać? Czy pomoże mu jedyny przyjaciel, Rolle? A może będzie to planująca zemstę Amela, imigrantka z Bośni?
W trakcie jesiennych ferii Ivona wraz z swoją piętnastoletniąprzyrodnią córką Polly wybierają się do domu napółnocy Szwecji, aby spędzić kilka dni sam na sam, beztelewizji, internetu i telefonów komórkowych. Pobytw odciętym od cywilizacji miejscu miał być dla nich obupoczątkiem nowego życia. Stał się jednak początkiemkoszmaru.Śnieżyca uniemożliwia kontakt z światem. W okolicy policjaściga dwóch przestępców podejrzanych o brutalnemorderstwo. Ivona i Polly muszą podjąć walkę o życie.
Niniejsza pozycja przeznaczona jest dla nauczycieli przedmiotu marketing usług hotelarskich w technikum hotelarskim. Poradnik został opracowany na podstawie podręcznika Marketing usług hotelarskich, zgodnie z nowym programem nauczania.
W poradniku przedstawiono plan wynikowy, wskazano materiały przydatne do realizacji poszczególnych zagadnień, propozycje ćwiczeń, które mają na celu wykształcenie u uczniów umiejętności praktycznych oraz przykładowe scenariusze wybranych lekcji i przykładowe testy z rozwiązaniami.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?