Poradnik dla nauczyciela jest ściśle skorelowany z podręcznikiem i stanowi pomoc w organizowaniu procesu kształcenia.
Zawiera on między innymi:
- wskazówki metodyczne
- propozycję nauczycielskiego planu wynikowego
- przykładowe scenariusze lekcji będące uzupełnieniem propozycji zawartych w podręczniku
- ćwiczenia, testy, krzyżówki
- bibliografię.
Poradnik metodyczny dla nauczyciela jest ściśle skorelowany z podręcznikiem i stanowi pomoc w organizowaniu procesu kształcenia.
Zamieszczone w poradniku propozycje mogą stanowić podpowiedź dla nauczyciela do zaplanowania i zorganizowania własnego procesu kształcenia.
Książka podpowie Ci:
- jak wybierać ruszty i inne urządzenia, przedstawiając wszystkie zalety i wady każdego z nich
- jak wybierać przyprawy i produkty
- jakiego użyć drewna, węgla drzewnego oraz jakich środków do rozpalania ognia, bo przecież od paliwa wiele zależy.
Dowiesz się też jak rozpalać ogień, nadziewać mięso na szpikulce, jak sprawdzić, czy jest już gotowe itp.
300 przepisów + 1000 przydatnych rad
Grillowanie stało się ulubionym zajęciem Polaków spędzających wiosenne i letnie weekendy na świeżym powietrzu. Powoli staje się to nasza tradycją narodową. Nie ma przecież nic lepszego, niż wypoczynek na łonie natury z rodziną i przyjaciółmi. Gwoździem programu jest zwykłe jedzenie przygotowane "pod chmurką".
Proponujemy Państwu wiele interesujących i wypróbowanych przepisów. Duży wybór dań z różnego rodzaju mięs, drobiu, ryb i warzyw, zaspokoją apetyt najbardziej wymagających smakoszy, a gości zaskoczą oryginalnością potraw.
Zamieściliśmy również przepisy na dipy, które do potraw z rusztu są koniecznym dodatkiem. Dobrze dobrany do potrawy dip sprawi, że nawet przeciętne danie nabierze szlachetności i smakowitości.
Żyby wschodnia sałatka na ciepło, rolada z kurczaka z warzywami, zupa z kurczaka po marokańsku, czy też faszerowane udka udały się, odkryjemy przed Wami sekrety profesjonalistów. A jak już spróbujecie kiedyś tych nietrudnych, nieziemsko smacznych i aromatycznych dań, na pewno zapragniecie przyrządzić je na nowo.
Marynowany kalafior, ocet estragonowy czy chrzanowy, sałatka z kabaczków, przekąska z dyni, sok z buraków, ostry sos po gruzińsku to tylko niektóre z przepisów, które na pewno Was zainteresują i uzupełnią Waszą wiedzę o domowych sposobach przetwarzania i konserwowania warzyw.
Znajdziemy tu zarówno historię i opis procesu wypieku pieczywa jak i 60 ciekawych przepisów. Dowiemy się, jak upiec bajgle, bagietki, croissanty, niemiecki chleb z bakaliami czy chleb czarny żytni i szwedzki razowiec Kavring, ale i bardziej orientalne przysmaki, np. chleb z papryczkami jalapeno i cheddarem, chleb ze szpinakiem lub z pomidorami czy focaccię. Z kolei miłośnicy pieczywa lekkiego znajdą tu przepisy na różne rodzaje chleba chrupkiego.
Z przepisów mogą korzystać zarówno osoby początkujące jak i bardziej zaawansowane w pieczeniu chleba. Kiedy już nauczysz się podstaw wypieku chleba, możesz eksperymentować z nim w nieskończoność!
Dla uprawiających ogródki na balkonach:- umiejętne zestawienie: ulubione kwiaty balkonowe,- podjadanie dozwolone: warzywa, zioła i owoce na balkonie,- wszystko o pielęgnacji i wyborze roślin,- ochrona roślin bez użycia chemii,- porady dotyczące nawadniania i zimowania roślin.
Mira udaje się do apteki, by odebrać lekarstwo, które może uzdrowić jej mamę. Nie ma chwili do stracenia, recepta jest ważna jeszcze tylko jeden dzień. Równocześnie do tej samej apteki spieszy Sylwester. Jeśli ma ocalić życie umierającego psa Czochrusa, musi zdobyć dla niego odtrutkę.
Większość dzieci w szkole uważa Mirę za brzydkie dziwadło. Ona sama wydaje się podzielać ten pogląd. Gdy nastaje noc, włosy dziewczynki rosną tak szybko, że swędzi ją skóra, paznokcie żółkną i stają się ostre jak brzytwa, zęby z chrzęstem wyrastają ze szczęk. W takich momentach najbardziej na świecie pragnie być taka jak wszyscy. Prezent, jaki dostaje Mira na swe jedenaste urodziny wcale nie poprawia sytuacji. Kim jest tajemniczy krewny, który obsypuje ją podarunkami Czy matka dziewczynki jest naprawdę jej matką Mira zaczyna zastanawiać się, skąd pochodzi. Wkrótce okazuje się, że została adoptowana.
Książka kierowana jest do osób związanych lub zainteresowanych skutecznym marketingiem usług hotelarskich w aspekcie praktycznym ? czyli wszystkim hotelarzom, jak również uczniom/studentom szkół i uczelni hotelarskich.
Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników przeznaczonych do kształcenia ogólnego do nauczania fizyki i astronomii na poziomie dwuletniego uzupełniającego liceum ogólnokształcącego oraz trzyletniego technikum uzupełniającego po zasadniczej szkole zawodowej.
Głównym celem kształcenia w bloku tematycznym ""Funkcjonowanie przedsiębiorstwa w warunkach gospodarki rynkowej"" w liceum o profilu ekonomiczno-administracyjnym jest zapoznanie uczniów z podstawowymi zasadami prowadzenia działalności gospodarczej oraz funkcjonowaniem przedsiębiorstwa na rynku. Podręcznik składa się z dwóch części. Pierwszą część stanowi kompendium wiedzy dla dwóch modułów: planowanie działalności gospodarczej oraz części wstępnej zarządzania przedsiębiorstwem. W drugiej części podręcznika zaprezentowany jest materiał niezbędny do kształtowania umiejętności w modułach: - zarządzanie przedsiębiorstwem (majątkiem przedsiębiorstwa) - wybrane zagadnienie statystyki - analiza efektywności ekonomicznej przedsiębiorstwa Tak przemyślana struktura treści ułatwia zrozumienie nowych zagadnień wynikających z zaplanowanych celów kształcenia.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?