Sushi to coś więcej niż surowa ryba połączona z ryżem. Jest to jeden z najbardziej eleganckich i stylowych elementów japońskiej sztuki kulinarnej. Ryż można tu wykorzystać na wiele sposobów, komponując go z surową gotowana i smażoną rybą, mięsem, jajkami, serem i wszelkiego rodzaju warzywami. Sushi ma zadowalać nie tylko podniebienie, ale i cieszyć oko smakosza, a wygląd potrawy jest w kuchni japońskiej równie ważny, jak jej smak. Warto nauczyć się przygotowywania różnych rodzajów sushi, aby móc wyczarować wspaniałe dania na każda okazję i zaimponować gościom oraz domownikom kunsztem i fantazją kulinarną, czerpiąc z niezwykłego zbioru przypisów przedstawionych w tej książce.
Proste i szybkie przepisy na przepyszne desery.
Precyzyjne wskazówki krok po kroku.
Realny czas przyrządzania.
Wartości odżywcze każdego dania.
Wystarczy najbardziej podstawowe kuchenne wyposażenie.
Dania łatwe w przygotowaniu.
Każdy przepis wypróbowany i dokładnie przetestowany.
W serii "Szybko i smacznie" przygotowaliśmy 12 tytułów z prostymi przepisami i znakomitymi fotografiami.
Znajdziesz mnóstwo rzeczy do rysowania, bazgrania i kolorowania w tej ekscytującej świątecznej książce. Na niektórych stronach znajdziesz wskazówki, co robić. Ale to twoja książka, więc możesz robić to, na co tylko masz ochotę. Używaj długopisów, ołówków albo kredek, żeby kolorować obrazki. Możesz kolorować duże obszary albo dodawać paski, kropki czy własne wzory. Kiedy rysujesz na obrazkach długopisem zaczekaj parę sekund, żeby tusz wysechł na tyle, by nie rozmazać obrazka.
Dzięki tej książce wykonasz, krok po kroku, wiele ciekawych ozdób wielkanocnych. Stworzysz własne prace ozdobione naklejkami ? powstaną m.in. Oklejane kolorowa bibułką pisanki, wielkanocna girlanda, czapeczki dla jajek,korona z kwiatów, kolaż z motylkami, ozdobne wisiorki. Wiele zamieszczonych tu wskazówek będziesz mógł wykorzystać, ozdabiając kartki dla rodziny i przyjaciół nie tylko na Wielkanoc...
Łatwe przepisy na wyjątkowy ryż.
Precyzyjne wskazówki, dokładny czas przygotowania.
Wystarczy najbardziej podstawowe wyposażenie kuchni.
Każdy przepis został starannie wypróbowany.
Dokładne dane o zawartości tłuszczu i wartości odżywczej każdej porcji.
Proste i szybkie potrawy na dania dla dzieci.
Wskazówki krok po kroku, informacje o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania niewymagające wykorzystania specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Każdy przepis wypróbowany i dokładnie przetestowany.
W serii "Szybko i smacznie" przygotowaliśmy 12 tytułów z prostymi przepisami i znakomitymi fotografiami.
Łatwe przepisy na wyjątkowe potrawy z woka.
Precyzyjne wskazówki, dokładny czas przygotowania.
Wystarczy najbardziej podstawowe wyposażenie kuchni.
Każdy przepis został starannie wypróbowany.
Dokładne dane o zawartości tłuszczu i wartości odżywczej każdej porcji.
Sosy i pasty ubarwią codzienne dania, wzbogacą nowymi smakami twoją kuchnię.
Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
Razem z małą Lolą przygotuj podwieczorek dla lalek. Obejrzyj obrazki i przeczytaj książeczkę z rodzicami a potem odpowiedz na pytania Loli. Ty także możesz urządzić z Lolą podwieczorek przyklejając swoje zdjęcie na końcu książeczki.
Cykl czarujących książeczek dla dziewczynek w bajecznie kolorowej scenerii z modeliny. W kolejnych tytułach małe czytelniczki poznają sympatyczną Zosię, Ninę, Lizę i Lilę a także ich przyjaciół.
Byczki w pomidorach to jedna z najnowszych powieści Joanny Chmielewskiej - jej lektura gwarantuje wspaniałą rozrywkę! Do mieszkającej w Danii Alicji przybywają goście - grono dalszych i bliższych znajomych ciągle się powiększa. Urocza gospodyni próbuje rozlokować wszystkich w niewielkim domu, na śniadanie podaje jajka i broni dostępu do lodówki. Pewnego dnia pojawia się Julia i Wacław - ona milczy, on bez przerwy gada. Wydarzenia zaczynają przybierać nieoczekiwany obrót, a do akcji wkracza pan Muldgaard...
Nina jest uczennicą piątej klasy (pomocy ! niedługo egzaminy!), mieszka w Madrycie u swoich cioć. Jej rodzice pracują w Moskwie, więc nie widuje ich zbyt często. Na prawej dłoni ma znamię w kształcie gwiazdy, identycznie jak ukochany dziadek Misza, wielki alchemik z Wenecji.Czy to znak przeznaczenia?""Wybiła godzina 22 w nocy 2 czerwca. Nina wstała z łóżka, jak zawsze zrzucając przy tym na podłogę biednego Platona, i pobiegła do łazienki. Myjąc ręce, zobaczyła, że znamię zajmuje już cała prawą dłoń. Było czarne jak smoła... To się nigdy wcześniej nie zdarzało."" (fragment)
Ta wspaniała książka kucharska prezentuje mnóstwo wyszukanych potraw, które odpowiadają zasadom zdrowego, wyważonego i niskokalorycznego żywienia, a jednocześnie świetnie smakują! Starannie dobrane przepisy zachwycą smakiem, a zawierają niewielkie ilości tłuszczu. Odkryjcie razem z nami kulinarne bogactwo zdrowej i niskotłuszczowej kuchni i skosztujcie wielu smakowitych potraw z całego świata.Przepisy - przejrzyście zestawione w grupach tematycznych i przedstawione krok po kroku na kolorowych ilustracjach - są jasne zarówno dla początkujących, jak i dla zaawansowanych.Oznaczono stopień trudności, czas przygotowania i gotowania każdej potrawy. Uzupełnieniem są rady kucharza i warianty przepisów.Podano wartości odżywcze i zawartość kaloryczną dań.
Aquae vitae to po łacinie woda życia, termin oznaczający wszelkiego rodzaju nalewki. W Polsce przyjął się pod nieco zniekształconą nazwą ""okowita"", którą określano wódki produkowane według własnych receptur. Z kolei etymologię słowa ""wódka"" można wywodzić do wody, ale pierwotnie mianem tym określano wody lecznicze, mające służyć zachowaniu zdrowia i urody. Później słowo ""wódka"" objęło znaczeniem alkoholowe wyciągi, które miały leczyć wszelkie dolegliwości oraz wódki ""woniejące"", czyli pachnące. Alkohol wytwarzano głównie z zacierów żytnich lub owocowych i łączono z ziołami, kwiatami, pestkami, nasionami, warzywami i olejkami.Początkowo techniki produkcji nalewek najlepiej opanowali mnisi. Wkrótce zagościły one na stołach karczm i dworów szlacheckich.Dziś znamy przeszło sześćset gatunków wódek i na różnego rodzaju prezentacjach stale pojawiają się nowe smaki.Od agrestówki, absyntu i alaszu do żubrówki i żurawinówki, czyli ponad sto przepisów na nalewki domowe według starych, sprawdzonych przepisów.
Gdzie w twoim ciele znajduje się kość wielkości ziarenka ryżu? Czy wiesz, że na twojej skórze żyją miliardy małych stworzonek? Po co człowiekowi potrzebne są brwi?
Poznaj niesamowite i wprawiające w osłupienie fakty na temat ludzkiego ciała i obejrzyj zabawne ilustracje.
Niepozorna, lecz wyjątkowo bystra dziewczynka niespodziewanie trafia w sam środek walki Dobra ze Złem. Miłość do życia i bezgraniczna ciekawość stanowią jej największą broń, która pozwoli pokonać Świat Ciemności i stworzyć przestrzeń dla Świata Światła. Czytelniku, wyrusz w podróż do krainy, gdzie fantazja i magia wystarczają, by stworzyć rzeczywistość. Nina jest uczennicą piątej klasy (pomocy ! niedługo egzaminy!), mieszka w Madrycie u swoich cioć. Jej rodzice pracują w Moskwie, więc nie widuje ich zbyt często. Na prawej dłoni ma znamię w kształcie gwiazdy, identycznie jak ukochany dziadek Misza, wielki alchemik z Wenecji. Czy to znak przeznaczenia? Przygoda Niny dopiero się rozpoczyna!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?