Poznaj słoneczną Hiszpanię od kuchni. W książce znajdzie się 50 przepisów na typowe hiszpańskie dania – od znakomitych tapas, przez paellę, gazpacho, ajo blanco, hiszpańskie tortille, sałatki i przekąski, po wspaniałe desery: turon z pistacjami, krem kataloński oraz smakowite churros.Nasza książka to wspaniała kulinarna podróż przez wszystkie regiony Hiszpanii.
Idealny prezent dla młodych adeptów sztuki kulinarnej.Seria pomysłowych książek kulinarnych: Gotuję, bo lubię; Piekę, bo lubię oraz Grilluję, bo lubię to prawdziwa gratka dla miłośników dobrej kuchni! Tym, co wyróżnia książki z tej serii, jest wyjątkowa szata graficzna. Każdy przepis zajmuje dwie strony na jednej znajdują się zdjęcia starannie ułożonych składników, a na drugiej stronie widnieje fotografia gotowego dania wraz z przepisem wykonania. Nawet osoby zupełnie niewprawione w sztuce gotowania bez problemu dadzą sobie radę.
Jak postępować, by dziecko było szczupłe, zdrowe i pełne energii?RozwińPolskie dzieci tyją - źle się odżywiają, mało się ruszają i coraz poważniej z tego powodu chorują. Już co piąte polskie dziecko ma nadwagę lub otyłość! Z otyłości się nie wyrasta. To nie tylko nadmierna ilość tkanki tłuszczowej i większy obwód pasa. To również zmieniony skład ciała, który wpływa na funkcjonowanie organizmu. Z otyłością dzieci trzeba walczyć! Ta książka tłumaczy, radzi i motywuje tym skuteczniej, że autorka przekazuje również swoje bardzo osobiste doświadczenia jako mamy 5-letniego Stasia oraz doświadczenia innych znanych rodziców, jak Maja Ostaszewska, Monika Mrozowska czy Tomasz Kot.
Książka delikatnie uszkodzona - zbite rogi, zagięte.
Idealny prezent dla młodych adeptów sztuki kulinarnej.Seria pomysłowych książek kulinarnych: Gotuję, bo lubię; Piekę, bo lubię oraz Grilluję, bo lubię to prawdziwa gratka dla miłośników dobrej kuchni! Tym, co wyróżnia książki z tej serii, jest wyjątkowa szata graficzna. Każdy przepis zajmuje dwie strony na jednej znajdują się zdjęcia starannie ułożonych składników, a na drugiej stronie widnieje fotografia gotowego dania wraz z przepisem wykonania. Nawet osoby zupełnie niewprawione w sztuce gotowania bez problemu dadzą sobie radę.
Konsultacja wydania polskiego dr nauk medycznych Magdalena Grygo. Dla uczniów, studentów, fizjoterapeutów, trenerów oraz wszystkich osób zainteresowanych kulturą fizyczną. Kieszonkowy atlas anatomiczny opracowany przez renomowane wydawnictwo zagraniczne. Uwzględnia najnowszy stan badań medycznych i dodatkowo autoryzowany przez polskiego specjalistę. Jest poręczny w formacie i poglądowy w treści, przedstawiając w sposób przystępny – poprzez rysunki, komentarze, zestawienia oraz tabele – budowę i funkcjonowanie ludzkiego organizmu, w tym tkanki, kości, mięśnie, stawy, powiazania nerwowe i powięziowe. Przeznaczony dla osób uczących się medycyny na różnych poziomach, osób pracujących jako trener i fizjoterapeuta, nauczycieli WF-u, a także dla zwykłych użytkowników – trenujących amatorsko sport, uczęszczających na zajęcia fitnessu oraz rodziców zainteresowanych rozwojem fizycznym dzieci i posyłających je na zajęcia sportowe.
Risotto i kaszotto są doskonałymi daniami jednogarnkowymi, nieskomplikowanymi w przygotowaniu, oferującymi bogactwo smaków. Kaszotto powstało z inspiracji oryginalnym włoskim risottem i zdobywa ogromną popularność ze względu na prozdrowotne właściwości kasz. W książce przedstawiamy ponad 70 przepisów w podziale na dania w wersji mięsnej, wegetariańskiej lub wegańskiej.
Książka, która opisuje cud rodzicielstwa w niezwykły sposób. Prawdziwy skarb dla rodziców maluchów! Hedvig Montgomery poprowadzi Cię przez pierwsze dwa lata życia Twojego dziecka. Hedvig Montgomery, psycholożka i terapeutka rodziny, pokazuje siedem prostych kroków do osiągnięcie rodzicielskiego sukcesu. W drugiej części serii odpowiada na typowe pytania dotyczące snu, karmienia piersią, przedszkola, języka oraz wychowania. Książka skierowana jest do rodziców dzieci do lat dwóch.
W Japonii uczynił już szczęśliwszymi blisko 8 milionów ludzi – tyle egzemplarzy swoich książek sprzedał tam Ken Honda. Happy money to pierwsza książka japońskiego guru, która ukaże się w Polsce. Ta książka całkowicie zmieni Twoje podejście do pieniędzy. Zbyt często są one źródłem strachu, stresu i gniewu. Rozbijają relacje, a nawet rujnują życie. Lubimy myśleć, że to tylko liczba lub kartka papieru, ale to o wiele więcej. Ken Honda udowadnia, że pieniądze są rodzajem energii – zmieniają się, gdy dawane są z uczuciem. Uczy traktować pieniądze jak mile widzianego gościa, pozwalając mu przychodzić i odchodzić z szacunkiem i bez urazy. Chociaż Ken Honda jest często nazywany finansowym guru, jego prawdziwym powołaniem jest pomaganie innym w korzystaniu z narzędzi, które już posiadają, aby osiągnąć spokój ducha w życiu i wreszcie przestać się martwić o finanse.
Zmiana codziennych nawyków może być prosta i przyjemna! Rozpocznij pozytywne dla siebie i środowiska zmiany w swoim życiu z EKOplanerem! Znajdziesz w nim cotygodniowe ekowyzwania na cały rok, dzięki którym metodą małych kroków systematycznie i efektywnie wprowadzisz dobre zmiany w duchu zero waste w swoim życiu. Sylwia Majcher, autorka bestsellerowej książki Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku pomoże stworzyć indywidualny i dopasowany do subiektywnych potrzeb projekt zmian. W książce znajdziesz jeszcze wywiady z ekspertami (psychologami, wykładowcami, aktywistami), przydatne tipy i ciekawe rozwiązania na czas podróży, podczas codziennych dni w pracy, w domu, w kuchni, w szkole. Pełno tu także przepisów na smaczne dania sezonowe i podpowiedzi, jak gotować, aby niczego nie zmarnować. Wykorzystuję, nie marnuję to doskonała propozycja dla tych, którzy chcieliby wprowadzić pozytywne dla siebie oraz dla środowiska zmiany w swoim życiu. Planer został podzielony na cztery części zgodnie z porami roku, by jeszcze lepiej odpowiadać indywidualnym potrzebom. Możesz zacząć go uzupełniać, kiedy tylko chcesz!
Zdrowotne, wzmacniające, oczyszczające.
Około setki przepisów na prozdrowotne syropy! Przygotowywane na bazie owoców, warzyw, korzeni, ziół i innych składników, mają od dawna zastosowanie w medycynie ludowej. Wytwarzane w domu, są całkowicie bezpiecznym naturalnym specyfikiem.
W przeciwieństwie do kupowanych, są pozbawione sztucznych konserwantów. Skuteczne na różne dolegliwości, zwłaszcza jednak na przeziębienia czy infekcje, w celu oczyszczenia organizmu, a także w stanach osłabienia. Chętnie spożywane są przez dzieci. Są skarbnicą witamin i innych cennych składników.
Oto książka pełna wegańskich i bezglutenowych przepisów, a także porad i sztuczek, dzięki którym twój mózg będzie zdrowy i gotowy do efektywnej pracy!
Mózg to główny organ odpowiedzialny za funkcjonowanie organizmu, dlatego potrzebuje największej ilości składników odżywczych. Delia McCabe dostarcza fascynujących informacji o produktach mających pozytywny wpływ na jego działanie. Odkrywa całą prawdę o superfoods i udziela cennych wskazówek dotyczących przygotowywania posiłków, które odżywią nie tylko ciało, lecz także umysł.
Dodaj do swojej diety naturalne i wysokowartościowe produkty, a twój umysł i ciało na pewno ci za to podziękują!
Po sukcesie, jakim okazała się Italia do zjedzenia, Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej prostocie. Portugalia do zjedzenia to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno fantastyczne przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii i sztuce, które sprawiają, że bacalhau, francesinha i pieczone sardynki smakują jeszcze lepiej.
Poradnik, który ma pomóc w lepszym poznaniu i zrozumieniu psów. Zofia Zaniewska i Piotr Wojtków, zawodowi trenerzy i behawioryści psów, pokazują, jak łączyć naukę, trening i jednocześnie zwracać uwagę na emocje i nastroje psa. Dzięki dobrej więzi między opiekunami a psem staje się on mniej podatny na różne bodźce zewnętrzne, rzadziej ma problemy z lękliwością, nadpobudliwością czy agresją. Cenne porady na temat tego, jak wychować i wyszkolić psa, znajdą tutaj zarówno doświadczeni opiekunowie, jak i wszyscy, którzy dopiero zamierzają adoptować czworonogiego przyjaciela. Książka zawiera również instruktażowe zdjęcia, które pokazują, w jaki sposób nauczyć psa wykonywania komend i sztuczek.
Żyj w spokoju i radości dzięki stu prostym praktykom japońskiego mnicha zen.
Czerpiąc ze starożytnej wiedzy, znany mnich buddyjski Shunmyo Masuno pokazuje, jak praktykować zen w codziennym życiu za pomocą konkretnych i niezwykle prostych wskazówek.
Każdą kolejną praktykę opatrzono minimalistycznym rysunkiem, przy którym możesz się odprężyć i wziąć głęboki oddech, zanim przejdziesz dalej. Z każdym dniem będziesz odnajdywać szczęście we wprowadzaniu niewielkich zmian w swoim życiu. Nie musisz poszukiwać wyjątkowych doświadczeń – to dzięki tym drobnym praktykom odzyskasz głęboki spokój wewnętrzny.
„Czy wiecie, którego dnia Bóg stworzył grzyby? Ja wiem: w piątek, gdy kończyły się moje wakacje i za kilka dni musiałam wracać do Warszawy. Pojawiły się wczesnym rankiem w konopackich lasach i jakimś cudem wszyscy od razu się o tym dowiedzieli”.
Tak zaczyna się opowieść Zośki, która od tego pamiętnego piątku nie rozstaje się z koszem i kozikiem. O grzybach wie wszystko i ma to nawet udokumentowane na papierze, więc lepiej nie wdawać się z nią w dyskusje. „Polowanie na grzyby” to opowiedziany atlas grzybów, w którym konkretne informacje przeplatają się z anegdotami i prywatnymi historiami autorki. Dzięki niemu poznacie m.in. grzyby, które zbierają tylko świry i grzybowi guru, okazy, które w życiu można zjeść tylko raz, czy magiczne odmiany. Historie przeplatają się z niesamowitymi zdjęciami i praktycznymi poradami dotyczącymi zbierania, przygotowywania, a nawet hodowania grzybów.
Pije się je w maleńkich kieliszkach (i ilościach!), by poprawiły krążenie, ułatwiły zasypianie, zmniejszyły dolegliwości żołądkowe, pomogły na różne inne przypadłości. Zazwyczaj przygotowywane na bazie spirytusu lub czystej wódki oraz owoców, ziół i warzyw.
W książce znajdziemy zarówno nalewki tradycyjne, staropolskie, jak i niebanalne połączenia współczesne inspirowane osiągnięciami medycyny. Proponujemy 80 przepisów z miodem, wanilią lub imbirem, z dodatkiem szafranu, gałki muszkatołowej, anyżu i ziela angielskiego. Wymagają wiedzy i cierpliwości. Nalewka bowiem musi swoje odstać. Poza wszelkimi wartościami zdrowotnymi te trunki są po prostu pyszne, wyjątkowe, aromatyczne. Każdy wie, że nalewka zrobiona w domu robi wrażenie! Sprawdź nasze pomysły!
Kalafior jest królem.
Jeśli myślisz, że kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, że tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można by go jeść od rana do wieczora i na pewno długo by się nie znudził. W książce znajdziemy 70 przepisów, które udowodnią, że kalafior to prawdziwy król wśród warzyw. Możemy z niego przyrządzić zarówno niebanalne desery – na przykład limonkowo-kokosowy sernik, jak i potrawy, które utulą nas w długie zimowe wieczory – kalafiorową pizzę, sycący dahl czy zaskakujące przystawki. Możliwości jest tysiąc – wystarczy otworzyć umysł i wyciągnąć kalafior z garnka. Przecież można go przyrządzić na tyle ciekawszych sposobów!
Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu.
W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na konfitury z warzyw i owoców sezonowych i egzotycznych. Nowoczesne konfitury łączą różne smaki. To wyjątkowo zdrowy, naturalny dodatek do codziennej diety, uczta dla podniebienia. Autorką książki jest Wanda Jackowska, dziennikarka, która prowadziła przez 10 lat popularny, pierwszy w telewizji polskiej program kulinarny „Gotowanie na ekranie”.
Współczesna wersja starożytnej Kamasutry „przetłumaczona” na język współczesnych kochanków.
Jest to kuszące zaproszenie do seksu i prezentacja 99 najbardziej podniecających, pobudzających wyobraźnię pozycji erotycznych. Każda pozycja pokazana jest poprzez rysunek oraz opis, uwzględniający wskazówki dla obojga kochanków oraz wskazujący na mocne strony danej pozycji. Opatrzona jest także dodatkowymi osobistymi radami, np. jak opanować dany układ oraz ikonkami pokazującymi stopień „choreograficznych” trudności. Dodatkowo na osobnych rozkładówkach czytelnik znajdzie 12 szybkich lust lessons na różne ciekawe tematy, takie jak znaleźć punkt G, czego absolutnie nie robić, jak zaaranżować przestrzeń, co zaproponować po seksie. Godny polecenia jest też rozdział „Szybki wybór”, który pozwoli kochankom wybrać pozycję najlepszą dla ich aktualnego nastroju i potrzeb, ocenić stopień trudności oraz wyobrazić sobie skalę finalnego pobudzenia. O Kamasutrze, starożytnej indyjskiej księdze seksu słyszał każdy, ale przez ponad szesnaście wieków realia się zmieniły i dlatego postanowiliśmy pokazać te klasyczne zmysłowe konfiguracje we współczesnym ujęciu.
Stwórz wspaniałe dzieła sztuki krok po kroku!Doskonała propozycja zarówno dla dopiero rozpoczynających przygodę z rysunkiem, jak i dla doświadczonych artystów. Od podstawowych ćwiczeń kreski i stylu przez szkice martwej natury i pejzaże do rysunków zwierząt i portretów – na każdym etapie otrzymasz szczegółowe wskazówki, dzięki którym nie będziesz mógł się doczekać, aż weźmiesz do ręki ołówek. Nie musisz mieć opanowanych podstaw ani być ekspertem z zakresu historii sztuki. Wystarczy, że chcesz się uczyć i lubisz obserwować świat, a przede wszystkim – dobrze się bawić!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?