Jak zrobić ekologiczny proszek do prania? Czy da się umyć wannę za pomocą octu i cytryny? Jak sprzątać, nie szkodząc przy tym środowisku? Książka zawiera przepisy na ekologiczne środki czystości. Dzięki niej zaoszczędzimy pieniądze wydawane na środki chemiczne, a przy okazji pomożemy uratować naszą planetę. Na 250 stronach znajdziemy ponad 120 przepisów podzielonych pod kątem przestrzeni, którą musimy posprzątać. Proste, praktyczne i bardzo satysfakcjonujące!
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Nowoczesna i elegancka grafika, zachęcające i czytelne przepisy oraz smakowite zdjęcia! Na tyle proste, że zachęcą osoby, które nie gotują i na tyle interesujące, że mistrzowie gotowania zechcą wprowadzić do swojej kuchni coś nowego! Czym jest dieta Paleo? Jak skutecznie wprowadzić ją w życie i raz na zawsze zgubić zbędne kilogramy? W książce znajdziemy 60 przepisów na potrawy z całego świata, które są przyrządzone wedle restrykcyjnej diety dla jaskiniowców. Pomysłowe, zdrowe i błyskawiczne w przygotowaniu.
W zachwycie o odbycie to dowcipnie napisany poradnik, w którym dwaj norwescy lekarze – Kaveh Rashidi i Jonas Kinge Bergland – poruszają temat być może najważniejszej, a z pewnością najbardziej tajemniczej części ludzkiego ciała. Biorą na warsztat nie tylko budowę odbytu czy historię jego powstania, lecz także kulturowe znaczenie „czarnej dziury” i wiele innych zagadnień. W książce nie brak rzetelnej wiedzy medycznej oraz sporej dawki ciekawostek dotyczących m.in. właściwej higieny, profilaktyki czy coraz popularniejszych chorób odbytu, wykrywanych także u dzieci.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Miesiączka bez tabu! O co jest to wielkie halo? Czym jest miesiączka? Dlaczego wywołuje ból brzucha, dlaczego w jej trakcie pożeramy tony czekolady i chcemy oglądać filmiki z małymi kotkami? I dlaczego nadal jest tematem tabu, choć ma ją ponad połowa populacji? Clara Henry z humorem obala krwawe mity i bez wstydu dzieli się swoim doświadczeniem. Clara Henry: Youtuberka, aktorka komediowa i blogerka. Jej kanał poświęcony w dużej mierze miesiączkowaniu subskrybuje 430 000 osób. Mimo 21 lat ma już na swoim koncie współpracę z największymi szwedzkimi mediami.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Margareta Magnusson sprzątała po śmierci trzy razy. Kiedy umarła jej mama, kiedy odeszła teściowa i ostatni raz po śmierci ukochanego męża. Te trzy trudne doświadczenia zaważyły na jej podejściu do otaczającej przestrzeni oraz przedmiotów i nauczyły jednego: zostaw po sobie tylko to, co inni będą chcieli oglądać. Jej bestsellerowa książka to ciepły poradnik przepleciony anegdotami, który w praktyczny sposób opowiada, jak przygotować swoją przestrzeń przed odejściem. Co zostawić? Jak poradzić sobie z nadmiarem listów i fotografii? Jak ukryć sekrety, którymi nie chcemy dzielić się nawet po śmierci i jak przejść przez bolesny proces pożegnania?
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Chcemy zaprosić cię do rozgrzewającej zabawy w testowanie gamy ostrych smaków. Odczucie, co jest tylko pikantne, a co już pali przełyk, stanowi kwestię indywidualnej wrażliwości, przyjęliśmy więc własną klasyfikację ostrości potraw, dzieląc potrawy na pikantne, ostre i „piekielne”.
Dobra wyrazista kuchnia nie może obyć się bez przypraw. Najczęściej używanymi są z pewnością sól i pieprz – to duet obowiązkowy, dzięki któremu jedzenie nie jest mdłe ani nijakie. Jednak, aby dania nabrały zdecydowanej pikanterii, trzeba doprawić je mocniej.
Do najważniejszych przypraw nadających potrawom pikantny charakter należą różne odmiany chilli: cayenne, jalapeno, habanero, piri piri i tabasco, a także czosnek, chrzan oraz imbir.
Ważna jest nie tylko ilość, ale także postać dodanej przyprawy. Świeży pieprz, chili,
ząbek czosnku czy korzeń imbiru zawsze będą miały większą moc niż proszek z torebki. Pikantność potrawy wzmacniają również określone kompozycje przypraw.
Nie wszystkie przyprawy pozwalają na uzyskanie najwyższego stopnia ostrości. Chrzan zwyczajowo dodaje się w takich ilościach, aby danie było pikantne, ewentualnie ostre – jak choćby krem czy sos chrzanowy. Natomiast gwarancją piekielnego smaku jest jedna z najostrzejszych papryczek – habanero, którą należy używać z dużą ostrożnością.
Testowanie smaków to znakomita okazja do kucharskich eksperymentów
oraz odkrywania nowych, tak dzisiaj modnych niekonwencjonalnych połączeń kulinarnych.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Japoński przepis na dobre życie to pięknie ilustrowany przewodnik po sztuce, kulturze i tradycjach japońskich. W krótkich rozdziałach znaleźć można informacje o wszystkich najważniejszych aspektach japońskości – m.in. designie oraz filozofii wabi-sabi, po duńskim hygge i szwedzkim lagom nowym trendzie projektowania wnętrz, a także rytualnych kąpielach onsen, świętach, codziennym życiu, poezji, teatrze, a nawet grach planszowych. Na 224 stronach znajduje się mnóstwo niezwykłych zdjęć i ciekawostek, które przybliżają kulturowo odległy nam kraj. Przystępne, zwięzłe i pobudzające wyobraźnię kompendium wiedzy dla każdego, kogo fascynuje Kraj Kwitnącej Wiśni.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Równowaga między macierzyństwem a pracą? To możliwe! Matka Polka nie ma łatwo. A matka Polka, która chce (lub musi) wrócić do pracy, to już w ogóle. Ale czy na pewno? Jak pokonać lęk separacyjny, z kim zostawić dziecko, jak połączyć pracę z karmieniem piersią i jak nie wypaść z zawodowego obiegu – o te i wiele innych spraw Prochyra pyta ekspertów i same mamy. Dzięki praktycznym radom i inspirującym historiom uwierzysz, że macierzyństwo i kariera nie muszą się wykluczać.
JOferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
est to najnowsza książka kucharska przedstawiająca: 100 „kultowych” przepisów na potrawy, bez których nie wyobrażamy sobie dzieciństwa, rodzinnych spotkań przy stole ani atmosfery świąt. Są to receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie. Rodzime tradycje kulinarne, by trwać, muszą się odnaleźć w okolicznościach XXI wieku, takich jak oferta składników, standardy dietetyczne, nowe upodobania smakowe oraz kontekst kulturowy w postaci kuchni świata. Te wszystkie okoliczności uwzględnili autorzy, wybierając i adaptując tradycyjne polskie potrawy, a następnie bardzo starannie wszystkie sprawdzając. Piękne „klimatyczne” i niezwykle apetyczne zdjęcia oraz ciekawy wstęp historyczny dopełniają prezentacji potraw. Książka ma wymiar praktyczny i sentymentalny – jest doskonała jako źródło przepisów oraz jako uniwersalny podarunek.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Dobro wraca! Oparta na kalendarzu książka, w której znajdziemy propozycję dobrego uczynku na każdy dzień roku. Pomysłom towarzyszą motywujące cytaty i przemyślenia autorki, która przekonuje, że codziennie, dzięki drobnym gestom, możemy zrobić coś dobrego dla środowiska, osób w naszym otoczeniu i – dla nas samych. Sam spróbuj wprawić w ruch dobro już dziś!
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Kalafior jest królem. Jeśli myślisz, że kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, że tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można by go jeść od rana do wieczora i na pewno długo by się nie znudził. W książce znajdziemy 70 przepisów, które udowodnią, że kalafior to prawdziwy król wśród warzyw. Możemy z niego przyrządzić zarówno niebanalne desery – na przykład limonkowo-kokosowy sernik, jak i potrawy, które utulą nas w długie zimowe wieczory – kalafiorową pizzę, sycący dahl czy zaskakujące przystawki. Możliwości jest tysiąc – wystarczy otworzyć umysł i wyciągnąć kalafior z garnka. Przecież można go przyrządzić na tyle ciekawszych sposobów!
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Jak odzyskać równowagę w związku, gdy pojawią się dzieci. Dziennikarka i pisarka Jancee Dunn przedstawia swój najnowszy poradnik dla par, borykających się z kryzysem po narodzinach dziecka. Natłok obowiązków domowych i zawodowych, opieka nad dzieckiem, a przede wszystkim nierównomierny podział zadań między matką a ojcem – to wszystko jest źródłem napięć i frustracji. Autorka – matka sześciolatki – bazuje na swoich własnych doświadczeniach: przytacza kłótnie z mężem, poszczególne konfliktogenne sytuacje, spotkania z terapeutą małżeńskim. Pokazuje między innymi konkretne rozwiązania, strategie z zakresu teorii komunikacji oraz porady zasłyszane u różnych terapeutów. Zawsze są one przeplecione relacją z testowania ich w rzeczywistości przez autorkę lub jej znajome, wypowiedziami ekspertów, przytoczeniem wyników badań. Po części zapiski osobistych przeżyć, po części poradnik jak naprawić relację nadszarpniętą pojawieniem się nowego członka rodziny.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Zmotywować się do zdrowego i aktywnego trybu życia nie jest łatwo. Zacznij ćwiczyć z partnerem, wzajemnie się motywujcie i cieszcie się zdrowymi i smacznymi posiłkami. Tomek Choiński, członek teamu Ewy Chodakowskiej Be Active, przygotował dwa 30-dniowe plany treningowe dla początkujących i średniozaawansowanych, dzięki którym w dwa miesiące poprawisz swoją kondycję i sylwetkę. Wspólny trening to także znakomita okazja, by umocnić więź z partnerem i świetnie się bawić. Podejmijcie wyzwanie, odmieńcie swoje życie i poczujcie moc!
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Niepodważalna legenda. Gwiazda futbolu otoczona kultem. Jedna z najbardziej błyskotliwych, a zarazem tajemniczych postaci współczesnej piłki nożnej. Zinédine Zidane. Rzadko udzielający wywiadów, Zidane znany jest jako ten, który „rozmawia tylko z piłką”. W najnowszej biografii wybitnego piłkarza, autorzy Patrick Fort oraz Jean Philippe zabierają nas za kulisy jego wyjątkowej kariery i przedstawiają historię człowieka, który stał się legendą.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Ciągle w biegu i brak czasu na solidne zakupy spożywcze? Nie lubisz długiej listy składników w przepisach? Cenisz proste kompozycje na talerzu? Jeśli choć jedna odpowiedź brzmi "tak", ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej propozycje różnorodnych dań przygotowanych tylko z pięciu podstawowych elementów. Tajemnica tej minimalistycznej nowoczesnej kuchni tkwi w odpowiednim doborze składników oraz sprawdzonej recepturze.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Burger to prawdziwy celebryta wśród fastfoodowych dań. Nic w tym dziwnego, gdyż jest naprawdę pyszny, jeśli został dobrze przyrządzony. Burgery robi się z różnych gatunków mięsa, a nawet można z niego zrezygnować i przygotować kotlety w wersji wege – z ciecierzycy czy fasoli. Znajdziesz tu mnóstwo pomysłów na burgery – od amerykańskich klasyków z wołowiny, przez wariacje drobiowe, po propozycje z rybą i opcje dla wegetarian. Książkę uzupełniają przepisy na smakowite sosy, m.in. keczup, musztardę i guacamole, które są niezbędnym składnikiem burgerów.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Poznaj fascynującą opowieść dojrzałej kobiety o cieple domowego ogniska, przeciwnościach losu oraz poszukiwaniu szczęścia i miłości. Opowieść, w której każde pokolenie kobiet znajdzie coś dla siebie. Katarzyna Dowbor, ikona polskiej telewizji, otwiera przed czytelniczkami drzwi do swojej prywatnej posiadłości. Oprowadza nas po zakamarkach swojego życia, jednocześnie dzieląc się sprawdzonymi poradami i patentami, dzięki którym będziemy mogły z uśmiechem na ustach celebrować każdy dzień. Udowadnia, że przekroczenie magicznej granicy pięćdziesięciu lat to nie koniec świata, a początek nowego, fascynującego rozdziału w życiu każdej kobiety. Katarzyna Dowbor zręcznie przeplata porady historiami ze swojej codzienności. Z Apetytu na życie dowiesz się, jak zbudować trwałe relacje rodzinne, stworzyć codzienne rytuały oraz jak poradzić sobie w trudnych sytuacjach życiowych. Poznasz sprawdzone sposoby i patenty, dzięki którym odnowisz stare meble i ugotujesz pyszną kolację dla znajomych. Uzyskasz również praktyczne wskazówki, jak stworzyć i zadbać o przydomowy ogród.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Wielkanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niewiele osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak wiele wspaniałych naturalnych barwników znajduje się w kuchennej szufladzie. Dekoracje to również kompozycje kwiatowe, ozdoby okien i stołu. Nawet wielkanocne słodycze mogą zachwycać domowników i gości, jeżeli zadbamy o ich wygląd i sposób podania. Nie ulegajmy przejściowym modom, nie kupujmy sztampowych plastikowych jajek i kurczaków. Warto rozejrzeć się wokół siebie, by znaleźć wszystko, co jest potrzebne do stworzenia świątecznego klimatu we własnym domu!
Trudno znaleźć coś zdrowszego i bardziej ekologicznego niż owsianka! Czy wiesz, że można ją przyrządzić na co najmniej 70 smacznych sposobów? Jak owsianka wpływa na nasze zdrowie? Jakie witaminy i minerały w niej znajdziemy? Czego nam dostarczają te zdrowe (i niezbędne) składniki? Jakie właściwości kryją się w poszczególnych zbożach i jakimi dodatkami możemy je wzbogacać, żeby uzyskać najbardziej wartościowy posiłek? Proste, a jednocześnie niebanalne przepisy na smaczne powitanie dnia i dostarczenie sobie na wiele godzin energii ze zbóż, nasion chia, marchwi, migdałów, konopi czy imbiru
Oto sprawdzone przepisy na rozmaite potrawy w dwóch wydaniach: słonym i słodkim. Są tu bardzo smaczne przekąski i małe dania, znakomite pierogi i kluski, soczyste mięsa oraz kuszące wypieki.
W całej książce bliźniacze receptury zostały ułożone na przemian: danie słone, danie słodkie.
To doskonała propozycja na urozmaicenie domowego menu, znakomita szkoła smaku oraz sposób na zaciekawienie degustacją dzieci i innych członków rodziny. Pyszna zabawa w testowanie smaków.
Dysponując jednym podstawowym produktem, np. kaszą jaglaną czy piersią kaczki, możesz zdecydować, czy zrobisz danie z nutą słodyczy, czy raczej wytrawne.
Testowanie smaków to znakomita okazja do kucharskich eksperymentów oraz odkrywania nowych, tak dzisiaj modnych niekonwencjonalnych połączeń kulinarnych. Kruche tartaletki można przyrządzić z porem i cukinią albo z bitą śmietaną i truskawkami. Można podać słodkie knedle ze śliwkami albo parujące pyzy z mięsem okraszone skwarkami. Sałatkę ze szpinaku jednego dnia warto zaserwować w wersji wytrawnej, np. z pomidorami i cykorią, a innego – w wersji deserowej, z mango i ananasem.
W menu ważna jest rozmaitość.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?