Ciągle w biegu i brak czasu na solidne zakupy spożywcze? Nie lubisz długiej listy składników w przepisach? Cenisz proste kompozycje na talerzu? Jeśli choć jedna odpowiedź brzmi "tak", ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej propozycje różnorodnych dań przygotowanych tylko z pięciu podstawowych elementów. Tajemnica tej minimalistycznej nowoczesnej kuchni tkwi w odpowiednim doborze składników oraz sprawdzonej recepturze.
Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w niestandardowym łączeniu składników kulinarnych, opanowaniu sztuki prażenia i mieszania ziaren, a także miksowania warzyw oraz owoców, Chloé Sucrée, założycielka Being Biotiful, jednego z najpopularniejszych wegetariańskich blogów, udziela inspirujących porad, jak za pomocą tzw. metody batch cooking przygotować zdrowe, proste i bezmięsne posiłki na cały tydzień – i to zaledwie w jedno popołudnie
oferta wyprzedażowa - książki są delikatnie uszkodzone, mogąbyć delikatnie uszkodzone okładki, porysowane, zbite rogi, zagięte rogi
Książka popularnonaukowa, przedstawiająca mechanizmy stojące za przeklinaniem, historię badań nad przekleństwami, historię samych przekleństw oraz procesy zachodzące w mózgu ludzi używających soczystego języka. Autorka stawia zadziwiające pytania i kompetentnie na nie odpowiada. Czy przeklinanie potrafi działać znieczulająco? Czy kobiety klną inaczej niż mężczyźni? Czy szympansy używają brzydkich wyrazów? Czy przeklinanie w miejscu pracy pomaga zbudować kreatywny zespół?
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych przystawkach do raki. W jego książce „Stambuł do zjedzenia” miasto to jawi się jako kulinarne królestwo gotowe, by je odkryć. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze wyprawy to te bez mapy w ręce. Bartek wie to doskonale, dlatego w Stambule, kierowany intuicją i poleceniami znajomych, dociera do zakamarków zapomnianych przez turystów. I właśnie dzięki temu powstał przewodnik kulinarny pełen opowieści o wielkiej historii, pachnący bakłażanem i wyjątkowy jak turecki dywan.
Problemów z odżywianiem i wagą nie rozwiąże ani silna wola, ani kolejna modna dieta – odpowiedzią jest zerwanie z cukrem. Molly Carmel, terapeutka specjalizująca się w zaburzeniach żywienia, podpowiada, jak w 66 dni odzyskać kontrolę nad swoim życiem. Dzięki tej książce poznasz kompletny plan posiłków ułatwiający przejście na dietę bezcukrową, a także siedem afirmacyjnych obietnic, które pozwolą przerwać cykl naprzemiennych diet i objadania się. Ten poradnik to mapa ze wskazówkami, których będziesz w stanie się trzymać. Dzięki niej wreszcie stracisz niepotrzebne kilogramy i odnajdziesz drogę do prawdziwej wolności.
Chcesz, żeby twoje dorosłe życie było ciekawsze, zabawniejsze, bardziej beztroskie? Ośmiel się marzyć, śmiać do utraty tchu i tańczyć w sklepowych alejkach. Pamiętaj o terminowym płaceniu rachunków, ale miej też odwagę wykrzyczeć, kiedy coś jest naprawdę super. Odkryj na nowo, jak to jest być dumnym ze swoich obsesji, jak ważna jest przygoda, dlaczego sen to luksus, na który powinieneś sobie pozwolić, i jak, do cholery, zwolnić. Pełna energii i nieskrępowanego entuzjazmu książka „Lody na śniadanie” pozwala głęboko odetchnąć wszystkim tym, którzy zastanawiają się: „Czy to już wszystko, co mnie w życiu czeka?”. Przekonaj się, że odkrycie w sobie wewnętrznego dziecka może dać ci spokój i szczęście oraz rozwiązać twoje bzdurne dorosłe problemy!
Książka zawiera opisy prawie 60 ras - zarówno tych uznanych przez międzynarodową organizację felinologiczną FIFe, jak i nowych, które jeszcze nie dołączyły do tej grupy.
Na każdej ze stron znajdziemy najważniejsze informacje o pochodzeniu, wyglądzie, usposobieniu i pielęgnacji czworonogów.
Książka bogata jest w porady, jak wybrać odpowiedniego kota i jak o niego dbać, by cieszyć się jego towarzystwem jak najdłużej.
Kontynuacja książki „Wióry lecą” Katarzyny Sawko o renowacji mebli. Podręcznik stolarski dla początkujących – efekt ponad tysiąca warsztatów, które Kasia Sawko wraz z mężem przeprowadzili w całej Polsce. Książka opowiada o życiu w stolarni Wióry lecą i o tym, jak zacząć swoją przygodę z drewnem, bez względu na płeć czy majsterkowe doświadczenia. Znajduje się w niej także 25 instrukcji DIY, m.in. jak zrobić piaskownicę, stolik nocny, stół ogrodowy, podstawkę na laptopa – a wszystko to w łatwej i przystępnej formie!
Trzecia część bestsellerowej serii Odetchnij od miasta to przewodnik po nietuzinkowych, malowniczych miejscach w duchu slow life w Polsce, do których może wybrać się cała rodzina. Tym razem w niezwykłą podróż zaprasza rodziców z dziećmi Tola Piotrowska, autorka bloga tolala.pl.
Poznaj słoneczną Hiszpanię od kuchni. W książce znajdzie się 50 przepisów na typowe hiszpańskie dania – od znakomitych tapas, przez paellę, gazpacho, ajo blanco, hiszpańskie tortille, sałatki i przekąski, po wspaniałe desery: turon z pistacjami, krem kataloński oraz smakowite churros.Nasza książka to wspaniała kulinarna podróż przez wszystkie regiony Hiszpanii.
Idealny prezent dla młodych adeptów sztuki kulinarnej.Seria pomysłowych książek kulinarnych: Gotuję, bo lubię; Piekę, bo lubię oraz Grilluję, bo lubię to prawdziwa gratka dla miłośników dobrej kuchni! Tym, co wyróżnia książki z tej serii, jest wyjątkowa szata graficzna. Każdy przepis zajmuje dwie strony na jednej znajdują się zdjęcia starannie ułożonych składników, a na drugiej stronie widnieje fotografia gotowego dania wraz z przepisem wykonania. Nawet osoby zupełnie niewprawione w sztuce gotowania bez problemu dadzą sobie radę.
Jak postępować, by dziecko było szczupłe, zdrowe i pełne energii?RozwińPolskie dzieci tyją - źle się odżywiają, mało się ruszają i coraz poważniej z tego powodu chorują. Już co piąte polskie dziecko ma nadwagę lub otyłość! Z otyłości się nie wyrasta. To nie tylko nadmierna ilość tkanki tłuszczowej i większy obwód pasa. To również zmieniony skład ciała, który wpływa na funkcjonowanie organizmu. Z otyłością dzieci trzeba walczyć! Ta książka tłumaczy, radzi i motywuje tym skuteczniej, że autorka przekazuje również swoje bardzo osobiste doświadczenia jako mamy 5-letniego Stasia oraz doświadczenia innych znanych rodziców, jak Maja Ostaszewska, Monika Mrozowska czy Tomasz Kot.
Książka delikatnie uszkodzona - zbite rogi, zagięte.
Idealny prezent dla młodych adeptów sztuki kulinarnej.Seria pomysłowych książek kulinarnych: Gotuję, bo lubię; Piekę, bo lubię oraz Grilluję, bo lubię to prawdziwa gratka dla miłośników dobrej kuchni! Tym, co wyróżnia książki z tej serii, jest wyjątkowa szata graficzna. Każdy przepis zajmuje dwie strony na jednej znajdują się zdjęcia starannie ułożonych składników, a na drugiej stronie widnieje fotografia gotowego dania wraz z przepisem wykonania. Nawet osoby zupełnie niewprawione w sztuce gotowania bez problemu dadzą sobie radę.
Konsultacja wydania polskiego dr nauk medycznych Magdalena Grygo. Dla uczniów, studentów, fizjoterapeutów, trenerów oraz wszystkich osób zainteresowanych kulturą fizyczną. Kieszonkowy atlas anatomiczny opracowany przez renomowane wydawnictwo zagraniczne. Uwzględnia najnowszy stan badań medycznych i dodatkowo autoryzowany przez polskiego specjalistę. Jest poręczny w formacie i poglądowy w treści, przedstawiając w sposób przystępny – poprzez rysunki, komentarze, zestawienia oraz tabele – budowę i funkcjonowanie ludzkiego organizmu, w tym tkanki, kości, mięśnie, stawy, powiazania nerwowe i powięziowe. Przeznaczony dla osób uczących się medycyny na różnych poziomach, osób pracujących jako trener i fizjoterapeuta, nauczycieli WF-u, a także dla zwykłych użytkowników – trenujących amatorsko sport, uczęszczających na zajęcia fitnessu oraz rodziców zainteresowanych rozwojem fizycznym dzieci i posyłających je na zajęcia sportowe.
Risotto i kaszotto są doskonałymi daniami jednogarnkowymi, nieskomplikowanymi w przygotowaniu, oferującymi bogactwo smaków. Kaszotto powstało z inspiracji oryginalnym włoskim risottem i zdobywa ogromną popularność ze względu na prozdrowotne właściwości kasz. W książce przedstawiamy ponad 70 przepisów w podziale na dania w wersji mięsnej, wegetariańskiej lub wegańskiej.
Książka, która opisuje cud rodzicielstwa w niezwykły sposób. Prawdziwy skarb dla rodziców maluchów! Hedvig Montgomery poprowadzi Cię przez pierwsze dwa lata życia Twojego dziecka. Hedvig Montgomery, psycholożka i terapeutka rodziny, pokazuje siedem prostych kroków do osiągnięcie rodzicielskiego sukcesu. W drugiej części serii odpowiada na typowe pytania dotyczące snu, karmienia piersią, przedszkola, języka oraz wychowania. Książka skierowana jest do rodziców dzieci do lat dwóch.
W Japonii uczynił już szczęśliwszymi blisko 8 milionów ludzi – tyle egzemplarzy swoich książek sprzedał tam Ken Honda. Happy money to pierwsza książka japońskiego guru, która ukaże się w Polsce. Ta książka całkowicie zmieni Twoje podejście do pieniędzy. Zbyt często są one źródłem strachu, stresu i gniewu. Rozbijają relacje, a nawet rujnują życie. Lubimy myśleć, że to tylko liczba lub kartka papieru, ale to o wiele więcej. Ken Honda udowadnia, że pieniądze są rodzajem energii – zmieniają się, gdy dawane są z uczuciem. Uczy traktować pieniądze jak mile widzianego gościa, pozwalając mu przychodzić i odchodzić z szacunkiem i bez urazy. Chociaż Ken Honda jest często nazywany finansowym guru, jego prawdziwym powołaniem jest pomaganie innym w korzystaniu z narzędzi, które już posiadają, aby osiągnąć spokój ducha w życiu i wreszcie przestać się martwić o finanse.
Zmiana codziennych nawyków może być prosta i przyjemna! Rozpocznij pozytywne dla siebie i środowiska zmiany w swoim życiu z EKOplanerem! Znajdziesz w nim cotygodniowe ekowyzwania na cały rok, dzięki którym metodą małych kroków systematycznie i efektywnie wprowadzisz dobre zmiany w duchu zero waste w swoim życiu. Sylwia Majcher, autorka bestsellerowej książki Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku pomoże stworzyć indywidualny i dopasowany do subiektywnych potrzeb projekt zmian. W książce znajdziesz jeszcze wywiady z ekspertami (psychologami, wykładowcami, aktywistami), przydatne tipy i ciekawe rozwiązania na czas podróży, podczas codziennych dni w pracy, w domu, w kuchni, w szkole. Pełno tu także przepisów na smaczne dania sezonowe i podpowiedzi, jak gotować, aby niczego nie zmarnować. Wykorzystuję, nie marnuję to doskonała propozycja dla tych, którzy chcieliby wprowadzić pozytywne dla siebie oraz dla środowiska zmiany w swoim życiu. Planer został podzielony na cztery części zgodnie z porami roku, by jeszcze lepiej odpowiadać indywidualnym potrzebom. Możesz zacząć go uzupełniać, kiedy tylko chcesz!
Zdrowotne, wzmacniające, oczyszczające.
Około setki przepisów na prozdrowotne syropy! Przygotowywane na bazie owoców, warzyw, korzeni, ziół i innych składników, mają od dawna zastosowanie w medycynie ludowej. Wytwarzane w domu, są całkowicie bezpiecznym naturalnym specyfikiem.
W przeciwieństwie do kupowanych, są pozbawione sztucznych konserwantów. Skuteczne na różne dolegliwości, zwłaszcza jednak na przeziębienia czy infekcje, w celu oczyszczenia organizmu, a także w stanach osłabienia. Chętnie spożywane są przez dzieci. Są skarbnicą witamin i innych cennych składników.
Oto książka pełna wegańskich i bezglutenowych przepisów, a także porad i sztuczek, dzięki którym twój mózg będzie zdrowy i gotowy do efektywnej pracy!
Mózg to główny organ odpowiedzialny za funkcjonowanie organizmu, dlatego potrzebuje największej ilości składników odżywczych. Delia McCabe dostarcza fascynujących informacji o produktach mających pozytywny wpływ na jego działanie. Odkrywa całą prawdę o superfoods i udziela cennych wskazówek dotyczących przygotowywania posiłków, które odżywią nie tylko ciało, lecz także umysł.
Dodaj do swojej diety naturalne i wysokowartościowe produkty, a twój umysł i ciało na pewno ci za to podziękują!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?