Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Niepodważalna legenda. Gwiazda futbolu otoczona kultem. Jedna z najbardziej błyskotliwych, a zarazem tajemniczych postaci współczesnej piłki nożnej. Zinédine Zidane. Rzadko udzielający wywiadów, Zidane znany jest jako ten, który „rozmawia tylko z piłką”. W najnowszej biografii wybitnego piłkarza, autorzy Patrick Fort oraz Jean Philippe zabierają nas za kulisy jego wyjątkowej kariery i przedstawiają historię człowieka, który stał się legendą.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Ciągle w biegu i brak czasu na solidne zakupy spożywcze? Nie lubisz długiej listy składników w przepisach? Cenisz proste kompozycje na talerzu? Jeśli choć jedna odpowiedź brzmi "tak", ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej propozycje różnorodnych dań przygotowanych tylko z pięciu podstawowych elementów. Tajemnica tej minimalistycznej nowoczesnej kuchni tkwi w odpowiednim doborze składników oraz sprawdzonej recepturze.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Burger to prawdziwy celebryta wśród fastfoodowych dań. Nic w tym dziwnego, gdyż jest naprawdę pyszny, jeśli został dobrze przyrządzony. Burgery robi się z różnych gatunków mięsa, a nawet można z niego zrezygnować i przygotować kotlety w wersji wege – z ciecierzycy czy fasoli. Znajdziesz tu mnóstwo pomysłów na burgery – od amerykańskich klasyków z wołowiny, przez wariacje drobiowe, po propozycje z rybą i opcje dla wegetarian. Książkę uzupełniają przepisy na smakowite sosy, m.in. keczup, musztardę i guacamole, które są niezbędnym składnikiem burgerów.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Poznaj fascynującą opowieść dojrzałej kobiety o cieple domowego ogniska, przeciwnościach losu oraz poszukiwaniu szczęścia i miłości. Opowieść, w której każde pokolenie kobiet znajdzie coś dla siebie. Katarzyna Dowbor, ikona polskiej telewizji, otwiera przed czytelniczkami drzwi do swojej prywatnej posiadłości. Oprowadza nas po zakamarkach swojego życia, jednocześnie dzieląc się sprawdzonymi poradami i patentami, dzięki którym będziemy mogły z uśmiechem na ustach celebrować każdy dzień. Udowadnia, że przekroczenie magicznej granicy pięćdziesięciu lat to nie koniec świata, a początek nowego, fascynującego rozdziału w życiu każdej kobiety. Katarzyna Dowbor zręcznie przeplata porady historiami ze swojej codzienności. Z Apetytu na życie dowiesz się, jak zbudować trwałe relacje rodzinne, stworzyć codzienne rytuały oraz jak poradzić sobie w trudnych sytuacjach życiowych. Poznasz sprawdzone sposoby i patenty, dzięki którym odnowisz stare meble i ugotujesz pyszną kolację dla znajomych. Uzyskasz również praktyczne wskazówki, jak stworzyć i zadbać o przydomowy ogród.
Oferta wyprzedażowa, książka może być delikatnie uszkodzona: zagięte strony, rogi okładki, porysowane okładki, uderzenia na rantach itp.
Wielkanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niewiele osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak wiele wspaniałych naturalnych barwników znajduje się w kuchennej szufladzie. Dekoracje to również kompozycje kwiatowe, ozdoby okien i stołu. Nawet wielkanocne słodycze mogą zachwycać domowników i gości, jeżeli zadbamy o ich wygląd i sposób podania. Nie ulegajmy przejściowym modom, nie kupujmy sztampowych plastikowych jajek i kurczaków. Warto rozejrzeć się wokół siebie, by znaleźć wszystko, co jest potrzebne do stworzenia świątecznego klimatu we własnym domu!
Smaczne i pożywne, odpowiednie na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks za pomocą zup? Tak, to możliwe! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze świetlistości, witalności, a ciału mnóstwa energii? Jak zmniejszyć stres i zapomnieć o problemach z trawieniem? Ponad 60 przepisów podzielonych na: zupy w 100% z warzyw, zupy warzywne ze zbożami, kremy orzechowe i pożywne buliony. Nowoczesne przepisy na zupę korzenną z dynią piżmową i cytryną, zupę z kokosem, słodkimi ziemniakami i czerwoną soczewicą, zupę z grzybami shiitake i amarantusem, czy krem orzechowy ze szpinakiem i migdałami, to tylko kilka z wielu zaskakujących dań proponowanych w ramach diety oczyszczającej.
Trudno znaleźć coś zdrowszego i bardziej ekologicznego niż owsianka! Czy wiesz, że można ją przyrządzić na co najmniej 70 smacznych sposobów? Jak owsianka wpływa na nasze zdrowie? Jakie witaminy i minerały w niej znajdziemy? Czego nam dostarczają te zdrowe (i niezbędne) składniki? Jakie właściwości kryją się w poszczególnych zbożach i jakimi dodatkami możemy je wzbogacać, żeby uzyskać najbardziej wartościowy posiłek? Proste, a jednocześnie niebanalne przepisy na smaczne powitanie dnia i dostarczenie sobie na wiele godzin energii ze zbóż, nasion chia, marchwi, migdałów, konopi czy imbiru
Chcemy zaprosić cię do rozgrzewającej zabawy w testowanie gamy ostrych smaków. Odczucie, co jest tylko pikantne, a co już pali przełyk, stanowi kwestię indywidualnej wrażliwości, przyjęliśmy więc własną klasyfikację ostrości potraw, dzieląc potrawy na pikantne, ostre i „piekielne”.
Dobra wyrazista kuchnia nie może obyć się bez przypraw. Najczęściej używanymi są z pewnością sól i pieprz – to duet obowiązkowy, dzięki któremu jedzenie nie jest mdłe ani nijakie. Jednak, aby dania nabrały zdecydowanej pikanterii, trzeba doprawić je mocniej.
Do najważniejszych przypraw nadających potrawom pikantny charakter należą różne odmiany chilli: cayenne, jalapeno, habanero, piri piri i tabasco, a także czosnek, chrzan oraz imbir.
Ważna jest nie tylko ilość, ale także postać dodanej przyprawy. Świeży pieprz, chili,
ząbek czosnku czy korzeń imbiru zawsze będą miały większą moc niż proszek z torebki. Pikantność potrawy wzmacniają również określone kompozycje przypraw.
Nie wszystkie przyprawy pozwalają na uzyskanie najwyższego stopnia ostrości. Chrzan zwyczajowo dodaje się w takich ilościach, aby danie było pikantne, ewentualnie ostre – jak choćby krem czy sos chrzanowy. Natomiast gwarancją piekielnego smaku jest jedna z najostrzejszych papryczek – habanero, którą należy używać z dużą ostrożnością.
Testowanie smaków to znakomita okazja do kucharskich eksperymentów
oraz odkrywania nowych, tak dzisiaj modnych niekonwencjonalnych połączeń kulinarnych.
Oto sprawdzone przepisy na rozmaite potrawy w dwóch wydaniach: słonym i słodkim. Są tu bardzo smaczne przekąski i małe dania, znakomite pierogi i kluski, soczyste mięsa oraz kuszące wypieki.
W całej książce bliźniacze receptury zostały ułożone na przemian: danie słone, danie słodkie.
To doskonała propozycja na urozmaicenie domowego menu, znakomita szkoła smaku oraz sposób na zaciekawienie degustacją dzieci i innych członków rodziny. Pyszna zabawa w testowanie smaków.
Dysponując jednym podstawowym produktem, np. kaszą jaglaną czy piersią kaczki, możesz zdecydować, czy zrobisz danie z nutą słodyczy, czy raczej wytrawne.
Testowanie smaków to znakomita okazja do kucharskich eksperymentów oraz odkrywania nowych, tak dzisiaj modnych niekonwencjonalnych połączeń kulinarnych. Kruche tartaletki można przyrządzić z porem i cukinią albo z bitą śmietaną i truskawkami. Można podać słodkie knedle ze śliwkami albo parujące pyzy z mięsem okraszone skwarkami. Sałatkę ze szpinaku jednego dnia warto zaserwować w wersji wytrawnej, np. z pomidorami i cykorią, a innego – w wersji deserowej, z mango i ananasem.
W menu ważna jest rozmaitość.
Ciągle w biegu i brak czasu na solidne zakupy spożywcze? Nie lubisz długiej listy składników w przepisach? Cenisz proste kompozycje na talerzu? Jeśli choć jedna odpowiedź brzmi "tak", ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej propozycje różnorodnych dań przygotowanych tylko z pięciu podstawowych elementów. Tajemnica tej minimalistycznej nowoczesnej kuchni tkwi w odpowiednim doborze składników oraz sprawdzonej recepturze.
Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w niestandardowym łączeniu składników kulinarnych, opanowaniu sztuki prażenia i mieszania ziaren, a także miksowania warzyw oraz owoców, Chloé Sucrée, założycielka Being Biotiful, jednego z najpopularniejszych wegetariańskich blogów, udziela inspirujących porad, jak za pomocą tzw. metody batch cooking przygotować zdrowe, proste i bezmięsne posiłki na cały tydzień – i to zaledwie w jedno popołudnie
oferta wyprzedażowa - książki są delikatnie uszkodzone, mogąbyć delikatnie uszkodzone okładki, porysowane, zbite rogi, zagięte rogi
Książka popularnonaukowa, przedstawiająca mechanizmy stojące za przeklinaniem, historię badań nad przekleństwami, historię samych przekleństw oraz procesy zachodzące w mózgu ludzi używających soczystego języka. Autorka stawia zadziwiające pytania i kompetentnie na nie odpowiada. Czy przeklinanie potrafi działać znieczulająco? Czy kobiety klną inaczej niż mężczyźni? Czy szympansy używają brzydkich wyrazów? Czy przeklinanie w miejscu pracy pomaga zbudować kreatywny zespół?
Poradnik, który ma ośmielić Polaków do urządzania mieszkania się po swojemu, a nie kupowania gotowych rozwiązań z katalogu sklepów meblarskich. W środku znajdziemy m.in. informacje o tym, skąd czerpać inspiracje, jak przestać bać się remontów i dlaczego czasem warto co roku malować ściany. Prosto, śmiesznie i bez narzucania gotowych rozwiązań.
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych przystawkach do raki. W jego książce „Stambuł do zjedzenia” miasto to jawi się jako kulinarne królestwo gotowe, by je odkryć. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze wyprawy to te bez mapy w ręce. Bartek wie to doskonale, dlatego w Stambule, kierowany intuicją i poleceniami znajomych, dociera do zakamarków zapomnianych przez turystów. I właśnie dzięki temu powstał przewodnik kulinarny pełen opowieści o wielkiej historii, pachnący bakłażanem i wyjątkowy jak turecki dywan.
Problemów z odżywianiem i wagą nie rozwiąże ani silna wola, ani kolejna modna dieta – odpowiedzią jest zerwanie z cukrem. Molly Carmel, terapeutka specjalizująca się w zaburzeniach żywienia, podpowiada, jak w 66 dni odzyskać kontrolę nad swoim życiem. Dzięki tej książce poznasz kompletny plan posiłków ułatwiający przejście na dietę bezcukrową, a także siedem afirmacyjnych obietnic, które pozwolą przerwać cykl naprzemiennych diet i objadania się. Ten poradnik to mapa ze wskazówkami, których będziesz w stanie się trzymać. Dzięki niej wreszcie stracisz niepotrzebne kilogramy i odnajdziesz drogę do prawdziwej wolności.
Chcesz, żeby twoje dorosłe życie było ciekawsze, zabawniejsze, bardziej beztroskie? Ośmiel się marzyć, śmiać do utraty tchu i tańczyć w sklepowych alejkach. Pamiętaj o terminowym płaceniu rachunków, ale miej też odwagę wykrzyczeć, kiedy coś jest naprawdę super. Odkryj na nowo, jak to jest być dumnym ze swoich obsesji, jak ważna jest przygoda, dlaczego sen to luksus, na który powinieneś sobie pozwolić, i jak, do cholery, zwolnić. Pełna energii i nieskrępowanego entuzjazmu książka „Lody na śniadanie” pozwala głęboko odetchnąć wszystkim tym, którzy zastanawiają się: „Czy to już wszystko, co mnie w życiu czeka?”. Przekonaj się, że odkrycie w sobie wewnętrznego dziecka może dać ci spokój i szczęście oraz rozwiązać twoje bzdurne dorosłe problemy!
Książka zawiera opisy prawie 60 ras - zarówno tych uznanych przez międzynarodową organizację felinologiczną FIFe, jak i nowych, które jeszcze nie dołączyły do tej grupy.
Na każdej ze stron znajdziemy najważniejsze informacje o pochodzeniu, wyglądzie, usposobieniu i pielęgnacji czworonogów.
Książka bogata jest w porady, jak wybrać odpowiedniego kota i jak o niego dbać, by cieszyć się jego towarzystwem jak najdłużej.
Książka Tata nie ma siły to próba dekonstrukcji formuły poradnika dla rodziców. Książka, która nie daje odpowiedzi, ale w trudnych dla rodzica chwilach staje się pocieszeniem, odskocznią i ucieczką w żart. Znajdzie się tu wszystko to, co myślą rodzice, ale boją się powiedzieć. Błażej Staryszak – z wykształcenia socjolog, zawodowo związany z rozrywką i filmem, improwizator w zespole Teatru Improwizowanego Klancyk, współpracownik Klubu Komediowego, współautor serii spektakli „Fabularny przewodnik po…”. Ojciec siedmiolatki. Krzysztof Wiśniewski – absolwent Wydziału Wiedzy o Teatrze warszawskiej Akademii Teatralnej. Improwizator, współzałożyciel Teatru Improwizowanego Klancyk. Zajmuje się zarządzaniem projektami kulturalnymi i kontaktami kultury z biznesem. Ojciec dwóch synów: przedszkolaka i pierwszoklasisty. Michał Rzecznik – kulturoznawca, scenarzysta i grafik, twórca żartów rysunkowych, ilustracji i murali, wydawca zinów. Autor/współautor kilkunastu albumów komiksowych, m.in. „Maczużnika”, „88/89”, „Warszawy” i serii kryminalnej „KOT”. Członek artystycznej grupy Maszin. Współodpowiedzialny za fanpage „Naprawdę nieśmieszne rysunki”. Aktualnie bezdzietny.
Kontynuacja książki „Wióry lecą” Katarzyny Sawko o renowacji mebli. Podręcznik stolarski dla początkujących – efekt ponad tysiąca warsztatów, które Kasia Sawko wraz z mężem przeprowadzili w całej Polsce. Książka opowiada o życiu w stolarni Wióry lecą i o tym, jak zacząć swoją przygodę z drewnem, bez względu na płeć czy majsterkowe doświadczenia. Znajduje się w niej także 25 instrukcji DIY, m.in. jak zrobić piaskownicę, stolik nocny, stół ogrodowy, podstawkę na laptopa – a wszystko to w łatwej i przystępnej formie!
Trzecia część bestsellerowej serii Odetchnij od miasta to przewodnik po nietuzinkowych, malowniczych miejscach w duchu slow life w Polsce, do których może wybrać się cała rodzina. Tym razem w niezwykłą podróż zaprasza rodziców z dziećmi Tola Piotrowska, autorka bloga tolala.pl.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?