Tylko kiszonki
-
Autor: Green Fern
- ISBN: 978-83-280-9487-1
- EAN: 9788328094871
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Buchmann
- Format: 215x148mm
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2022
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
26,57złCena detaliczna: 34,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,57 zł
x
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.