 
    Tylko kiszonki
- 
                        Autor: Green Fern
- ISBN: 978-83-280-9487-1
- EAN: 9788328094871
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Buchmann
- Format: 215x146x9mm
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2022
- Wysyłamy w ciągu: 48h
- 
                    
                    Brak ocen
- 
                    24,77złCena detaliczna: 34,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,19 zł
x
        
            Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie.   Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.  Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
        
     
