Tylko kiszonki - uszkodzone
-
Autor: Green Fern
- ISBN: 978-83-280-9487-1
- EAN: U8328094871
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Buchmann
- Format: 15.0x21.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2018
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
34,99zł
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.