Dzięki tej książce odkryjesz radość biegania! Krzysztof Mizera, znany fizjolog sportowy i amator biegania, radzi czytelnikom: •jak biegać bezpiecznie •jak zmotywować się do wysiłku •jaką stosować dietę •jaki wybrać strój i obuwie •jak dobrać trasę, by bieganie nie było nudne •jak ułożyć plan treningów
Hugh Johnson od ponad 37 lat - od 2002 roku wspólnie z Jancis Robinson - w niepowtarzalny sposób wyjaśnia związki między winem, miejscem jego pochodzenia oraz producentami. Oto już szóste wydanie Wielkiego Atlasu Świata Win, przez krytyków określanego mianem ""najbardziej sugestywnej i przystępnej z książek o winie w ogóle"". Atlas przedstawia nie tylko regiony upraw winorośli i pochodzące stamtąd trunki, ale uwzględnia również aktualne uwarunkowania, jak choćby proces globalnego ocieplenia. To podstawowe dzieło, które każdy koneser wina powinien mieć w swoich zbiorach.
Sałatki to bogactwo witamin i smaków. Są wspaniałym dodatkiem do potraw. Aby stanowiły źródło zdrowia, należy pamiętać o starannym doborze ich składników. Książka stanowi zbiór ponad 120 przepisów, z których każdy smakosz wybierze coś dla siebie. Pokazuje jak łatwo można wyczarować szybką i zdrową potrawę z warzyw, serów, mięs czy też owoców dodając samodzielnie przygotowane mieszanki ziołowe, sosy i marynaty. Duży wybór przepisów opartych na łatwo dostępnych produktach, pozwoli na przygotowanie ciekawych posiłków co dzień, a także na specjalne okazje. Natomiast atrakcyjny wygląd sałatek pozwoli również „przemycić” niezbędne wartości odżywcze do diety każdego dziecka. Poradnik ten pokazuje jak odżywiać się zdrowo i smacznie!
Do każdej książki, zupełnie GRATIS, dołączone są kolorowe i praktyczne łyżki do sałatek, które pomogą w przygotowaniach w kuchni.
Islam, druga pod względem wielkości i najmłodsza pośród trzech największych religii monoteistycznych w istotny sposób odmieniła oblicze świata.
Szybkie rozprzestrzenianie się islamu w jego początkowym okresie pozwoliło na przyłączenie i zintegrowanie różnych kultur i tradycji. Przez kolejne stulecia do pierwotnego kręgu kultury muzułmańskiej – obejmującego Bliski Wschód, Afrykę Północną oraz Persję – dołączyły kultury Azji Środkowej, subkontynentu indyjskiego oraz Azji Południowo-Wschodniej.
Ta publikacja przedstawia historię dynastii oraz regionów muzułmańskich i ukazuje różnorodność form sztuki muzułmańskiej od początków islamu po dzień dzisiejszy. Wybitni znawcy kultury, historii sztuki, historii, archeologii i architektury w przejrzysty i kompetentny sposób przekazują wiedzę na temat dzieł sztuki i zabytków architektury muzułmańskiej.
• Architektura, ceramika, rzemiosło artystyczne, tkaniny dekoracyjne, sztuka książki, kaligrafia
• Rozwój historyczny islamu i sztuki muzułmańskiej
• Regionalne oblicza sztuki i architektury
Bogato ilustrowane wydanie biblii dla dzieci, opracowane w taki sposób by dziecko mogło z niego czerpać to, co najcenniejsze. Historie ze Starego Testamentu opowiedziane specjalnie dla dzieci w wieku komunijnym (7-9 lat). Książka wprowadza młodych czytelników w świat tradycyjnych wartości, a jednocześnie, opatrzona pięknymi ilustracjami, sprawia, że lektura staje się niezwykłą przygodą.
To nie jest zwykła książka kucharska, a jej autor nie jest żadnym słynnym szefem kuchni. Sałat Love jest formą protestu - wobec byle jakich obiadów zjadanych w pośpiechu, szybkich dań na wynos, zupek w proszku, niezdrowych przekąsek. Dla mięsożerców, wegetarian, wegan i witarian. Dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Autor książki - David Bez - jest młodym projektantem, który pewnego dnia po prostu postanowił odżywiać się zdrowo. Jego blog saladpride.blogspot.com bije rekordy popularności na całym świecie.
Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego „biblię” - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Książka dla miłośników dobrej kuchni i kulinarnych podróży. Znalazło się w niej ponad 50 sprawdzonych przepisów na tradycyjne oraz bardziej wyszukane potrawy kuchni indyjskiej: curry na różne sposoby, kurczak tandoori, samosa, pakora, tikka oraz wiele innych. Atutem książki jest nowoczesna szata graficzna i doskonałe, niezwykle barwne fotografie.
Quilling (z ang. nawijać na pióro lub rurkę) polega na zwijaniu wąskich pasków papieru i tworzeniu z nich rozmaitych ozdób oraz kompozycji plastycznych. Technikę tę bardzo łatwo opanować jest to fantastyczny, pobudzający wyobraźnię trening cierpliwości i sprawności manualnej dla dzieci i dorosłych, a jednocześnie cudowna technika zdobienia i dekorowania. Autorka podpowiada, jak w prosty sposób, używając łatwo dostępnych materiałów, wyczarować cuda z papieru, bibuły czy krepiny. Czytelne instrukcje krok po kroku.
Przenieśmy się do Tajlandii i dajmy się oczarować subtelnymi mieszankami tajskiej kuchni! W książce znalazło się ponad 50 sprawdzonych przepisów na tradycyjne i wyszukane tajskie potrawy: pad thai, kurczak w zielonym curry, sałatka z zielonej papai, flan z ryby w liściu bananowca, kulki ryżowe z kokosem. Atutem książki jest nowoczesna szata graficzna i doskonałe, niezwykle barwne fotografie.
Jedno z tych dań włoskiej kuchni, które pokochał cały świat! Ta książka kucharska przedstawia ponad 50 przepisów na smakowitą pizzę do przygotowania w domu.
Propozycje zdrowych, pożywnych i apetycznych posiłków do samodzielnego przygotowania jako lunch. Kanapki, „sajgonki”, paszteciki, sałatki, pasty – ponad 50 przepisów na zdrowe posiłki, które sprawią, że nie będziemy sięgać na mieście po produkty typu „fast food”. Liczne inspirujące ilustracje.
Bardzo elegancka, prezentowa książka kucharska poświęcona kuchni bożonarodzeniowej. Autorki przedstawiają przepisy na tradycyjne potrawy wigilijne oraz potrawy na kolejne dni Świąt i opatrują je osobistymi komentarzami. Liczne oryginalne zdjęcia prezentacyjne potraw są prawdziwym atutem tej publikacji.
Sztuka aktu kobiecego w pięknym albumie Monograficzny album aktu w polskiej fotografii, prezentujący dokonania największych polskich fotografików średniego pokolenia.
Owoce zasypujesz cukrem, zalewasz alkoholem i przechowujesz w szczelnie zamkniętym słoiku. Potem filtrujesz i czekasz, aż trunek dojrzeje. To jeden ze sposobów przygotowywania nalewek. Proste, prawda? Książka ta zawiera kilkadziesiąt wypróbowanych przepisów na nalewki i likiery z owoców sezonowych, egzotycznych i dziko rosnących. Te pierwsze pachną pełnią lata, egzotyczne urzekają świeżością i lekkością, a trunki z owoców dziko rosnących zachwycają bogactwem smaków i barw. Domowe alkohole w długie zimowe wieczory będą wspaniale rozgrzewały, latem - przechowywane w lodówce - chłodziły i orzeźwiały
Dobrze jest znać zasady, ale jeszcze lepiej wiedzieć, w jakich okolicznościach je stosować, by nie utrudniać tym życia sobie i innym.
Paradoks poradników savoir-vivre’u polega na tym, że ci, którzy powinni do nich zajrzeć, absolutnie nie czują takiej potrzeby, ci zaś, którzy po nie sięgają, zwykle dzięki rodzicom wiedzą już to, co wiedzieć powinni, rzadko więc uważają je za pasjonującą lekturę. Trudno wszak fascynować się tym, co i tak nie stanowi już tajemnicy. Ta książka jest inna – oprócz przydatnych rad i informacji zawiera także anegdoty lub komentarze z poradników pochodzących z poprzednich dekad. Warto sprawdzić, co myśleli o istotnych dziś dla nas sprawach nasi rodzice i dziadkowie.
Dobrze jest znać zasady, ale jeszcze lepiej wiedzieć, w jakich okolicznościach je stosować, by nie utrudniać tym życia sobie i innym.
Paradoks poradników savoir-vivre’u polega na tym, że ci, którzy powinni do nich zajrzeć, absolutnie nie czują takiej potrzeby, ci zaś, którzy po nie sięgają, zwykle dzięki rodzicom wiedzą już to, co wiedzieć powinni, rzadko więc uważają je za pasjonującą lekturę. Trudno wszak fascynować się tym, co i tak nie stanowi już tajemnicy. Ta książka jest inna – oprócz przydatnych rad i informacji zawiera także anegdoty lub komentarze z poradników pochodzących z poprzednich dekad. Warto sprawdzić, co myśleli o istotnych dziś dla nas sprawach nasi rodzice i dziadkowie.
Poradnik „Dieta nordycka” jest nie tylko zbiorem teoretycznych informacji, lecz także wielu praktycznych wskazówek dla osób chcących zadbać zarówno o sylwetkę, jak i o zdrowie. Został napisany przez wykwalifikowaną i doświadczoną dietetyczkę, na co dzień pracującą z pacjentami borykającymi się z nadwagą i otyłością. „Zdobywszy pewną cenną wiedzę o naturze ludzkiej i jej słabościach oraz wysłuchawszy setek opowieści o problemach i trudnościach związanych z utratą wagi, postanowiłam zaproponować dietę, która zrewolucjonizuje sposób myślenia o odchudzaniu: zdrową, nieskomplikowaną i smaczną” – Karolina Semeryło, dietetyk.
Fascynująca opowieść o sekretach kobiecej urody, metodach pielęgnacji i technikach makijażu na przestrzeni dziejów - od starożytnego Egiptu po dekady XX wieku. Autorka, z wykształcenia historyczka, a z zamiłowania makijażystka, w 13 rozdziałach przedstawia charakterystyczne dla danej epoki pomysły na makijaż, a także techniki pielęgnacyjne – jednym słowem wszystko to, co czyniło (i czyni) kobiety pięknymi. Niezwykły projekt z udziałem gwiazd: Omeny Mensah, Marty Żmudy-Trzebiatowskiej, Urszuli Grabowskiej, Ewy Wachowicz, Anny Cieślak, Doroty Gardias i wielu, wielu innych.
Kulinarna podróż po Azji. Tao smaku to 100 wspaniałych przepisów na dania z Chin, Japonii, Wietnamu oraz Tajlandii. Co bardzo istotne, każdą potrawę można z łatwością przygotować ze składników dostępnych w Polsce. Wszystko wzbogacone garścią opowieści i anegdot, a także zdjęć z licznych podróży autora po krajach Azji. Jacek Wan – znany dziennikarz, podróżnik, reżyser i scenarzysta. Znawca kultury Dalekiego Wschodu. Autor lubianego telewizyjnego cyklu programów podróżniczych Między Wschodem a Zachodem.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?