Guru Dharam Singh Khalsa i Darryl O'Keeffe założyli w 1996 roku SKY, Szkołę Kundalini Jogi. Tak jak robił to ich nauczyciel, Jogi Bhadżan, nauczają innych, jak praktykować i przekazywać świętą sztukę i naukę Kundalini Jogę.
Kundalini jest naszym ukrytym duchowym potencjałem, przedstawianym w postaci węża, który leży zwinięty u podstawy kręgosłupa. Ta nieaktywna siła zostaje pobudzona do zycia dzięki praktyce Kundalini Jogi, w postaci metapsychicznej energii.
Książka ta, to po części historia życia samego Giennadija Małachowa, opis jego zmagań z własnymi chorobami, zdobywane na tym polu doswiadczenia, okupione wieloma błędami, ale uwieńczone sukcesami uzdrowicielskimi.
Wszystko to co człowiek posiada, czyli zdrowie, wygląd zewnętrzny, zabezpieczenie materialne, powodzenie życiowe, zawdzięcza swojemu charakterowi. Człowiek jest taki, jaki ma charakter, taki jest też jego świat wewnętrzny i zewnętrzny. Jeśli tak wiele zależy od charakteru, to na czym polega różnica pomiędzy charakterem człowieka zdrowego i chorego, szczęśliwego i nieszczęśliwego? Jakie sytuacje życiowe powodują kształtowanie się cech charakteru? Jakie cechy charakteru wywołują choroby i problemy życiowe? W jaki sposób należy kształtować swoją świadomość i pozytywne cechy charakteru, aby poprawić swoje zdrowie, korzystnie wpływać na swoje życie i swój los? Na te i wiele innych pytań dotyczących zagadnień związanych z wpływem charakteru człowieka na jego życie i zdrowie znajdziemy odpowiedzi w tej książce.
W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość i dolegliwości jelitowe. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.
Cromwell Stone jest drugim tomem czterotomowej kolekcji Plansze Europy. Komiks grozy. Niezwykłe połączenie powieści lovecraftowskiej z kryminałem w stylu Agaty Christie. Mroczne tajemnice, nierozwiązane zagadki, sen przeplatający się z jawą i tajemnicze istoty z obcych światów. Autorem komiksu jest Andreas, jeden z najsławniejszych, a jednocześnie najbardziej skrytych i niechętnych do udzielania wywiadów autorów rynku frankofońskiego. W Polsce jest znany czytelnikom z serii Rork. Cromwell Stone to nie tylko tytuł serii, ale też imię i nazwisko głównego bohatera. Jest jednym z ludzi, którzy ocaleli z katastrofy statku "Leviticus". Wcześniej zaś na owym statku doszło do kradzieży magicznego Przedmiotu. Kto go ma i dlaczego teraz kolejni ocaleni z "Leviticusa" giną? Dlaczego ów Przedmiot jest tak cenny? Cromwell Stone usiłuje rozwikłać tę zagadkę.Wyśmienity komiks Andreasa trzyma w napięciu do ostatniej strony. Album jest łącznym wydaniem 3 tomów oryginalnych. W kolekcji PLANSZE EUROPY ukazują się albumy, które zyskały miano największych dokonań w europejskiej sztuce komiksowej i zostały wyróżnione prestiżowymi nagrodami. Ich twórcy są znanymi i cenionymi w świecie komiksu mistrzami gatunku. Albumy będą się ukazywać w odstępach trzymiesięcznych. W lutym ukazał się Biały Lama, w sierpniu zostanie wydany Dallas Barr Haldemana i Marvano, a w listopadzie słynny Bouncer Jodorowsky`ego.
Poradnik, przygotowany przez wybitnego specjalistę medycyny naturalnej, prekursora akupresury w Polsce. Wyjaśnia na czym ona polega i uczy jak wykonywać ją samodzielnie, aby utrzymać swój organizm w dobrej kondycji. Zawiera również elementy ""shiatsu""- przeciwbólowych ćwiczeń uciskowych, pomocnych w różnych dolegliwościach. Hakuro Kotaka urodził się w 1951 roku w Japonii w mieście Nagano. W 1983 r. ukończył z wybitnymi wynikami Wyższą Uczelnię przy Instytucie Odnowy Organizmu (Fukuoka Seitai Kenkyusho). Następnie, po odbyciu rocznego stażu w tym Instytucie, uzyskał w specjalności akupresury stóp i masażu shiatsu wiedzę teoretyczną oraz umiejętności praktyczne najwyższego stopnia - klasa A. Jest zapraszany również jako wykładowca na kongresy medycyny naturalnej do Austrii i Niemiec, gdzie dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem z innymi międzynarodowymi specjalistami. Do książki dołączono przyrząd do akupresury.
Wysoki poziom koenzymu Q10 we krwi spowalnia procesy starzenia i wzmacnia siły obronne organizmu”. „Nigdzie nie występuje tak wiele substancji witalnych i odżywczych jak w kiełkach”. „Ocet jabłkowy aktywizuje wszystkie naturalne mechanizmy, które uwalniają i spalają tłuszcz”. „Czosnek ma wiele aktywnych składników, które nadają mu właściwości antybakteryjne, antybiotyczne i przeciwutleniające”. „Leczniczy wpływ melisy na depresje i bóle głowy znany jest już od starożytności”. „Jogurt przez cały dzień”, a wraz z nim żywe kultury bakterii”. „Spirulina jest nieocenionym suplementem pokarmowym”. „Oleje pomagają przy wielu schorzeniach, od alergii po dolegliwości żołądkowe”. „Kwasy tłuszczowe Omega-3 posiadają nieocenioną wartość dla zachowania oraz odzyskania naszego zdrowia”.
Nalewki i likiery ziołowe nie tylko wybornie smakują, lecz również wpływają pozytywnie na nasze zdrowie. Zawarte w ziołach substancje gorzkie regulują trawienie, pobudzają apetyt i wzmacniają układ odpornościowy. W obszernej części zawierającej przepisy są informacje, jak samodzielnie nastawiać nalewki i likiery ziołowe oraz jakie receptury gwarantują usuwanie różnych dolegliwości. Rozstrój żołądka czy napady kaszlu – niemal wszystko można wyleczyć za ich pomocą.
Chcemy w prosty sposób przybliżyć historycznie narosłą tradycję wielu ziół leczniczych i ich przetwarzania oraz wyjaśnić lecznicze działanie wyciągów roślinnych w alkoholu. Zdradzimy przepisy pozwalające na samodzielne wytworzenie nalewek i likierów ziołowych.
Zapoznajmy się z tymi wszystkimi destylatami alkoholowymi, wykorzystujmy ich siłę i nie zapominajmy o podstawowym zaleceniu: wystarczy tylko właściwie dawkować. Naparstek dziennie wystarczy.
Mleko zawiera kazeinę, rodzaj proteiny, która produkuje w organizmie niesłychanie szkodliwą molekułę zapychającą naczynia krwionośne. Spożywanie mleka przyspiesza zatem wszelkie choroby krążenia i zawały serca.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?