Co z czym? Prawidłowe łączenie pokarmów
-
Autor: Jan i Inge Dries
- ISBN: 9788361012504
- EAN: 9788361012504
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: ABA
- Format: 14,5x20,5 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 204
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
17,90złCena detaliczna: 29,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,90 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość i dolegliwości jelitowe. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.