Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną.
Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością.
Przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto:
- informacje o produktach i ich wartości odżywczej,
- zasady racjonalnego żywienia,
- zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny,
- techniki przyrządzania i sposoby podawania potraw,
- skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku.
Liczenie kalorii może wydawać się skomplikowane. "Czy wiesz, ile jesz?" - umożliwia szybkie przeliczanie. Zestawiono w niej w porządku alfabetycznym ponad 3 000 produktów. Poręczny format umożliwia zaglądanie do tabel kalorycznych nie tylko w domu, ale również na zakupach czy w restauracji.
Dzięki książce dowiesz się także:
- co to są kalorie?
- jak kontrolować dostarczaną energię i kalorie w przygotowywanych posiłkach?
- których produktów unikać?
Bożena Dykiel wraz z autorami radzi, jak zorganizować udane przyjęcie i przygotować wyśmienite dania, którymi oczarujesz swoich gości. Sprawdzone przepisy kuchni polskiej, które doskonale nadają się na przyjęcia, nie tylko rodzinne 100 przepisów, porad i pomysłów - idealnych na święta i uroczystości - wybierz odpowiednie potrawy i dekorację stołu 100 fotografii - każdy przepis i aranżacja stołu przedstawione są na kolorowej fotografii; zobacz, jak przygotować przyjęcie.
365 pełnowartościowych i smacznych obiadów kuchni polskiej - z łatwością ułożysz jadłospis na cały rok Dania na co dzień i od święta Czas przygotowania i stopień trudności Kaloryczność potraw Uniwersalny kalendarz obiadów na każdy dzień i każdy rok - możesz rozpocząć korzystanie z tej książki w dowolnym momencie roku!
Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną.
Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością.
Przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto:
- informacje o produktach i ich wartości odżywczej
- zasady racjonalnego żywienia
- zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny
- techniki przyrządzania i sposoby podawania potraw
- skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku
Coraz częściej zwracamy uwagę na to co zjadamy. Czy potrawy mogą leczyć? Czy codzienna dieta może wpływać na stan naszego zdrowia?
Autorki opisują choroby, które dotykają nas najczęściej: poza objawami wskazują jak można im zapobiegać przez spożywanie lub unikanie pewnych produktów. W książce znajdziemy przykładowe diety, menu na kilka dni oraz przepisy na potrawy, które hamują rozwój choroby lub jej przeciwdziałają.
Jak jeść, aby być zdrowym
W poradniku m.in.:
- zasady zdrowego żywienia
- ponad 200 przepisów umożliwiających skomponowanie zróżnicowanych posiłków
- praktyczne wskazówki dotyczące wartości dietetycznych, pomagające kontrolować, co i ile jemy
- porady związane z serwowaniem wybranych potraw np. osobom odchudzającym się, rekonwalescentom, kobietom w ciąży.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?