
Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
- ISBN: 978-83-271-2725-9
- EAN: 9788327127259
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Publicat
- Format: 240x165mm
- Język: polski
- Liczba stron: 528
- Rok wydania: 2023
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
42,54złCena detaliczna: 69,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,54 zł
Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni! Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic! Zagadnienia opisane w książce: - aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne - zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety - stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji - skuteczne porady oraz kulinarne triki - jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty - sprawdzone przepisy krok po kroku - potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej - przy każdym przepisie - liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy - wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach - zakup produktów i dodatków nie będzie problemem