Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni! Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic! Zagadnienia opisane w książce: - aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne - zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety - stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji - skuteczne porady oraz kulinarne triki - jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty - sprawdzone przepisy krok po kroku - potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej - przy każdym przepisie - liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy - wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach - zakup produktów i dodatków nie będzie problemem
Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną.Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością.Przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto:- informacje o produktach i ich wartości odżywczej,- zasady racjonalnego żywienia,- zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny,- techniki przyrządzania i sposoby podawania potraw,- skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku.
Liczenie kalorii może wydawać się skomplikowane. "Czy wiesz, ile jesz?" - umożliwia szybkie przeliczanie. Zestawiono w niej w porządku alfabetycznym ponad 3 000 produktów. Poręczny format umożliwia zaglądanie do tabel kalorycznych nie tylko w domu, ale również na zakupach czy w restauracji.
Dzięki książce dowiesz się także:
- co to są kalorie?
- jak kontrolować dostarczaną energię i kalorie w przygotowywanych posiłkach?
- których produktów unikać?
Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną.
Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością.
Przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto:
- informacje o produktach i ich wartości odżywczej
- zasady racjonalnego żywienia
- zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny
- techniki przyrządzania i sposoby podawania potraw
- skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku
Coraz częściej zwracamy uwagę na to co zjadamy. Czy potrawy mogą leczyć? Czy codzienna dieta może wpływać na stan naszego zdrowia?
Autorki opisują choroby, które dotykają nas najczęściej: poza objawami wskazują jak można im zapobiegać przez spożywanie lub unikanie pewnych produktów. W książce znajdziemy przykładowe diety, menu na kilka dni oraz przepisy na potrawy, które hamują rozwój choroby lub jej przeciwdziałają.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?