KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

27,64 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,64 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

76,00 zł
119,70 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 73,36 zł

28,14 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

22,31 zł
39,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

51,02 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,02 zł

57,41 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,41 zł

45,78 zł
79,91 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,77 zł
Okładka książki Terapia poznawczo-behawioralna i zaburzenia...

73,40 zł 53,35 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,35 zł

W tym nowatorskim opracowaniu przygotowanym przez grupę najwybitniejszych badaczy zajmujących się diagnostyką i leczeniem zaburzeń odżywiania omówiono wszystkie kategorie tych zaburzeń, a także stany wykraczające poza uznane obecnie kryteria diagnostyczne. Oparta na solidnej empirycznej podstawie, transdiagnostyczna wzmocniona terapia poznawczo-behawioralna szybko zyska miano najlepszej formy leczenia zaburzeń odżywiania. David H. Barlow, PhD, ABPP, profesor wydziałów psychologii i psychiatrii, Uniwersytet Bostoński Fairburnowi i jego współpracownikom należy się uznanie za przełożenie wyników najnowszych badań na język praktyki. Robert L. Leahy, PhD, wydział psychiatrii, Weill Cornell Medical College, New York Presbyterian Hospital Książka jest pierwszym, wyczerpującym przewodnikiem po wzmocnionej terapii poznawczo-behawioralnej (CBT-E), najnowszej wersji podstawowego, potwierdzonego doświadczeniem sposobu leczenia zaburzeń odżywiania. Autorzy podejmują problematykę wykorzystania ujęcia transdiagnostycznego w leczeniu różnych rodzajów zaburzeń odżywania spotykanych w praktyce klinicznej. Christopher Fairburn i współpracownicy szczegółowo opisują, jak dopasować wzmocnioną terapię poznawczo-behawioralną do potrzeb poszczególnych pacjentów oraz jak zaadaptować ją do leczenia nastolatków i pacjentów wymagających hospitalizacji. Ponadto wskazują, jak sobie radzić z częstymi w takich przypadkach zaburzeniami współwystępującymi.
Okładka książki Kuchnia włoska. Kuchnia domowa. Poradnik

3,90 zł 2,81 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,81 zł

Kuchnia włoska to nie tylko pizza i spaghetti, włoskie dania odznaczają się dużą rozmaitością i różnorodnymi smakami. Ponadto są bardzo zdrowe, wiele z tych potraw polecanych jest przez dietetyków jako elementy bardzo zdrowej diety śródziemnomorskiej. Teraz mogą państwo sami spróbować wprowadzić do swego domu kuchnię włoską. Przedstawiamy potrawy na różne okazje: przystawki, zupy, sałatki, dania główne, desery. Można je przyrządzić zarówno na rodzinny obiad, jak i przyjęcie w ogrodzie czy kolację ze znajomymi. Przepisy przez nas proponowane są łatwe i szybkie w przygotowaniu, bogate w świeże warzywa, owoce i zioła. Przykładowe dania: timballo alle melanzane, caponata, risotto verde, bruschetta, frittata z mozzarellą, minestrone, zabajone, panna cotta. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Surówki i sałatki, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.
Okładka książki Smok pod Beszamelem

34,00 zł 26,58 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,66 zł

Smoka wawelskiego znamy: smakosz i wiecznie głodny żarłok, gustujący szczególnie w królewnach. Beszamel również: sos, smaki, gotowanie, kuchnia. Krótko: Smok pod beszamelem to rzecz o jedzeniu w Krakowie.
Okładka książki Skuteczne kuracje oczyszczające

39,90 zł 24,11 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,11 zł

Natura daje nam najlepsze lekarstwa, ale skrzętnie skrywa przed nami ich tajemnice. Wiele lat zajęło mi szukanie niezawodnych sposobów przywracających energię, zdrowie i chęć życia, ale moja długa wędrówka przywiodła mnie do wiedzy. • Jaką wybrać dietę • Jak odmłodzić cerę • Jak zadbać o zgrabną sylwetkę • Jak odzyskać witalność i sex appeal • Jak wzmocnić system immunologiczny • Jak wspomóc organizm w zwalczaniu chorób • Jak przeprowadzić naprawdę skuteczne kuracje oczyszczające  Skuteczne kuracje oczyszczające Spis treści: Na początku drogi Oczyszczanie? To nie dla mnie Dokuczliwi lokatorzy Gruntowne porządki Męska rzecz Ładowanie wewnętrznej baterii Medikzap - nowe wydanie sprawdzonych idei— Jak stosować Medikzap Zappery - prawda i mity Intrygujące badania Czy zappery mogą szkodzić? Kuracje oczyszczające Jak przeprowadzać kuracje Polecana kontynuacja Wszyscy mogą - nie wszyscy powinni Kuracja na oczyszczenie jelit Zestaw nr 1 podstawowy Zestaw nr 1 a wzmocniony Zestaw nr 2 rozszerzony Oczyszczanie jelit-zestaw dla dzieci Oczyszczanie wątroby Oczyszczanie nerek Kokosowa kuracja oczyszczająca Okłady na wątrobę Okłady z„Płynu ziołowego" Okłady z oleju rycynowego Okłady z musu figowego Okłady na śledzionę z naparu hibiskusa Ciepłe okłady Prosta(ta) męska kuracja Moja przygoda ze srebrem i złotem koloidalnym Arbuzowa kuracja oczyszczająca Arbuzowa kuracja upiększająca Kuracja sokiem winogronowym Kuracja (nie)winna Kuracja owocami marakui Kuracja orzechowo-grejpfrutowa Kuracja na bazie owoców granatu Kuracja na lekkość stawów i sprawność nerek Kuracja brukwiowa Od zera do AB Powiedz mi, jaką masz grupę krwi, a doradzę ci, jak się odżywiać Uważaj, co jesz, czyli dobre zasady (i kwasy) żywienia Płukanie jelita grubego Uczcijmy to głodówką Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa Witaminowe bomby Pikantny poranek Zielony koktajl (smoothie) Warzywny cymes Herbaty i napoje ziołowe Rumianek Mięta pieprzowa Pokrzywa Hibiskus Korzeń hortensji Korzeń prawoślazu Korzeń sadźca Liście papai Kwiat głogu Herbata ziołowa Be-life Schisandra (cytryniec chiński) Arcydzięgiel Zielona herbata Na drobne dolegliwości Na wzmocnienie układu immunologicznego Przy pierwszych objawach przeziębienia Na poprawę perystaltyki jelit Na problemy z Candidą Na niestrawność Na zatkany nos Na ból gardła Tonik czosnkowy do twarzy Maseczka i okłady z pestek granatu Relaksujący balsam arganowo-rumiankowy Wyekstrahować to, co najlepsze Orzech włoski i czarny Dwie odmiany z tej samej rodziny orzechowatych Ekstrakt z goździków Ekstrakt z piołunu Ornityna Ekstrakt z rdestu ostrokończystego - Resveratrol Nefris Auratus Ekstrakt z ametystów Himalajska sól krystaliczna Kąpiele regenerująco-odprężające Kąpiel z dodatkiem soli himalajskiej Kąpiel z dodatkiem „Płynu ziołowego" Kąpiel z dodatkiem soli gorzkiej Kąpiel z dodatkiem oleju kokosowego Kąpiel z dodatkiem sody oczyszczonej Kąpiel w Solance z Zabłocia Kąpiel w wodzie ametystowej Olej arganowy Olej arganowy kosmetyczny i spożywczy Zabiegi wzmacniające i energetyzujące Jak dodać sobie czaru i wdzięku Aromaty, toniki i inne czary Kontakt bardzo fizyczny Masaż limfatyczny Masaż polinezyjski Finis coronatopus, czyli koniec wieńczy dzieło Wybrana literatura Aneks Studies on the Effect of Medikzap and NE 555 Devices Used in Natural Medicine on the Candida albicans Fungus Cells Evaluation Study on the Effect of Three Electric Currents on the Candida albicans Fungus Cells Działanie aparatów Medikzap i NE 555 stosowanych w medycynie naturalnej na ko­mórki grzyba z rodzaju Candida albicans Badania nad oddziaływaniem trzech rodzajów prądów elektrycznych na komórki Candida albicans Veris Antiquus Olejek oregano
Okładka książki Wino w Biblii

15,00 zł 11,14 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 9,08 zł

Użycie napojów alkoholowych stało się wrogiem publicznym numer jeden. Prawdziwa cena, jaką ludzkość płaci za używanie alkoholu, znacznie przewyższa dane statystyczne dotyczące pieniędzy i wyraża się w tragediach dzieci opóźnionych w rozwoju, przemocy, wypadkach, wykorzystywaniu dzieci i współmałżonków, rozwodach, gwałtach, rozbojach, chorobach i zgonach.Stopniowe porzucanie całkowitej abstynencji przez wielu chrześcijan zostało spowodowane wiarą w sankcjonowanie przez Biblię umiarkowanego spożycia napojów alkoholowych. Takie podejście doprowadziło miliony chrześcijan do pijaństwa uzasadnianego rzekomymi tekstami biblijnymi.W tej przystępnie napisanej książce, która jest skróconym wydaniem pracy pod tym samym tytułem, dr Samuele Bacchiocchi rzuca śmiałe wyzwanie powszechnie panującemu myśleniu i stanowi wiedzy. Jego staranne badania nieodparcie ukazują, że Biblia konsekwentnie naucza całkowitej abstynencji jako Bożego nakazu.
Okładka książki Oczyszczamy organizm

28,00 zł 20,84 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,84 zł

Regularne oczyszczanie organizmu pomaga zapobiegać chorobom. Toksyny pochodzące z naszego otoczenia i niewłaściwa dieta mogą poważnie osłabić zdolność układu trawiennego do przyswajania substancji odżywczych i chronienia organizmu przed pojawieniem się chorób. Dzięki niniejszej książce dowiesz się, które produkty spożywcze i napoje przyczyniają się do lepszego trawienia. Książka Oczyszczamy organizm odpowiada m.in. na następujące pytania: W jaki sposób pracują zdrowe jelita? Jakie leki i choroby mogą zaburzać naturalny proces oczyszczania organizmu? Dlaczego stosowanie środków przeczyszczających i lewatyw może niekiedy działać niekorzystnie na organizm? W jaki sposób należy oczyszczać organizm, aby zmniejszyć objawy związane z zespołem jelita drażliwego i uchronić się przed zachorowaniem na raka okrężnicy? Udowodniono, że regularne stosowanie postu stanowi bezpieczną i skuteczną technikę oczyszczania organizmu. Niniejsza książka wprowadza czytelników w tajniki weekendowego oczyszczania – programu, dzięki któremu układ trawienny regeneruje swe siły do dalszej pracy, nagromadzone w ciele substancje toksyczne uwalniają się, a my zaczynamy sięgać po jedzenie wtedy, gdy naprawdę jesteśmy głodni.
Okładka książki Alergia pokarmowa

28,00 zł 20,84 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,84 zł

Alergia choroba związana z postępem cywilizacji staje się udziałem coraz większej liczby osób. Może pojawić się w każdym wieku i daje różne, często bardzo uciążliwe objawy. Niniejsza książka pomoże wszystkim tym, którzy dotknięci są alergią pokarmową. Pokazuje ona, w jaki sposób, stosując określone postępowanie dietetyczne, można zmniejszyć przykre objawy choroby, a nawet je wyeliminować.W książce znajdują sie odpowiedzi na pytania:Jak zdiagnozować alergię pokarmową?Jakie choroby mogą być związane z alergią pokarmową?Jak w prosty sposób opanować objawy alergii pokarmowej?
Okładka książki Em. Rozwiązania - Trawienie

35,00 zł 26,05 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,05 zł

Przewód pokarmowy zasiedlony jest przez rozmaite odmiany bakterii, drożdży, grzybów i innych organizmów jednokomórkowych. Jest ich dziesięć razy więcej niż komórek ludzkiego ciała. Dzięki zadziwiającemu procesowi symbiozy umożliwiają prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu i utrzymują go w zdrowiu.A jednak od 200 lat ludzkość toczy zaciętą walkę przeciw mikroorganizom jest to walka nie tyle bez precedensu, co przede wszystkim zgubna w skutkach. W rezultacie powstają coraz bardziej niebezpieczne mutacje grzybów, bakterii i wirusów, które z kolei powodują nieznane i często trudne do wyleczenia choroby, a jednocześnie zawyżają koszty związane z medycyną, higieną i produkcją żywności.Odkrycia naukowe, które podają rozwiązania tego problemu, zalegają od lat na półkach bibliotek najprzeróżniejszych fakultetów. W książce Rozwiązania EM Trawienie wiedza ta została zebrana i przedstawiona w zrozumiałej formie, w nadziei na rozwinięcie nowych, prostych strategii odnośnie zdrowia.
Okładka książki W obronie wegetarianizmu

22,00 zł 13,31 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,31 zł

Autor wykazuje, że dieta wegetariańska stanowi pełnowartościowy pokarm chroniący organizm ludzki przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Książka przedstawia także humanitarne i ekonomiczne aspekty wegetarianizmu. Produkcja zwierząt rzeźnych jest jedną z głównych przyczyn zanieczyszczenia środowiska, występowania kwaśnego deszczu i globalnego ocieplenia. Spożywanie mięsa i produktów odzwierzęcych powiązane jest z występowaniem najczęstszych przyczyn zgonów, takich jak choroby sercowo- naczyniowe, nowotwory czy cukrzyca. Wegetarianie mają znacznie mniejsze ryzyko pojawienia się tych chorób, a w konsekwencji - żyją oni dłużej. Stosowanie diety wegetariańskiej może przyczynić się do ochrony przed wieloma schorzeniami i innymi wyniszczającymi problemami zdrowotnymi.
Okładka książki Współczesna kuchnia chińska

24,50 zł 18,18 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,83 zł

Współczesna kuchnia chińska to obowiązkowa lektura dla wszystkich ciekawych świata i żądnych kulinarnych wrażeń. Książka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein wprowadza w obszar tak odległej dla Europejczyków kultury, przybliżając go nam dzięki znakomitym przepisom. Już dziś możemy się poczuć jak możni tego świata, wszak „klasyczna kuchnia chińska zaspokaja wyrafinowane upodobania potężnych i bogatych warstw społecznych (...), a sztuka kulinarna została podniesiona do rangi szacownego zajęcia, a nawet... nauki”. Uczmy się więc nowych, zdrowszych od tradycyjnych, sposobów przygotowywania potraw! Dzięki tej publikacji każdy może poznać namiastkę Dalekiego Wschodu nawet nie ruszając się z domu (rzecz jasna, zaopatrzywszy się uprzednio w niezbędne składniki oraz przyprawy ziołowe charakterystyczne dla kuchni chińskiej, wymienione w osobnym rozdziale wraz z opisem ich właściwości). Wystarczy zastosować się do kulinarnych wskazówek autorki i – wzorem Chińczyków – uczynić z potrawy nie tylko zwykłe danie, ale prawdziwe, poruszające wszelkie zmysły, dzieło sztuki. A zatem do dzieła! Klasyczna kuchnia chińska zaspokajała wyrafinowane upodobania potężnych i bogatych warstw społecznych. Poeci opiewali arcydzieła chińskich kuchmistrzów, a sztuka kulinarna została podniesiona do rangi szacownego zajęcia, a nawet... nauki. Sztuka gotowania stanowiła odrębną gałąź wiedzy powiązaną z medycyną i filozofią. Zgodnie z nauką Konfucjusza, potrawy kuchni chińskiej powinny odznaczać się niebywałym smakiem i zapachem, atrakcyjną barwą i właściwą konsystencją oraz odpowiadać porze roku. Osiąga się to przez różne kombinacje smaku, barw, aromatu i konsystencji. Bogactwo potraw, jakimi dysponuje kuchnia chińska, wynika z różnorodności stylów gotowania. Zostały one ukształtowane na przestrzeni wielowiekowego procesu historycznego, na obszarze kraju swoją powierzchnią zbliżonego do Europy... Różnorodność tego ogromnego obszaru, tak pod względem warunków naturalnych, klimatu, języka, jak i tradycji, dała w efekcie zjawisko silnego zróżnicowania kultury Państwa Środka, a co za tym idzie, również i jego kuchni. Tradycyjnie Chiny dzieli się pod względem kulinarnym na cztery regiony: strefę kuchni pekińskiej (Północ), szanghajskiej (Wschód), seczuańskiej (Zachód) i kantońskiej (Południe). Istnieją także dwa rodzaje kuchni związanej z przepisami religii, nie zaś regionem, mianowicie kuchnia muzułmańska, popularna na północy i zachodzie Chin, oraz buddyjska kuchnia wegetariańska. Chińska sztuka kulinarna powstała bez wątpienia najwcześniej i wywarła ogromny wpływ na inne kuchnie azjatyckie, a zwłaszcza japońską, koreańską i wietnamską. Dzisiejsza kuchnia chińska dziedziczy wielowiekową tradycję kulinarną. Jest bogatą mądrością pokoleń, niezwykle subtelna i często zaskakująca. Kucharze chińscy uchodzą za najbardziej twórczych na świecie - mogą się pochwalić 80 tysiącami przepisów narodowych potraw. Nie ilość jednak, ale wyborny smak oraz stosunkowa łatwość przyrządzania potraw nadały kuchni chińskiej zasięg światowy. Pod względem jakości dań współczesna kuchnia chińska może swobodnie konkurować z kuchnią francuską. Nie znajdzie się tu potraw ciężkich czy przygotowywanych godzinami z mozołem, rzadko są też pieczone. Chiński obiad można przyrządzić nawet w kilka minut. Mięso i warzywa nigdy nie są rozgotowane. Pożywienie zachowuje wszystkie składniki odżywcze i oryginalny kolor. Dzięki temu kuchnia chińska uważana jest za jedną z najzdrowszych na świecie. Zyskuje ona coraz więcej zwolenników. Mam nadzieję, że przedstawione we Współczesnej kuchni chińskiej przepisy przybliżą tę kuchnię polskim czytelnikom i przyczynią się do szerszego wprowadzenia ich na nasze stoły. Życzę niezapomnianych wrażeń kulinarnych! Barbara Jakimowicz-Klein Współczesna kuchnia chińska Spis Treści Wstęp Zasady taoistycznej nauki o żywieniu a współczesna kuchnia chińska Cechy typowe dla współczesnej kuchni chińskiej Przyprawy ziołowe we współczesnej kuchni chińskiej Ogień życia, czyli uzdrawiająca herbata Walory zdrowotne współczesnej kuchni chińskiej PRZEPISY Zupy Potrawy z mięsa Potrawy z drobiu Potrawy z ryb i owoców morza Potrawy z warzyw i grzybów Potrawy z ryżu i rnąki Chińskie sosy Desery i napoje Indeks potraw Bibliografia
Okładka książki Cholesterol cichy zabójca

29,00 zł 17,56 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,21 zł

Czy cholesterol jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu? W jakim pożywieniu występuje go najwięcej? Jakie są konsekwencje zdrowotne związane z nadmiarem i niedoborem cholesterolu? W niniejszej książce autor próbuje znaleźć odpowiedzi na te i inne pytania. Warto pamiętać, iż odpowiednia dieta powinna być pierwszym krokiem podjętym w celu kontrolowania ilości cholesterolu we krwi. Dlatego też poradnik uzupełniono najważniejszymi zasadami diety niskocholesterolowej, proponowanej przez dr hab. Jadwigę Biernat, pracownika Akademii Medycznej we Wrocławiu.
Okładka książki Ewa gotuje - ulubione

46,20 zł 40,22 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,22 zł

Oddaję do rąk Czytelników trzecią już książkę, związaną z moim telewizyjnym programem „Ewa gotuje”. Tym razem zebrałam wszystkie receptury, które określam wspólnym mianem „ulubione”. Znalazły się w niej przepisy na znakomite przystawki, zupy, dania główne i desery. Życzę nie tylko miłej lektury, ale też - a może powinnam napisać przede wszystkim - smacznego. Ewa Wachowicz
Okładka książki Wykwintna kuchnia polska wer.angielska BOSZ

300,00 zł 161,07 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 167,07 zł

Pozycja wyjątkowa w tegorocznej ofercie wydawnictwa, powstała pod patronatem Anny Komorowskiej, Małżonki Prezydenta RP. W pięknej, bogato ilustrowanej, albumowej książce znalazły się propozycje wykwintnych dań, przygotowanych przez uznanych szefów kuchni, takich jak Wojciech Modest Amaro, Karol Okrasa, Paweł Oszczyk, Marek Widomski czy Dariusz Struciński. Mistrzowie skomponowali menu zgodne z porami roku, wykorzystując tradycyjne polskie produkty w nowych daniach i smakach. Swoje propozycje przedstawiła także pani Anna Komorowska. Bardzo oryginalne potrawy zostały wspaniale zaaranżowane, dzięki czemu towarzyszące przepisom zdjęcia są w istocie artystycznymi kulinarnymi obrazami. Dodatkową atrakcją są fotografie wykonane w Belwederze, siedzibie Prezydenta RP. Wstępem tę niepowtarzalną i niezwykłą książkę kucharską opatrzyli – w wersji polskiej – prof. Jerzy Bralczyk, który skupił się na językowo-smakowych doświadczeniach, a w wersji angielskiej Jan Łoziński, przedstawiający polską historię „od kuchni”.
Okładka książki Wzmacniaj odporność prostym pożywieniem

29,90 zł 15,76 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,92 zł

Wspomaganie pracy układu odpornościowego za pomocą właściwego sposobu odżywiania ułatwi utrzymanie dobrego stanu zdrowia lub, w razie potrzeby, pomoże zwalczyć chorobę. Medycyna jedynie wspiera proces leczenia sterowany przez układ immunologiczny naszego organizmu. To więc my sami mamy największy wpływ na naszą odporność, prowadząc odpowiedni styl życia i odżywiając się właściwie. Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu naturalnego odżywiania wzmacniającego odporność opartego na zasadach makrobiotyki i medycyny chińskiej, zweryfikowanej i zmodyfikowanej na potrzeby naszych czasów (według badań naukowych). W książce znajdziesz informacje o: ? Funkcjonowaniu układu odpornościowego ? Objawach osłabienia odporności ? Wzmacnianiu czynności obronnych organizmu ? Skoncentrowanych, naturalnych źródłach minerałów i witamin ? Niedoborach pokarmowych i sposobach ich identyfikacji ? Przygotowaniu prostych i odżywczych posiłków wzmacniających odporność (ponad 130 przepisów).Wzmacniaj odporność prostym pożywieniem Spis treści:   WSTĘP I. W HARMONII Z WSZECHŚWIATEM 1. Homeostaza - nieoceniony dar natury 2. Wpływ psychiki na fizjologię 3. Integracja czterech sfer naszego życia 4. Sztuka prostego życia 5. Myślenie pytaniami II. UKŁAD ODPORNOŚCIOWY WALCZY O TWOJE ZDROWIE 1. Jak funkcjonuje układ odpornościowy? 2. Objawy osłabienia odporności i anergia 3. W jaki sposób nieprawidłowe odżywianie osłabia nasz układ odpornościowy? 4. Jak wzmacniać czynności obronne organizmu? 5. Psychika a układ odpornościowy 6. Dieta rotacyjna 7. Układ odpornościowy leczy się sam III. CO NAS ODŻYWIA 1. Biofotony w żywych organizmach 2. Żywność, w której jest najwięcej światła 3. Pokarm jako przekaz 4. Przepisy na potrawy obfitujące w biofotony IV. MAGIA PRZEMIANY POŻYWIENIA W ŻYCIODAJNĄ ENERGIĘ 1. Żywność do szybkiego spożycia pozbawia nas energii 2. Zeń w kuchni - sztuka gotowania dawniej i dziś 3. Wpływ koncentracji na energię pożywienia V. CZY ZDROWE ODŻYWIANIE JEST AŻ TAK PRACOCHŁONNE? 1. To, jak postrzegamy pracę w kuchni, wynosimy z domu rodzinnego 2. Zdrowe odżywianie to kwestia naszych priorytetów, a nie czasu 3. Wprawę w kuchni uzyskuje się dzięki codziennej praktyce 4. Odkryj swoje potrzeby odnośnie do odżywiania 5. Jak ułatwić sobie codzienne przygotowywanie posiłków? VI. JAK ZASPOKAJAĆ POTRZEBY ORGANIZMU I WZMACNIAĆ JEGO ODPORNOŚĆ W PROSTY SPOSÓB? 1. Od czego zależą nasze potrzeby żywieniowe? 2. Czy nasze pożywienie należy uzupełniać suplementami? 3. Skoncentrowane, naturalne źródła minerałów i witamin 4. Odżywianie organizmu 5. Niedobory pokarmowe 6. Identyfikacja niedoborów żywieniowych VII. TWOJE POSIŁKI MOGĄ BYĆ PROSTE I ZARAZEM ODŻYWCZE 1. Zacznij dzień pożywnym śniadaniem 2. Drugie śniadanie (zamiast kawy] doda Ci energii 3. Lekki obiad zapewni dobre samopoczucie 4. Kolacja a dobry sen VIII. POZNAJ CENNE WŁAŚCIWOŚCI MNIEJ ZNANYCH PRODUKTÓW ROŚLINNYCH 1. Tempeh - wysokoodżywczy produkt białkowy, jako baza do przyrządzania szybkich posiłków 2. Wykorzystaj cenne właściwości oleju kokosowego 3. Słodycz stewii w napojach, deserach i innych posiłkach 4. Owoce goji - „czerwone diamenty", bogate źródło biopierwiastków - jako dodatek do potraw 5. Chroniące życie salwestrole w warzywach i owocach 6. Trawy zielonych zbóż (pszenicy, jęczmienia i owsa) -to wspaniały lek natury IX. JAK USPRAWNIĆ PRACĘ W KUCHNI X. PRZEPISY l. Zupy 2. Potrawy ze zbóż 3. Potrawy z warzyw 4. Potrawy o dużej zawartości białka 5. Sosy 6. Desery i wypieki 7. Napoje 8. Dodatki BIBLIOGRAFIA PRZEPISY-SPIS POTRAW
Okładka książki Zdrowie z wyboru

29,00 zł 21,58 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,58 zł

Największym wyzwaniem dla współczesnej medycyny jest edukowanie i motywowanie pacjentów do przyjęcia zdrowego stylu życia. Książka Zdrowie z wyboru tłumaczy potrzebę zmiany dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych w sposób jasny, zrozumiały i gruntowny. William Castelli, MD, dyrektor badań naukowych dotyczących chorób serca znanych jako "Framingham Study"
Okładka książki Zdrowe odżywianie bez tajemnic

32,50 zł 19,72 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,72 zł

Ta interesująca książka, napisana przez doświadczonego profesora odżywiania, pokaże Państwu, co jeść, aby zaspokoić potrzeby organizmu na składniki odżywcze i zapobiec takim problemom zdrowotnym jak choroby układu krążenia, nadciśnienie czy cukrzyca. Publikacja oferuje unikatowe połączenie badań naukowych i praktycznych porad, jest także doskonałym źródłem informacji na temat tego, jak się odżywiać, aby podnieść standard życia. Dr Ella Haddad, Associate Professor, Loma Linda University, California USA
Okładka książki Wygraj z rakiem. Kuchnia antyrakowa

42,00 zł 27,52 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,52 zł

To, co jesz, czyni wielką różnicę! Dieta ma ogromny wpływ na rozwój i zanik choroby nowotworowej, jak również na długość i jakość życia ludzi cierpiących na nowotwory. Naukowcy badają wpływ codziennych wyborów żywieniowych na zapobieganie nowotworom oraz rolę właściwego odżywania w zwiększeniu szans przeżycia ze zdiagnozowaną chorobą. To więcej niż książka kucharska! Książka Wygraj z rakiem, napisana przez lekarza medycyny Neala Barnarda i dietetyczkę Jennifer Reilly, zawiera kompletny zestaw wskazówek, które możesz od razu wprowadzić w życie. Autorzy nie tylko przedstawiają naukowe fakty, ale krok po kroku objaśniają, jak w warunkach domowych przeprowadzić konieczne zmiany. Fragment książki Wygraj z rakiem Kuchnia antyrakowa Wprowadzenie: W jaki sposób potrawy walczą z rakiem Od wielu lat prowadzone są badania nad rolą odpowiednio dobranej diety w zapobieganiu nowotworom oraz jej wpływem na długość i jakość życia ludzi ze zdiagnozowanym rakiem. Nasza wiedza na ten temat nie jest z pewnością kompletna, jednak nawet dotychczasowe odkrycia można nazwać przełomowymi. Wydaje się, że niektóre style odżywiania mają duży wpływ na długość życia i zdrowie ludzi dotkniętych chorobą nowotworową. Inne z kolei są ryzykowne i przyczyniają się do zwiększenia śmiertelności związanej z rakiem. Naszym celem jest przedstawienie odkryć naukowych za pomocą serii prostych, praktycznych rad, które można stosować we własnej kuchni, sklepie spożywczym czy restauracji - wszędzie, gdzie rozważamy, co zjeść. Podzielimy te informacje na osiem rozdziałów, zawierając w nich najistotniejsze dane naukowe, porady dotyczące planowania posiłków i zabiegi, które można stosować w domowym zaciszu. Główną myśl każdego z rozdziałów zilustrujemy przepisami. Stworzyliśmy przepisy na posiłki posiadające wiele walorów odżywczych i w kilku częściach niniejszej książki przedstawimy te szczególnie dobre. W publikacji zawarliśmy wszystkie przepisy (i więcej). Będziemy przyglądać się roli jedzenia w chorobie nowotworowej, co może wywołać zaniepokojenie u niektórych Czytelników. Czy w jakimś stopniu nie przyczyniłem się do swojej choroby, skoro określone potrawy mają wpływ na ryzyko zachorowania na raka? Czy mój problem nie został spowodowany przez to, co jadłam jako dziecko? Czy nasza kultura stanowi przyczynę tych problemów? Zadawanie takich pytań jest całkowicie naturalne. Zachęcamy jednak do tego, aby nie przypisywać winy sobie czy komukolwiek innemu. Faktem jest, że niektórzy ludzie zapadają na raka, mimo że prowadzą zdrowy styl życia. Inni z kolei palą, piją alkohol, jedzą bez umiaru i mimo to żyją w zdrowiu do późnej starości. Niestety zachorować na nowotwór jest łatwo i nie możemy z absolutną pewnością przewidzieć, kto padnie jego ofiarą, a kto nie. Jack Nicklaus1 powiedział: „Możesz spędzić cały dzień, zastanawiając się, dlaczego uderzona przez ciebie piłeczka wylądowała w lesie, albo możesz po prostu po nią pójść". Badania nad rolą jedzenia w walce z rakiem wyrosły z prób dotarcia do przyczyn choroby. Porównując diety ludzi, którzy zapadli na raka, i tych, którzy pozostali zdrowi, odkryto wiele czynników wpływających na ryzyko rozwoju nowotworu. Badacze mieli też okazję zobaczyć, jak różne sposoby odżywiania wpływają na prawdopodobieństwo przeżycia. Wysokobłonnikowy, niskotłuszczowy Okazuje się, że wiele potraw pomocnych w zapobieganiu rozwojowi nowotworów wspomaga również walkę z już zdiagnozowaną chorobą. Jednym z ważniejszych wniosków wynikających z badań jest odkrycie wpływu jedzenia na hormony przyśpieszające przyrost zrakowaciałej tkanki. Na przykład, wyso-kobłonnikowa i niskotłuszczowa dieta redukuje ilość estrogenu (żeńskiego hormonu płciowego) w układzie krwionośnym, taka kontrola poziomu estrogenu wydaje się zmniejszać prawdopodobieństwo mnożenia się i rozprzestrzeniania komórek rakowych. Błonnik, wspomagając przemianę materii, jest istotnym czynnikiem zapobiegającym rakowi jelita grubego, może również przyczyniać się do właściwego funkcjonowania układu odpornościowego. Włączenie do diety bogatych w błonnik produktów roślinnych jest więc bardzo istotne w zapobieganiu i walce z nowotworami, jak również pozytywnie wpływa na ogólny stan zdrowia. W dwóch pierwszych rozdziałach pokażemy, w jaki sposób włączyć wysoko-błonnikowe i niskotłuszczowe pokarmy do codziennej diety. Dlaczego unikać nabiału? Nabiał (np. mleko, ser, jogurt) zawiera zazwyczaj dużo tłuszczu i cholesterolu. Z badań wynika, że takie produkty mają istotny wpływ na ryzyko powstawania nowotworów. W dwóch cyklach badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Harvarda - Studium Stanu Zdrowia Lekarzy i Uzupełniające Studium Stanu Zdrowia Lekarzy - odkryto, że ryzyko zachorowania na raka prostaty jest wyższe u mężczyzn, którzy często spożywają nabiał. Do takiego wyniku przyczynia się najprawdopodobniej wpływ produktów mlecznych na zwiększenie produkcji insulinopodobnego czynnika wzrostu (IGF-1) i wysoka w nabiale zawartość wapnia, który zmniejsza aktywację witaminy D. Zbadano również związek konsumpcji omawianych produktów z ryzykiem zachorowania na raka piersi i jajników. Na szczęście nabiał można zastąpić takimi produktami jak mleko sojowe, mleko ryżowe i jogurt bezmleczny, które sprawiają, że zmiana diety jest przyjemna i prosta, co pokażemy w rozdziale trzecim. Unikanie mięsa Wiele przeprowadzonych badań pokazało, że nowotwory występują częściej w społeczeństwach konsumujących dużo produktów wysokotłuszczowych, szczególnie mięsa, a dużo rzadziej w takich, których dieta jest bogata w ziarna, warzywa i owoce. Wynika to z wysokiej zawartości tłuszczu i braku błonnika w diecie mięsnej, szczególnie w porównaniu z roślinną. Dodatkowo, w trakcie gotowania mięsa mogą formować się w nim substancje rakogenne z grupy kwasów hydroksycytrynowych (HCA). Ilość HCA rośnie wraz z długością procesu gotowania oraz temperaturą mięsa. W rozdziale czwartym zajmiemy się wpływem mięsa na ryzyko rozwoju nowotworów i przedstawimy wegetariańskie źródła białka - niskotłuszczowe, wysokobłonnikowe i bogate w substancje odżywcze wspomagające walkę z rakiem. Produkty roślinne pomagające -w zwalczaniu raka i potrawy zwiększające odporność Antyoksydanty, znajdujące się głównie w owocach i warzywach, są potężnym sprzymierzeńcem w walce z rakiem. Pomagają one w niwelowaniu szkód wywoływanych przez wolne rodniki, które w przeciwnym razie mogą prowadzić do rozwoju nowotworu. Rozdział piąty zawiera szczegółowy opis bogatych w te substancje ochronne warzyw i owoców. Najważniejsze jest, aby w planie posiłków zawrzeć dużo różnorodnych warzyw i owoców. Badania jednoznacznie pokazały, że stosowanie diety bogatej w owoce i warzywa zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na raka. Wykazano także, że konsumowanie większej ilości warzyw i owoców wydłuża życie i zapobiega nawrotom nowotworów. W rozdziale piątym omawiamy również rolę układu odpornościowego w walce z rakiem. Beta-karoten, witamina C i cynk wspomagają rozpoznanie i niszczenie komórek rakowych. Z kolei pokarmy bogate w tłuszcz i cholesterol mogą zmniejszać odporność organizmu. Badania wykazały, że aktywność komórek NK (tzw. naturalnych zabójców - pochłaniających i niszczących komórki rakowe) jest dwukrotnie wyższa u wegetarian niż u nie-wegetarian. Utrzymywanie należnej masy ciała Kontrola masy ciała jest konieczna w zapobieganiu wielu chronicznym chorobom, a z badań wynika, że ludzie szczuplejsi znacznie rzadziej zapadają na nowotwory. Co więcej, pozbycie się nadwagi może zwiększyć szansę przeżycia u chorych na raka. Podstawowe informacje na temat utrzymywania zdrowej wagi zostały zawarte w rozdziale szóstym. Bez półśrodków Wiele składników diety może nam pomóc pozostać w dobrym zdrowiu lub zwalczyć chorobę. Już od dłuższego czasu prowadzone są badania nad warzywami owocami, pełnym ziarnem i wieloma innymi produktami żywieniowymi. Nie odkryliśmy jeszcze wszystkiego, lecz posiadane informacje pozwalają nam wytyczyć ścieżkę do zdrowszego żywienia. Na początku chcielibyśmy zachęcić wszystkich, aby nie ociągali się ze zmianą diety. Jeśli u ciebie lub u kogoś' z twoich bliskich została zdiagnozowana poważna choroba, czas najwyższy, aby zacząć czerpać korzyści z odpowiednio dobranej diety. Możemy próbować oszukiwać się, że pomogą tylko niewielkie zmiany w sposobie odżywiania, jednak rezygnacja z niewielkiej ilości tłuszczy na rzecz jednego owocu przyniesie nikły efekt. Zostało to naukowo udowodnione w badaniach, w których dieta była sposobem opanowania wielu stanów chorobowych, takich jak wysoki poziom cholesterolu, cukrzyca, nadciśnienie, osteoporoza czy problemy z nadwagą. Nie będziemy więc proponować żadnych półśrodków. Zachęcamy raczej do gruntownych zmian i pełnego wykorzystania dobrodziejstw proponowanej diety. Najprawdopodobniej pokochasz każdy krok na nowej ścieżce życia. Odkrywanie zdrowego żywienia przyniesie ci nie tylko lepszy stan zdrowia, odkryjesz także nowe smaki, egzotyczne restauracje i wiele nadzwyczajnych półek w sklepach spożywczych. Tak, czekają cię wyzwania. Nowy przepis może okazać się wielkim sukcesem lub całkowitą porażką. Nie martw się - takie są właśnie uroki eksperymentowania. Odkrywając to, co ci odpowiada, poznasz całkiem nowy świat odżywczych, dobroczynnych potraw, wyśmienitych smaków i zaczniesz całkiem inaczej myśleć o jedzeniu i zdrowiu. Lista zadań na tydzień 3-3-3, CZYLI SPOSÓB NA REORGANIZACJĘ DIETY Nie trzeba być zawodowym kucharzem, żeby stosować zdrową dietę, czy to przez trzy tygodnie, czy przez całe życie. Większość z nas każdego dnia wybiera danie obiadowe spośród ośmiu czy dziewięciu ulubionych posiłków ze swojego kulinarnego repertuaru. Wszystko, czego potrzebujesz, żeby zacząć reorganizację swojej diety, to osiem czy dziewięć zdrowych posiłków, które ci smakują. Spróbuj: Na kartce papieru zanotuj nazwy trzech potraw, które ci smakują, a nie zawierają produktów odzwierzęcych i nie są tłuste. Dla przykładu można wybrać: makaron z sosem marinara, burrito z ryżem, fasolą i grillowanymi warzywami, sałatę warzywną z fasolą i niskotłuszczowym włoskim dresingiem, kanapkę z grzybami portobello i pieczonymi czerwonymi papryczkami czy wegetariańskie chilli z krakersami. Następnie zapisz nazwy trzech potraw, które lubisz i które łatwo zmodyfikować, eliminując z nich produkty odzwierzęce i nadmiar tłuszczu. Mogą to być na przykład: gulasz warzywny zamiast wołowego, stir-fryj z warzyw zamiast kurczaka, sałatka z taco z dodatkiem fasoli i kruchych warzyw zamiast mięsa czy wegetariański burger. Na końcu zapisz nazwy trzech potraw, których nie próbowałeś, ale chciałbyś to zrobić. Przejrzyj przepisy na stronach 205-228 tej książki i wybierz trzy, które do ciebie przemawiają. Jeśli przyłożyłeś się do powyższego ćwiczenia, rozwiązałeś swój problem - masz już dziewięć posiłków, które najprawdopodobniej będą ci smakowały. Oczywiście, jest wiele innych wspaniałych potraw do spróbowania, ale sporządzona lista to bardzo dobry początek. Wygraj z rakiem Kuchnia antyrakowa Spis treści:   Do Czytelników Wprowadzenie: W jaki sposób potrawy walczą z rakiem Rozdział 1: Energia z niskotłuszczowych potraw Rozdział 2: Błonnik twoim przyjacielem Rozdział 3: Odkrywamy zamienniki nabiału Rozdział 4: Zastąpić mięso Rozdział 5: Związki antyrakowe i potrawy zwiększające odporność. Rozdział 6: Utrzymywanie właściwej masy ciała Rozdział 7: Dieta w walce z rakiem piersi Rozdział 8: Dieta w walce z rakiem prostaty Rozdział 9: Planowanie zdrowych posiłków Rozdział 10: Pytania i odpowiedzi O jedzeniu w zapobieganiu i walce z nowotworami Rozdział 11: Podstawy odżywiania Rozdział 12 Przepisy Śniadania Koktajle Przystawki Zupy Sałatki i dressingi Sosy Potrawy ze zbóż Warzywa Dania główne Kanapki Desery Spis przepisów Autorzy przepisów Przypisy Bibliografia uzupełniająca  
Okładka książki Oczyszczająca głodówka

37,00 zł 20,38 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,38 zł

Pełny program odnowy organizmu    Minęły już czasy, w których osoby głodujące wyśmiewano ze współczuciem. Dzisiaj są one traktowane z nabożnym szacunkiem przez coraz grubszych współobywateli, którzy zazdroszczą im zdrowia i promiennego wyglądu. W czasach dobrobytu i luksusu, od którego można się rozchorować, post jest świetną przeciwwagą, dostępną już nie tylko ludziom poszukującym religii i duchowności. Dlatego chętnie odpowiedziałem na prośbę wydawnictwa Hugendubel, dotyczącą napisania kolejnej, nowoczesnej książki o poście, która byłaby dostosowana do dzisiejszych czasów. Ma ona zawierać wszelkie pomocne wskazówki ułatwiające post, które jednak przede wszystkim zainspirują rozwój po czasie głodówki. Książka ta ma na celu sprawienie, by post, a więc także i całe życie, nabrał kolorów, jest napisana w formie przejrzystego poradnika, w którym szybko przechodzi się do ważnych spraw i odpowiada na podstawowe pytania. W ciągu ostatnich dwudziestu lat w medycynie naturalnej poczyniono ogromne postępy, ja sam ułożyłem mnóstwo programów, które mogą być pomocne przy wspieraniu oczyszczania organizmu. Jeśli na początku odradzałem głodowanie w przypadku problemów z wagą ciała, przez te wszystkie lata post stał się dla mnie ważnym narzędziem wspierającym organizm także pod tym kątem -- pod warunkiem, że wykorzysta się ten czas na rozprawienie się ze swoimi problemami z nadwagą. W ten sposób mogę powiedzieć, że - mimo wielu lat zdobywania doświadczeń - wciąż odkrywam nowe możliwości tej prastarej i jednocześnie tak nowoczesnej metody. Wszystkim Czytelnikom i osobom „głodującym" życzę, by poprzez post odkrywali samych siebie, odnajdując ciągle nowe, niespodziewane możliwości, tak jak mnie było to dane. Zdrowe poszczenie jest naprawdę łatwe i daje przy tym ogromną radość życia. Wasz Ruediger Dahlke  
Okładka książki Lecznicza Dieta Alleluja

37,80 zł 22,79 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,79 zł

DIETA ALLELUJA działa leczniczo, wykorzystując naturalne siły organizmu. Oddziałując już na poziomie komórkowym, odblokowuje zasoby energetyczne organizmu i uruchamia tzw. odżywianie endogenne (wewnątrzkomórkowe).czyli jak pozbyć się chorób i żyć w pełnym zdrowiu DIETA ALLELUJA działa leczniczo, wykorzystując naturalne siły organizmu. Oddziałując już na poziomie komórkowym, odblokowuje zasoby energetyczne organizmu i uruchamia tzw. odżywianie endogenne (wewnątrzkomórkowe). Dzięki temu bez poczucia głodu radykalnie tracimy na wadze, o ile jest to potrzebne, a nasze ciało oczyszcza się z toksyn, aktywizuje się system immunologiczny i odblokowują się bloki enzymatyczne. Organizm zaczyna funkcjonować jak odmłodzony. Następuje zdecydowana (!) poprawa stanu zdrowia, jakiej nie udaje się uzyskać przy pomocy żadnych farmaceutyków. Uruchomiony precyzyjny Boży skalpel usuwa osłabione komórki, a w ich miejsce powstają nowe, zdrowe. W książce znajdą Państwo: - Komentarze lekarzy dokumentujących skuteczność Diety Alleluja. - Niezwykłe świadectwa ludzi, którzy dzięki Diecie Alleluja po latach cierpień powrócili do zdrowia, pokonując choroby takie jak: rak, cukrzyca, otyłość, nadciśnienie tętnicze i wiele innych. - Przepisy kulinarne oraz wiele wartościowych tablic medycznych i materiałów dodatkowych. Dieta Alleluja to nie tylko nowy sposób odżywiania, ale również nowe podejście do życia. Bazuje na powszechnie dostępnych składnikach, które można stosować według własnych upodobań i smaków. Nie ogranicza ona ilości spożywanych pokarmów i co ważne: nie daje poczucia głodu. Sprawdziłem ją osobiście i gorąco polecam. Lek. med. Maciej Doruchowski W książce znajdą Państwo: - Komentarze lekarzy dokumentujących skuteczność Diety Alleluja; - Niezwykłe świadectwa ludzi, którzy dzięki Diecie Alleluja po latach cierpień powrócili do zdrowia, pokonując choroby takie jak: rak, cukrzyca, otyłość, nadciśnienie tętnicze i wiele innych; - Przepisy kulinarne oraz wiele wartościowych tablic medycznych i materiałów dodatkowych. Dieta Alleluja to nie tylko nowy sposób odżywiania, ale również nowe podejście do życia. Bazuje na powszechnie dostępnych składnikach, które można stosować według własnych upodobań i smaków. Nie ogranicza ona ilości spożywanych pokarmów i co ważne: nie daje poczucia głodu. Sprawdziłem ją osobiście i gorąco polecam. Lek. med. Maciej Doruchowski Dr George H. Malkmus jest założycielem i prezesem stowarzyszenia Hallalujah Acres. Blisko trzydzieści lat temu zachorował na raka jelita grubego. Wcześniej na tę samą chorobę zapadła jego matka. Widział, co ona przeszła. Mimo że ufnie poddała się leczeniu zaproponowanemu przez współczesną medycynę, czekała ją śmierć w cierpieniu. Dr Malkmus nie chciał doświadczać tego samego. Rozpoczął poszukiwania na wielu polach naukowych. Zaryzykował. Oparł się na zaczerpniętych z Biblii wskazówkach zdrowotnych i zasadach racjonalnego odżywiania. Zastosował je i w kilka miesięcy jego choroba uległa całkowitemu wycofaniu. Swoim odkryciem postanowił dzielić się z innymi. Ludzie, którzy przyjęli te proste zasady, zaczęli w niezwykłym tempie powracać do zdrowia, mimo że lekarstwa, jakie brali przez lata, nie potrafiły tego uczynić. Obecnie biuletyn informacyjny „The Hallelujah Health Tip” prenumerowany jest przez ponad 60 tysięcy subskrybentów. Dr George Malkmus regularnie gości w programach telewizyjnych i radiowych oraz prowadzi w wielu krajach liczne seminaria na temat promocji zdrowia. Jest autorem trzech książek o tematyce zdrowotnej.Dieta Alleluja Spis treści Wstęp do wydania polskiego 13 Dedykacja 23 Podziękowania 25 Opinie 28 WSTĘP Powrót do ogrodu 33 WPROWADZENIE 41 . CZĘŚĆ PIERWSZA JAK WYELIMINOWAĆ CHOROBĘ? 49 Rozdział pierwszy Brama ogrodu. 51 . Rozdział drugi Biblijny fundament 57 Rozdział trzeci Czym jest życie? 67 Świadectwa o Diecie Alleluja Rak. 79 . Rozdział czwarty Prawdziwy cud 93 Rozdział piąty Ścieżki człowieka i medycyny. 99 . Rozdział szósty Ścieżka Boga: Żywność żywa 107 Świadectwa o Diecie Alleluja Osteoporoza i zapalenie stawów 117 . Rozdział siódmy Odpowiednie „paliwo” dla cudów 129 Rozdział ósmy Martwa żywność pochodzenia zwierzęcego 139 Rozdział dziewiąty Inne martwe i zabójcze pokarmy 149 Świadectwa o Diecie Alleluja Cukrzyca. 161 . CZĘŚĆ DRUGA DIETA I STYL ŻYCIA 171 Rozdział dziesiąty Reguły Diety Alleluja 173 Rozdział jedenasty Żywność żywa i organiczna 183 . Rozdział dwunasty Soki i ich przygotowywanie 201 Świadectwa o Diecie Alleluja Zaburzenia trawienia 207 . Rozdział trzynasty Oczyszczanie organizmu 221 Rozdział czternasty Czysta woda 229 Rozdział piętnasty Czyste powietrze 235 Świadectwa o Diecie Alleluja Utrata i utrzymanie wagi 239 Rozdział szesnasty Światło słoneczne 257 Rozdział siedemnasty Ćwiczenia 261 . Rozdział osiemnasty Stres i równowaga emocjonalna 267 Świadectwa o Diecie Alleluja Depresja i uzdrowienie emocjonalne. 279 . Rozdział dziewiętnasty Odpoczynek 295 Świadectwa o Diecie Alleluja Choroby autoimmunologiczne 301 CZĘŚĆ TRZECIA JAK ZACZĄĆ? 315 Rozdział dwudziesty Wybory i cele 317 Rozdział dwudziesty pierwszy Wyznaczanie kursu 321 Świadectwa o Diecie Alleluja Choroby układu krążenia 327 Rozdział dwudziesty drugi Podejmujemy pierwsze kroki 337 . Rozdział dwudziesty trzeci Ostrzeżenie: Przygotujmy się do detoksykacji 347 CZĘŚĆ CZWARTA PRZEPISY 351 Rozdział dwudziesty czwarty Zakochać się w jedzeniu na nowo 353 CZĘŚĆ PIĄTA WNIOSKI 405 Rozdział dwudziesty piąty Dwie najważniejsze rzeczy w życiu 407 CZĘŚĆ SZÓSTA DODATKI. 411 . Dodatek A Arkusz „Cele programu zdrowia Diety Alleluja” 413 Dodatek B Arkusz „Ustalanie kursu”. 417 . Dodatek C Punkt wyjścia – Lista A: Żywność z grupy SAD oraz dziennik jej spożycia 419 Dodatek D Punkt wyjścia – Lista B: Żywność żywa oraz dziennik jej spożycia 423 Dodatek E Punkt wyjścia – Lista C: Żywność gotowana oraz dziennik jej spożycia 427 Dodatek F Punkt docelowy – Dziennik zmian 431 Dodatek G Dodatek specjalny do wydania polskiego – Indeks glikemiczny według Montignaca 433 Dodatek H Dodatek specjalny do wydania polskiego – Skala ANDI: tabela wartości odżywczej pokarmów 441 Dodatek I Indeks przepisów kulinarnych 447 Dodatek J Zalecane lektury 451
Okładka książki Dieta w osteoporozie

19,50 zł 14,48 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,48 zł

Osteoporoza nazywana jest „cichym złodziejem kości”, bo przez lata nie powoduje żadnych dolegliwości. Niestety, może grozić każdemu z nas. Na szczęście można ją wcześnie rozpoznać i odpowiednio leczyć. Naprawienie szkód powstałych w wyniku tej choroby jest niezwykle trudne, jednak kości można wzmacniać w każdym wieku, wystarczy przestrzegać kilku ważnych zasad. Jakie to zasady – dowiecie się Państwo z poradnika autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein, który ponadto umożliwi znalezienie odpowiedzi na wiele pytań dotyczących osteoporozy – jej istoty, objawów, diagnostyki, leczenia i profilaktyki. Przede wszystkim jednak książka ta uświadamia nam, jakie znaczenie w walce z osteoporozą ma sposób odżywiania i odpowiedni dobór produktów spożywczych. Zawarte w niej przepisy na zdrowe i smaczne potrawy mogą stać się potężną bronią przeciwko rozwojowi tej podstępnej choroby i korzystnie wpłyną na stan naszych kości. Nigdy nie jest za późno na zmianę trybu życia i diety!
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,54 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,78 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,63 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,21 zł
Okładka książki Olej lniany

20,57 zł
29,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,57 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,46 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj