Zadbaj o swoje zdrowie. Naturalnie z Agnieszką Cegielską. Żyjemy w zanieczyszczonym środowisku, które osłabia naszą odporność i sprzyja rozwojowi chorób cywilizacyjnych. Co możemy zrobić, żeby ograniczyć wpływ negatywnych czynników na nasz organizm? Odpowiedź jest prosta - powinniśmy spożywać jak najwięcej naturalnych składników. Rokitnik, daktyle, spirulina, a obok nich brzoza, aronia, pyłek pszczeli, czarna porzeczka – to tylko niektórzy z bohaterów tych książek. W świecie, który co i rusz proponuje nam nowe diety, nowe składniki, nowe sposoby przygotowania potraw, warto pamiętać o tym co naturalne. Pewność, że jemy dobrze i zdrowo, unikając chemii i przetworzonej żywności, jest bezcenna. Agnieszka Cegielska – propagatorka naturalnego stylu życia – przygotowała 60 przepisów na potrawy, które wzmocnią nasz organizm i będą miały zbawienny wpływ na nasze zdrowie. A ponadto dopieszczą kubki smakowe. Naturalnie, zdrowo i smacznie. Czegóż więcej można chcieć? Pakiet zawiera: 'Naturalnie" i "Naturalnie w kuchni" Agnieszki Cegielskiej.
Droga do zdrowia – przejdź ją z Agnieszką Cegielską i z jej rozmówcami Wielu z nas myśli, że droga do zdrowia jest długa i niełatwa. Jednak często okazuje się, że może być zdecydowanie krótsza i prostsza. W książce Naturalnie dla zdrowia Agnieszka Cegielska postanowiła porozmawiać ze specjalistami, którzy zajmują się zdrowiem. Jak bardzo mogą pomóc nam odpowiednia dieta, osteopatia, terapia krzyżowo-czaszkowa, chiropraktyka, hirudoterapia i wiele innych terapii? Co możemy zrobić, aby w naturalny sposób wesprzeć naszą odporność i jak robią to ci, którzy na co dzień pomagają innym? Co zrobić, aby uwolnić z organizmu nagromadzony latami stres i pokochać niedoskonałości swojego ciała? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w najnowszej książce znanej i cenionej propagatorki zdrowego stylu życia, Agnieszki Cegielskiej. Naturalnie dla zdrowia to twoja recepta na zdrowe życie.
Smaczna oraz mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać by się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą niełatwe zadanie. Co zrobić, gdy przy jednym stole spotykają się osoby o całkowicie odmiennych preferencjach kulinarnych? W przypadku Anety i Jaśka - żona weganka i uwielbiający mięso mąż. Jak się jednak okazuje, w kuchni nie ma rzeczy niemożliwych! Dzięki kulinarnemu doświadczeniu oraz wiedzy, którą wynieśli nie tylko z najlepszych szkół, ale też z rodzinnych domów, Aneta i Jasiek udowadniają, że można prowadzić kuchnię, w której każdy znajdzie swoje ulubione potrawy. Przy jednym stole to 100 autorskich przepisów na przepyszne dania, w tym wiele w dwóch odsłonach – wege i z mięsem, np. frittata z wędzonym boczkiem lub w wersji wegańskiej ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi i boczniakiem; smalec na słoninie z dodatkiem jabłka lub w roślinnej wersji z fasoli; burger w klasycznej odsłonie z wołowiny albo w nowoczesnej wersji – z grzybów i brązowego ryżu. Ponadto w książce znajdziesz pomysły na dania, które pozwolą wykorzystać każdy składnik, bo kuchnia w duchu zero waste to konik Jaśka, a także wiele kulinarnych, praktycznych tipów. Dla każdego coś smacznego!
Zespół jelita nadwrażliwego (IBS) jest jednym z najczęściej rozpoznawanych schorzeń układu pokarmowego. Szacuje się, że problem ten może dotyczyć nawet co piątej osoby w Polsce. Wielu pacjentów szuka odpowiedzi na pytania czy za diagnozą tej choroby może kryć się coś więcej, czy muszą przyzwyczaić się do życia z IBS i czy mogą sobie jakoś pomóc?
Publikacja jest znakomitym przewodnikiem, w którym znajdziesz zarówno porady lekarza, dietetyka jaki i innych specjalistów. Autorki, dzięki swojej wieloletniej praktyce naukowej oraz pracy z pacjentami dzielą się swoim doświadczeniem i wiedzą na temat zespołu jelita nadwrażliwego, pokazując właściwą drogę postępowania i zintegrowanego podejścia do terapii.
Z tej książki dowiesz się:
czym jest IBS,
jak przebiega proces diagnostyki IBS, jak wygląda pogłębiona ścieżka diagnozy i jakie są możliwości diagnostyczne dla pacjentów z podejrzeniem lub stwierdzonym IBS,
jak dobrać dietę i suplementację w IBS,
jakie są kluczowe elementy terapii IBS,
jak dobrać dietę i suplementację w IBS,
jak jest rola psychiki w IBS.
Jacek Czauderna twórca i właściciel marki oraz sieci lokali The Legendary Jacks Bar & Restaurant. Związany z gastronomią od trzydziestu lat doskonale zna i rozumie mechanizmy jej działania. Swoją praktyczną wiedzą dzieli się m.in. jako trener i doradca biznesowy. To prezes i założyciel Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej oraz Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich. Jest także oficjalnym dystrybutorem kawy Jacobs i Piazza D'Oro oraz herbat Pickwick. Absolwent Wydziału Prawa i Administracji UJ, a także MBA University of Bradford, London Management School.""Otworzyłem lokal. Pomocne historie z praktyki gastronomicznej"" to lektura obowiązkowa dla wszystkich, którzy chcą prowadzić rentowny biznes w sektorze HORECA. Autor bezkompromisowo obala mity, podważa utarte schematy i pokazuje, jak zarobić przyzwoite pieniądze na gastronomii. Bazując na własnych doświadczeniach, przestrzega przed zaniedbaniami, które prowadzą do upadku. Daje jednocześnie liczne wskazówki, jak optymalizować, zarządzać, planować. To poradnik drogowskaz napisany przez człowieka sukcesu twórcę marki i sieci lokali.Ufam, że lektura podręcznika wesprze Was w podejmowaniu życiowych decyzji. Warto poświęcić jej czas. Jarek Uściński, prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i CukierniUważam, że każdy, kto przeczyta, zacznie inaczej patrzeć na swój gastro biznes. Gwarantuję. Jarek Walczyk, prezes Fundacji Klubu Szefów KuchniAutor merytorycznie pokazuje blaski i mroki prowadzenia biznesu gastronomicznego. Idealna pozycja dla tych, którym marzy się własna działalność kulinarna. Jan Kuroń, kucharz, znany m.in. z autorskiego cyklu Jasiek zna się, DDTVN
Przystępna i aktualna książka napisana przez lekarza, który przekonuje, że możemy ustrzec się wielu poważnych chorób dzięki odpowiedniemu odżywianiu. Każdy z piętnastu rozdziałów poświęcony jest innej chorobie oraz zaskakująco prostym sposobom pozwalającym jej uniknąć. Autor omawia również dwanaście grup pokarmów, które powinniśmy wprowadzić do swojej codziennej diety, żeby czuć się lepiej i żyć dłużej. Wszystkie zalecenia doktora Gregera są poparte wieloletnimi badaniami.
Lubisz dobrze i niedrogo zjeść? Zależy Ci na własnym zdrowiu? Zastanawiasz się, dlaczego ludzie Wschodu żyją o wiele dłużej niż my? Czy wiesz, co sprawia, że Azjaci tak obficie doprawiają swoje potrawy? W książce Kuchnia indyjska znajdziesz odpowiedź na wiele z takich pytań. Dzięki zawartym w tym poradniku przepisom kulinarnym poczujesz smak i zapach Orientu, a co ważniejsze odkryjesz odtruwające, odchudzające, odmładzające i relaksujące właściwości przypraw i ziół, stosowanych we wschodnich kuchniach w przeogromnych ilościach.Orientalne przyprawy uatrakcyjniają dania kuchni indyjskiej i dodają im smaku. Warto więc, abyśmy i my zaczęli w końcu z dobrodziejstw i bogactwa natury korzystać! A od kogo się uczyć, jeśli nie od najlepszych?
Miłość to w kuchni najlepsza przyprawa. Najlepsze smaki, najcudowniejsze zapachy i najbardziej fascynujące połączenia powstają wtedy, kiedy kucharz kocha świat i ludzi. Wiktoriya Popin to kucharka, której wzór możemy znaleźć w ciepłych, miłych wspomnieniach z dzieciństwa, kiedy to matka lub babcia karmiły nas nie tylko fantastycznymi daniami, ale też właśnie miłością. Z miłości stworzone są w tej książce przepisy na domowe przysmaki, a każdy z nich jest przemyślany tak, aby dostarczać tylko zdrowych, naturalnych składników.Autorka strony internetowej Picante Cooking nie zatrzymuje się na przepisach. Tworzy dla czytelników coś więcej kulinarną filozofię, w której królują natura i dobre emocje. Nie ma tu rakotwórczych konserwantów, toksycznych fosforanów czy syntetycznych barwników. Jest natomiast dużo klasycznych potraw w nowoczesnym, autorskim wydaniu, oraz wykwintnych dań kuchni francuskiej czy bliskowschodniej, które wcale nie są tak skomplikowane jakby mogło się wydawać. Dzięki doświadczeniu i pasji Wiktoriy Popin możemy nauczyć się samodzielnie zrobić parówki czy kiełbasy, szybko i sprawnie przygotować domowy chleb lub bułeczki. Tworzenie dżemów przestanie być dla nas czarną magią, pasta tahini wejdzie na stałe do naszego kuchennego repertuaru, a samodzielnie wykonane nalewki i likiery ocieplą zimowe wieczory.Ta książka daje wybór. Dzięki niej możesz jeść świadomie i bezpiecznie. To jest możliwe. Niekoniecznie nawet nakładem dużego wysiłku.Czytaj, smakuj i żyj zdrowo.
W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów.Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica, a skąd ziemniaki?Co jada się od wieków w Turcji, a co we Włoszech czy w Nigerii?Jak własnoręcznie przygotować wietnamski naleśnik, brazylijskie pralinki albo węgierskie leczo?Ta apetyczna książka zabierze was w wielką podróż śladami smaków, potraw i składników, z których się je przyrządza. Odwiedzicie w niej 26 krajów ze wszystkich kontynentów, a na efektownych ilustracjach Aleksandry i Daniela Mizielińskich zobaczycie marokańską ucztę, pływający wietnamski targ czy argentyńskich gauczów. Poznacie najróżniejsze przysmaki i przeczytacie o ich barwnych losach. Przekonacie się, jak mocno jedzenie związane jest z historią, kulturą i przyrodą kraju, w którym powstało. I dowiecie się, jak przyrządzić proste i pyszne dania ze wszystkich stron świata.Każdy rozdział poświęcony jest jednemu krajowi. Znajdziecie w nim mnóstwo ciekawostek o charakterystycznych składnikach, potrawach i zwyczajach, a także dwa łatwe do wykonania przepisy. Wyszukiwanie ciekawych informacji ułatwi spis treści, indeks oraz oś czasu, przedstawiająca najważniejsze wydarzenia i odkrycia kulinarne.
Marcin Wrona, amerykański korespondent telewizji TVN mieszka w Stanach Zjednoczonych od 2006 roku. Jego córka Maja mieszka tam od trzeciego roku życia, syn Jaś urodził się w USA. Cała rodzina uwielbia podróżować – kiedy tylko mogą, wsiadają do samochodu lub samolotu i odwiedzają kolejne zakątki tego wielkiego, pięknego i momentami wciąż dzikiego kraju. W ten sposób ze wszystkich stanów Ameryki Marcinowi Wronie do odwiedzenia został już tylko Oregon… O pozostałych czterdziestu dziewięciu mógłby nam opowiadać i opowiadać. Bez końca. Jednak książka ma ramy. Ma ograniczenia. Nie pomieści w sobie całej Ameryki. Trzeba coś wybrać. Kilka regionów z Wroniego punktu widzenia najciekawszych. Może więc za kryterium wyboru przyjąć odpowiedź na pytanie: a gdzie chcielibyśmy zamieszkać? W ten sposób powstała opowieść o stanach i rejonach USA, które wszyscy troje — Marcin, Maja i Jaś — uznali zgodnie za warte przybliżenia czytelnikom. Od Nowego Jorku po Hawaje. Od Florydy po Kalifornię. Oto Ameryka z lotu Wrony. Ameryka z perspektywy polskiego korespondenta. I jego dzieci. Ameryka przyrodnicza, gospodarcza, polityczna. Ameryka z jej historią, współczesnością, zaletami i problemami. Ameryka kulinarna oraz… Ameryka polska, bo na kartach tej książki często pojawiają się Polacy lub przedstawiciele Polonii, którym Marcin Wrona oddaje głos. Marcin Wrona to jeden z najzdolniejszych polskich reporterów i korespondentów. Ma świetny zmysł obserwacji, umiejętność słuchania ludzi i niezwykły dar opowiadania historii. W książce dzieli się z nami wiedzą o Stanach Zjednoczonych Ameryki, doświadczeniem dziennikarskim, podróżniczym i kulinarnym (czym naprawdę mnie zaskoczył!). Warto ją przeczytać ? jako pasjonującą opowieść o tym niezwykłym kraju lub jako inspirację do własnej podróży po USA. Polecam! Martyna Wojciechowska Przyprawiona smakołykami wycieczka po Stanach to więcej niż przewodnik. Marcin i dzieciaki serwują czytającemu intymną wyprawę, którą nazwać „kroniką wakacji” przychodzi łatwiej, niż wypróbować wszystkie przepisy… A polonijny sznyt opowieści, oddany słowami polskich „autochtonów”, dodaje jej wyjątkowości, zachęcającej do ruszenia tropem Wronów. Maciej Woroch Książka Marcina Wrony nie jest przewodnikiem, ale jeśli wybierasz się do Ameryki, musisz przejrzeć te zapiski ? znajdziesz w nich bowiem rzeczy, na których samodzielne poszukiwanie musiałbyś poświęcić lata. Jeśli uważasz, że Ameryka jest przereklamowana, przeczytaj tę książkę i zmierz się z tym, co do tej pory o niej myślałeś. A jeśli nic Ci do Ameryki, ale jesteś łasuchem, nie możesz pominąć tej swoistej książki kucharskiej. Mimo, że byłam kilka razy w USA i przeczytałam o Stanach to i owo, Marcin Wrona opisał perełki, o których istnieniu nie miałam pojęcia. Ewa Drzyzga
Warto, żeby szerszej zobaczono, że mamy tu swoją wrażliwość i wielkie kulturalne bogactwo. Nie mamy kompleksów. Zakompleksionych zapraszamy do nas mówi Marian Kisiel, poeta i literaturoznawca z Uniwersytetu Śląskiego w wywiadzie otwierającym dział Ars Silesiae. Tematem, który szczególnie interesuje nas w tym numerze, jest bowiem Śląsk i jego kultura. Pytamy, czym różni się od tej, którą tworzy się w innych rejonach Polski i badamy, skąd biorą się nieporozumienia pomiędzy centralą a Śląskiem.W dalszej części Andrzej Szpulak przypomina dzieła Kazimierza Kutza, a Marta Kwaśnicka omawia jedną z ostatnich premier w Teatrze Śląskim głośnego Dracha Szczepana Twardocha w reżyserii Roberta Talarczyka. Sam reżyser, a zarazem dyrektor Teatru Śląskiego, w rozmowie z Markiem Trojanem opowiada o swojej wizji teatru lokalnego: Chcemy, żeby widzowie po obejrzeniu spektaklu czuli się lepsi, przeżyli szczególne katharsis, które sprawi, że powiedzą o sobie jesteśmy niezwykli. Bo jak ktoś im mówi wy jesteście jak Indianery w rezerwacie, to może to jest obraźliwe, ale z drugiej strony też ich indywidualizuje. Zagadnienie odrębności literatury pisanej na Śląsku badamy za sprawą eseju Magdaleny Pospieszałowskiej oraz tekstu Jakuba Skurtysa, który przybliża działalność Instytutu Mikołowskiego w dwudziestolecie jego istnienia.W dziale Ars Poetica swoją sztukę pisania prezentują Wojciech Brzoska, Waldemar Jocher, Zbigniew Machej i Jarosław Jakubowski, którego dramat Buława wraz ze szkicem Katarzyny Wójcik na jego temat również znalazł się w tym numerze. Wiersze Brzoski i Jochera przeczytać można w dziale Liryka obok twórczości Anny Adamowicz (opatrzonej szkicem Moniki Glosowitz), Adama Pluszki (o którego wierszach pisze Dawid Kujawa), Jana Barona (w towarzystwie tekstu Ewy Bartos) oraz fragmentów poemiksu Joanny Mueller i Joanny Łańcuckiej opisanych przez Przemysława Rojka.Łukasz Orbitowski prezentuje fragmenty nowej powieści Kult, a Piotr Wojciechowski trzy opowiadania ze zbioru Przebierańcy i przechodnie. Całość domyka wnikliwy esej Pauliny Dąbkowskiej na temat twórczości i postaci wielkiego artysty, Zdzisława Beksińskiego, którego prace stanowią o sile oprawy graficznej pierwszego numeru Nowego Napisu, wydanego już pod egidą nowo powstałego Instytutu Literatury.W numerze:Anna Adamowicz, Jan Baron, Zdzisław Beksiński, Wojciech Brzoska, Waldemar Jocher, Jarosław Jakubowski, Marian Kisiel, Joanna Łańcucka. Zbigniew Machej, Joanna Mueller, Łukasz Orbitowski, Adam Pluszka, Robert Talarczyk, Piotr Wojciechowski.
Could sugar be the hidden cause of your child’s problems?
Written by a world leader in the field of childhood nutrition SUGARPROOF is a definitive, evidence-based guide for all parents who want to understand just how bad sugar is and what they can do. It details mind-blowing facts about sugar and what it does to a child’s body and mind, and the amazing improvements that happen when we take sugar away - improved memory, capacity to learn and resistance to disease for starters! It gives parents key strategies to reduce sugar, step by step sugar reset plans, delicious sugar free recipes and tips on ways to ensure everyone around you – grandparents, schools, carers – are on board too.
The facts are stark and the evidence is clear – sugar is bad for adults and children alike – even more so for children and it's time to take action and 'sugarproof' your child.
Wielka księga przepisów polskiej kuchni wzbogacona praktycznymi poradami oraz ciekawostkami kulinarnymi. Interesujące zestawienie dwóch trendów żywieniowych: tradycyjnych przepisów kuchni regionalnych z nowoczesnymi daniami, spopularyzowanymi w ostatnich latach. Prezentacja dobrze znanych potraw, a także nowych smaków, które dotarły do Polski z całego świata. Całość uzupełniona przydatnymi informacjami, wskazówkami dietetycznymi, jak również sugestiami, dotyczącymi niezbędnego i pomocnego wyposażenia kuchni.
Jeżeli chcesz, by twój lokal był dochodowym biznesem, koniecznie sięgnij po ten poradnik. Dowiesz się z niego nie tylko, jak więcej sprzedawać, ale przede wszystkim - jak więcej na sprzedaży zarabiać. Poznasz skuteczne techniki sprzedaży sugerowanej i metody stosowane w gastronomii do zwiększania rachunku, sposoby wywierania wpływu oraz jak je wykorzystać przy obsłudze gości i sprzedaży imprez. Dowiesz się jak zaaranżować lokal, aby zachęcał do kupowania, jak opracować menu od strony oferty i prezentacji wizualnej. Nauczysz się, jak ustalać i przedstawiać ceny, by zachęcały do zakupu, jak tworzyć zyskowne promocje i motywować personel pod kątem efektywności sprzedaży. Poradnik powstał w oparciu o wieloletnie doświadczenia zawodowe autora w międzynarodowych korporacjach gastronomicznych, w polskiej gastronomii oraz we współpracy z polskimi gastronomami. Autor jest praktykiem gastronomii, doradcą i trenerem szkoleniowym, napisał także poradniki branżowe: ,,Ciemna strona gastronomii"" (2014) i ,,Menedżer gastronomii"" (2017).Poradnik polecają praktycy rynku gastronomicznego:,,Książka, która zainspiruje cię do patrzenia na restaurację jak na przedsiębiorstwo, które ma przynosić zysk. Autor jest jednym z niewielu w Polsce specjalistów z zakresu gastronomii łączących ogromną wiedzę akademicką z zakresu sprzedaży i marketingu z praktyką gastronomiczną. W poradniku wskazuje nie tylko jak sprzedawać, ale też jak zarabiać w gastronomii, a nie jest to jednoznaczne.""Malka Kafka - założycielka sieci roślinnych restauracji Tel Aviv by Malka, laureatka nagrody ,,Restaurateur of the year"",,Efektywna sprzedaż to jedna z najważniejszych umiejętności w gastronomii, która potrafi zdecydować o sukcesie lub niepowodzeniu przedsięwzięcia. Dlatego zdecydowanie warto zainwestować w wiedzę zawartą w tej książce. Polecam!""Piotr Popiński - ekspert rynku gastronomicznego, właściciel restauracji Elixir by Dom Wódki, Czerwony Wieprz i Folk Gospoda oraz The Roots Bar & More.
Antybiotyki, antykoncepcja hormonalna, niewłaściwa dieta to tylko kilka czynników wywołujących namnażanie się grzybów Candida. Ich przerost wywołuje niebezpieczną chorobę – kandydozę, która jest przyczyną wielu poważnych dolegliwości, takich jak otyłość, zespół nieszczelnego jelita, nietolerancje pokarmowe, wrzody czy choroba Leśniowskiego-Crohna. Poznaj holistyczny program, dzięki któremu już w 2 tygodnie powstrzymasz niebezpieczny rozrost drożdżaków, przywrócisz prawidłowe funkcjonowanie jelit oraz odbudujesz mikroflorę. Odkryj ponad 40 przepisów na łatwe do wykonania posiłki oraz proste porady dietetyczne, które pomogą Ci w pełni wrócić do zdrowia! Pokonaj Candidę naturalnie!
Zmęczenie, osłabienie mięśni i kości, bóle głowy, obniżony nastrój, problemy ze snem, kłopoty trawienne to tylko niektóre z objawów zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej, a także efektów stosowania źle zbilansowanej diety.Dzięki naturalnym procesom zachodzącym w organizmie pH naszego ciała jest utrzymywane na stabilnym poziomie. Czasem dochodzi jednak do sytuacji, gdy równowaga kwasowo-zasadowa zostaje zachwiana. Nieprawidłowa dieta może wpływać na pogorszenie funkcji organizmu, a także skutkować większym ryzykiem poważnych chorób.Jak zatem zadbać o właściwe pH naszego organizmu? Które produkty działają kwasotwórczo? Jak komponować posiłki, by proporcje poszczególnych składników były prawidłowe? Czy to prawda, że kwaśne produkty wcale nie są zakwaszające?W książce znajdziesz wszystkie niezbędne informacje dotyczące diety odkwaszającej oraz prozdrowotnego stylu żywienia, a także przepisy na łatwe w przygotowaniu, smaczne i zdrowe potrawy, dzięki którym zadbasz o równowagę kwasowo-zasadą swojego ciała.Katarzyna Kozłowska absolwentka studiów na kierunku dietetyka i pasjonatka zdrowej kuchni. Od lat zajmuje się zdrowym odżywianiem i edukacją żywieniową. Szczególnie interesuje się wpływem diety na urodę i dobre samopoczucie.
Najpierw pojawia się nieestetyczna fałdka, potem kolejna i kolejna. Następnie trudności z dopięciem ulubionych jeansów i konieczność wymiany garderoby na większe rozmiary...Jednak, wbrew temu co stara się nam wmówić kolorowa prasa, otyłość brzuszna to nie tylko problem natury estetycznej i mogą na nią cierpieć również osoby o szczupłym wyglądzie. Lekceważenie jej może przynieść poważne konsekwencje zdrowotne takie jak: insulinooporność, cukrzyca, choroby układu krążenia, zespół metaboliczny oraz choroby stawów wynikające z nadmiernego ich obciążenia. Brak wcięcia w talii przy tych problemach to drobnostka!Autorka wyjaśnia, czym jest otyłość brzuszna, kiedy i u jakich specjalistów należy szukać pomocy, a przede wszystkim: jakie zmiany w naszym sposobie odżywiania należy podjąć, by skutecznie walczyć z nadmiarem kilogramów. Wskazuje pułapki, obnaża mechanizmy i obala krążące przez Internet mity. Przekazuje czytelnikowi mnóstwo cennych i praktycznych, wskazówek, podaje przykładowy jadłospis oraz kilkadziesiąt łatwych i smacznych przepisów, które przydadzą się zwłaszcza w sytuacjach, gdy różne obowiązki wypełniają nam czas całego dnia.
Poświęcasz mnóstwo czasu i energii, aby być piękną. W końcu tego wymaga się od kobiety. Idealna kobieta musi mieć gęste włosy, duże oczy, gładką cerę, smukłą sylwetkę. Takich wymagań jest oczywiście o wiele więcej. Porównujemy się do jakichś mitycznych wzorów, wydajemy fortunę na kosmetyki, fryzjera, ciuchy, kolejną dietę-cud i... wciąż jesteśmy niezadowolone z uzyskanych efektów. Wymarzony ideał piękna jest po prostu nieosiągalny, choć krzyczące zewsząd reklamy przekonują nas, że przecież wystarczy jeszcze tylko trochę wyrzeczeń...
Trzymasz w ręku książkę, dzięki której wyzwolisz się z tego zaklętego kręgu. Pokaże Ci ona, że istnieje inna, prawdziwa droga pozwalająca odkryć w sobie piękno i po prostu je wyzwolić. Szybko przekonasz się, jak bardzo jesteś piękna, naturalnie piękna. Twoje piękno wykracza poza fizyczność. Jest uniwersalne i autentyczne. To piękno, które jest całkowicie unikalne dla każdego człowieka. Dowiesz się, jakie zmiany należy przeprowadzić i w jakim tempie warto ich dokonywać . Zaczniesz odkrywać swoje najistotniejsze piękno, które będzie Ci służyło w każdym miejscu i o każdej porze.
Dzięki tej książce:
poznasz sześć filarów naturalnego piękna;
dowiesz się, w jaki sposób zmienić swoją dietę;
nauczysz się praktyk pielęgnowania skóry — od wewnątrz na zewnątrz;
poznasz praktyki odpowiednie do pielęgnowania Twojego piękna przez wszystkie pory roku;
poznasz zalety treningów i przydatne techniki jogi;
dowiesz się, jak odnaleźć drogę do swojego duchowego piękna.
Naturalne piękno jest Twoim naturalnym prawem!
O autorach
Deepak Chopra jest fundatorem Chopra Center for Wellbeing (Centrum Dobrego Samopoczucia) i najznakomitszym nauczycielem filozofii Wschodu w cywilizacji Zachodu. Od dziesięcioleci jest autorem bestsellerów, a jego książki rozchodzą się w milionach egzemplarzy. Więcej o autorze dowiesz się z jego strony internetowej: www.chopra.com.
Kimberly Snyder, specjalistka do spraw żywności, jest autorką bestsellerowej serii „New York Timesa” zatytułowanej Beauty Detox. Snyder występuje gościnnie w takich programach jak Good Morning America, The Dr. Oz Show, Ellen i Today jako ekspertka od dietetyki, zdrowia i piękna. Pisały o niej „New York Times”, „Wall Street Journal”, „Vouge”, „Vanity Fair” i „Elle”, a także wiele innych czasopism. Z jej porad korzysta wiele znanych gwiazd branży rozrywkowej. Snyder wymyśliła przepis na organiczny sok Glow Bio, stworzyła markę koktajli, a także prowadzi popularny podcast Beauty Inside Out. Jej blog, strona internetowa oraz produkty pomogły rozpropagować ruch Beauty Detox w ponad 150 krajach. Więcej informacji znajdziesz na stronie KimberlySnyder.com.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?