
Dieta bez węglowodanów
zapowiedź
-
Autor: Iwona Czarkowska
- ISBN: 978-83-8274-461-3
- EAN: 9788382744613
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: DRAGON /TROY - DYSTRYBUCJA/
- Format: 210x132mm
- Seria: DOBRA KUCHNIA
- Liczba stron: 32
- Rok wydania: 2025
- Wysyłamy w ciągu: po 22.10.2025
-
Brak ocen
-
5,53złCena detaliczna: 9,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,58 zł
x
Jedzenie nie musi być nudne, a wyeliminowanie któregoś ze składników nie musi oznaczać jednostajności. Kuchnia bez węglowodanów to propozycja dla osób, które chcą lub powinny wyeliminować węglowodany ze swojej diety. Książka zawiera propozycje smacznych i różnorodnych przepisów na potrawy pozbawione węglowodanów.
Węglowodany zwane cukrami lub sacharydami, to związki chemiczne, które dostarczają organizmowi niezbędnej dawki energii, przyspieszają przemianę materii, utrzymują korzystną florę bakteryjną w jelitach, regulują odczucia sytości i głodu. Wszystko to jednak pod warunkiem, że spożywane są w ilościach nie większych niż dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu. Węglowodany oczyszczone spożywane w nadmiernych ilościach mogą być przyczyną wielu chorób. Dieta eliminująca te związki pomaga w łagodzeniu objawów cukrzycy i jest skuteczną bronią w walce z otyłością.