Dieta bez węglowodanów
-
Autor: Iwona Czarkowska
- ISBN: 9788382744613
- EAN: 9788382744613
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: DRAGON /TROY - DYSTRYBUCJA/
- Format: 211x137 mm
- Język: polski
- Seria: DOBRA KUCHNIA
- Liczba stron: 32
- Rok wydania: 2025
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
5,56złCena detaliczna: 10,70 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,19 zł
Jedzenie nie musi być nudne, a wyeliminowanie któregoś ze składników nie musi oznaczać jednostajności. Kuchnia bez węglowodanów to propozycja dla osób, które chcą lub powinny wyeliminować węglowodany ze swojej diety. Książka zawiera propozycje smacznych i różnorodnych przepisów na potrawy pozbawione węglowodanów. Węglowodany zwane cukrami lub sacharydami, to związki chemiczne, które dostarczają organizmowi niezbędnej dawki energii, przyspieszają przemianę materii, utrzymują korzystną florę bakteryjną w jelitach, regulują odczucia sytości i głodu. Wszystko to jednak pod warunkiem, że spożywane są w ilościach nie większych niż dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu. Węglowodany oczyszczone spożywane w nadmiernych ilościach mogą być przyczyną wielu chorób. Dieta eliminująca te związki pomaga w łagodzeniu objawów cukrzycy i jest skuteczną bronią w walce z otyłością.