
Miary i miarki niezbędne w kuchni
zapowiedź
-
Autor: Iwona Czarkowska
- ISBN: 978-83-8274-464-4
- EAN: 9788382744644
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: DRAGON /TROY - DYSTRYBUCJA/
- Format: 210x135mm
- Seria: DOBRA KUCHNIA
- Liczba stron: 32
- Rok wydania: 2025
- Wysyłamy w ciągu: po 22.10.2025
-
Brak ocen
-
5,53złCena detaliczna: 9,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,58 zł
x
Odliczanie, odmierzanie, ważenie - bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę "na oko". Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach... Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich. Na szczęście jest rozwiązanie. Dzięki przejrzystym tabelom zawartym w tej broszurze przeliczanie jednostek w kuchni okaże się dziecinnie proste.